icon

Jak zvládnout bolest v bedrech při sexuální aktivitě?

1. lis 2023

Od porodu (4roky) mě trápí bolest v bedrech při sexu. Nejhorší je to, když jsem na hoře. Bohužel tahle poloha je jediná při, které se manžel udělá. A bohužel já v té polozenevydržím dlouho, a často to tedy nedoděláme.
Mě to dost komplikuje život. Co s tím?

irmamala
1. lis 2023

A na které hoře je to nejhorší?

gbp
2. lis 2023

co navstivit fyzio?

lenkalubina
2. lis 2023

@irmamala 🤣

autor
2. lis 2023

@gbp Fyzio moc nepomáhá. Chodím už rok a půl.

te_reza
2. lis 2023

Nemáš zakloněnou dělohu? Nebo endometriózu?

autor
2. lis 2023

@te_reza To nevím, ale gynekoložka mě chce poslat na laparku ohledně endometriozy. Jen se mi to zatím moc nehodí.

reeeza
2. lis 2023

Může to být endometrioza, skříplý nervy...

Že prý se udělá jen na koníčka😂😂 lenoch to je😂 a ty mu to žereš.

Jako určitě by vám pomohlo kdyby se tvůj pán tvorstva trochu víc zapojil. Když popisuješ že máš největší bolesti na koníčka...nechápu že to tak po tobě chce, sorry 🤷‍♀️ a že ty se tak "obětuješ" a v bolestech hopsáš a oddřeš to...no zní mi to šíleně.

Nechápu že se manžel víc nezapojí.. ať z toho aspoň máte ten orgasmus, bez něj je to dlouhodobě frustrující.

A hlavně!!! Ať ti uleví od bolestí přece 🤦‍♀️

te_reza
2. lis 2023

Jestli máš endometriózu, tak ti laparo pomůže stejně jen na chvíli. zaklonenou dělohu pozná na gynde z ultrazvuku. A jestli sexujes na požádání v bolestivé pozici, tak to je idiot.

lencaa11
2. lis 2023

Může to bejt endo,a nebo zaklonena děloha ,a nebo křečové žíly na děloze

autor
2. lis 2023

Holky, manžel neví, že mě to bolí. Je mi 30 a stydím se za to, přijdu si jak stará babka. :( Jinak křečové žíly v děloze jsem měla v těhotenství.

levandule_k
2. lis 2023

Zkusit jiné fyzio, někdy, člověk musí objevit toho pravého fyzioterapeuta. Zeptala bych se praktika, nebo gynekologa, jestli třeba tuhle bolest zad neřešit i na neurologii. Někde problém být musí.

Nebo se zeptat, jestli tam nejsou ty křečové žíly, jak už tady zaznělo...

Ježiši, řekni mu to, že tě to bolí, on musí vědět, že je ti to nepříjemné, je to tvůj partner. Ale jo chápu to, že se stydíš, že tvoje tělo nefunguje optimálně, ale není to selhání.😉

reeeza
2. lis 2023

Hele partneři spolu přece musí umět mluvit, normálně mu to řekni probůh 🤦‍♀️
Toto fakt nechápu, jste dospělí ne?

autor
2. lis 2023

Já mu to asi budu muset říct, vždy si říkám, že to přežiju, že to nic není, ale je fakt, že je to bolestivé a i dost často kvůli tomu ho odmítám.

reeeza
2. lis 2023

Uvidíš že se ti uleví. Není nutné se mlčky trápit, to totiž nikdy nic nevyřeší.
Akorát třeba mého muže dost naštvalo/trápilo, když jsem mu slepice řekla asi až po měsíci, že jak je větší tak cítím prvních 5, 10minut prostě diskomfort i bolest ale předstírala jsem tehdy celý měsíc, že je vše ok.

Připadal si obelhávaný a vlastně měl pravdu. Od té doby říkám co nejdřív.

Možná neříkej že je to kdoví jak dlouhodobý problém, ale spíš nově vzniklý 😉