Jak zvládnout panické ataky bez léků?
Jak zvládat panické ataky? Nechci brát léky ale myslím, že už mi nic jiného nezbyde…
Já brala adi 3 měsíce Lyriku nebo tak nějak. Je to lék na epilepsii, ale panické ataky jsou prý ve stejné části mozku. Zabralo mi to. Ale samozřejmě jsem hlavně dala na intenzivní terapii. Proto jsem Lyriku vysadila už po 3 měsících.
Bez léků = intenzivní terapie, třeba 2x týdně. Relaxační techniky, třezalka. Můžu se zeptat, proč bez léků? Neryju, respektuji tvůj názor. I když na zlomenou nohu taky dáme sádru, nezkoušíme to rozchodit a dnešní antidepresiva jsou mírná
Bez léků = intenzivní terapie, třeba 2x týdně. Relaxační techniky, třezalka. Můžu se zeptat, proč bez léků? Neryju, respektuji tvůj názor. I když na zlomenou nohu taky dáme sádru, nezkoušíme to rozchodit a dnešní antidepresiva jsou mírná
@lv je mi 33 let, mam v sobe pocit ze to ze me udela blazna jak kazdy dr v papirech uvidi antidepresiva… nevic jsem se konec loni dokopala udelala si kurz AP a dostala se na misto ve skolicce a mam strach at mi to nejak neohrozi😔
@lv je mi 33 let, mam v sobe pocit ze to ze me udela blazna jak kazdy dr v papirech uvidi antidepresiva… nevic jsem se konec loni dokopala udelala si kurz AP a dostala se na misto ve skolicce a mam strach at mi to nejak neohrozi😔
@gramli blázna? Hm. Ve školce samozřejmě může pracovat i s psychiatrickou diagnózou, kterou panická porucha je. Zkus tu cestu bez, jen s terapií, však uvidíš, jestli to zvládneš, může ti zabrat i jen ta. I když za mě je kombinace terapie a léků lepší volba
@gramli blázna? Hm. Ve školce samozřejmě může pracovat i s psychiatrickou diagnózou, kterou panická porucha je. Zkus tu cestu bez, jen s terapií, však uvidíš, jestli to zvládneš, může ti zabrat i jen ta. I když za mě je kombinace terapie a léků lepší volba
@lv a mas nejakou zkusenost s terapii? Ja jdu teprve ted v patek na psychoterapii vubec nevim co me ceka tak uvidim co a jak
vis co, leku se vubec neboj. Ja s tim bojovala roky a antidepresiva mi moc pomohly. Proste jsem se konecne dostala do klidu, uklidnila se a mela silu. Ted uz leky roky neberu a jsem v klidu.
Já mám zkušenost s intenzivní terapií jednou týdně ( měla jsem to domluvené dle potřeby). Ze začátku jsem potřebovala týdně, po tak 2 měsících se začal interval prodlužovat..
Hodně mi pomohlo zaměření na komunikaci s vnitřním dítětem/ traumatem. Myslím, že to když jsem se naučila, tak se ve mě něco přehodilo, odblokovalo a vše zacvaklo kam mělo.
Jinak mluvíš ty o sobě. Co cítíš, prožíváš, čeho bys chtěla docílit...a cestu k cíli už v průběhu terapie objevuješ sama. Naučíš se nové nástroje regulace emocí i myšlení. Terapeut ti nediktuje postup.

@gramli Je dobrý nechat si napsat neurol, lexaurin. A myslet na to, že je to pouze v hlavě, postupem času se to dá zvládat, a i atakům předcházet.