Panické ataky v těhotenství

sonik8721
29. říj 2018

Zdravím maminky 🙋🏻‍♀️😊
Zajímalo by mě, zda je tu některá, která trpěla v těhotenství na panické ataky, úzkosti, deprese? ( ataky většinou probíhaly tak, že jsem dostala záchvat, klepala jsem se, ucpany nos, pocit nemoci dovydechnout atd..)
Moje těhotenství pro mě bylo v podstatě trauma a nejhorší období v životě, bohužel... první 4 měsíce jsem 24/7 zvracela, věčně ležela v nemocnici na kapackach a poté se u mě projevily psychické problémy, dochazela jsem i na psychiatrii a chvíli brala slabší AD...
Občas se mě úzkosti drží ještě teď, ale zdaleka to není tak strašně jako v těhotenství..
Zajímalo by mne, jaké bylo Vaše 2.těhotenství?
Strašně bychom chtěli s partnerem, ještě 2. miminko, ale samozřejmě, ten strašák, tak je...bihin, že se bude vše opakovat, že budu mít zase ty záchvaty a podobně...😏

irena1111
29. říj 2018

Já trpím panickou poruchou a atakami víc než 20 let. Když jsem byla prvně těhotná, tak jsem AD vysadila, celé těhu bylo v pohodě ale po porodu jsem měla docela problémy a musela jsem na léky znovu rychle najet. U druhého těhotenství jsem AD vysadila ale během druhého trimestru jsem je zase začala brát. Ataky jsem naštěstí neměla a po porodu bylo všechno ok a AD beru vlastně stále. Je fakt, že já jsem tedy nikdy neměla problémy s nevolnostmi a obě těhu jsem měla po gynekologické stránce v pohodě (jen na konci druhého těhu mě začal zlobit žlučník).
Je potřeba se naučit s tou úzkostí pracovat a najít si něco co tě uklidní a při čem tě ta ataka přejde a i kdyby to nešlo tak jsou AD která se mohou brát i v těhotenství.

sonik8721
autor
29. říj 2018

@irena1111 jasně no.. právě, já si vždycky myslím, že to mám pod kontrolou atd..ale jak to přijde, jsem úplně bezradná a nevím, co dělat 😏
Ale musím se s tím smířit, že to tak prostě je 😣

berenika39
29. říj 2018

@sonik8721 nesmiřuj se, samo to nejde. vlastní zkušenost. najdi dobrého psychologa, který s tebou bude pracovat. Kognitivně - behaviorální terapie - funguje a dostaneš se z toho. Držím palce. Když to vyřešíš před těhu, budeš v pohodě, věř mi.

sonik8721
autor
29. říj 2018

@berenika39 moc děkuji, dochazela jsem na psychiatrii v těhotenství, ale nikdy mi o tomhle nikdo neřekl...😊

berenika39
29. říj 2018

@sonik8721 zkus to, měla jsem problémy, ne sice v těhu, ale dostala jsem sez toho - léky a tahle kb terapie je skoro zázrak. Drž se.

sonik8721
autor
29. říj 2018

@berenika39 děkuji 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru