Jaké cviky pomáhají na vbočený palec?
Ahoj,co by jste doporučily za cviky na vboceny palec nebo co je na to dobre?Nemám s tím zkušenost.
Přesně tak. Nebo ti řekne, že už je to v takovém stavu, že jen operace. Tady ti to nikdo neřekne, musíš najít odborníka.
Já začla nosit bf obuv, která mi to přestala "páčit" a dost se to zlepšilo. Plus teda nějaké cviky z internetu, ale to se blbě popisuje, navíc to necvičím systematicky, to se snažím jen "odtahovat" palec do strany a masírovat, ale mnohem více pomáhalo nějaké tlačení palcem na podložku v různých polohách (na jedné noze jsem ten palec aktivně odtáhla až asi po roce). Ale teda zase mi to bf nesedne na jiné věci, tak pak jsem do některých bot rvala gelovou podpatěnku. Ono je to na houby, že všechny běžné boty "lámou" palce. I když teda sem-tam už vídám nějaké vlaštovky s rovnější palcovou stranou.
Nějaké odtahovani naslepo je na dvě věci. Vyzkoušela jsem barefoot obuv i rehabilitace s fyzio, různé semináře, a pomohlo mi až toto cvičení (kurz na hallux valgus na 100 dní). Už jsem si ani nepamatovala, jaké to je, když noha nebolí. Mohu všem jen doporučit, navíc i cena je nízká:
https://www.cviq.cz/online-lekce/
záleží jak moc je vbočený.. v některých případech přechod na bf může bolesti zhoršit, na to pozor

Dobrá je obuv odpovídající tvaru chodidla a návštěva fyzioterapeuta, který posoudí, proč je palec vbočený a podle toho se určí terapie.