Jaké volně prodejné léky na stres a úzkost doporučujete?
Zdravím, nemáte zkušenosti s volně prodejnými léky na stres a úzkost? Manžel tím hodně trpí, je v neustálým stresu ( i když není proč) atd. K psychologovi moc nechce, skrz že se stydí a je to taky velmi nákladné. Začínám se obávat o jeho zdraví do budoucna, aby si takovým stylem brzo nepřivodil nějakou nemoc. Tak jsem se právě chtěla zeptat, jestli nemáte s něčím zkušenost, co bych mu mohla pořídit na zkoušku. Jinak spíš teda léky, než nějaké čaje.
Moc děkuji
Sirup novo-passit
Ashwagandha je taky super
Mimo zmiňované i Persen, Persen forte, nagnezium+vitamin B ve vyšším dávkování. Psycholog jde u na pojišťovnu, jen jsou dlouhé čekací lhůty.
Lehká antidepresiva napíše i praktický lékař, ale zároveň doporučí i terapie. Terapie jdou i na pojišťovnu. Jinak triptophan nebo homeopatika sedafit, plus magnesium. Chce to ale hlavně přijít na to co ho může trápit. Někdy si pomáhá myšlenky zapsat a tím si je uspořádaš.
Moje osobní zkušenost. Vyzkoušela jsem snad všechny možný AD. Trpěla jsem uzkostmi, po rozchodu jsem měla hodně plactivy období. Snažila jsem se to ventilovat sportem ale nepomahalo. Až si říkám...Tak já prostě zkusím to nejjednodušší a to Horcik. Už dlouhodobě beru 200mg rano malat a 200mg večer bysglicinat. Je dobre k tomu přidat B ale to většina hořčíku má jako doplněk. Vás muž by potřebovat nejspíš dávku vyšší. A ťuk ťuk ťuk musím říct cítím se fajn, dobrá nálada, dobře spím, jsem optimista...zkuste uvidite
Persen Forte mi fungoval
Stačí zajít ke svému praktickému lékaři a může mu něco na úzkosti předepsat nebo doporučit. Péči o duševní zdraví není dobré zanedbávat. Mám zrovna dva případy v okolí, roky svůj stav neřešily a skončilo to hospitalizací.

@jana5382 Lavekan.