Je možné se samostatně vyléčit z poruch příjmu potravy?
Přiznala jsem si že trpím PPP. Nechtěla jsem si to přiznat, jen pro představu, ve 26 letech vážím při výšce 154cm 41kg. Okolí mi to samozřejmě říkalo, ale pro mě věta,,Jsi hubená'' dělalo spíš dobře. Z nějakého důvodu jsem se dívala na svoje staré fotky, a před zrcadlem jsem se viděla, přijde mi to že jsem se viděla celou dobu jinak, ale teď vidím ochablé tělo, žádný sval, žádná prsa, kosti, je to hnus. Je to vůbec reálné se sama dostat z PPP? Mám 1,5 roční dítě a už jsem vyčerpaná, nejím, nebo spíš málo, kontroluju si váhu, co jim, jestli toho není moc, přitom nechci. Už nechci řešit jídlo, chci se najíst s chutí, chci se na jídlo těšit, už kvůli dítěti. Ale nemám odvahu na to, tohle říkat přítelovi, nebo chodit na nějaké terapie, nemám ani hlídání, chtěla bych to zvládnout sama nebo alespoň zkusit, myslím že první krok uvědomění že je tohle vážně nemoc je fajn, další krok dávám sem abych vůbec zjistila zda je to možný, se z toho dostat sama. :( Předem všem děkuju
Začni tím, že se přestaneš vážit. Zkoušela jsi to, vydržíš se nevážit, jak dlouho? Přítel vidí, že nejíš, nic ti neřekne? Musíš vědět, zda jsi schopná vůbec něco sníst nebo už ne a je to na léčbu ( dlouhou léčbu, je to běh na dlouhou trať ). Kamarádka potřebovala operaci, udělali jen to nejnutnější, žádný velký zákrok, protože by velkou operaci nepřežila. V létě jí pouze melouny, pije kávu, občas do sebe dostane bílý jogurt. Má odvápněné kosti. Baví ji přijít do obchodu, vyzkoušet velikost XXS a říct prodavačkám, že je to strašně velké. Nakupuje na dětském, výběr značně omezený, protože na všem jsou debilní obrázky nebo nápisy. Nelze jí pomoci, všichni okolo jsou vyžraní, ona je v pořádku.
Uvědomit si to nestačí. Jdi do lednice a sněz jogurt, dokážeš to?
@1pomnenka Zkoušela, třeba 2-3 dny vydržím, ale pak se svážím a už na ní lezu i 2x za den, s ním jim, malé porce, říká že se toho nemůžu najíst, že jim málo, říká že jsem hubená, ale že se mu líbil furt, to mi právě taky moc nepřidá, kdyby mi narovinu řekl že dřív jsem se mu bílá víc (logicky) tak je to jiný a třeba i mám víc chutí a síly s tím něco dělat, takhle mě pochválí a mě to udělá dobře😏 Na dětském nakupuju občas taky, a teď už mě to začíná štvát.. Dokážu, já zas nevypadam úplně jak kostra, když vidím fotky třeba lidí co tímhle prochází jsou vyloženě vidět kosti, já jsem hodně hubená ale neřekla bych že jsem vyloženě na první pohled jak anorektička, každopádně vzít jogurt dokážu ale ne jen tak, po obědě mám prostě v hlavě že kolem 16hod mám svačinu, a to si dám klidně jogurt, nebo většinou sladké pečivo ke kávě, to nějak neřeším jestli je to zdravé protože si toho dám málo, ale že bych třeba něco snědla mimo tý moji svačiny, třeba během dne tak to mi nejde, a to bych hlavně chtěla změnit, jíst kdykoliv mám na něco chuť..
Zkus: https://www.anabell.cz/ třeba ti to pomůže.
Určitě vyhledej psychiatrickou pomoc.Objednej se někam co nejdříve.Dceru Ti může pohlídat kamarádka nebo někdo z rodiny.
Určitě by Ti psychiatr pomohl vyřešit tvůj problém s přítelem.Promin ale není normální že on tvůj zdravotní problém neřeší.Za mne něco špatně ve vašem vztahu.
Jinak ta váha je hodně nízká a je to hodně špatně .Reš to.
Myslím, že jsi už za hranou něčeho, co lze zvládnout sama, případně online terapií apod. Tohle už chce lékaře, psychiatra a terapii současně, řešit to teď, hned.
@1pomnenka Zkoušela, třeba 2-3 dny vydržím, ale pak se svážím a už na ní lezu i 2x za den, s ním jim, malé porce, říká že se toho nemůžu najíst, že jim málo, říká že jsem hubená, ale že se mu líbil furt, to mi právě taky moc nepřidá, kdyby mi narovinu řekl že dřív jsem se mu bílá víc (logicky) tak je to jiný a třeba i mám víc chutí a síly s tím něco dělat, takhle mě pochválí a mě to udělá dobře😏 Na dětském nakupuju občas taky, a teď už mě to začíná štvát.. Dokážu, já zas nevypadam úplně jak kostra, když vidím fotky třeba lidí co tímhle prochází jsou vyloženě vidět kosti, já jsem hodně hubená ale neřekla bych že jsem vyloženě na první pohled jak anorektička, každopádně vzít jogurt dokážu ale ne jen tak, po obědě mám prostě v hlavě že kolem 16hod mám svačinu, a to si dám klidně jogurt, nebo většinou sladké pečivo ke kávě, to nějak neřeším jestli je to zdravé protože si toho dám málo, ale že bych třeba něco snědla mimo tý moji svačiny, třeba během dne tak to mi nejde, a to bych hlavně chtěla změnit, jíst kdykoliv mám na něco chuť..
@anonym_autor Vyhledej odbornou pomoc, musíš tu být pro své dítě zdravá. Nenech to dojít tak daleko, jako to nechala moje kamarádka.

Začni tím, že se přestaneš vážit. Zkoušela jsi to, vydržíš se nevážit, jak dlouho? Přítel vidí, že nejíš, nic ti neřekne? Musíš vědět, zda jsi schopná vůbec něco sníst nebo už ne a je to na léčbu ( dlouhou léčbu, je to běh na dlouhou trať ). Kamarádka potřebovala operaci, udělali jen to nejnutnější, žádný velký zákrok, protože by velkou operaci nepřežila. V létě jí pouze melouny, pije kávu, občas do sebe dostane bílý jogurt. Má odvápněné kosti. Baví ji přijít do obchodu, vyzkoušet velikost XXS a říct prodavačkám, že je to strašně velké. Nakupuje na dětském, výběr značně omezený, protože na všem jsou debilní obrázky nebo nápisy. Nelze jí pomoci, všichni okolo jsou vyžraní, ona je v pořádku.
Uvědomit si to nestačí. Jdi do lednice a sněz jogurt, dokážeš to?