icon

Je možné se vyléčit z alkoholismu doma pomocí Antabusu?

6. zář 2024

Máte zkušenost, zda se nějakému alkoholikovi podařilo vyléčit se doma, za pomocí antabusu?

junetule
6. zář 2024

Bohuzel znam jednoho, co prepil i antabus 😕 ale zase druheho, co si rekl od zitrka nepiju, protoze doktor ho dost postrasil a fakt, od te doby nic. Ani nepotreboval zadne dochazeni na sezeni k psychiatrovi, proste nic. A to predtim pil fakt kazdy den nekolik let. Kazdy to ma nastavene v hlave jinak. Jako kazdou zavislost.

martulka88
6. zář 2024

Ano znám. Ale musel mít nad sebou tvrdou ruku. A dr. když se jednou napil, protože před tetou ho "spolkl", tak tetě už nevěřila a tak se nabídl jeho vedoucí v práci. Ale je potřeba to opravdu hlídat.

alice180
6. zář 2024

Pokud to sám chce změnit tak jo. Já znám bohužel též případ, kde pil i na Antabus. Výsledek skončil špatně, propil si mozek. Je mladej 50 let, ale mozek mu prostě nefunguje, je v domove se zvláštním režimem. Musí prostě člověk opravdu chtít skončit, jako u každé závislosti. Pokud to dělá z donucení, tak to výsledek mít nebude, přepije ho. I když ho polykal pod dozorem.

martinka_33
6. zář 2024

Znám jednoho, který chlastal i na antabus 🙄 Ale antabus ted má myslim výpadek a na Tetradin, coz je nahrazka za antabus se tomu dotycnemu chlastat nedařilo - bylo mu blbe 😁 Asi je silnejsi nebo co...
Jinak kdyz se chce, vsechno jde a stejne tak jako to lecebna nezaruci, ze z ni nevyleze a nezacne chlastat, tak muze i doma jen s pomoci amtabusu prestat.. Statistiky teda domacimi leceni prilis nefandi. Hlavni je zmenit životní styl, totálně, prestat pít je strasme snadny, abstinencni priznaky odezni po pár dnech, ale ta chut dát si v lete pivko na zahrádce je klidne po letech... Clovek prijde o kamarády, najednou musi hledat nové, z řad abstinentů a to je sakra tezky kdyz má clovek rád nocní zábavy... Fakt si to musí ten clovek totálne prenastavit v hlave a bohuzel ani nekolilaletá abstinence neni jistota výhry, ta neni snad nikdy, ten damoklův meč máš nad sebou uz napořád 😥 Tohle.je asi nejtezsi prijmout pro blízké, ten alkoholik sám ví ze ted pít nechce a nebude, ale kdyz se rozhodne ze uz zase pít chce, tak jeho partner/rodic (ten kdo o nej má starost) to vetsinou pozná az kdyz je pozde a muzes zacit od znova..

alice180
7. zář 2024

@martinka_33 říkám to furt alkohol, nejhorší droga na světě.

junetule
7. zář 2024

@alice180 nejen nejhorsi droga, ale vsude dostupna, za par korun a jakou reklamu na alkohol delaji. Vsak je treba na neco umrit drive, at se nemuseji vyplacet duchody...pokud vubec nejake budou 🤔

alice180
7. zář 2024

@junetule no právě, proto je nejhorší protože ji koupíš na každý benzině v každý večerce. Když na nějaký akci nepiješ ses jak z vesmíru. Jedinej prijatelnej argument je řídím nebo jsem těhotná.

martinka_33
7. zář 2024

@alice180 ja jsem ráda ze kourení prestava být spolecenskou normou, kez by prestal být i chlast 🙏

martulka88
7. zář 2024

@alice180 Je to i o tom, s jakými lidmi se obklopuješ. Já třeba nepiju defakto od 21 a nikdo se nikdy nepozastavoval proč. Nejsem alkoholik, jen mi alkohol moc nejede a nepotřebuji ho. Dám si Plzeň na Štědrý večer + občas přes léto ke grilování, s manželem si dáme občas lambrusco (víno mi nechutná) a vyjímečně carolans (flašku máme na rok) 😅 Manžel je na tom obdobně, ikdyž si dá občas slivku nebo rum s mojí mamkou. Nato, že on měl bujaré roky, tak teď je defakto abstinent. A to jsem ráda, že nevymetá hospody.

alice180
7. zář 2024

@martulka88 já myslela obecnou rovinu. To jak je to tady v Čechách norma. Na vánočních trzích víc alkoholických než nealko nápojů. Otevři si leták nějakýho obchodu napocitas víc zlevneneho alka než nealko. To, že jsme plno let měli alkoholika jako hlavu státu, mluví za své.

martinka_33
7. zář 2024

@martulka88 to je prave to nejvetsi uskali, ktere abstinujici alkoholik musi prekonat, uplne zmenit okruh přátel, protoze ti jeho dosavadni jsou vsichni minimalne pijani.

junetule
7. zář 2024

@alice180 vsak vesmes je i zazito, ze na svatek, narozky atd se dava flaska a ze je druhu alkoholu, jak rikas, vsude vic alko, nez nealko. U me nikdy nevi, co mi maji dat, kdyz nepiju. Nikoho nenapadne, ze mam rada virgin koktejly, tak mi treba mohou povenovat nejaky sirup na ne atd. Je tolik moznosti nealko, ale v mozku uz ma holt kazdy zazite jen to alko.

martinka_33
7. zář 2024

@junetule jo pijácí se smadno obdarovávaj 😅

martulka88
7. zář 2024

@alice180 Tak an trhy nechodíme, ten konzum není pro mě nic moc. A to nemluvě, pak hlava na hlavě a člověk se nehne. A jen to má nálepku vánoce, velikonoce, svatba a na vše přirážka 100% minimálně 🙈 A ano, je smutný, že více slev je na alkohol, než zdravé věci.
@martinka_33 Jenže musí chtít. A povětšinou tu sortu lidí nezmění. Většinou krok dopředu znamená nejlépe se i odstěhovat někam dál, kde ti "kámoši" nejsou. Ale kdo to z těch vyléčených udělá, že. To musí prostě udělat změnu od základů.

martulka88
7. zář 2024

@junetule Jo, moji tchánovci mi dávají vždy na Vánoce a narozeniny Carolans. Mám ho ráda, ale bylo mi sakra nepříjemný, když mi ho dali na Vánoce (prostě alkohol a cigarety pod stromek nepatří), ale oni mi to aj dali, když jsem byla těhotná 🙈

junetule
7. zář 2024

@martulka88 i v tehotenstvi? To uz je znamka toho, ze lide opravdu nemaji fantazii a nevi, co koupit jineho, nez alkohol. Vsak zacne rijen a reklamy, co pod stromecek toho budou plne. A pak se clovek divi, ze se deje, co se deje. Muj exsvagr mel prave velke problemy, prepil i ten antabus, ale kdyz byl uz nalomeny, ze se pujde lecit (aby mu zena davala deti), nikde neberou ani ambulantne. A dovedu si fakt predstavit, jak reknete alkoholikovi, at prijde za pul roku, ze mozna bude misto.

somalicats
8. zář 2024

@junetule Můj manžel alkohol nesmí, kvůli nemoci. Všichni jeho kamarádi vědí, co prodělal a s čím se léčí, letos slavil kulatiny a co myslíš, že dostal jako dárek? Obrovskou flašku whisky 😀
Včera jsem byla s dětmi v ZOO Chleby. Dost mě tam "pobavilo" občerstvení u lvince, kde nabízeli alko koktejly, ale ani jednu variantu nealko koktejlu (a že jsem na něj měla chuť). Já nepiju alkohol už vůbec, takže tahle nabídka mě v lokalitě, která je přímo u dětského hřiště, docela zklamala.

alice180
8. zář 2024

@somalicats no skvělý teda, pěstujeme národní alkoholismus

junetule
8. zář 2024

@somalicats vsak to je nejlepsi darek z pohledu kamaradu. Vedi, ze kdyz prijdou na navstevu, bude jim mit z ceho nalit 🤣🤣 jinak taky se udivuji nas nabidkami koktejlu, mam uplne stejnou zkusenost. Alkoholicke spousty druhu, ale nealko mi nemohou nabidnout zadne. Ve stanku u detskych prolezacek mi rekli, ze mi namichaji leda ledovou kavu 😂 ale od rana sis mohla naladu vylepsit vinnym strikem, aperol spritz, bombardinem a vsim moznym, co se bez alkoholu namichat neda 😃

somalicats
8. zář 2024

@junetule No, oni se standardně schází někde v hospodě, pokud jedou k nám, tak jezdí svým autem, čili řídí, čili nepijí 😀. Mně se tu ty flašky hromadí, občas něco pošlu dál jako putovní, ale to spíš vína, tvrdý alkohol nikdo z mého okruhu přátel nepije.
A ty stánky s občerstvením je mazec, já se teď o prázdninách pohybovala buď v zahraničí i s dětmi, nebo v práci, takže jsem včera zase po dlouhé době padla do české reality...
@alice180 jj, přesně tak, bohužel.

martulka88
8. zář 2024

@junetule Ano, i v těhotenství. Se slovy, že si to vypiju po porodu 🙈 A jelikož jsem kojila a pak byla půl roku na kortikoidech, takže jsem to rok neotevřela. A stejně, když jsem měla narozeniny v tu dobu na kortikoidech, tak opět se slovy, že si to vypiju časem. Oni mi dávají flašku a peníze k tomu. Manžel dostane dobroty, co má rád a peníze. A ikdyž mám cukrovku, miluju milku a bonbóny a nikdy jsem to od nich nedostala. Prý neví, co mi mají dá 🙈 Ono by se stačilo zeptat manžela - jim jsem taky řekla, co má on rád (ikdyž je jejich syn, neznají ho vůbec v tomto). Je to hodně i o lékařích. Můj "prabratranec" chodil co týden k doktorce na kontroly. Ale ono to bylo časem jedno, zjistili mu neléčitelnou rakovinu (stejnou měl jeho dvojče o pár let dříve) a oba už tady s námi bohužel nejsou.