Karpální tunel - neurolog. Jak se syndrom projevuje a co se s tím dělá?

eliska199666
28. bře 2023

Dobrý den prosím jak se u Vas projevoval syndrom karpalniho tunelu. Do dnesniho dne jsem nevedela, že něco takového existuje. Poslali mne teď na neurologii. Co se s tím vlastně dělá? Šílená bolest a nemůžu nic do ty ruky chytiť

palja
28. bře 2023

@eliska199666 obrovská bolest ruky a ani jsem nemohla dát ruku do rotace, takže třeba zmáčknout kliku. Já jsem to měla v obou těhotenstvích a po porodu, takže jsem dělala jen teplé obklady podle rad lékaře, analgetika jsem mohla jen Paralen. A nechat ruku v klidu, nenosit na ruce dítě. Vždycky se to pak odeznelo a teď už to mám v pořádku, na operaci jsem nemusela.
Můj otec to měl taky, tomu lékař hned doporučil operaci. Takže než na něj přišla řada tak docházel na injekce proti bolesti, pak mu to operovali, ruku musel mít staženou v obvazech a chodil na kontroly a na převazy. Teď má pár let po operaci a říkal, že i tak ty karpaly občas cítí, hlavně když moc namáhá ruku.

1pomnenka
28. bře 2023

Udělají vyšetření a řeknou, zda už je to k operaci. Operace je ambulantní, na chirurgii, hrazená pojišťovnou, ruku máš pak v závěsu do vydání stehů. Pak začínáš rehabilitovat. Manžela pak už operovaná ruka nikdy nebolela a spí celou noc. Před operací nespal, ruka brněla a musel ji procvičovat. Můžeš si zaplatit laparoskopickou operaci. Manžel už 3m po operaci neměl jizvu znát, je v dlani cca 4cm dlouhá.

eliska199666
autor
28. bře 2023

@1pomnenka děkuji za informaci. A pokud by to operace nebyla co se s tim dělá? Mám strach hraju a učím na klavír 🙈

1pomnenka
28. bře 2023

@eliska199666 Pokud by to ještě nebylo k operaci, tak jedině obstřik. Někomu na chvíli pomůže, někomu ne. Když ti doporučí operaci, jdi, vůbec neváhej. Časem se to bude jen zhoršovat.

barborka09
29. bře 2023

@eliska199666 Doporučuji začít cvičit. Najít si nějakého fyzioterapeuta a pustit se do toho. Případně jsou i nějaké cviky na netu. Známého chtěli taky operovat, že už to má v takovém stavu, že nic jiného nepomůže. Na operaci nechtěl, začal cvičit a na kontrole po roce měl zlepšení o 30%.

eliska199666
autor
30. bře 2023

Dobrý den, tak na neurologii jdu až v červnu, nemají volné termíny. Teď už vůbec nevím, co budu delat. Ruka mne celá boli, mám v ní šílený tlak a už ani nic moc nemůžu držet. Volala jsem na ortopedii jestli mi můžou nějak pomoct nevím, obstriky atd.. Říkali, že ne, je to neurologický problém.. Do ty doby se asi zbláznim. Co by jste poradili prosím, mimo fyzioterapie, zkouším cviky i přes různé Videa, ale děsí mne ta bolest, ne ještě k tomu zítra musím hrát na klavír..
Myslíte, že by bylo ok kdyby jsem šla večer na pohotovost? Ale bojím se, že mne nešetří, že to není,, akutní a úrazovka.. Ach

bonavoxa
Autor odpověď smazal
Zobraz
bonavoxa
30. bře 2023

@eliska199666 Pro potvrzení je nutné absolvovat EMG vyšetření. Kdo neměl nález k operaci, tomu naše MUDr. doporučovala Revitanerv strong. Vitamíny skupiny B.