icon

Kdy jít na pohotovost s rozjetou ránou?

24. led 2025

Před týdnem jsem byla na vyříznutí znamínka, dnes mi vytahovali stehy. A teď večer najednou ostrá bolest, a rána se mi rozjela. Tak to bude chtít asi nově zašít, ale mám dilema, jestli na pohotovost otravovat ještě teď, nebo až ráno?

Strana
z2
volfikovi
24. led 2025

Jela bych hned , aby se do rány nedostala infekce

hezz17
24. led 2025

Po tydnu se steh stejne neda. Dezinfekce a pocka to

autor
24. led 2025

@hezz17 Jak že se nedá?

veroniquecz
24. led 2025

Uz to není čerstvá rána, lidově “nepresiva” se to.

autor
Autor odpověď smazal
merope
24. led 2025

Stalo se mi totéž, zadělala jsem "mašličkou" (jen jsem tam pak měla větší jizvu).

ladyhacek
24. led 2025

asi bych jela

hezz17
24. led 2025

No uplne normalne. Neni to cerstva ale tydenni rana, tam uz se steh neda. Tohle na pohotovost opravdu neni. Rani si kup braunol/betdinu, prekryj tamponem a hotovo

autor
24. led 2025

@hezz17 Takže to časem zaroste, ale budu mít jizvu jak kráva?😮

hezz17
24. led 2025

Jako krava ne. Ale normalni jizvu ano

drep
24. led 2025

Tohle už je hojící se rána, do steh nikdo dávat nebude. Já bych přetřela cavilonem nebo přestříkala hemakutem a víc neřešila

vlasta1981
24. led 2025

Mne po třech dnech po operaci žlučníku museli povolit dva stehy a řekli že se to nepresiva. Koupila jsem si v lékárně tu stahovací náplast a lepila s tím . Po týdnu steh nedají . Stáhnout lepenkou a betadinku

pavlinakm
24. led 2025

Jako sestra radím nikam nejezdit. Toto nikdo nezasije. Jak radí holky, dát mašličku, končetinu šetřit. Nevim zda je to ruka nebo noha, ale námahou se muze rana rozjet.

kajacob
24. led 2025

Byla jsem na vyřezání znaménka na zádech . Po vyndání stehů se mi celá rozsklebila . Řešila jsem s doktorkou a v prý se to nijak neřeší ,mám jizvu jako krava . Zůstala červená a jdou mi vidět i místa kde byli stehy jak se to roztáhlo 🤦 a to mi na chirurgii tvrdili jakou budu mít pěknou tenkou jizvu a mám ošklivou hrůzu

autor
24. led 2025

Manžel mě nutil že jedeme, tak jsem nejdřív zavolala na pohotovost, a prý ať určitě hned přijedeme. Doktor nevěřil svým očím, a okamžitě to znova zašil.

hezz17
25. led 2025

No tomu se mi nechce verit

autor
25. led 2025

@hezz17 Mně se spíš nechce věřit že zde někteří zdravotníci tvrdí že to nejde, když to šlo. Doktor nevěřil že existuje blb co mi vytáhnul stehy už po 9 dnech. Prý to chce minimálně 14 dní, a říkal že tohle ať nechám radši 3 týdny. Že noha je místo kde se kůže dost napíná a chce to stehy nechat dlouho.

hezz17
25. led 2025

Stehy se vytahuji za 7-10 dni, kdyz to nechas dyl, tak uz jdou vytahnout hodne hodne blbe, pokud vubec. No jako nesrostlo-li to za 9 dni, tak urcite necerstva rana sroste krasnou lapu jizvickou za 3 tydny.

autor
25. led 2025

@hezz17 Tak se koukni na odborné názory, běžná doba je 14 dní, a je možné až 3 týdny.

hezz17
25. led 2025

To nepotrebuju. Ja ty stehy vyndavam, takze vim ze po 3 tydnecb je nadherne zarostlej az skoro do kosti

drep
25. led 2025

Ano, odborné názory jsou z obličeje po týdnu, jinak deset dní, max 14, ale to z nějaké primárně problematické rány. Ano, stojím si za tím a rozhodně mě nepřesvedčil nějaký anonyní troll z MK.

podestatka
25. led 2025

No upřímně bych po třech týdnech nechtěla stehy vytahovat,ani být ta co jí je budou vytahovat 😀

hezz17
25. led 2025

@drep
@podestatka jsem toho nazoru ze autorka nikde nebyla, ale ma potrebu dat nam cocku 😀

amazienka
25. led 2025

@hezz17 Byla, ale řekli jí to samé, co holky tady 😅

vlasta1981
25. led 2025

Tvl 14dni 3 týdny si nechat stehy to je tedy borec . A nechat si presit ránu ...no super 👍 gratuluju. Chytrosti Dr. ..jen si vydělal a odbornost trpí .

autor
25. led 2025

@hezz17 Klidně vám sem můžu dát ofocenou zprávu z pohotovosti 🙂 Není lékař jako lékař no.

hezz17
25. led 2025

No to klidne muzes

petramana
25. led 2025

spis treba vyfotte jak to mate nove sesite, taky by me to zajimalo... me stehy na brichu po znaminku nechali tyden

autor
Autor odpověď smazal
hezz17
26. led 2025

@petramana ja bych to chtela videt za ty 3 tydny 😀

Strana
z2