icon

Kojení a covid vakcína - jaký máte názor?

florida2001
26. čer 2021

je tady nekdo kdo koji a sel na covid ockovani? zajima me vas nazor.

emamaira
26. čer 2021

Ano, byla jsem. Podle oficiálního stanoviska ministerstva zdravotnictví není problém. Nežádoucí účinky na laktaci či dítě nebyly zaznamenány, studií ještě není moc ale zdá se že by se protilátky mohly přenášet mlékem na dítě. Ptala jsem se i pediatra a teď říkal že klidně můžu, že ve světě se běžně kojící očkují.

rencinka87
26. čer 2021

Stejne jako @emamaira . Vubec jsem nevahala.

betysch
26. čer 2021

@florida2001 Ano.Já.

andelka
26. čer 2021

Já půjdu asi po dovolené, koncem prázdnin. Teď mám tři měsíce po prodělání covidu. Kojím 2,5 letého ( často), ten covid taky prodělal. Jde nám hlavně o mutace.

mamikry
26. čer 2021

@florida2001 Jdi pristi tyden, malemu je sest tydnu. Obavu trosku mam, hlavne o laktaci, ale verim, ze to bude v poradku.

marelle
26. čer 2021

@florida2001 taky jsem již absolvovala obě dávky a kojím 18 měs dceru. Konzultovala jsem to s pediatrem a ten to schválil. Na stránkách mamily je na toto téma článek.

petrasipkova1
26. čer 2021

Ano byla, teprve na první dávce, ale kojim už 3,5 leteho.

tynka9
26. čer 2021

koukni na starší diskuze, bylo to tu už několikrát. Jinak já mám za sebou první dávku, proběhlo to měsíc po porodu. Vše ok, jen mě bolela ruka. Pediatrička schválila, miminku jdou protilátky.

nikolite
26. čer 2021

Ano, mám za sebou první dávku. Syn má 3 měsíce.

lenerka1
26. čer 2021

Ne, známý doktor mi to nedoporučil a ani já sama jsem nechtěla, počkám si, až bude víc údajů.

eviicka
26. čer 2021

Zatím vyčkávám, mám 3.5 měsíce po prodělání (syn prodělal také). Navíc teď v roce čekají syna jeho vakcíny, ale počítám, že během letních se asi zaregistruju, už kvůli mutacím.

florida2001
autor
26. čer 2021

mam prave obavu pro nedostatek dat a testovani. jen me zajima jak by to mohlo negativne ovlivnit mimi.

malinkaelinka
27. čer 2021

Já půjdu ( pokud půjdu) až po ukončení kojení. Vzhledem k tomu, že miminko ještě není na světě, tak kdo ví, jestli za 2 až 3 roky bude někoho nějaký covid zajímat 😅😅 ale já to mam tak, že jsem kvůli prvnímu těhotenství odložila i jiné očkování ( respektive mám jen jednu vakcinu ze dvou), neberu žádné léky, hlídám si stravu atd. Jak v těhotenství, tak pri kojení. Takže vlastně o covid vakcine nemam potřebu si nic zjišťovat, zatím, protože to prostě pro mě vůbec není aktuální téma. Už do Vánoc se pravidelně testuju a věřím, že pro svou imunitu dělám maximum a tím chranim společnost i sebe dostatečně.

mamikry
27. čer 2021

@florida2001 No, studuie sice nejsou, ale ve svete se tehotne i kojici zeny normalne ockuji a pokud by mely nejake problemy, tak se to rychle dostane do obehu. Otazka je samozrejme, jak se bude v tele vakcina chovat dlouhodobe. Kazdopadne z toho, co jsem vycetla, se prokazalo, ze protilatky vznikle po ockovani se dostavaji do materskeho mleka, takze to je pro dite spis benefit. Pro me je porad snesitelnejsi varianta, ze se necham ockovat nezivym virem, nez ze chytnu ten skutecny, coz s podzimem zase bude patrne aktualni.