icon

Kombinace očkování tetanus a covid. Je to bezpečné?

evulineek
24. lis 2021

Je tu prosím někdo kdo absolvoval obojí třeba v rámci měsíce? Mně doktor varuje, že po tetanu mam nechat aspon par měsíců ocko covid uležet, ale že bohužel to není dle ministerstva výjimka.

jana7ka
24. lis 2021

Manžel byl asi týden po tetanu. Pouze si do papíru napsali poznámku a píchli do druhé ruky.

hojda
24. lis 2021

@evulineek Tak ten tetanus jde odložit, pokud ho tedy už nedostal/la. Nedávno se prodlužoval interval na přeočkování, vydrží celkem dlouho.

janule1940
25. lis 2021

Na tetanus si muzete nechat v laborce udělat protilátky a pak budete mít jasněji.Sestra měla jít na tetanus.nechala si udělat protilátky a další 3nroky nemusí tetanus očkovat,tak vysoké je má.každý je jiný a nekomu protilátky drží i roky po termínu a někdo je nemá zadne ještě před termínem.

jana7ka
25. lis 2021

@jana7ka Ještě upřesním bylo to po 12 dnech a neměl žádný problém. Pokud by tetanovka byla po méně než týdnu, tak ho na očkování prý nepustí.

evulineek
autor
25. lis 2021

@hojda to neni můj případ poslední dávku mam z těch 17 cilo já to o mnoho let skrz deti/kojení propadlé mám a proto doockovavam tři dávky a jak je mezi tim rozestup tak to řeším od června a ted mam za sebou poslední dávku.

evulineek
autor
25. lis 2021

@janule1940 ano delala sem si je a nebyly :( naposledy sem byla očkovaná v 17 to uz je nějaká doba no

evulineek
autor
25. lis 2021

@jana7ka bezva díky, to ráda slyším

herminka
25. lis 2021

Ptala jsem se na to kamarádky praktické lékařky a říkala, že stačí rozestup cca 2-4 týdny. Já jsem opatrná, byla jsem na poslední dávce covidu v červenci a na tetan chci jít teď do konce roku.

zmrzlinka
25. lis 2021

@evulineek mezi očkováním se doporučuje odstup 14 dni

katule1990
25. lis 2021

@evulineek Řeším to samé, taky mám tetanovku propadlou, když jsem měla jít, zjistila jsem, že jsem těhotná a to jsem na to pak radši nešla, ale měla jsem protilátky. Takže mě taky čekají 3 dávky + očkování na covid. Čekám na ukončení kojení. Jsem zvědavá na odpovědi/zkušenosti.

ahyt
25. lis 2021

Staci 14 dni,jako PL to takto doporucuji

kapii
27. lis 2021

Taky jsem toto téma řešila, lékař doporučil rozestup 14 dní.