Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Nee. On ji poslal pryč protože měli testovat jen lidi z oblasti označených jako rizikové. A v těch ona nebyla. Takže ta reakce je adekvátní dle mého.
@odula no to chápu, ale jde o to, že rizikové oblasti se rozšiřují a zatím se o rizikové oblasti neví a je jako riziková označena za týden , takže tě testovat nechtějí, přitom by zřejme měli...
@marcicek84 Ale však to právě to nové opatření řeší, ne?
@vineta snad ano, uvidíme, jak bude fungovat v praxi...
https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c...
Hmm popis tezeiho pripadu,trval celkem dlouho...
@marcicek84 mno... Možná si za to částečně mohl i sám, že to tak dlouho trvalo. Za mě měl jít dřív k Dr. Když to vezmu kolem a kolem, v době studia jsem měla chřipku a nebyla jsem o nic lepší, ale hned 2.den jsem šla k Dr.bylo mi zle, horečky a myslela jsem, ze mi vyskočí srdce a šílený kasel ,poslechově prý je nebezpečí zápalu plic, ale jelikož to byl 2.den a jsem mladá, dala mi ATB. Večer skoro 41, mamka chtěla volat rychlou, ale já ji říkala, že to bude dobré, že jsem mladá a že to dám a že mam ATB, že zaberou každou chvíli.... Popravdě mi bylo strašné a nad tou nemocnici jsem uvažovala sama, ale nechtěla jsem ji strašit. V noci jako bonus to šlo že mě ze všech stran díky ATB, takže jsem měla o zábavu postaráno. Po 3 dnech mi bylo lépe, kašel, už nebyl tak šílený, bolavá jsem byla celá, problémy se zažíváním byly šílené + další nežádoucí účinky ATB... Bylo mi pak hůř a hůř, ATB jsem nebyla schopna dobrat. Tak mi pak předepsala něco jiného na ty plíce. Dávala jsem se do kupy kolem měsíce
@odula snad ano
Ja měla taky chřipku. Jednou. Zrovna když řádila ptačí. Už nikdy víc. Horečky kolem 40, nevrazilo se mi to do plic ale do hlavy. Nejenom že jsem neměla chuť a čich(jejda to je toho) ale skoro jsem ohluchla (na pár dní samozřejmě), viděla jsem rozmazaně. Doktor na orl prohlásil že něco takovýho ještě neviděl. Manik dopadl ještě dobře - na to ze se léčil whiskou ...(která snižuje imunitu že 🤦🤦). Jo ps - známá si při chřipce zlomila 2 žebra jak kašlala.... Takže 🤷 nijak nesnižuju maníkův osobní intenzivní prožitek, muselo to bejt nepříjemný. Ale já osobně jsem jednou zažila opravdickou chřipku a tedy taky hnus fialovej.
Jo a normálně jsem se taky cítila až cca po 3 týdnech
No jako z pocatku to cloveku nedojde a kdyz se to leosi a horsi,ano lecbu moc vhodnou nenasel,ja se ten hrabala z jednoho hnusneho sucheho kasle skoro mesic,taky lepsi a horsi porad dokola a jsem z toho vycerpana poradne.. zase chapu,ze pokud byl mezi prvnimi,mohl to podcenit...
@odula já mám fakt respekt z chřipky. A když mi někdo řekne, mám chřipku, ptám se, chřipku nebo nachlazení, to je totiž sakra rozdíl. Skoro vždy teda je odpověď nachlazení. Ty jo.... Zlomené zebra z kašle? No tvl! Maník fakt dobrý.. whisky a tygří mast.... Mě by zajímalo, co by říkal, kdyby byl ženská a rodil 🤦♀️ jinak já to měla v době, kdy tu běhaly obě, takže těžko říci, zda to byla spešl, nebo klasika... Ale stala fakt za to...
@marcicek84 jednou jsem podcenila kašel, že s kašlíkem nikam nejdu a pak jsem se z toho Hrabala další 2 měsíce 😒😢 je fakt, že tohle mě poučilo a s tamtou chřipkou jsem šla hned. Ještě že tak, jinak bych skončila v nemocnici. Ale on už jel 2 týdny, než šel k dr.to už je krapet divné.... Spíš mi to připomíná příběh chlap a rýmička... Nechci to zlehčovat, ale fakt mi to tak zní 🙈
Irské úřady informovaly o prvním případě, kdy se někdo nakazil přímo v zemi, a nikoliv v Itálii. Muž se nachází v nemocnici v Corku. Diagnóza byla stanovena až několik dní po jeho přijetí, infikovaný byl předtím ve styku s zdravotnickým personálem. Počet nakažených v Irsku stoupl na 13.
Asi se inspirovali Itálií
Jeden z nakažených novým koronavirem v Česku pracuje jako lékař v Praze. Vrátil se ze severní Itálie. Informaci potvrdil mluvčí pražských hygieniků Zbyněk Boublík. Zdravotní sestra z lékařovy ordinace podle mluvčího připravuje seznam všech pacientů, se kterými nakažený pracoval během dvou dnů, kdy měl jen lehké zdravotní potíže.
No... Co dodat... Inteligentní doktor... 🤦♀️
Anonymni autorko, nez se tady zacnes erudovane vyjadrovat k inteligenci lekare, tak bych pockala na zatim neoverene informace “ze zakulisi”, ktere momentalne rikaji, ze lekar se po prijezdu ze zahranici hlasil na hygiene a dostal stejnou odpoved jako zena, co se nechala otestovat v soukromem zarizeni, t. j. ze nebyl v ohrozene oblasti a neni co testovat. Jelikoz po dvou dnech vysledek ma, tak se asi nekde otestovat nechal. Lekari s lehkou virozou ordinuju bezne, (stejne jako vetsina ekonomicky aktivni populace), vetsina nosi rousky, treba ty dva dny nosil i tento lekar ale to by nemelo v mediich kyzeny efekt paniky, ze ano.
@jelenice_zavodnice ve zdroji, který průběžně čtu, o té ženě psali hned, že to tak je, kdežto o doktorovi toto info nebylo uvedeno.
@jelenice_zavodnice Přesně 👍🏼
Novináři to střílí, jak jim to přijde pod ruku, nezáleží ani tak na tom, jak jsou informace přesné, jako na rychlosti. Ta žena z Prahy 6 byla veřejně nařčena z nezodpovědnosti zprvu i ministrem zdravotnictví, než vyšlo najevo, že se naopak zachovala zodpovědněji než stát.
Holky se tu samy navzájem utvrzují v tom, že přijde konec světa, tak je v tom laskavě nechte! 😂 A když to psali na novinkách, tak to bude pravda 🙄
Anonymní autorko, ano, Seznam ani Idnes to na stránkách nemají, protože to není žádoucí.
@journals Myslíš anonymní autorku a marcicek84 v jedné osobě? 😉
@journals @jelenice_zavodnice ani seznam, ani idnes, ani novinky... Koukám na aktuálně.cz, ale ano, uznávám, je to víceméně na stejné brdo, ale přeci jen mi to tam přijde, že se snaží psát věčně a ne ve stylu wow
@journals jen si rypni,když Ti to udělá dobře 😅 konec světa fakt nečekám a ani nic podobného 😉
@jelenice_zavodnice jinak kdybys to tu četla, tak bys zjistila, že mám i na některé věci jiný pohled než marcicek84, je fakt, že se s ní často shodnou, ale ne ve všem... Ale když si to myslíš 😉 ještě že nejsi soukromé očko 😅
@jelenice_zavodnice tak chvilku tu nejsem a zase konspirace..., teď momentálně děláš bulvární plátek ty sama, když šíříš neověřené informace, no zlaté novinky ti povím...😂
@marcicek84 👍😂
Každopádně je to vtipné, když nepřispívám já, tak si našli jiného psa, kterého je třeba zpráskat...to je síla to honění trik, fakt byste se dámy už mohly vzpamatovat...teď to padlo na anonymni autorku diskuze...
@jelenice_zavodnice mmch když jsme u těch konspirací, nejsi ty náhodou ta zdravotní sestra toho doktora??? A teď máš karanténu a je to nuda, viď 😂
@marcicek84 jiné diskuze asi váznou, nové jsou o ničem, tak jdou sem se pobavit, porýpat a být king 😉😅 však až se objeví nová zajímavá diskuze, budou tam vařené pečené a pak autora ač s nickem, nebo anonymního, označí za trolla 🙈 Promiň, nemyslím to zle, ale v téhle diskuzi, jsi označována za trolla Ty 😉 když už není co napsat, tak to tu někdo napíše. Teda ne Ty, ale já... Resp.obe 🙊😂
Nic ve zlém, ale já jsem zde od roku 2008 mám 5675 příspěvků a 5 inzerátů, určitě budu troll 😂😂😂 Ne, pouze jsem ohledně toto nemoci obezřetnější, než jiné dámy, které zde diskutují a myslím, že je to jen znervózňuje...
@marcicek84 však já vím 😉 taky to nechápu

@odula no tak rizikové oblasti se v Itálii rozšiřují, je to dáno tou dlouhou inkubační dobou onemocnění...