Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Anonym: vyborne, muzes to resit na dalsich 100 stranach, ale je to zbytecne. Dle prozatimnich statistik mas minimalne 90% sanci, ze ten virus nechytis. 😉
Tak já myslím, anonyme, ze můžeme být úplně v klidu, hygiena, kraj a vedení OKD jen zbytečně hysterci a vše je úplně v klidu a bez rizika, říkala to Alča
Anonymni - je to zavrene,kraj dalsi opatreni ani mimoradny stav vyhlasit nechysta,do tydne az 14 ti dni by se to melo uklidnit,pokud neuklidni a zacne to rust pak by mohl byt duvod k obavam...
@pajula123 ani u jednoho z nich prave vubec nevidim, ze by hystercili. Hygiena vsechny v klidu otestovala - nic vyrazne zasadniho to se statistikami neudelalo. Epidemiologove (viz prohlaseni Maďara) jsou take v klidu a kraj zadna opatreni nechysta. Vedeni OKD se skripenim zubu (a s milionovymi ztratami, o kterych se ti ani nesni) v dole prerusilo tezbu. Dul uzavreny v zadnem pripade neni, stovky zamestnancu nadale pracuji (nezbytny chod a bezpecnost dolu musi nekdo zajistit). Tot me vyjadreni k “rikala to Alča”. 😉
@alcar jako dneska po dlouhe dobe na pracovisti,rousky na pohodu nic v MHD se objevuji lidi a nosy z rousek ven,Darkov se snad resi,ja uz cely virus hazu za hlavu,lidi uvazuji o dovolenych zahranici smerem do Recka,no nakonec i to more letos bude...
@alcar jakože cože? Četla sis, co jsem psala? Najdi si na dohadování někoho, kdo o to bude stát, mi se vážně nechce...
Anonym: a vypada snad z posledni odpovedi, ze se s tebou hodlam zahazovat na dalsich 100 stranach? 🤣
@marcicek84 ja uz to neresim davno. Ta Karvina me nechala uplne v klidu, byt to mam vzdusnou carou do karvinskeho okresu 2km. Jako vazne se bojim, ze ten virus preleti ty 2 km a ja to chytim. 😂
@alcar já myslím, že bys neměla pro jistotu větrat, bo nikdy nevíš, jestli ti virus přiletí domu oknem z Opavy nebo z Karvinska 😁🤦
Předně si ale myslím, že bys fakt z fleku mohla jít radit hygienikum, jak mají dělat svou práci. Evidentně když někdo přikročí k tomu, že zavřou "neuzaviratelny" důl, tak k tomu je asi důvod. Viz Polsko. Další nakažení jsou na dole ČSA a CSM. Hygiena řeší u jednoho nakaženého v průměru 5 potenciálně rizikových kontaktů, u jednoho až 50, viz rozhovor. Nebude sám. Na některé nakažené stále nemají kontakty.
Kolik je v té vaší obci horníků? Protože mentalita lidí je o dost jiná v obcích jako Karviná, Orlová, Havířov. Stačí odjet o pár km dál na třinecko nebo do Ostravy a vše je o dost jinak. Žila jsem tam i tam, můžu srovnávat, navíc pocházím úplně odjinud, takže tu jinou mentalitu fakt vnímám dost ostře. Ale ty si furt dál jedeš jen to svoje.
A ještě ten rozhovor:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/darkov-u-jed...
@alcar ja to mam taky 2 km k tomuto okresu a o vikendu jsme v tom okresu byli na nakupu...
@marcicek84 tak to bychom se mozna mely zacit bat. 😃
@alcar a k tomu v noci spat jen s perinou pres hlavu 😂😂😂
🤦
@alcar myslím si, že kdybych s Tebou chtěla hrát o poslední slovo, tak určitě 🤦🙈😂
@marcicek84 uvidí se, co bude nebo nebude... Nemáme věšteckou kouli, takže tak... Jinak uzavření dolu Darkov může být fatální pro horníky, že přijdou už teď o práci, důl se má za nedlouho uzavírat, otázka je, jak dlouho udrží mít důl uzavřený, jen s minimem lidí, aby se to udrželo, aby pak se mohlo dál na tu chvíli pokračovat. Je mi líto těch horníků. Pokud to udržují, nejspíše to zase rozjedou, pokud by ho úplně uzavřeli, důl končí úplně.
@pajula123 👍😅
Pro anonymní: tady jsou vyjmenované ty školky:
https://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/nakaza...
@pajula123 já vím, o které školky jde. Já to myslela tak, že Havířov hned ohlásil, kde je nákaza a co se uzavírá a v Těšíně to bylo veřejné tajemství, teď už to pustili oficiálně, psali pouze na Karvinsku
Jo takhle
Anonym: tak vzhledem k tomu jak se bojis tady urcite posledni slovo jeste nemas. Ty se tu budes bat jeste v listopadu. 😂
@marcicek84 👍😃
@marcicek84 Co by se melo do 14ti dnu uklidnit?
@kaja2016 myslim situace na Darkove,tech 14 dni bude stezejnich a bude to jeste rust z lidi,kteri jsou v karantene,chteji je vsechny jeste jednou po 14 dnech otestovat,aby meli jistotu pri najeti dolu,ze se odchytalo vsechno,to neni spatny postup...
Anonymni - ono to pro ne melo byt fatalni uz davno,o tom,ze se ty doly maji zavirat se vi.Stat jim jen koupil trochu casu navic...Ale jak bylo psala ted odstavili,po 14 dnech vsem opakuji testy a pak az je nechaji pokracovat v praci v dole,to jde takova strategie...
@alcar to jestli se budu bát nebo nebudu, do toho Ti nic není 😉
@marcicek84 takhle jsem to myslela. Já vím, že se ví už dávno, že se má zavírat, a taky vím, že Darkov chtěli zavřít daleko dřív. Každopádně horníci přijdou o práci, administrativa ještě pár let pojede, ale horníci budou bez práce. A tato situace tomu může přispět daleko dřív

@alcar ale mi nevadí, když někoho to nechává chladného. Mi vadí, že ze mě děláš pomalu cvoka, když mám obavy o moje blízké. Myslím, že jsem rozumný člověk, nevyšiluji, jak popisuješ, možná sis udělala svůj obrázek, ale ve skutečnosti mě neznáš, já neznám Tebe. Ale víš co, to je jedno... Mám návrh, co jsme si, to jsme si 😉 popojedeme dál