icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

autor
Autor odpověď smazal
alcar
23. kvě 2020

A ty si vazne myslis, ze zrovna ty to chytit a roznest nemuzes? Myslis, ze se muzou nakazit jen lidi v hospode? 😂😂😂

marcicek84
23. kvě 2020

Anonymni - bez rousek potkas od pondeli plno lidi a predstav si,ze budou mezi nimi i nosici z darkova,no treba s nemi budes nakupovat nebo s nema pojedes v MHD a kdyz bude leto a horko tak ta propocena rouska rouska po 20-30 min. se stava fest propustnou,takze psychologicky efekt...Je blbe,pokud nekdo se chova rizikove a ty to vis,na druhou stranu je mozna ta hospoda bezpecnejsi nez nakup v supermarketu nebo jizda v MHD. No tak dneska jsme byli nakupovat do toho zamorene Karvinskeho okresu a lidi nemeli ani jeden na rukou v supermarketu rukavice nebo ochranu rukou,rousky ty meli,ale rozestupy 2 m ani nahodou a predstav si,vsichni by meli mit rozum a o Darkovu se vi,soupa to ve vsech mestech tohoto okresu...Takze kdo se ma nakazit,ten se nakazi treba uplne blbou nahodou...a muzes se 100 procentne obezretne chranit,pokud nejsi ve 100 procentni socialni izolaci nikdy nevis odkud by to mohlo prijit...

autor
23. kvě 2020

@alcar ne, neboj, tak naivní nejsem...
@alcar @marcicek84 myslela jsem to jinak... Ale to je jedno... 😉 Dál se v tom patlat tady nebudu. Nemá to cenu

alcar
23. kvě 2020

Moc ti nerozumim, ale pokud mas o rodice (a oni o sebe) takovy strach (pro me nepochopitelny), tak se a) nestykej s tchanem a b) rodice i ty pouzivejte pri setkani respiratory ffp3, rukavice, ochranne bryle a ochranny oblek. Protoze jedine tak je ochranis. A meli by tak chodit i do obchodu atd. (nejlepe navzdy).

autor
24. kvě 2020

@alcar já nepotřebuji, abys mi rozuměla 😉

autor
24. kvě 2020

@pajula123 jsem zvědavá, co se z toho vyklube. V článku je odkaz na jiný článek, kde píšou, že se uzavřela na Karvinsku školka (nechápu, proč nenapíšou, že v Těšíně, je to prostě veřejné tajemství), že se nakazila učitelka od horníka, který jí přišel jen něco opravit. Takže otázka je, kde bude Karvinsko za 14 dní.

deedeedee
24. kvě 2020

Ja mam názor takovej, ze se bojim

marcicek84
24. kvě 2020

@pajula123 tak nerozvolni akce a navstevy,akce asi ozelime a v nemocnici ci v domove nikoho nemame,no ale trochu mi prijde nefer od statu neudelat v dole 14 ti denni odstavku a omezovat vsechny lidi v kraji.Tady je priklad toho,ze ten stat na nas vlastne prdi...A jinak nevim Vondrak o nicem jinem nez o uzavreni domovu zatim neuvazoval,tak uvidime za 14 dni jak umi hygiena trasovat...

marcicek84
24. kvě 2020

Anonymni - no ja ti nevim ted to brzdi a oak sr o dovolenych promichame,Prazaku a Ostravaku se budou vsichni bat 😂😂😂

autor
24. kvě 2020

@marcicek84 spíš Karviňáků (myšleno okres) než Ostraváků... Však jo, promíchá se to. Ale momentálně tady je lokální ohnisko, takže se to snaží podchytit. Do jaké míry se jim to podaří , nebo do jaké míry to má smysl, to už vidí každý jinak.

autor
24. kvě 2020

@deedeedee to je nás víc, ale jak tak všímám, je to teď nepopulární názor 🙈 krapet mi to připomíná začátek, kdy někteří měli obavy a ostatní jim nadávali... Co už.. to tu bylo a bude.

alcar
24. kvě 2020

@marcicek84 mam v rodine cloveka, ktery uz 40 let pracuje v dulnim prumyslu a odstavit dul opravdu neni tak jednoduche. A nejde jen o penize, ale i bezpecnost.

alcar
24. kvě 2020

Anonym: ale my nejsme uz davno na zacatku. Ses nejak zabrzdila v case. 😂
Jestli mas pocit, ze se lidi zacnou po 3 mesicich, kdy se nic tak sileneho nedeje, bat vyjit z domu, tak to jsi na omylu. A je me te lito. Straseni v mediich ti totalne zatemnilo zdravy usudek. 🤔

marketka_m
24. kvě 2020

dalsi medialni masaz...ta karvina... neverim..pokud je to problem tak zacnou umirat lidi ve velkem v karvine?blbost na patou...

pajula123
24. kvě 2020

@alcar my nejsme na začátku, ale situace v Karviné a okolí je horší než na začátku. Tolik bezpříznakových nakažených, dokupy se zdejší povahou, zálibou ve vysedávání po hospodách atd., s provázaností lidí (dojíždění za prací po celém regionu) je fakt potenciální průšvih. Asi ne nadarmo to mají tak rozjeté, kvůli dolům, v Polsku, že? Já neříkám, že nevychazim z domu, ale nepopírám, že fakt mám strach. Kdyby šlo o mě, tak ne. Ale jsem se synem sama-tj. kdo by se postaral? Má rodina daleko, půlka z nich fakt hodně rizikoví, i autoimunita. Ale dokážu pochopit, že kdo je odtud dál plus nezná zdejší mentalitu, nevidí problém.

alcar
24. kvě 2020

@pajula123 ja nejsem dal 😉(Karvinou mam za bukem), ale z 2000 zamestnancu je nakazenych 150 (a z toho vice nez polovina bez zdravotnich potizi). To je fakt naprosta hruza! 😱 Pockame 14 dni a pak se teprve muzeme (ale pravdepodobne nebudeme muset) bat. Hlavne se z toho neposrat. Jako vzdy je to medii nafouknuta bublina.

alcar
24. kvě 2020

@pajula123 Tohodle se mame opravdu bat?! To jako sorry, ale minimalne od pulky dubna se nebojim. 😃🤦‍♀️

ninive211
25. kvě 2020

Většina nemá příznaky nebo má velmi mírné...být to v březnu, tak se do statistiky nemocných tihle lidé ani nedostanou, protože jim nikdo ani test neudělá, protože nemají příznaky. Je to lokální "průser", ale zvládne se to, tak jako se zvládlo Domažlicko, jako se zvládl Cheb. Jen Aby lidi v nařízené karanténě a"nemocní" tu karanténu dodržovali a nechodili mezi lidi. Jediný, co moc nechápu, když čtu, že první nemocní byli hlášení snad ještě koncem dubna,že už dávno těch nemocných nebylo víc...aha, ona chytrá karanténa vlastně pořádně fungovala (možná?) až od 1.5.,že, takže se pořádně nedohledávalo...anebo to možná není zas až tak nakažlivý. Z tisíců horníků, co dělají směny "tělo na tělo" x hodin vedle sebe, společné sprchy a nakažených je nějakých 150 (zbytek je rodina), z toho většina bezpříznakově, ono to vypadá dost hrozivě, ale zas tak hrozivý to vlastně není.

pajula123
25. kvě 2020

@ninive211 nebylo by, kdyby se chovali zodpovědně a nečekali na výsledky testů v hospodě

pajula123
25. kvě 2020

@alcar bejt v Opavě místo v Karviné, taky jsem v klidu 😉

bonavoxa
25. kvě 2020

@pajula123 Tady je to v klidu, šířilo se to v nemocnici, ale to se podařilo zastavit. Co se týče nějakých vládních nařízení, tak tady jako vždy bujela spíš anarchie.

bonavoxa
25. kvě 2020

@pajula123 A jinak Ti dávám za pravdu. Ta mentalita tady je opravdu dost putyková...a i celkově byly třeba všude skupinky teenagerů, protože oni prostě snad ani neumí žít jinak, než se někde slézt v parku/obchoďáku a tam zevlit. Takže mě vůbec nepřekvapilo, že to tady ten kraj pak šíleně naskakovalo, ta čísla.

autor
25. kvě 2020

@alcar nepřektucuj, co píšu, jen, abys měla do koho rýpat, děkuji 😉 mimochodem, ty na Karvinsku nebydliš, tak nebuď Hero, díky. Opava není od Karviné za bukem. My žijeme přímo na Karvinsku, tak když tady nebydliš, tak neryj do těch, co tam žijí a mají obavy. Já nevím, co to máš za zálibu napadat lidí, překrucovat, co napíšou, dělat z nich cvoky, jen aby sis pohonila ego. Mi je jedno, že nejsme na začátku, my jsme teď v lokálním ohnisku, kdy je teď situace tady vážnější, než na začátku, takže pochopitelně mám obavy o své blízké, co jsou v ohrožených skupinách. Po tom, co jsem zažila fakt hnusnou chřipku, mám z těchto virů respekt. Ten, kdo to nezažil, nepochopí. Do předu nevíš, zda budeš mít mírný nebo těžký průběh. A pokud máš věšteckou kouli a víš, kdo bude mít jaky průběh, tak buď happy.
@marketka_m doufejme, že máš pravdu a je to jen mediální masáž. Prozatím všichni mají mírný průběh, což je dobře. Snad se to nedostane do domovů seniorů a nemocnic ke starším nebo nemocným lidem. Jinak smrtnost se asi ani moc nedovíme, ta je hlášena pouze na celý MSK, anebo se pletu a někde to je i na města? Docela by mě to zajímalo, abych si mohla udělat obrázek, jak na tom smrtnost je tady je.
@pajula123 souhlas se vším, kdo tady nežije, nevidí, jak to tady chodí a bydlet "za bukem", jsem taky chytrá jak 🐒

marketka_m
25. kvě 2020

to se nedozvime..protoze smrtnost vlastne je divna metodika..v americe za uvedeni korony dostavaji 13 tisic dolaru..zde?co my.vime jak to je. metodika rika ze i kdyz umrel na neco jineho musi uvest ze umrel na koronu..je to na hlavu padle

alcar
25. kvě 2020

Anonym: tos mi to teda nandala. 😃 Chovas se jak male decko, ktere dupe nozickou “ja se bojiiiiim, vy se musite bat taky, vzpamatujte se vsichni vy nezodpovedni a hrozni lide!”. 😂😂😂 A kdyz s tebou nekdo nesouzni, tak ho hned osocis z rypani. A poucim te - nebydlim v Opave, ale v okrese Opava - to je treba hned vedle Bohumína (a to je okres Karviná). 😂 Takze opravdu za bukem. A jak jsem rekla, tak mam v rodine pribuzneho, ktery pracuje v dulnim prumyslu a jo, i dul Darkov spada do jeho naplne prace. Takze me tady laskave nepoucuj, ze s tim nemam nic spolecneho. A znova opakuji, tve obavy jsou zbytecne a iracionalne plne emoci (“ja jsem z Karvine, my jsme ted v ohnisku!). 😃🤦‍♀️ Odprosti se od toho nebo se z toho, holka, zblaznis. To, ze bydlis na Karvinsku jeste neznamena, ze na tebe hned skoci virus.

alcar
25. kvě 2020

@pajula123 ja “nebejt” v Opave. 😉

pajula123
25. kvě 2020

Důl Darkov uzavřeli, jsou tam jen pracovníci pro nezbytnou údržbu. Pak že to nejde.

alcar
25. kvě 2020

@pajula123 vsechno jde, ale udrzet aktualne prorazene chodby, aby nedoslo k sesuvu bude financne i bezpecnostne velmi narocne. Odbornici na tuto porblematiku ted maji hodne tezke hlavy a orosena cela.

Strana