icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
19. čer 2020

Takze by nas k 1.7.prece jen odrouskovali? Bohuzel se nevi jak v okresu Karvina ci v Praze,tak sbad bude stejny pristp,Praha ma taktez lokalni ohniska,tak bud iPraga nebo nikdo ... Uvidime co panackove vymysli,zatim jim hraje do karet to destice pocasi ale i tak to uz nikdo nedodrzuje ani v MHD....

autor
19. čer 2020

@marcicek84 já měla za to, že Praha, Karviná a nově Nýdek (lokální ohnisko na FM) mají pořád roušky povinné 😉 Vojtěcha dneska pořád dokola pouštěli, že tady se neuvolňuje

marcicek84
19. čer 2020

Anonymni - to jeste takhle jasne nerekli,opatreni bude vydavat krajska hygiena,konkterne jsem okres ostrava mesto i v tomto okresu pracuju,takze snad se zde rozvolni a uz nam daji pokoj,ale uvidime...ale kdyz nedaji,plati co jsem psala od 1.7.na ne z vysoka prdim,uz me to obtezuje i v tom MHD...kazdopadne taky by mi principielne dost vadilo,kdyby Praha mela uvolneno a ostatni regiony s narusty ne,jak uz zacina byt podsouvano...

autor
19. čer 2020

@marcicek84 u Vás se uvolňuje 😉

marcicek84
19. čer 2020

Anonymni - uvidime co bude za tyden,abych se neradovala predcasne,ale verim ze uz to skonci a zase budeme normalne zit,v Karvine a Praze by to mohlo skoncit snad brzy take,stejne se lide na tech dovolenych promichaji,tak nevim na co si tady hrajeme

alcar
19. čer 2020

No podle narustu nakazenych v Karvine i po mesici, kdy uz vlastne skoro zadni nakazeni byt nemeli, kdyz ti prvni (a vlastne uz i ti druzi) uz byli v karantene, soudim, ze jim ta chytra karantena moc nefunguje. 🤔😃 A krajska hygiena asi taky neco zadupala.
Kazdopadne je ta chytra karantena asi fakt na dve veci, kdyz od pulky dubna je narust nakazenych defacto pirad na stejne urovni. Toz do prd..., k cemu to vlastne je. Myslim, ze rousky/nerousky...problem bude asi nekde jinde.
Kazdopadne, az ten nahubek sundam, tak vim, ze zpet uz ho nikdy nenandam! 😝🤨

alcar
19. čer 2020

A taky vim, ze kdyby me (nedejboze) chytra karantena nekdy vytrasovala, tak pokud budu bez priznaku, tak jim nikdy nedovolim, aby se mi starali v nose! To radsi budu sedet 14 dni doma na prdeli.

autor
Autor odpověď smazal
pajula123
19. čer 2020

@alcar Hmm, a když jsem tu tehdy psala, že Darkov je průšvih a že se to rozjede a že hygiena neřeší, tak jste ze mě ještě s @marcicek84 dělali pomalu hysterku...

alcar
19. čer 2020

@pajula123 ja nevidim, ze by se to “rozjelo“. Cisla byly az do dnesniho dne o nicem. Nebo jsi mela namysli, ze se “to rozjede” az po mesici? 100 pripadu neni jeste zadna traga. Navic jsem ted cetla, ze te stovce prispely zejmena pripady v domove senioru ve FM. Hodnotila bych za par dni, jestli to bylo ojedinene, nebo ta cisla opravdu porostou. Uvidime.to jsem psala uz pred mesicem, ale stale nic “poradneho” nevidim. Takze v klidu. 😉

alcar
19. čer 2020

Anonym: to uz mi prijde hodne provazane nebo se v tom moc neorientuju. Zajimave, jak ta hygiena trasuje. Nebo spis netrasuje. Ryma by nemela byt, tak snad to neni covid. 🤔

alcar
19. čer 2020

Kazdopadne by si uz komecne nekdo mohl dat tu praci a do statistik zaradit i kolonku “bez priznaku” a “s priznaky”. Protoze jsem opravdu presvedcena (i vzhledem k poctu umrti), ze je drtiva vetsina nakazenych lidi bez jakychkoliv potizi, hygiena je otestuje preventivne jako neci kontakt a takto jsme najednou vytvorili nakazene, kteri se hodi do statistik, pricemz jinak by se na to ani neprislo.

pajula123
19. čer 2020

@alcar tak já myslím, že 500 jen Darkov není tak málo. Netestovani na dalších šachtách: rychlotesty s 80 % chybovostí nemůžou myslet snad ani vážně. I hejtman tlačí na to, aby aspoň vzorek z ostatních šachet otestovali PCR testy. Plus chirurgie v Karviné Ráji, dnes jsem četla o nemocnici v Havířově, nakažených v Třineckých železárnách, samozřejmě Nýdek. Já se z toho fakt nehroutim, tento týden jsem byla v Praze, riziko vnímám podobné, ale zase jako úplně bych to nepodceňovala, i proto, že někteří nakažení 💩 na karanténu a zvesela trajdaji všude možně.

marketka_m
19. čer 2020

hm tak ja nevim..ale znama rika ze se v darkovu nic nedeje.normalne se chodi do prace..jakoby nic nebylo..divne ne?ve zpravach to trochu jinak opisovali

alcar
19. čer 2020

@pajula123 ja se od zacatku snazim porad sledovat ne denni narusty nakazenych, ale pro zachovani zdraveho rozumu si celkovy pocet nakazenych prepocitavam na pocet obyvatel ČR, pak sleduji pocty umrti, pocty hospitalizovanych a v posledni dobe se ridim hlavne poctem aktualne nakazenych, ktery je v prepoctu na pocet obyvatel ČR uplne nula nula prd. Jasne, vedle v regionu to ted řádí a je mi jasne, ze nekdo vnima 500 lidi jako “moc”, ale pro me to na cely okres zase tak moc neni, obzvlast, pokud je to z jednoho ohniska.

alcar
19. čer 2020

@pajula123 ale mas pravdu. Ty lidi, co jsou v karantene by to chtelo zacit hlidat opravdu pecliveji. Radsi bych investovala prachy do kontroloru nez do nesmyslne a nefungujici chytre karanteny.

alcar
19. čer 2020

@marketka_m a uz ten Darkov zase spustili?

pajula123
19. čer 2020

Jinak "aktuální" (ještě tam nejsou dnešní data z Nydku atd.) data, zdroj FB hejtman Vondrák

barchen
19. čer 2020

@pajula123 Karvinsko začíná být sledované i Slováky, zřejmě je to tam slušně zamořené. Téměř všichni horníci co se vracejí po turnusech domů na SR, jsou covid pozitivní. Sice je to jen 14 lidí za dnešek ale těmi statistikami jim to hodně zahýbe, jelikož pár dní neměli nikoho pozitivního a to se fakt snaží někoho najít 🙂. Oni všichni bezpříznakový, rodiny, zejména manželky jsou na tom trochu hůř. Teď trasují a hledají v dalších krajích, kolik horníků z Karvinska dorazilo na SR.
https://mybystrica.sme.sk/c/22429356/na-slovens...
A jinak, ta chytrá karanténa co máme v ČR, to je jen parodie na chytrou aplikaci. Podobné věci na bázi dobrovolnosti nikdy nebudou fungovat.

marcicek84
20. čer 2020

No,tak Darkov je prace vlady a hygieny,podceneni a nezvladnuti situace plus vpusteni pendleru z polskeho Slezska...pravdou je,ze by na plno lidi neprisli,protoze ty priznaky ma malo kdo,jestli ma nejdo jen 14 ti denni unavu,tak to asi neresi mmch tyden ji mam taky,ale prijde mi to jako unava z tiho pocasi,pozdni usinani a brzske vstavani,ranni vodeni do skolky atd.
Anonymni ryma a bolest v krku muze byt obycejne nachlazeni
@pajula123 ohnisko v Karvine vnimam stale izolovane,narusty predevsim v tomto okresu,meli by to tam regionalne zabrzdit,bohuzel sachetni problem v Polskem Slezsku, vime jak to muze skoncit.Testovani na vsech sachtach melo byt uz pred mesicem,hygiena proste spi a odserou to hlavne lidi v tom okresu,jestli ty vidis,ze se neco nejak neizolovane rozjizdi mimo tento kraj,nebo domovy duchodcu,kde to nekdo dovlece,tak mas asi jine zpravy nez ja,na se tesim na uvolneni...
@barchen Dobrovolnou aplikaci chytre karanteny tez nepouzivam,je tam plno nedoresenych veci a nepouziva ji skoro nikdo,takze se to miji ucinkem

autor
20. čer 2020

@pajula123 kde najdu tuto tabulku? Na FB hejtmana? Mno... Počet zemřelých za teda do dneška pěkně vyrostl v MSK dle dát co uvádí ministerstvo

autor
20. čer 2020

@alcar no doufám, že ne. Ale vím, že sestra z FM nemocnice se nechala slyšet, že ona měla právě průběh s rýmou. Ale doufám, že se mu nějak jen podařilo nachladit, aniž by věděl kdy a jak

marcicek84
20. čer 2020

Anonymni MSK jsou vsechny okrrmesy i vc. Frydku a Karvine

pajula123
20. čer 2020

Anonymní: ano, hejtman dává denně na FB toto plus další údaje. Píše tam k tomu, někdy jen do komentářů, odkud je nárůst.

autor
20. čer 2020

@pajula123 to jsem nevěděla, díky za tip, budu sledovat. Naše město zveřejňovalo jen mapu pozitivně testovaných a uzdravených. Navíc do komentářů napsali, kolik je aktivně nemocných, protože evidentně máme hrozně chytré občany, kteří neumí odečítat a pořád dokola remcali, že celkový počet není vypovídající. A pořád dokola se ptali, jestli číslo je celkové, nebo to jsou nemocní aktuálně 🙈 Jako vážně nechápu. Ano, chápu, nebyli v tom zemřeli, ale jak se koukám, tak v našem městě naštěstí nikdo nezemřel.

autor
20. čer 2020

@marcicek84 nechápu, co tím myslíš, já se na nic ohledně toho neptala ani nic nepsala. A jestli myslíš, co jsem psala pajula123, tak já jsem psala o MSK jako celku, mapa tam uvádí i celkové čísla za MSK a na aktuální čísla jsem se koukala na MZCR 😉 nejsem negramotná, neboj

autor
Autor odpověď smazal
pajula123
20. čer 2020

Ohniska patrně nejsou pod kontrolou, viz hejtman:

alcar
20. čer 2020

Anonym: ajaj. Drzim pesti, at to dobre dopadne.

alcar
20. čer 2020

@pajula123 jaka narizeni KHS vydala?

Strana