Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Anonym: hele, nepanikar. Pokud mu nejde o zivot, jako ze by mel horecky pres 40st. Nebo se mu blbe dychalo, tak to fakt pocka na obvodaka do pondelka. Hlavne mu, chudakovi, nevsugerovavej, ze ma covid, bo vis jak to je. To ma potom clovek vsechny priznaky a umre na vydeseni...to je vtip.😉 Ne, fakt, zkus zachovat klid. At bere paraleny a odpociva. Jak bude nejhur, tak samozrejme volat rychlou nebo pripadne nejdrive zkontaktovat pohotovost, kde byste jeli a rict jim predem, ze prijedete s podezrenim na covid, at se stihnou nachystat. I kdyz by meli pocitat s tim, ze je kazdy nakazeny, presto tech pomucek asi nemaji moc a berou si ty nejlepsi jen v pripade primeho podezreni.
A nebo jet primo na infekcni pohotovost.
Anonymni - na tvem miste volam na hygienu nebo do nemocnice,aby poslalkmi tu odberovou sanitku,mate velkou pravdepodobnost na COVID a mate male deti a meli byste dodrzovat i vy mezi sebou karantenu a pak jit pripadne na testy,pokud se to u tvrho muze potvrdi...no ted v lete max.angina nebo covid moc jinych moznosti neni...taky si proberte zda ten clovek co byl u nich v praci s tim nakazenym hornikem,jaky to je casovy usek covid se muze projevit do 14 dni,nektery to trva az mesic a paradoxne jestli je okres Karvina zamoreny,mohl to chytnout de facto kdekoli...
Pomalu je asi rozhodnuto:
https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/cesi...
Kazdopadne stejne se ti lide mezi okresy v kraji michaji,takze,na druhou stranu v okresu Ostrava jich moc nepribyva,coz opravdu svedci spise o tech lokalnich ohniscich...uz me ten COVID celkove nebavi,ted je hnusne destive pocasi,tak jsem unavena jak pes,tak to muzu mit taky COVIDA od horniku,ti byli taky jenom unaveni 🤔😂
@marcicek84 odberovou sanitku poslou tak za tyden. 😃 Co jsem tak cetla, tak jsou na ni cekacky a fakt to par dni trva. Ja bych pockala proste do pondelka a verila, ze to covid neni.
@marcicek84 a jeste ty nestras s covidem. Bo v tom pripade ho mam uz tak tri roky. 🤣
@alcar jo ale poslou ji a nemusi nikam jezdit,strj e kdyz tam sam nedojede,tak moc jinych moznosti neni...
@marcicek84 poslou, to asi jo. Ale urcite ne hned ten den. Mozna se to uz zlepsilo, ale moc tomu neverim.
@alcar tento vikend ma unavu skoro cely narod 😂😂😂 meli bychom zahltit hygienu dotazy na unavu a covid,prece musime byt zodpovedni 😜😜😜
@marcicek84 jo a vytvorime armadu nakazenych. Radsi nevedet. 🙈😂
@alcar @marcicek84 jo jo a najednou nové ohnisko s únavovým syndromem 😂😂😂
Anonym: a ze by se nechal vysetrit soukromne jako sampolatce? Neni v nedeli otevrena nejaka laborator, ktera to dela? I kdyz zas plytvat vlastnimi penezi a jeste jestli mu je blbě... Jedina vyhoda je cas. Mel by to do pondelka cerne na bilem.
Anonymni - tak to vubec nevim,bude to vedet nemocnice a nebo hygiena,ale pokud uz hygiena nema cisla,tak to jsou fakt diletanti a situace stejna jako na zacatku epidemie,nepoucili se v nicem...pokud jste ve 2+1,tak do 14 dni to mate asi vsichni...
Jinak u nas v praci plati,kdokoli je nemocny,dela na HO cca 14 dni a testy na covid nevim jak by se resily...zatim se nam to v praci vyhnulo,bohuzel mi prijde,ze ted v lete je nejpravdepodobnejsi prave ten COVID nez chripka typu B...jinak pokud to je COVID na kasel mu nebude nic zabirat,jen ibalgin,tak zkuste a jinak bych volala do nemocnice na infekcni co a jak dal
Anonymni https://koronavirus.mzcr.cz/seznam-odberovych-c... v trinci to neni pro samoplatce ale je tam tel.poradili by co a jak,jinak to vypada,ze uz lide chodi pres praktiky nebo nemocnice,kteri jim rikaji co a jak a urcuji dalsi postup vc.bezplatneho testovani,hygiena nastupuje,az pokud by bylo nejake trasovani...no jako kdyz manzel rekne,ze kolega v praci byl s nakazenym hornikem a mel to potvrzene,tak by ho otestovat meli,pokud to ten kolega nemel,tezko rict,jak se k tomu postavi...
Anonymni - no,ale pokud to COVID byl,tak jeste 14 dni muze mezi lidmi roznaset,takze jeho pristup zrovna moc zodpovedny neni....min. byt s nim treba v praci tak bych asi nadsene neskakala 2,2 m,ze mi tam dojde clovek co mozna mel COVIDa,ale nechce k doktorovi...pak se divime,ze se to porad v regionu siri,kazdy by mel totiz s tou zodpovednksti zacit hlavne u sebe,protoze presne tak se ro rozsirilo v kazdem lokalnim ohnisku,neozdpovedny clovek byl ten kdo to na tu sachtu zavlekl,tak se zavlece i do ruznych firem apod. a mame lokalni ohniska v kraji...jako jasne bezpriznakovi jedinci tezko vedi,ze to maji,ale to zrovna nebyl pripad tveho muze,k tomu dr. by mel zavolat a mel by jeste nejaky cas zustat doma...k tomu vyzyva i dr. Pekova,ze lide se maji izolovat a nechodit mezi lidi ...
Anonymni - pribehy COVIDu jsou ruzne,nekdo ma jen den dva teplotuu a pak mu zbude jen kasel,to zalezi na imunite cloveka,jestli mas nebo nemas covid zjistis bohuzel jen na testech...
Anonymni - tak on by mel min zavolat obvodnimu v pondeli i do prace co mu tam reknou,z prace ho urcote nechaji preventivne doma s obvodni postoudi,zda to je na testy co neni,ovodak se za nim urcite nepozene,ne to otazka karantrny a testu,ktera mu takto proplati pojistovna,min kdybyste onemocneli take vc. deti,vite na cem jste...nebo zda sledovat u deti covidove prsty apod.Ono to neni prdel,navic jste v ohnisku,takze bych to nebrala na lehkou vahu,uz je kvuli deti,taky nevi,zda tim sobeckym pristupem nekoho neposle pred nekoho neposle na onen svet...hele kdyby nemel teplotu a byl je ubaveny max. ryma tak chapu,ze by to nechtel resit,ale on mel typicke priznaky...toz snad ho presvedcis,on si taky musi uvedomi,ze kdyby to dovlekl do firmy,ze mu nikdo neppdekuje,ani kolegove,i ten jeho kolega se choval zodpovedne a zustal doma v karantene...
@marcicek84 ted jen takova uvaha.... Ja to preventivni otestovani samozrejme take schvaluji. Nejsem rozhodne takova, ze bych radila, at se netestuje a ze s tim ma behat po svete. Jen se zamyslim nad tim, jakmto jako bude do budoucna. Treba na podzim. To bude mit kazdy rymicku, kaslicek, slabsi kusy i teplotku a hned vsichni budou litat na testy? Vubec nevim, jak si to do budoucna mam predstavit. To bude jeste zajimave. 😃
@alcar no na podzim to bude rozhodne zajimave a to prave proto,ze je jasne,ze to nemusi byt jen COVID,ale ze to muze byt viroza,chripka,angina ci cokoli jineho...osobne si myslim,ze nebudou chtit zamestnavatele,aby lide chodili byt jen s rymou do prace a na testy se dostanou lide s tezsim prubehem nemoci,jinak si to nedovedu predstavit.
@marcicek84 snad jo 😉
Anonymni - at to necha na doktorovi a pripadne hygiene a hlavne zamestnavatel by ho nechal na home office preventivne tak jak tak...hmm,koukam,ze vas ten bacil mozna poskace vsechny,chodi do skolky?to totiz taky nemusi byt sranda,skolky se po vyskytu nakazy taky zaviraji...no kdyztak dej vedet jak se obvodak rozhodne,samotnou by me to zajimalo co bude...

@alcar zákaz návštěv v nemocnicích, domovech důchodců atd., přijmou jen akutní nebo s negativním testem, povinné testování zdravotníků, omezení akcí na max. 500 lidí, v kostce. Mají to víc rozepsané, zhruba jde o toto.