Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Anonymni - uz odstavuje vsechny doly na 6 tydnu,tak tim by se to mohlo zvladnout...
@marcicek84 jj, slyšela jsem, už to tam má 20% zaměstnanců.
Anonymni - a vis co je nejlepsi,ze jsme tady vsichni vedle toho klidne zili a nedelo se de facto nic zavratneho...kolik kraju ma takova skryta ohniska,kdyz se u nic skoro netestuje???s jsk to bude vypadat po dovolenyvh,kdyz je jasne,ze vetsins lidi z MSK bude travit dovcu v jinem kraji,protoze tady to uz zna...
@marcicek84 myslim, ze epidemiologove by meli pomalu prehodnotit rizikovost viru, protoze, jak se zda, neni to s nim tak hrozne. Jasne, dokaze potrapit, neni to nic prijemneho, vzdycky bude urcite procento obyvatelstva ohrozeno, ale aby byla na nekolik let zcela konsternovana ekonomika, zdravotnictvi, skolstvi a bezny zivot, to je proste nemozne. Je hodne zvlastni, ze u nas ta umrtnost neni tak vysoka a v USA ci V Brazilii s tim maji takovy problem. Myslis, ze tam maji ten virus silnejsi, nez je u nas? Nebo je tam proste zdravotnictvi na houby a nedokazou se s tim vyporadat tak, jako my? Posledni dny se nad timhle hodne zamyslim a fakt me to uz zacina docela stvat. Jsou mnohem horsi nemoci, na ktere se u nas umira, ale tady se resi jen covid, ktery vetsina lidi vlastne ani nedostane (byt jsou virem nakazeni). Vlastne Covid je takovy AIDS. Ne kazdy HIV+ pacient ma AIDS a stejne je to i s nakazenyma koronavirem. Ne u kazdeho Covid skutecne vznikne.
@alcar tak o tom,ze je vice kmenu se vi a kazdy je jinak agresivni...no a jinak slis asi sten virus slabne,taky berim tomu,ze v USA covid pusou kazdemu mrtvemu aby meli nemocnice penizky a v brazilii je hodne slumu a ne pro kazdeho dostupna pece
@alcar já bych řekla, že to bude tím, že a) mají tam ten horší typ (byly o tom o články), b) podcenili to hned na začátku. Trump se ještě jako tako vzpamatoval, ale Brazílie takové štěstí neměla, jejich prezident (teda myslím, že to byl prezident) to odmítal řešit, vystřídalo se tam několik ministrů zdravotnictví během chvilky, protože ti to řešit chtěli a když se teda prezident rozhoupal, že je to třeba řešit, bylo to už v háji. A za c) zdravotnictví v obou zemích je v háji
@pajula123 hm... Tak snad to neuzavřou 😱
Jen taková technická, kdyby Karvinsko vtipně uzavřeli, protože oni umí obrátit ze dne na den... Tak a) co by bylo s lidmi, co by se vraceli domů z dovolené? B) ti, co by měli zaplacenou dovolenou, tak kdo by jim to proplatil, že tam nemohou?
A teď perličky, četla jsem, že někdo přijel na pobyt do Šumavy a když zjistili, že dotyčný je z Karvinska, poslali je domů
Syn známého, co dělá na OKD, byl testován na Covid, přišla mu SMS, že je negativní, po dvou týdnech mu dali vědět, že se spletli a že je pozitivní 🙈
@pajula123 oni to delaji ne kvuli lidem ale kvuli lobby CK,protoze uz nejsme vnimani jako bezpecna zeme,tim,ze se ti lide z nejvic zadazenych okresu muzou pohybovat kdekoli a nikdo nepojede do zahranici aby dal za test 2800 Kc...myslim,ze to jsou schopni zavrit,kdo co vsechno by se zavrelo,nakonec muze jit i o F-M,aby lide z Karvinska mohli nekam na hory na dovolenou...
Anonymni - no pokud se to zavre fle krizoveho zskona lze po sratu zadat kompenuace,tady lide by o ne asi zadali (ze nemohli odjet na dovolenou nebo se sem nemohli dostat),jinak si nemyslim,ze by do uzavrene oblasti nepustili cloveka,ktery tam ma trvaly pobyt,to oni pusti,ale uz nepusti ven...no uvidime co bude dal...
@marcicek84 je mi to jasný, že to je reakce na situaci kolem cestování, ale fakt už mě to nebaví. Nejdřív prachy především, být to soukromá firma, zavřená by byla dávno, kašlalo se na vše tak dlouho a teď to chtějí řešit takhle...
@pajula123 no jako je to sproste,na druhou strsnu jak z te slamastyky ted ven,kdyz to nechaji sirkt dal,tak se ti dostsne do dalchich okresu kraje a pak to lidi rozvezou na dovolenych do celeho ceska,ti hornici budou doma 6 tydnu za plny plat,tak proc by necestovali,ale nejde jen o ne,ale o dalsi lidi z daneho mista,tim,ze ten prubeh je bezpriznakovy,tak nemusi pocitit priznaky,ty hor iky a jejich kontakty dost douho nestihla hygiena izolovat do karanteny...karantena je asi nejrychlejsi cesta k poklesu cisel,ta by stejne dyl jak 2-3 tydny nebyla udrzitelna,kazdopadne kdyz o tom uvazuji,kazdy den zpozdeni znamena zhorseni v tom,ze az to udelaji o to by byla delsi...to je jak s temi doly,taky se tak dlouho cekalo,az uz je pozde...otazkou je,zda to teda opravdu treba je,nebo to delaji protoze je lidi za to Karvinsko kritizuji,protoze chyba byla laxni hygiena,neochota vedeni OKD zavrit a nefunkcni odberovy system vc. nefunkcniho davani lidi do karanteny...no sama jsem zvedava jak to dopadne
No ak,kdyz jsem videla ty kolacky narustu k 3.7. na karvinazije,tak to markantni narust.Maji pres 600 nakazenych,Havirov 400,velke narusty cesky tesin,bohumin,trinec i F-M a ono to je vazne problem,kdyz uz i v Ostrave behem 2 dnu to vzrostlo o 100 na 200.To je opravdu na zavreni nejpostizenehsich obkadti.Ale nebude to rak jednoduche to udekat,mezimeststi se nedostanou do prace a naopak,jedine,ze by stat zaplatil kompenzace do 100 procent platu,no mel by aby udrzel lidi v klidu,kdyz to zavinil jejich podnik a slatna prace hygieny.A to nemluvim o tom,ze po zavreni lidem znemozni cestovat a dovolene,kdyby tavreli karvinsko a frydeckistecko,budou mit lidi aspon moznost hor - Beskyd,Ale bude tezje se distat na slovensko pokud aspon nepovoli prujezd,no maji orisek,nezavidim jim to.Abuh cgapu proc se nemluvi o uzavreni Ostravy,i hejtman by se do prace nedostal,kdyz bydli v okresu Opava.Jsem na to vazne zvedava,kazdopadne neco se zrejme udelat musi,zacina to byt hrozive...to jen kaeandenou zamestnancu OKD nezvladne,lidi jim to ale u voleb spocitaji,to se nebojim...
@pajula123 @marcicek84 já jsem teda zvědavá jaké to bude. Každopádně co se týče hygieny, včera tady měla kz hygienička z okr. Karviná, ale už ji smazala... Nemůžu si ale vzpomenout na nick.
Anonymni a co ta hygienicka psala? jinak hygiena zase vydala stanovisko jak je vse odchytane a v karantenech,ze je jeste dotrasovavaji lidi a ze cajk,ze se njmic zavjrat nebude,za dnesek narust jen 25...
teunka to byla, taky jsem tu kz četla. Už je smazana? Škoda
@pajula123 nemohla jsem ji aspoň nikde najít
@marcicek84 no psala tam, jak všichni na hygienu nadávají, ale že si už nikdo neuvědomují, že mají podstav, že nejsou schopní během jednoho dne obvolat 500 lidí a pak i jejich kontakty, ale že do 14 dní by se to mělo zvládnout. No a že oni taky mají navázané ruce státem a musí dodržovat nařízení. Bylo tam toho docela dost.
Anonymni to je sice pravda,ale bylo tady velke ohnisko a bylo zodpovednosti jejich nadrizenych zajistit vice lidi,tedy v krajich kde nic neni,aby ti lide vypomohli a to teda nevim co na tom bylo tak tezkeho,slo to snad domluvit az ted az tu prijel Vojtech...
@marcicek84 s tím, co píšeš, souhlasím 😉 já jen psala, co tam psala 😉
@pajula123 asi jsem se špatně dívála 🙈 děkuji za odkaz 😉
Anonymni ja ji to tam napsala,mne to prijde zase nejaka snaha o obhajobu,ona za to ale nemuze,ona je pouze pesak,muze za to jejich vedeni,oni zamestnanci maji rvat a zadat o posileni kapacit kdyz nestihaji,jinak proste kdyz nic nereknou,tak se asi nic moc neresi...
Tak a ted ta korona krpuzi kolem nas,kolegyne v praci byla tyden doma s rymou,ted je v lraci a rymu ma porad,snad je to jen ryma!!!
U manzela v praci potvrzen covid,nastesti ne na jeho useku,takze cely usek v karantene a povinne testovani tech lidi,nastesti se nestykali,tomu tam zamezili uz davno...
@marcicek84 tak držím pěsti 😉 teď je i sezóna alergenů, může mít rýmu z toho. Však víš co... Já rači už nic nepíšu, protože sama nevím, zda jsme to měli nebo ne...
anonymní no ta rýma je nejmenší problém, ale kolegyně alergii nemá. Horší je to, že se to vyskytlo u manžela v práci. Sice jiný úsek i směna, jiné šatny, ale vstupní a výstupní prostory mají stejné, takže kdo ví kde všude se to objeví...a ten kolega by ani nevěděl, že to má, ale přišel o čich a tak ho doktorka poslala na testy a bylo to tam...
Aninymni u manzela v praci ostatni lide na smene co byli s nakazenym maji negativni test,tak ucidime co bude do 14 dni,ale to maji 14 dni celozavodku,tak tim se to snad vyresi...
@marcicek84 tak držím pěsti, ať se Vám to vyhne 😉
anonmyní, my to asi až tak neřešíme, uvidíme co bude za 14 dní, nakonec to můžeme dotáhnout odkudkoli...

@barchen bohuzel na Karvinsku se muze sirit jiny typ nez na Litovelsku.Tady je hodne lidi bezpriznakovych,nebo maji priznaky kratsich vizor,covid se zmirnuje,takze opravdu bych za to,ze meli jen beznou virozu,ruku do ohne nedala...ten test,kdyz se udela pozde,opravdu muze byz negativni...