Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 @alcar co Vám mám říci 😂 vítejte v klubu 😂
@marcicek84 co vymýšlí s respirátory? Už zase je ve hře uzavření nějakého okresu?
Anonym: tak dekujeme 😂
@alcar 😂😂😂
Anonymni - respiratory FFP2 jsou povinne pri navsteve domovu a v nemocnicich s luzkovou peci,to je uz opravdu drzost,vyhlasi to na vikend v patek odpoledne a lidi ani nemaji cas si je opatrit...
Jinak my bychom v tom klubu byt ani nemuseli,vcera narust v Ostrave jen 6 lidi.Jde o bezohlednou lidi z okresu Karvina a F-M kteri sem jezdi bez rousek do obchodu a v MHD.S ted jsou na rede kraje zlinsky a olomoucky,protoze je jasne,ze lidi z kraje ted budou jezdit tam, to bude zoo lesna,zoo olomouc, valasske beskydy pak skanzen,vse bez rousek,kdyby to tady udelali rozumne,tak by ti lide i spise zustali v kraji,ale bohuzel...jinak nevin co se chysta ale vojtech rikal,ze to vyhodnkti za 14 dni a muze orijit daksi zorisneni a ze nechce obcany MSK strasit.Otazkou je,zda by mohli omezit pohyb nebo zda by mohli naridit rousky venku nebo ohranicit nektere okresy,nebo jeste zprisnit konani akci,zavirat podniky a pospody,to se nevi.Mne staci ojet na dovcu a pak mam jeste dost volna,v kanclech rousky maji vyjimku,ale lidi ve firmach v provizech mi je lito,i prodavacek,to je masakr
@alcar ze se tim vzrusujes,nejlepsi to delat po svem...Svrcinova by mela odstoupit,nezvlada to
Holky zacina to byt vtipne,kouknete na FB profil Vondraka na podneli svolava bezoecnost i radu kraje a bude to chtit vsechno bod po bodu zdubodnit,dal tabulku ze ktere vyplyva,ze se situace nezhorsila a vse je lepsi,kvivuje pouze rousky v obchodech a MHD a opatreni pro zasazene firmy,dale to nechape...Tak jsem na to zvedava jak to KHS ustoji,udajne na ne tlacil Vojtech,no jsou to kasparci a hraji na nas velke divadlo 😂😂😂 koupim si na pondeli velky popcorn 😜
@marcicek84 Tady to mas cerne na bilem. Kvuli novym 6 pripadum v Ově a 2 v Opavě vyhlásili z minuty na minutu povinne niseni rousek, naridili akce do 100 lidi, bazeny atd. taky do 100 lidi. Zrusili prave probihajici “velky” festival v Ově. A to vse, kvuli 6 novym pripadum nakazenych! Mazec proste!
Karviná a Frýdek poctem nakazenych snad nikoho nevykolejil, kdyz uz je to tam minimalne mesic takto. Nový Jičín tam je taky neco noveho v te firme, uz tyden se o tom vi a maji to (snad) pod kontrolou, tak to taky neni nic noveho. Takze mi fakt zbyvaji jen ty pocty nakazenych v Ově, Opave a Bruntále, ze asi na zaklade toho ta opatreni zas vyhlasili.
Nejak mi stale nedava smysl proc?
@alcar na to vim,je to sila,jako kdyz to mohlo byt treba viz hornici,tak nic a ted nic neni a takova buzerace...masakr!!! No a jeste pisou,ze to bude dlouho,tam asi na te hygiene nekdo hodne chlasta....😂😂😂 ja si myslim,ze jde o to,aby si v klidecku vybrali dovolene a udelali pekne volne leto,takze misto aby je posilili budou buzerovat cely kraj,to je chytra karantena v praxi.Idioti,oni se tak zdiskredituji,ze kdyz to vazbe vude treba nosit ty rousky uz to nikdo na hubu nevezme...
Já jsem ráda, že jsme už měli týden dovču a v okr. Nový Jičín. Aspoň chvíli jsme mohli být bez roušek. Návrat byl těžký, takže chápu nadšenost
@marcicek84 na Karvinsku je zákaz chodit do domovů a nemocnic, takže respirátory se asi moc řešit nebudou. To jsem zvědavá, co teda vymyslí. V srpnu budeme mít taky dovču, ale asi budeme jen výletovat po okolí... Ale popravdě, moc se nám tady výletovat nechce s ohledem na rostoucí počty. Lepší by bylo zase někam odjet... Ale teď to asi neklapne.
Anonymni proc by to nemelo klapnout,fajn je praha maji ted body kdyz si tam vezmes ubytku,vsechny pamatky a trakce vc. Zoo obejdes zdarma 😜
@marcicek84 to jsem zvedava co Vondrák vymyslí a vyřeší. 😃
@alcar coby nic,ale uz byl clanek,ze to za 14 dni vyhodnoti a pripadne zmirni (uz jak lidi zacali rvat,maji byt demonstrace),uz maji strach,ze to prehnali a ono je treba se ozvat,at se zrychtuji...
@alcar jinak byt by mi to opet mohlo byt jedno,pac se me to zatim az tam mlc netyka,tak rvat budu,protoze to nebyli schopni zduvodnit a uz neni stav nouze,ze bychom museli poskouchat bez otazek a zduvodneni,to opatreni se da napadnout a pak ma odkladny ucinek pokud vim,muze to udelat kdokoli,hlavne to muze udelat vedeni kraje...takze bud vysypou radne argumenty a cisla,nebo to zmirni...hold je treba zabrat a makat,kdyz tu nechali dojit do takoveho stavu,na dovolene se nejede a at si tam makaji dal...at si to resi s vontechem a preskupuji kapacity...nakonec ti to bude nejvoc odxhytane oproti jinym krajum a na podzim tu bhde pohoda a bhdou to krotit jinde a fest a to uz budou deti ve skolach...
https://www.petice.com/nesouhlasim_s_novym_naiz... hele a uz je tady i petice...
@marcicek84 prehodnoti podle me tak maximalne ty pocty osob na akcich, ale rousky tu budeme mit minimalne az do jara. Jako reknu ti, ze se docela desim toho nastupu deti do skoly. Dcera jde od zari do prvni tridy, ja nastupuji do nove prace a fakt si nemuzu dovolit s ni hned zustat doma na domaci vyuce. Fakt velky strasak pro me. A vubec si nedovedu predstavit, jak vyuku prvnacka uchopit. Doufam, ze k nedojde zase k nejakym opatrenim ve skolach, kdyz nebudu resit to, ze beztak budou muset stale pouzivat rousky.
@alcar nastesti dcera je rijnova,tak je jeste rok ve skolce,jinak by me piclo (a jak jsem rada). Jo Prymula uz strasil,jak by mohly deti do skol chodit ve skupinach na podzim...jak jsem to vcera cetla,tak jsem z toho rostla,to je silene co si nekteri dovoli planovat....Ty deti budou velmi znevyhodnene a dojde k degradaci vzdelani na vsech stupnich...Ted tady lidem znicili svatby a to nekteri odkladali z jara na ted a maji vecerku do 23 h.
Rousky,no vis co,lidi si to delaji a budou delat podle sebe,nosy ven a cajk,se z nich nikdo nepotento...tak urcite se v tom neudusim,ze to krajska hygiena chce...a na vylety se jezdi do olomouckeho a zlinskeho kraje pekne na pohodu a hlavne na dovolene vsichni miri do Prahy,opravdu jsou lidi z kraje nastvani...
https://www-seznamzpravy-cz.cdn.ampproject.org/...
No asi je treba se zacit ozyvat a demonsteovat proti takove demagogii,nikdo jen tak bezduvodne nic nezkousne,zadna skola ob den,at s tim jdou nekam...
Děvčata,v pátek jsem se vrátila z Weidenu. Roušky tam nosí v obchodech i v MHD a dost lidí u na ulici. Šílenci. My našli jednu ošuntělou v autě,už jsme jí chtĕli rituálně spálit a pak posloužila na vstup do lekárny,kde jsne si koupili jednorázovky. Jak rádi jsme se vrátili domů,kde už s tím neotravují nikde. Tedy u nás. Moje matka onemocněla,má rýmu a kašel,volala vyplašená k doktorovi /šílí už od počátku a nevychází vůbec nikam/a ten se jí vysmál. Ačkoliv se jí po 3 dnech ulevilo,plaší,že bude volat na hygienu.
@babanci mne prijde,ze se to extra zacina prehanet,v MSK byl uplne vynechany krok mit rousky jen v MHD a obchodech a udelat ty narizeni mirnejsi nez pro okresy F-M a Karvina a to mi celkem vadi,ze o nas bez nas.Prekracuji oravomoce,nejsou ani naplneny znaky epidemi co maji v zakone a to je od 1600-1800 nemocnych na 100 tis. obyvatel,tak na zaklade ceho se cbrani nase zdravi,kdy tu nemame ani epidemii???Mne uz to neprijde normalni a to Prymula si tady zverejnuje clanky jak zase budou na tom bity deti ve skolach,lidi na podzim kvuli toho zrejme budou zase na hromadbyvh OCR a stat to tim padem ekonomicky rozlozi...To chceme??? A rousky a znicenou imunitu,chceme??? Ne,prehnali to,neresili doly,pustili tady pendlery z polska,cely kraj trpi jejich sobeckym rozhodnutim a oni se mysli,ze si to nechame libit,ani omylem...Pokud nepadnou hlavy hlavni hygienicky,Vojtecha,Madara a Prymuly,tak obcane budou hodne neposlusni a cim vic represi budou na kraj zkouset nebo cim budou delsi,tim to bude pro ne horsi...Proste slapli do 💩💩💩
@marcicek84 Já s tím mám problém od začátku. Říkají,vir tu je a bude...tak proč vlastně počítají? Nerozumím spoustě věcí,udivují mě reakce některých lidí,žasla jsem,jak se lidi cpali na testování a prali se ve frontách....jsem z toho prostě úplně vedle. Ačkoliv nás to ekonomicky nepostihlo,tak psychicky hodnê. Tvrdím,že nás s tím budou otravovat už napořád,každé jaro,každý podzim. Už jim to jednou prošlo,drželi jsme pusu a krok a jestli se nevzbouříme,za chvíli máme čipy pod kůží a roušky nafurt. A v TV pořád jede,letos dovolená jen v ČR. Tak just cestuju.
@babanci tady poradim jedine. At se ridi klinickymi priznaky. Pokud je cajk, nac to hrotit. Takhle nejspis postupoval i jeji lekar a podle me je to takhle spravne. Test jen pokud by pretrvavaly nejake problemy delsi dobu. To je to, co me na tehle veci sere uplne nejvic. Lidi uplne ztratili rozum, je jim jeden den blbe a uz leti na testy a mysli si, ze maji virus.
@marcicek84 Prymula tam pise, ze rousky jsou mensi zlo, nez aby lidi nikam nechodili a vse bylo zavreno. Co tak vim od okoli, tak lidi prave kvuli tech rousek nechteji nikam chodit. Do obchodu se nikomu v hadru nechce, lekare kazdy odklada jak to jde, do divadla a kina se taky nikdo v hadru nehrne a jako uprimne, ja dceru necham radsi jeste rok ve skolce nez aby chodila do skoly 2x-3x tydne a zbytek jsme stejne museli dohanet doma a beztak jeste s hadrem na hube 4 hod sedela v lavici. Taky mi to prijde pro rocniky 2019-2021 (pokud vubec jen tyto) strasne diskriminacni a vubec bych se nedivila, kdyby tyto rocniky pak mely problem s vyukou po zbytek zakladni (ci stredni) skoly a nedokazaly udelat ani prijimacky/maturitu, protoze mely nestandardni (hodne zhorsenou) vyuku a podminky.
@marcicek84 a jeste si rikam, ty jsi to uz zminila, cim jsou vlastne podlozena ta opatreni a prikaz nasadit rousky? Muze se to vubec v zakonne o neco oprit? Rikam si - ted zajdu do extremu, kdybych teda tu rousku nemela treba v obchode a odmitnu se nechat ochrankou vyvest, tak na me zavolaji policii...no a na zaklade ceho mi da policie pokutu? Je vubec neco takoveho zakotveno v zakone o ochrane verejneho zdravi? Ze si hygiena, potazmo hejtman, neco vyhlasi jeste neznamena, ze je to nekde v zakone.
@alcar já se školy nebojím, jsou tři prvňáčci a dcera už má zvládnuté kromě psaní commeniem zbytek učiva, takže to bude procvičovat. A jde o soukromou, která letos v rejstříku zapsaná nebude, tak pojedou normálně, i když státní budou zavřené. Já se zase na to koukám z pohledu, že letos jsou díky tomu slabší ročníky. Ve školce i říkali, když nepřijmuli mladší, že příští rok se určitě dostane.
@babanci ja taky uz nerozumim,proc si lidi nechaji namlouvat kecy,kdyz neni nouzovy stav a porad se pidrizuji,oz to neni vtipne,nejsou splneny ani pocty,abychom se museli rouskovat...KHS to neni schozpna zduvodnit a vysvetlit a ano pokud se bavime o obchode a MHD tak to asi nikoho az tak nepali, ale na druhou stranu,je to opravdu treba.Proc vsechny vnitrni prostory??? Proc to nenaridi ve firmach,kde zamestnavaji pendlery,to by bylo logicke vzhledem k poctu nakazenych pendleru...rozum se vytratil kdesi do pryc a zkousi se na nas co jeste vydrzime,no MSK uz nic,zacinaji se bourit,podepisuji se petice...
@kkrubova taktez jsen nepochopila co tim chtel basnik rici...
@alcar nic takovehi tam zakotveno neni,hyfiena muze oaptrebi narizovat firmam ale lidem,jen kdyz se jedna o sireni nakazlive nemoci,ale pokud jsou nejaka plosna opatreni tak to chapu tam,kde se dostavame do poctu epidemie (napr. Karvina),ale nikde jinde nic takoveho neni a ani nebjde protoze po 14 dnech jsku automatick vsich i vylecenk a testy se uz u nich delat nebudou,tedy za 14 dni zasadne zacnou klesat pocty u horniku.Nechapu jak nekdo muze lredikovat,ze by se lidi MSK meli smirit s rouskama cele leto nebo snad nejaky dlouhy casovy usek,to se nekdo prastil do hlavy. a co se tyce pokut,pokud neni stav nouze,nebylo by to tak jednochuche pokutovat a to oni vedi,spravni rizeni a je jasne,ze kdyz by ti hrozilo omdleni,tak kdo ti muze naridit si poskodit sve vlastni zdravi padem ba chodnik a prastenim se do hlavy...Ne,Ostrava uz proste nemci a mlcet nebude,ne na kazdy prikaz z Prahy,ktery je mimo misu a je zanedbana situace na dolech ve statnim podniku...
@alcar jeste k tem skolnim rocnikum 2019/2020 a 2020/2021 jsou na to biti prvnacci nejvic.Ale nejde jen o ne,jde o vsevhny studenty v techto letech ve vsech rocnicich. Ja se jen modlim,aby skolni rok 2021/2022 byl uz normalni a normalne jsen rada,ze dceri jdou spatne roky,ze nas nastup v zari minul,to by se s ni mohlo tahnout hodne dlouho a opravdu si myslim,ze to na tech detech bude znat celou skolni dochazku toto znevyhodneni. Neni mozne znovu zavirat skoly a delat nejaky rezim chodit do skoly ob den,nejde,musi zacit skolstvi fungovat treba,at maji deti a ucitele stity,ale museji do tech skol chodit,nevim co Prymula ma co kecat do povinne skolni dochazky!!!Blbecky chteji udelat z nasich deti a negramoty a nebo chteji ekonomicky zruinovat rodiny.Ja normlane uvazuju,ze kdyztak poridime druhe,kdby se to tahlo jeste abych mohla s malou byt doma a ucit ji doma a vse je vice na pohodu...

Ale stoji za to se podivat na konferenci krajske hygieny ani hejtman necham co je vedlo k tolika opatrenim a myski si,ze to je panika,v nemocnicich prioady nerostou...mozna se chystaji na dovolene a nema kdo trasovat a proro to ti chteji nechat dlouho (za 14 dni se to nezrusi),jestki se to zrusi za mesic budeme radi a za chvili podzim a misto aby si lidebudovali imubitu,budou uvareni z rousek,bude velka neochota lidi v tom dale na podzim pokracovat,uz tady neprimo vyhrozuji i zavrenim okresu (to zase Vojtech na tiskovce),protoze ano lide chteji na dovolene a je jim to jasne a taky uz prizbali,ze ji lide vozi koronu z dovolene v Cesku (jen MSK jsou 2 pripady),ze slovenska pripadaji 3 pripady na celou CR.Nas stat zprisnuje pendlery ale neomezuje turisty,vypada to,ze to tak muzou delat i okolni staty kvuli ekonomice...
Ja uz se tomu smeju...at jdou vsichbi celou koronou nekam,cekam na demonstrace,od podzimu to asi zacne...hraji si oohnem