icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

kkrubova
19. črc 2020

@alcar jde do první v září, kde budou pouze 3 děti. Čtení, počítání je probrané že školky a psaní velkým písmem. Takže i kdyby skončili doma na Skypu, tak se nic neděje. Ve školce jim to přes Skype šlo skvěle. U nás díky korovariru zůstávají děti další rok ve školce. Co jsem se ptala, tak se většina s nimi nechce učit doma. Např vedle mělo odcházet 37 dětí a pro první třídu se rozhodlo nakonec 16. Dost míst chybí potom pro ty, co mají nastupovat do prvního ročníku do školky, když zůstává hromada předškoláků. A hodně lidem u nás vyhovovalo, když zavřeli školky a mohli být doma. Už se na to těší i na podzim znovu.

alcar
19. črc 2020

@kkrubova tak moje dcera nic takoveho ve skolce teda nemela. A popravde ani neznam rodice, ktery by tvrdil, ze jeho skolkove dite ma “zvladnute ucivo prvni tridy, jen se musi naucit psat comeniem”. Takze nejak nevim, jak mi ma tenhle tvuj prispevek pomoct me uklidnit v tom, ze mam strach, ze MÉ dite tu prvni tridu v omezenem rezimu nezvladne (asi ani ostatni deti). A to ze ma nekdo odklad kvuli koronaviru, tak to slysim poprve. 😀 To jako vazne PPP je schopna vydat pro 20 deti odklad kvuli koronaviru? To je pekna blbost. 😃

alcar
19. črc 2020

@marcicek84 no hlavne jak by asi probihalo to očr, kdyz by decka chodily do skoly po-ut-pá/út-čt. 😃 To by bylo velice zajimave. 😂 Docela me stve, ze se ho na to ten novinar v tom rozhovoru jeste nedoptal, jak by to aplikoval v praxi.

autor
19. črc 2020

@marcicek84 že by Praha? 😂🙈 Máme menší problém, že menší dítko nesnese dlouhou jízdu autem (kvůli tomu jsme nejeli do Jeseníků, ale blíž). Možná kdybychom jeli vlakem, tak by to bylo něco jiného, nevím. Ale s 18m dítětem Praha asi není to pravé ořechové, starší, ten by už z toho měl rozum. Ale třeba něco vymyslíme.

marcicek84
19. črc 2020

Anonymni - my se chystame do Tater, v Jesenikach dost prsi a Beskydy jsou hlava na hlave.V tech Tatarach by se to melo trochu rozptylit,nejvyssi napor je na Vysoke,my nakonec kvuli 3 h ceste zvolili Nizke...a kdybychom resili dalsi dovcu tak Praha,ZOO a ruzne pamatky a atrakce za body.Jeste muzeme na rodinnou chatu do Moravskeho krasu,ale nas odrazuje,ze tam je letos taky naval turistu,navic to tam mame poradne prochozene,uz nas nic neprekvapi...V Tatrach jsme nebyli posledni 3-4 roky,jezdili jsme na Malou Fatru,takze to bude prijemna zmena,wellness hotel,kousek Chopok....Tak snad to vyjde,budeme se tesit az den predem 🙂 Clovek dneska nevi,co se vsechno muze stat...

kkrubova
19. črc 2020

@alcar naschvál jsem se ptala učitelek v ZŠ a ty jsou v tom větším počtu radši za děti s odkladem. Nemusí se jim prý tolik věnovat, pokud tedy nemají důvod zdravotní. Rodičům se další rok ve školce hodí kvůli tomu, že nemusí řešit odpolední družinu, kroužky. Ve školce si je v klidu vyzvednout až nakoupí a skončí v práci. Tím nemyslím ambiciózní rodiče, kteří již od malá své děti po kroužcích pravidelně vozí. A víte, jak u nás někteří rodiče nadávali, když nechali některé školky otevřené a nemohli tedy na OCR? Ta závist byla neuvěřitelná. A někteří mí vysvětlovali, jak se žádá o odklad, stačilo jim popsat, jak mají neschopné dítě. Myslíte ze zkušenosti kolem sebe, že rodiče, když už mají OCR, tak nezvládnou probrat učivo na prvním stupni? Dělají to přeci pro svoje dítě.

marcicek84
19. črc 2020

@kkrubova hele ja teda dceri bych cilene odklad nedala,to by opravdu musel byt dost velky zdravotni duvod. A uprimne nechapu rodice,kteri se chreji primarne flakat na OCR a delaji kvuli odkladu sve deti neschopnymi...ano,ucitelkam to samozreme vyhovovat bude,ame bity na tom vzdy budou ty deti...zvlastni uvazovani u vas to je nejake postavene na hlavu a urcite bych to nepovazovala jako standardni vec

alcar
19. črc 2020

@kkrubova jako ze ti prijde v poradku probirat se skolkovym ditetem ucivo prvni tridy a pak na diskuzi tvrdit, ze uz mas ucivo prvni tridy se svym ditetem zvladnute? To jako sorry, ale to neni normalni. 😂 A taky neni normalni to, ze prvnacek, misto toho, aby nastoupil 1.9. do prvni tridy, tak zustane s rodicem doma a bude se ucit distnacne a ooravdu pochybuju o tom, ze kazdy rodic je natolik schopny a erudovany tu vyuku uchopit spravne. V breznu to meli rodice podle me jednodussi, protoze naskocili do rozjeteho vlaku a nemuseli to uchopovat uplne od nuly. Ale jinak tyhle odklady nechapu a tak jednoduche mi to neprijde. Jako reditelce skolky by se mi tohle nelibilo, kdyby mi prislo 20 rodicu s tim, ze si kvuli koronaviru vyridili odklad. Ale na druhou stranu, pokud by mela vyuka s prvnackem rovnou od 1.9. probihat doma, tak ja osobne to sve decko taky necham radsi jeste ten rok ve skolce. Nemuzu si dovolit byt doma na očr a delat ze sebe ucitelku.

marcicek84
19. črc 2020

@alcar cetla jsi zpravy z regionu, Babis rekl Vojtechovi a Vojtech reditelku KHS Ostrava vyzyva k rezignaci...jj,nedali to,budou nasledky ale odejit by mel i Vojtech a i Madara uz mam dost stejne jako Prymuly,od nich nechci slyset ani zvast,moc sd jim to vsechno jim hodi do kramu,jsou oba napojeni na WHO a bussines s vakcinami...a zitrejsi demonstrace to bude taky maso,ve chviki,kdy se jeden kraj vzbouri,budou muset s tou umelou pandemii alias koronou brzdit...

kkrubova
19. črc 2020

@alcar oni to brali od začátku roku v předškolní třídě. Takže se mi to v pořádku určitě zdá. Byla jsem ráda, že jsem viděla jejich výuku mimo třídu. Je to o kvalitě učitelů a způsobu, jak děti zaujmout. Jsem za to ráda, že mají s dětmi výborný vztah.

alcar
19. črc 2020

@kkrubova no dobre, ale tvrdit, ze ma tve dite “zvladnute” ucivo prvni tridy, jen neumi psat comeniem mi prijde dosti odvazne (a popravde i nesmyslne). To ho muzes poslat rovnou do druhe tridy. No nic, stejne porad nechapu, proc jsi zrovna tohle tady vytahla. Nejak nerozumim, jakou to melo souvislost s tim, co se tady resilo. Asi ses jen chtelápochlubit, ze ty se prvni tridy nebojis, protoze uz mas doma “druhaka” diky predskolni tride. Tak jo...

alcar
19. črc 2020

@marcicek84 ty jo, tak to je novinka. 😃 Ale je fakt, ze ta baba je uplne nemozna. No a Maďar, pamatuju si jeho vubec prvni rozhovor v teto kauze a rikala jsem si hmmm, ten je dobrej. Dokonce jsem ten rozhovor sdilela i na fb a behem mesice uplne otocil, zacal pricmrndavat v tom jejich vladnim stabu a byl v prdeli. Taky uz tyhle ctyri nemusim. No a jeste kdyz se k tomu prida Plaga, tak je katastroficky scenar na svete.

marcicek84
19. črc 2020

@kkrubova takze jinymi slovy meli jste odklad a dali jste ho do nulteho rocniku,aha,to jspu takove tridy,ale bezne nejsou a to chlubeni bylo tez mimo misu a vytrzebo z kontextu

@alcar jj, Madar ten otocil a red podporil Svrcinova vis proc,delaji na stejne fakulte na OU,takte ruja ruku myje,ale ale si nebyli schopni zajistit akreditaci na pristi rok,nrmuzou navirat prvsky na lekarskou fakultu...jivak svrcinova musi idejit aby uklidnili davy,pokud to nepomuze,uklidi Vojtecha a dalsi lidi,oni si na ty experimenty vybrali spatny kraj BO!!! Ostrava!!!se nenecha

marcicek84
19. črc 2020

https://www.bitchute.com/video/v2tqmZLhccrh/ zajimave video prymula madar...

chlupac79
20. črc 2020

Ahoj, tak se musím také podělit o zkušenost, která mě velmi překvapila.
Minulou neděli se přítel mojí dcery setkal společně s jeho rodiči s tetou, která přijela na návštěvu z Moravy. Rodinné setkání skončilo tím, že rodiče ve středu dostali teploty a ve čtvrtek byl u nich prokázán virus. Následně i dcery přítel dostal horečku šel v pátek na odběr. Tedy nešel, ale odvezla ho tam moje dcera, která s ním žije v jedné domácnosti. Když se dožadovala, aby jí otestovali, poněvadž je s ním v kontaktu od pondělí, kdy se její přítel vrátil od rodičů, tak se bohužel dozvěděla, že na test nemá nárok, poněvadž prokazatelně nepřišla do styku s nakaženým. Přítel dostal v sobotu výsledek testu a je pozitivní, takže v neděli si volali dceru k odběru a čeká na výsledek. Když se dotazovala, jak se má do doby, než bude výsledek znát chvat a jaké má udělat opatření, tak jí hygienička vynadala, že nemá podnikat žádná opatření, dokonce nemá nosit ani roušku, aby zbytečně navyvolávala paniku.
Takže všude slyšíme, jak máme být obezřetní, zodpovědní atd. a přitom hygienik ti vlastně řekne nedělej nic, klidně to dál roznášej, hlavně nevyvolávej paniku.
NECHÁPU!!!!!

pajula123
20. črc 2020

@chlupac79 mazec ☹️

marcicek84
20. črc 2020

Demonstrace online

https://www.youtube.com/watch?v=tDojxJ68OSM

Jestli to ta baba Svrcinova ustoji,tak to bude masakr,to si s nami uz pak muzou delat cokoli

autor
20. črc 2020

@chlupac79 tak to je mazec. A můžu se zeptat, kde byli všichni dotyční testování, že to bylo hned? Manžel měl test až 11 dní po začátku nemoci. A jak u nich nemoc proběhla a za jak dlouho jdou na přetestování?

chlupac79
21. črc 2020

Testování proběhlo ve FN Plzeň. Jinak je úterý a dcera výsledek testu nemá. Tak je od neděle u nás na chatě, aby nebyli spolu a čeká se na výsledek. Kdy půjdou na přetestování netuším. Když si klikneš na mapu s aktivním stavem pozitivních pro Plzeň Sever, tak ti 3 jsou přítel a jeho rodiče. Nejvíc mě štve přístup hygienické stanice. Poněvadž jsme s dcerou přišti ve středu do kontaktu, to samozřejmě nikdo nic netušil a když jsme se chtěli infomovat, jak máme postupovat my, tak jsme se na telefonních číslech které na internetu seženeš, s nikým nemohli spojit. Nikdo telefon nezvedá, tak jsme volali na telefon, který dostala dcera při odběru. No a to jak jsme dostali vynadáno z hygieny tu prezentovat nebudu. Přitom jsme opět chtěli jen být zodpovědní vůči okolí. Takže od pondělí chodíme do práce, jezdíme hromadnou dopravou, a pokud to roznášíme, tak nevím. Ale co máme dělat, když z hygienické stanice jsou nařízení taková. Všude slyšíme, jak se trasuje, jak se dělá vše aby se to nešířilo, ale jsou to lži. Dělá se vše pro to, aby nevznikla panika a to, že někdo někoho nakazí, tak to se neřeší. Dokonce nám bylo řečeno, že i kdyby dcera byla pozitivní, tak si budou zvát jen ty, kteří s ní přišli do styku dva dny před jejím testováním. Takže nás by stejně netestovali. Chce se mi zvracet, když si večer pustíme zprávy a slyšíme ty plky kterými masírují národ.

autor
21. črc 2020

@chlupac79 jj, kecají, přístup je hrozný. Jedině, že by dcera řekla, že s Vámi byla 2 dny před testováním. Jako je to na hlavu postavené celé. Kdyby teoreticky manžel byl pozitivní, tak v jeho kanclu by nikoho netestli, i když nemoc se mu rozjela už v práci, ale testy byly až 11 dní po tom, co mu to začalo 🙈 to by jeden nepochopil. Naštěstí byl negativní. Ale i tak šílené, přijede rodina z Moravy, bez příznaků a bum prásk všichni, co s nimi byli, jsou nemocní 🙈 mimochodem, teta z Moravy je taky nemocná, anebo je bezpříznaková?

chlupac79
21. črc 2020

Teta a plus dalších devět lidí ☹

chlupac79
21. črc 2020

Jediné pozitivum je, že všichni mají lehký půběh.

autor
21. črc 2020

@chlupac79 a těch 9 lidí nakazila teta?

mourovatakocka
21. črc 2020

@chlupac79 Přeju, abyste to všichni zvládli s co nejmenšími komplikacemi! Z toho, jak jsi popsala chování "odborníků" je mi špatně, takhle by to prostě vypadat nemělo. Ale ono se stačí kouknout i sem do diskuze. Nejdůležitější je, aby nevznikla panika, jinak se může dít cokoliv, ale všichni musí být povinně v klidu.

chlupac79
21. črc 2020

Tak to, jestli těch devět lidí nakazila teta nevím. Vím jen to, že je mezi deseti nakaženými, kteří jsou z jedné vesnice. Já ji samozřejmě vůbec neznám. A jinak děkuji mourovatékočce, myslím, že to zvládneme. Bude to týden, co jsme se s dcerou viděli a zatím žádné příznaky nemáme. Jen jsem zde chtěla nastínit, jak je to v praxi a že nás sdělovací prostředky informují, jak někdo potřebuje, ale skutek je někde jinde a určitě se nikomu nejedná o to, aby se to zastavilo, ba bych řekla, že naopak. My jsme se snažili, být co možná nejvíc obezřetní a místo podpory od zodpovědných lidí jsme se dočkali ne liknavého přístupu, ale v podstatě nás nabádají k šíření toho svinstva a to je neomluvitelné.

marcicek84
21. črc 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ostravsti-... na hygienu uz se budou sypat zaloby...

marcicek84
21. črc 2020

@chlupac79 jj,je to sikene,to same se deje v MSK,hygiena nedela nic,netrasuje,jen omezuje lidi,proste normalne lidi posila do prace,protize s ejedna o kontakty kontaktu,proto zde jsou takove narusty,tomu se rika promorovani a heste nas u toho chteji udrzet v klidu,lzou,nic jineho...

autor
21. črc 2020

@chlupac79 držím pěsti, ať jste v pořádku a ať dcera má negativní test 😉

alcar
21. črc 2020

Ajéje, Tlamáček vylezl z nory a už zase vyhrožuje nouzovým stavem. 🤦‍♀️😏

Strana