Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@alcar ve Francii uz to nektere casti maji i venku,takze napadnou je muze ledacos...
@alcar tak jsem se dočetla, že v MSK zmírňují opatření na akcích, ale jako aby roušky byly povinné i na svatbách, to je docela maso. V této době se brát je masakr...no uvidíme co bude dál,chystají celoplošná, asi roušky, tak jsem na to zvědavá...No jaksi pozoruju trend, že to není jen o MSK či Kraviné a F-M, ale pěkně jim to jede v Praze, dokonce víc než v Ostravě a i další lokality jsou celkově zajímavé. Tak za chvíli nás nebudou chtít v zahraničí zřejmě nikde, pokud se trend nárustu nezpomalí a budeme si to vozit mezi jednotlivými kraji...spíš mě zaráží, že nikomu envadí, že jim nesedí vykazovaná čísla. Vykazují mnohem víc nemocných, ale přece po 14 dnech jsou všichni bezpříznakoví prohlášení za zdravé, takže když si sečtu narostu za posledních 14 dní tak jsem na nějakých 1900 osobách, no i kdyby jich bylo více, tak určitě nejde být v rámci ČR přes 5000 nakažených, statisticky jim to nesedí...Opravdu nechápu kdo ten stát vede a jakým způsobem, oni ty naše čísla takto ještě prezentují navenek, ostuda fakt...nezvládají to, absolutně...chytrá karanténa nefunkční, na tom se ale podepsal Prymula, ten tam neudělal nic, jenom zakazoval...a už se to s námi táhne...kdyby se líp testovalo a trasovalo, mohli jsme to mít pevně v rukou...bude to ještě zajímavé...nejvíc omezení čekám od srpna (může se ještě i zpřísnit)
@marcicek84 co jsem si vsimla, tak v zahranici je ten trend uplne stejny jako u nas. Vsude to ted zase stoupa. Takze bych rekla, ze to nebude uz jen “ceska vlna”, ale celoevropska.
A ja bych dala testovat jen lidi, kteri maji nejake priznaky a potize. Hned bychom byli na cisle 0,1 na 100tis obyvatel. Ten Trumpuv dnesni vyrok ma neco do sebe. Dam ruku do ohne za to, ze to tak stejne jednou dopadne.
Jo, ty statistiky jsou zvlastni. Nejvice nakazenych je v tom cisle z Karvinska, pokud se nemylim. Nicmene uz je to vice jak mesic (tak nejak) a pokud 90% z nich nemelo problemy, tak uz by meli byt uzdraveni/negativni.
Případná opatření proti koronaviru, která by měly školy dodržovat v novém školním roce, upřesní ministerstvo školství zřejmě v srpnu. V současnosti je to podle něj předčasné. Podobně jako v uplynulém roce se při rozhodování o fungování škol bude řídit doporučeními ministerstva zdravotnictví a epidemiologů, se kterými je úřad v kontaktu. Na dotaz ČTK to ve čtvrtek sdělila mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová.
@alcar jj uz je na strankach ministerstva zdravotnictvi,te delaji audit,ze maji zpozdeni v datech vylecenych,ze budou informovat tiskovou zpravou,sbad k tomu prihlednuti ostatni zeme a nebudou vyzadovat testy,pac by tim asi nastvali hooodne lidi vc.Babise,ktery musi jeste odjet do Recka...jj moc se testuje a ti bezpriznakovi,no co si o tom myslet,uz byla i studie,ze by nemuseli byt infekcni,ale jak to doopravdy je....
Tak jak tak pozoruju zpravy vsude v Evrope se to zacina zhorsovat...Spanelsko,Francie,Nemecko,Polsko,ministerstvo zahranici zavina pred nekterymi oblastmi varovat - jsou zde i casti Chorvatska...no tak myslim,ze jsme na prahu druhe vlny,na podzim to bude zajimave,kdo vi jestli se jim povede rozhybat ta chytra karantena ,ktera zatim selhava a pokud ne,plosna opatreni drsnejsiho razu asi prijdou od rijna...no utopie,kdo chce jeste nekam vyrazit,myslim za hranice ma nejvyssi cas,uz ted je jasne,ze na podzim to je velmi nejiste....
@marcicek84 no, taky se bojím, že nám cestování dlouho nevydrží, doufám, že aspoň do konce prázdnin, chystáme se ještě do Rakouska a Itálie a nerada bych měnila plány a hlavně bych chtěla pro děti moře, protože druhá vlna asi přijde, tak ať mají dobrou imunitu. Ale co považuji za nejdůležitější je to, aby nezavreli školy, to už se snad nestane.
@marulu my more letos neresime,ale cekaji nas za chvili ty Tatry a ty jeste vyjdou...Slovensko ma nejlepsi epidemiologickou situaci,o dost lepsi nez je u nas.Rakousko bych uz asi nejela,uz mame varovani na ministerstvu ze zvyseneho rizika nakazy pred nekterymi oblastmi kolem Vidne a horni Rakousy a Italii bych vynechala z principu,byt se to tam uz dost zklidnilo...u
uz je varovani u pred nekterymi oblastmi Chorvatska napr.Split. Ale tam vice oblasti.Od srpna zacina byt cestovani mimo CR zase dost nejiste...My cerpame vitamin D u bazenu,kdykoli je pocasi na koupani.
A k tem skolam,bohuzel Prymula i Madar o tom uvazuji,Prymula zminil dochazku ob den,Madar i plosne uzavreni od rijna pokud bude trend zhorsovani pokracovat,chytra karantena negunkcni,nevim co ten pul rok delali,ale do rijnovych voleb budou s omezovanim mirnejsi a pak to zacne na plne kule,snad jim to lidi nezbasti,mame celkem neschopnou vladu,premier zlodej a lhar viz lzi o svereneckych fondech.Bohuzel lip s nema rozhodne nebude,schodek 500 mld. jen diky uplaceni volicu...slabsi povahy by z toho byly uz v depresi...
No tak ted jsou zase clanky stylem,ze se ekonomika uz nezavre a ze v zari uz do skoly dezi pujdou normalne,ze musi,ale na druhou stranu se ceka na 2.pol. srpna co bude...ja uz neverim ani nos mezi ocima,de facto se nepripravili na nic ani naji testovaci kapacity,rousky ve statnich hmotnych rezervach nenakoupeny,takze je to cele volake cudne 🤦🏻♀️😂
Nejak nam ten pocet “nemocnych” klesl. 🤣🤣🤣 Cipak to bude asi chyba? 🤔😬
@alcar jj,debilove si to neaktualizovali,uz jsem o tom psala,ze jim to nesedj a maji v tom bordel staci si to spocistar podle prirustku za posledni 3 tydny ostarni jsou de facto vyleceni...ale jaj ted bhdeme vypadat v zahranici netusim...a uz priznali i nefunkcni chytrou karantenu...no jeje a my to asi nikdo nevidime,fakt neschopni,snad se lidem otevrou u voleb oci...
No,blbnou zase dobře. My jedeme /teda doufám,že ano/ poslední týden v srpnu do Itálie. Lidi se mě ptají a to se nebojíte? Ne,nebojíme. Čeho?Mám-li to dostat,tak to můžu chytit i tady na Mácháči. Jedeme i s vnoučaty a těšíme se strašně moc. Moře zbožňujeme a vždycky z něho žijeme ještě dlouho potom. Uvažuji o tom,že se odstěhuju z ČR. Opravdu vážně. Na místo,kde je skoro pusto,jen moře a samota. Po covidu je ze mě asociál.
@babanci tak zrovna v Italii je ted relativne klidna situace....my odjizdime jen k nasim sousedum a tesime se,uz ten blbakov tady nejde poslouchat,Babis zase pasovan do role zahrance naroda,MSK orazova barva na mape,to tak vypada,ze nam ostarni staty diky tomu muzou zakazt cestovat bez covid testu,prijde mi ze to svadi na Karvinou ale to,ze Jihlavsko ma vice nakazenych na 100 tism obyvatel nez Karvina nikdo v TV nezminuje a to,ze Prahaa ma na 100 tis. vice nakazenych nez Ostrava o tom se taky mlci...Cekam kdy lide z okresu Karvina a F-M se zacnou vuci tu ukazovani prstem na ne ohrazovat...no celkem velkou alergii mam taktez na Maďara a Prymulu....jinak v Praze se demonstruje za kulturu,no asi se stejne nic nezmeni,ten vyvoj ve svete je tragicky,zacina to nabirat druhy dech...
@marcicek84 Ty s tím budou otravovat pořád. Je to tu a bude,tak ať už se na to věčné strašení vykašlou. Právě,pořád hysterčí,až se nás začnou okolní státy bát. Jediná cesta je přestat počítat. Udivuje mě,kolik lidí se upíná k vakcině. Přitom na virová onemocnění snad ani nejde vyrobit,ne?Vir mutuje a každý rok je trochu jiný typ,ani očkování na chřipku u nás rozumní doktoři nedoporučují. Máme doktora v rodině a ten to mojí tchyni zakázal.
Tak se podržte, ten, kdo si četl mé příspěvky na stránce 114 ví jak to u nás probíhalo a s jakou arogancí jsme se potkali ze strany hygieny. Tak nakonec dcera pozitivní test neměla, takže karantenu tráví oděleně od pozitivního přítele u nás na chatě, kde ji zásobujeme, aby nikam nechodila, přes to, že jí na hygieně řekli, že se má chovat normálně bez žádných omezení. No a dnes tomu dali korunu. Přítel, který byl 17.7. pozitivně testován jde 1.8. bez dalšího testování do práce a dcera, která byla 18.7. negativně testována, tak jde 3.8. na kontrolní test. Rozumíte tomu někdo? Já už nerozumím ničemu.
@chlupac79 tak inkubacni doba je 14 dni,jen tedy nevim,ze ji neposlali tez do karanteny...jinak zmenena metodika vylecenych po 14 dnech jsou vsichni zdravi,jako u kazde bezne virozy,cely virus je nafoukla bublina....
@chlupac79 To je k neuvěření.Já jsem velký kverulant,takže bych odmítla jít. To by mě zajímalo,jestli by na mě poslali represivnî složky nebo pokuta?Tvoje dcera podstoupî zbytečné nepříjemné vyšetření /slyšela jsem,že je to hnus/ a v neposlední řadě to taky stojí peníze. Je to šlendrián. Nemyslím si,že bych byla extra přechytralá,ale už pŕed třemi měsíci jsem přemýšlela o tom,jak by jim chytrá karanténa mohla fungovat,když se lidi nechtějí nechat šmírovat.Což je pochopitelné. A teď na to teprve přišli oni.😀Zrovna tak to plošné testování. Vyzývali lidi,ať přivedou děti k testování...pro veřejné blaho. A k mému pŕekvapení se stály fronty. Mě vzít máma v dětství na testování k zakuklenému kosmonautovi,tak dodnes koktám. A přitom nám výsledky ani pořádně nevylíčili. Jen,že imunita není a to asi nikoho extra nepřekvapilo.
@babanci taky by se mi nechtělo na ten odběr z nosu, ten je prý opravdu hnusný. Možná ten z krku je lepší, ale i tak je zajímavé, že ten z nosu se stejně nepodaří izolovat, takže je to celé takové zvláštní...dneska má být přes 30 stupňů a v MHD bez klímy mají být roušky 😀 😀 😀 Tak jsem zvědavá kolik lidí to vydrží mít. Jak jsem ráda za tu 3 týdenní dovču, snad už pak ty roušky nebudou, resp. dle vládní mapy jsme zelení, nikoli oranžová, takže žádné roušky by se už nosit neměly, tak proboha, kde to jsme, že to je pořád nařízeno!!!
@marcicek84 Tak to Tě lituju. Já jsem na západě republiky a tady to nenosí nikdo. Kdyby to v tomhle vedru zavedli,vezmu si dovolenou a zmizím někam,kde je svět ještě v pořádku. Tŕeba na chalupu u lesa.
@babanci však jsem to to tak s tou dovčou udělala 😀 Idiota ze sebe dělat nebudu 😀
https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/102182/e... tak skoly maji mit zvlasni rezim,hmm tak to jsem zvedava co bude na podzim a my ostatni mame byt zase na home officech
@marcicek84 Jsi hodná. To už budeme pryč. Už je tam skoro měsíc nejmladší dcera,tak mě informuje. Vím,že nic není tak horké.
@babanci tak pokud mas de fscto info z prvni ruky tak to je uplne to nej,rousky u nakupu jsou v tohonmore asi nejmensi zlo,asi jako vsude,stejne tam clovek jde tak na 15 min. denne,tak to treba pro me az takova prekazka neni
@marcicek84 Pro mě vůbec. U nás nakupuje a vaří můj muž. Doma i na dovolené. 😀
@chlupac79 pokud je pozitivní člověk 14 dní bez příznaků, je zařazen mezi vyléčené, další testy se nedělají

@marcicek84 no pokud to bude jen ve vnitrnich prostorach, tak jeste pul bidy. Doufam, ze uz nikoho nenapadne ty hadry zavadet i venku.