icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marulu
4. srp 2020

@marukorinkova vůbec se neboj, my se taky chystáme a vůbec nepočítám s tím, že by nás na hranicích někdo kontroloval. Co vím od lidí, co se z Rakouska vrátili, tak je vše v pohodě, jen rousky v obchodech. Do Rakouska jezdí spoustu lidí, já vím asi o 10 rodinách, které se v nejbližší době chystají 😀

marukorinkova
4. srp 2020

No kamaradka je laborantka v nekde ve firme na covid, tak nas pred odjezdem otestuje, at mame ten papir... :( moc ti dekuju, moc jsi pomohla

marulu
4. srp 2020

@marukorinkova není zač. Ale proč se chcete testovat před cestou? Rakousko je zelené,tak test nepotřebujete. Pokud máte možnost testování zdarma, tak bych se kdyztak nechala otestovat pri návratu, abych měla jistotu, že jsem sem nic nezanesla. Taky záleží kam jedete a kde budete bydlet. My jedeme do apartmánu do Alp, takže myslím, že riziko, že něco chytneme je 00 nic.

babanci
5. srp 2020

@marukorinkova O víkendu jsme tam byli nakupovat. Normálně bez problémů. To se vůbec neboj.Všude jinde jsou na tom líp než my tady,takže k obavám není důvod. My drajdáme pořád někam, včera jsme si objednali na říjen Djerbu.

marcicek84
5. srp 2020

@babanci a dobre delas,ten vir jen tak nezmizi a kdo vi co bude na podzim,jsou schopni nas zase sikanovat,ze jen do prace a z prace od podzimu,pres zimu do jara...

ilonne
8. srp 2020

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/bez-jednoho-...

A má pravdu. Byli jsme nakupovat v Německu a tam jsou lidé neuvěřitelně disciplinovani, v obchodě měl každý poctivě roušku. V McDonald's se u vchodu každý zapisuje včetně tel. c. a dostane přiděleny stůl. Roušku sundavate až na konzumaci jídla, které vám donesou. Tady lidé protestují už kvůli rouskam a případnému poskytnutí čísla na trasování. V Německu vše disciplinovane plní. Pak se nedivme, jak to tu dopadne....

ivana354
8. srp 2020

@ilonne Německo - v obchodě, MHD musí být rouška, když jdeš do restaurace nebo kavárny i když sedíš venku musíš udat kontakt, v případě infekce té kontaktují, rouška se u stolu sundat muže. Lidi si tu na to zvykli a většinou to dodržují.

alcar
8. srp 2020

@ilonne tady v MSK uz mame rousky povinne mesic a take se poctive nosi. Tel.c. po nas nikdo nechce. Kdyby chtel a ten dotycny by chtel jist, tak ho taky da. To, ze Nemci poctive (povinne jako u nas) nosi rousky jeste ale neznamena, ze s tim souhlasi. Myslim, ze vsechny narody jsou na tom nazorove jako my....nebudme naivni, ze Chorvatum ci Italum nevadi nosit v tech vedrech rousky. 😃 A pan dr. Šťastný asi nerozumí moc tomu, co je virus a ze vakcina taky nemusi byt zadna spasa. Jako uprimne, tyhle nazory, ze az tu bude vakcina, tak vec bude “vyresena” mi prijdou dost kratkozrake.

alcar
8. srp 2020
ilonne
8. srp 2020

@alcar Bratranek tam žije už řadu let a věř tomu, že neremcaji. Do debaty o vakcíne se pouštět nebudu, nejsem lékař ani zdravotnik. Já s tím článkem souhlasím, co se týká rousek. A jen jsem srovnala tu disciplinovanost tam a tady. Neříkám, že ty, ale neustále jsem tady četla, jak na to lidé kašlou a odrouskovali se sami a budou demonstrace atd...

marcicek84
8. srp 2020

@ilonne prosim te,co tady zase fabulujes,moc dobre vis,ze zde mam sestru,za prve v Nemecku je nesvoboda uz dlouho,tam nemuzes vyjadrit nazor na nic,treba kdyz se o to pokusis na tema migrace muzes vyfasovat dost velky postih,ale to ji jiste ten tvuj bratranec rekl. Ad rousky,je to tak tyden co tam byla velka demonstrace proti noseni rousek a dost velka,nikde u nas v mediich o tom nebyla ani carka,ale to jiste taky ten tvuj bratranec potvrdi.Takze ne,lide ani v Nemecku s tim nesouhlasi.Ja s tim tez nesouhlasin. A o to vic,kdyz je v MSK situace celkem stabilni a tu je ve vedrech v neklimatizovane MHD na padnuti a my ty rousky mame nakazane v Praze je situace horsi a tam se dle hygieny ceka na to az to pocasi dovoli...Takze jako my lidi v MSK ani nejsme pro stat lidi,my jen, at platime dane a potom klidne muzeme chcipnout,ale ne,lidi to proto maji pod nosem,protoze idioty at si z nas dela nekdo jiny...Dodrzovat kraviny nikdo nebude...a co se tyce narustu je to vsude a roste to plosne,staci testovat v nejake vetsi firme a maji to tam...promorujeme se v primem prenosu,bezpriznakove a tim jak rychle to zacalo,tak doufam,ze to zase rychle zmizi,cela ta hysterie kolem COVID.
Jeste k te disciplinovanosti,Nemcum nic jineho nezbyva tam uz to je policejni stat,tam se dodrzovani vynucuje dost velkymi pokutami a fakt padaji,takze jim nic jineho nezbyva,tolik m te dobrovolne disciplinovanosti...a vis co je nejlepsi,ze i kdyz tu rouskiadu dodrzuji,stejne tam maji velke narusty jako jsou kdekoli jinde,tolik k ucinnosti rousek .

ilonne
8. srp 2020

@marcicek84 Vzhledem k tomu, že ty remcas vždy proti všemu, vyznas se naprosto ve všech oborech včetně lékařských, nemá diskuse s tebou smysl.....

marcicek84
8. srp 2020

@alcar dobry clanek,konecne to nekdo napsal...je to sila co se kolem deje s kolik lidi ma stale klapky na ocich...navic nam kazi vodu a sami piji vino...

marcicek84
8. srp 2020

@ilonne no jo,zase to zlovestne knikani,ale co by clovek mohl cekat,bohuzel kdyz dojdou argumenty je lepsi se odmlcet,vid,to uz zname,nemas tam neco jineho?

alcar
8. srp 2020

@ilonne no jo, cist muzes kdekoli cokoli, ale realita je takova, ze tady v msk skoro nepotkas v obchode cloveka bez rousky. A urcite nadavaji i lidi v nemecku, zas tak naivni fakt nejsem. Taky jsem nedavno cetla o nejake demonstraci tam. Jsem zvedava...kamoska prijede za par dni z chorvatska, tak uvidime, co bude rikat na Chorvaty.

alcar
8. srp 2020

@marcicek84 taky me prekvapilo, ze nekdo si takovy clanek vubec “dovolil” otisknout. Reflex asi neni od Babiše, ze? 🤣

autor
8. srp 2020

@alcar že zdrahli 🙈😂

ilonne
8. srp 2020

@alcar dohadovat se nechci, co vím já, tak tam je to chování lidí opravdu o necem jiném. Bratranek s rodinou tedy žijí v poněkud jiné vrstve, nicmene i tak mám pocit, že tam prostě tolik "diskuteru" jako tady nenajdeš. Chorvatsko těžko říct, tam bude nejspíš jiná situace u moře a jiná ve vnitrozemi.

alcar
8. srp 2020

Anonym: no beztak. Musi si nejak vydelat, kdyz tam maji 30% turistu. 😏

alcar
8. srp 2020

@ilonne tak Nemcouri jsou pro me divny narod. Mne staci, jak si tam dobrovolne nechaji nasmykat ty migranty. A my jsme naopak narod, ktery si toho moc libit nenecha, za coz jsem rada. Kdybychom si jako narod nedokazali dupnout, tak buh vi, kde bychom dneska byli. A co se tyce covidu, tak jsem i nazorove proste Čech a nenecham si jen tak neco nabulikovat.

ilonne
8. srp 2020

@alcar Ty migranty také nechápu. U Čechů mám ovšem občas pocit, že brojime i proti věcem, které nám jsou prospěšné. Prostě, že kolikrát "drzkujeme" až moc a pak že všeho vznikne akorát paskvil.

alcar
8. srp 2020

@ilonne to uplne nedokazu posoudit, ale s tim covidem jsem proste na antistrane (asi... i kdyz jsme asi majoritni skupina, co tak sleduju treba na fb). No, neshodnem se. 🤷‍♀️😁

marcicek84
8. srp 2020

@alcar mne to taky prijde uz jako bulikovani,tak jako v breznu dobry,v dubnu uz zaclo byt lidem divne, v kvetnu se uz zacali ptat a od cervna to jede ve velkem ppd kazdym clankem ohledne rousek a vypinani ekonomiky ci plosnymi zakazy,proste uz jsou vsichni nasrani...vypinani ekonomiky,kdyz jsme ani edosli do faze chripkove epidemie mi prijde na hlavu padle a ono se pokracuje dal a dal,zase zkouseji lidi,jak budou reagovat na rozkazy z hodiny na hodinu,taky jak budou reagovat na rousky v lete,aby vedeli,co si muzou dovolit na podzim vsechno zavest...medialni masaz typu zustante doma,nikam nejezdete a sami si jedou,to jako vazne z nas delaji takove blbecky???Ale jsem rada,ze lide maji svou hlavu,nakonec nakazenych je nejvic ve firmach od pendleru nez z dovolenych,vsude je bezpecneji nez u nas a u nas jaou vsude hordy lidi,je jich tolik,ze se porad nekdo nekde topi,jestli misto sjizdeni rek by ti lide nemeli bezpecnejsi jet k tomu mori s pozvolnym vstupem do vody...😂😂😂

marcicek84
8. srp 2020

@ilonne ty se bojis,ze rodice nebudou akceptovat rousky ve skolach,vid? Ale ono se to tak stane,decka nevydrzi tak dlouho s rouskou na puse,jak maji uvazovat a ucit se,kdyz se jim v rousce poradne neokyslicuje mozek...pochybuju ze tak dlouho vydrzi ucitele,rodice vsak doufaji ve zdravy usudek a ze rousky ve skolach pri vyuce nebudou stejne jako tomu je napr. v kancelarich

alcar
8. srp 2020

@marcicek84 no jako ty dovolene letos u nas jsou masakr. Strasne moc lidi vsude. Jsem hledela na ty davy, jak stali na tom vyslapu na Rysy a Hrebienok v Tatrach. Mazec. 🙈😂

alcar
8. srp 2020

@marcicek84 a co vubec vy s tou dovolenou? Uz jste byli v tech Tatrach?

alcar
8. srp 2020

Ad roušky - ted na me vyskocilo tohle video. Nevim, jestli to ale neni nejaky fake. K podobnym videum byvam skepticka.🤔

https://www.youtube.com/watch?v=VA6_NKOJfbU
marcicek84
8. srp 2020

@alcar jasne Tatry byly v cervenci a bylo suprovne, byli jsme v Nizkych Tatrach,po ceste tam i na Male Fatre a tam vse v klidu zadne davy a pak jsme byli i ve Vysokych,ale jen tam kde se nejelo lanovkou a udelali jsme dobre,napr. na Strbskem plesu bylo tech lidi dost,nedokazu si predstavit Rysy ci Hrebienok,ci Gerlachovsky stit ci Skalnate pleso,to musely byt rady jako blazen....Takze pokud chcete Tatry je to v pohode v Nizkych Tatrach na Jasne,doporucuju,byla to jedna z nasich nejlepsich dovolenych,navic kdyz to srovnam s placackou u more v Recku,kdy ted ani na ty vylety ted clovek nejede,jedes na tyden bo tam neni jinak moc co delat a drzis se na plazi a hotelu,tak ty hory se nam nakonec libily vic,asi jsme vic aktivnejsi a vyletovi a jen prochazky po okoli nas tolik neuspokojuji,nez ty co se placnou nekde k vode a vydrzi cele dny lezet a koupat se....Jako my jsme s letem nakonec spokojeni,dohnali jsme dohnali co jsme nestihli a ted si budeme vegetit u bazenu,dle predpovedi v srpnu asi bude pocasi prat,na Pustevny me nikdo nedostane,je to tam silene...

marcicek84
8. srp 2020

@alcar no to video k rouskam je silene,i kdyby to byla pravda jen z poloviny,tak je to alarmujici,presne tohle se po nas chce,jak dlouho jeste???Decka v lavicich a skolach,nemyslitelne!!!

alcar
9. srp 2020

@marcicek84 my do Tater letos uz asi ne. Mozna na podzim, ale zatim to je ve hvezdach. Kazdopadne Vysoke uz mi prijdou jako hodne velka komerce. Za poslednich par let se to tam zmenilo k nepoznani (i cenove 😏). Takze asi spis ty Nizke nebo Fatru. My jedem za tyden nekde do kempu pod stan. Nejspis jizni Morava. Pocasi vypada nadejne. 🙂

Strana