icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

martiniquest
18. srp 2020

@marcicek84 bodejd ;) a v nedeli vystoupi Andrejek a spasi narod tim, ze to zas odvola 🦾🦾

marcicek84
18. srp 2020

@martiniquest jsem na to zvedava,to ale prosazoval Madar,mozna i Prymula a oni spis delaji to same co okolni staty,aby to vypadalo,ze bojujeme s virem a hrajeme stejnou hru,aby se mohlo cestovat apod.Ja uz se tomu musim smat,uz jsem to rikala na jare,ze to lidi nechali zajit prilis daleko,nikdo se nebouril a tak ted jsem zvedava,zda v teto fazi pomuze jen petice,tk by mjseli lide vyjit i do ulic,jak to bylo v MSK a jak se zdejsi hygienici vyradili...uvidime kolik bude odvsznyvh,snad dost aby vedeli,ze utahovani sroubu musi mit nejaky smysl,ne mit v CR bile okresy a zacit utahovat...

martiniquest
18. srp 2020

@marcicek84 pro pripad, ze by me nepustili do obchodu a na postu bez, usila jsem si hadr ze sitoviny jakozto vyjadreni sveho nesouhlasu

marcicek84
18. srp 2020

@martiniquest uz jsem videla i bilou zaclonu 😜👍

babanci
18. srp 2020

@marcicek84 Taky se chystám udělat jednu antiroušku. Z krajky. 😀Petici jsem podepsala a jsem šťastná jako blecha. Vadí mi,když jsme uťápnutí.

babanci
18. srp 2020

@martiniquest Krása. Sluší Ti to.

martiniquest
18. srp 2020

@babanci neslusi, bez hadru vypadam lip, ale dekuji 🙂

marulu
18. srp 2020

Holky, hoďte se do klidu a neřešte takovou blbost jako roušky. Teď v srpnu jsme trochu cestovali (D, A, I) a světě div se, roušky se nosí, ruce se dezinfikují, rozestupy se, když to jde, dodržují. A většina lidí ji má nasazenou správně, ne pod nosem. Všem přijde normální, že když můžou udělat jen něco málo pro sebe a pro druhé, tak to dělají. A kdo by se cukal, tak to má s dost vysokou pokutou, např. v Itálii 400-1000 €. To jen v ČR jsme švejci, neustále si stežujeme, že to a ono a všichni víme všechno nejlíp. Ale kdyby se korona nějak dotkla člověka osobně, to by každý prskal a vztekal se a svaloval vinu na doktory, okolí a celý svět. Tak to berte s humorem. I s rouškama, dezinfekcí a distancem se dá žít fajn život a každá epidemie jednou skončí. 😃

babanci
18. srp 2020

@marulu Mě se teda zdá,že fajn život vypadal jinak. Mohla jsem drajdat po světě,vidět svpje vnoučata,kdy jsem chtěla. Protože mám část rodiny ve světě,nemůžu si je ani pochovat.😢

marcicek84
18. srp 2020

@marulu to co ty pises opravdu normalni neni,ten distanc, o kterem pises neni dlouhodobe udrzitelny,aby se bal clovek cloveka??? Takova budoucnost by mela patrit nasem detem,vzdyť co, presne takovi lide co neumi bojovat za sva prava a svobody,ať zustanou nesvobodni,ale abych se dozila toho,jak si treba za 20 let ma dcera bude vybirat partnera pres PC,protoze soc. distanc a pusu daji az budou oddani a po 14 denni karantene,tak to teda ne. Ano,je to pritazene za vlasy,ale co neni mozne dnes a bude pokracovat v tomto trendu dal, za par let muze byt standard, pokud to dopustime... Prvni duvod noseni rousek a dodrzovani v zahranici jsou ty vysoke pokuty,to je ten hlavni a jediny duvod,nic to nevypovida o tom,ze lide souhlasi...dokonce uz par demonstraci proti rouskam probehlo,jen se o tom nesmi psat,to je ta cenzura...Ale nikdo mi nebude cpat nejakou povinnost,kde ani neni poradne prokazana jeji ucinnost,pac ve svete se to nosi,ale ze by ubyly nejak vyrazne pocty to se rict neda,roste to vsude stejne s rouskama i bez nich...No a hlavne,ze uz se k tomu vyjadruji i odbornici,ze to je prehnane...

martiniquest
18. srp 2020

@marulu A i pres tato opatreni se stale promoruji. Takze co je to za argument? Na zapade taky strkaji miminka chuvam a do jesli a neznamena to, ze my nutne musime taky, protoze to delaji oni. Ja mam krk a na nem hlavu, v hlave mam mozek a umim ho pouzivat, a tak to delam

babanci
18. srp 2020

@martiniquest Myslela jsem,že je to dobrý nápad. Ono v tom vypadáme jako kreténi všichni. Styděla jsem se v tom vylézt a nepomohlo mi ani to,že jsem si ušila fakt unikáty z hedvábí a s flitry. Hanba měi fackovala. Možná se to může někomu zdát pŕehnané,ale na účinnost vůbec nevěřím,jsem pŕesvědčená,že je to na bobo a nevím proč pokrytecky tvrdit, že chci zachraňovat svět.

marulu
18. srp 2020

@babanci no pokud máš rodinu mimo EU, tak chápu, že to trochu problém je, ale znám rodiny, za kterými přijeli příbuzní z USA, Británie, Švýcarska......

martiniquest
18. srp 2020

@babanci Ja byla zpocatku teto hysterie pro rousky. Dokonce jsem je zacala sit jeste pred oficialnim prikazem. Nikdo nevedel, s cim mame tu cest a zdalo se to jako dobry napad. Dneska jsme ale o 5 mesicu zkusenosti bohatsi a lide, kterym duveruji (napr. prof. Zaloudik) se vyjadruji zcela proti nim. A protoze se k tomu pridava i ma zkusenost, jsem proti plosnym rouskam. Chapu je v pripade, kdy jdu na navstevu do nemocnice/domova duchodcu a taky treba kdyz bych nemocna (jakkoli) potrebovala vyjit rychle neco zaridit. V jinych pripadech nikoli

babanci
18. srp 2020

@martinique U mě to každý čekal,že šít budu, šiji hodně a mám vlastní značku oblečení. Mě se to ale od začátku protivilo. Pŕesto jsem jich našila mraky. Z donucení. Vnučkám jsem šila oblečení + roušku ve stejném designu,ale když jsem je s tím viděla,rozbrečelo mě to. Vidím dítě v roušce a hned mi naskočí onkologicky nemocné. Zemŕela mi dcera na rakovinu. Možná to je důvod,proč se koronáče vůbec nebojíme. Kdo zažije válku,tak se z hospodské rvačky nepo.

babanci
18. srp 2020

@marcicek84 To mě taky děsí. Ten jejich distanc. Jako by bylo normální a mělo už zůstat, že se budeme jeden druhému vyhýbat. Mám ráda právě Italy,protože jsou tak družní a vřelí. Scházejí se celé široké rodiny a když se psalo,že budou muset změnit zvyklosti,tak jsem si říkala...snad ne. My jsme proti nim ledoví čumáci. Přesto se políbím s kamarády,když se potkáme u vína a budu to dělat dál.

marcicek84
18. srp 2020

@babanci mne to prijde uz prilis na silu,tak bud rouskynebo distanc,ne oni chteji oboje,tak pakje jasne,ze neco neucinkuje jak ma...ale mam naseji,cim dal vic lidi si vsima,ze se prehani,ze pandenie v CR nevykazuje ani znak epidemie,ze se rozhazuje,ale vysledku ani chytra karantena nefunguje...ve chvili kdy se lide nastvou a ty rousky prestanou hromadne pouzivat cela korona bublina skonci,jen tak si zachranime demokracii...momentalne zazivam totalitni pocity,aby ne,kdyz premier vidi velky vzor v Madarskem premierovi...ale pokud to lide nevidi a znovu jej zvoli,tak pak asi tu totalitu potrebuji,mozna si zase pak budou vazit svobody a demokracie...

marulu
18. srp 2020

@marcicek84 jako spojovat totalitu s nošením rousek je ulítlé, to přece vůbec nesouvisí, a že si bude tvá dcera vybírat partnera přes pc.....čteš asi moc konspiracnich webů 😃. Prostě místo toho abychom byli rádi, že proběhlo skoro normální léto, tak si budeme pořád a pořád stěžovat.....

alcar
18. srp 2020

Ještě, že neziju v A,D a jinym podobnym. Jsem rada, ze ziju tady, kde ve vsech ohledech, at uz jde o migranty, gay manzelstvi atd. zůstává zdravy rozum a nenechame si tady za vsech okolnosti srat na hlavu, jako to umi treba v Nemecku.
Tak tam at si klidne nosi na hlave neprodysne kukly z ultranano vlaken. Ja se tehle saskarny zucastnovat nebudu a Mana od vedle, ktera je z covidu priposrana, at se chrani jak uzna za vhodne. Po pul roce uz je nepřeberné mnozstvi zpusobu, jak se muze chranit a neotravovat lidi, kteri s tim nesouhlasi.

shaun40
18. srp 2020

@marulu Jak pro koho já musím mít hadr na hubé v teplotách nad 30 stupňu.Dnes jsem přijela do práce okna na hale z dúvodu dešte zavřené pařák a sauna teplota na hale v 5.20 ráno 30 stupňu .Je to totalita.Cítim se nesveprávna jsem dospéla žena 41 let totalitu jsem z části zažila.Odepírala lidem svobodu .Me jí tahle vláda a pitomá corona odebíra taky.Musím poslouchat živím deti potřebuji práci.Udelat mi to před 13 lety tak im tu roušku strčím v práci do zadele a už me v živote neuvidí.Nevím k čemu je poslintaná potem promočená rouška.A co chudák deti cesta na bus bez roušky v buse nasadit,po vystoupení sundat, před školou nasadit,ve tříde sundat ,na ceste na záchod nandat vráti se ze záchodu opet sundat.No je to horor .Buzerace a horší než totalita.

marcicek84
18. srp 2020

@marulu ano je to totalita,pokud mi nekdo neco narizuje a navic to neni opodstatneno (viz cela bila CR) a navic zasahuje tim narizovanim do meho prava dychat vzduch,je jedno za jaka krasna slova si to snazi schovat,a nuti me si vedome poskozovat zdravi,kdyz se neplni ani kapacita nemocnic,tak je to opravdu jen politika a vsechny manyry kolem toho jsou totalitni.Ja ziju v demokraticke zemi a nesouhlasim s timto zpusobem prosazovani moci.Kazdy clovek je snad svepravny a kdo potrebu ma, ma dost dostupnych moznosti se chranit sam svepomoci a nepotrebuje do toho zatahovat vetsinu.Jo ja vim,ono to je pohodlnejsi,kdyz museji vsichni,oni se totiz ti vystraseni za svuj strach stydi,takze by mela respiratory mensina....

alcar
18. srp 2020

@marcicek84 ale helemese, vzdyt to porad rikame, ze to neni takove, jak nekteri tvrdi. My tady take ty rousky do obchodu nosime. Cizinci si taky rikaji, jak jsou ti Češi disciplinovani a zodpovedni. Prdlajs! Je to naprosto vsude stejne!

marcicek84
18. srp 2020

@alcar presne tak,jen si lide mysli,jak s tim kde souhlasi...

babanci
19. srp 2020
babanci
19. srp 2020

Skoro to ani není k smíchu.

martiniquest
19. srp 2020

@marcicek84 Vidis, tohle uz jsem take cetla a uplne na to zapomnela. Diky za sdileni

Strana