icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
23. srp 2020

A ještě jeden dotaz. Když 5% z 2 milionů je 100.000 lidí, což je podle tebe zanedbatelné množství. Jak tedy nazveš počet počet lidí, který podepsal všechny ty petice dohromady chystal se na demonstraci?

marcicek84
23. srp 2020

@hojda o pratelnych rouskach jsem tam psala...kolik na osobu a kdy se asi znici a ze se museji obnovit,perou se kazdy den,takze se proste opravanim znici

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Čemu nerozumím? No, ty mi píšeš, že jsem si naběhla na vlastní vidle, tak nechápu čím jsem si jako naběhla? A jinak k těm látkovým 16000 tisíc pro rodinu na rok? tj 4000 na osobu za rok a na měsíc to vyjde 330,-. Roušku seženeš za 30,- (pokud si jí neumíš ušít) tj. každý měsíc 11 roušek pro jednu osobu? Pokud budu počítat, že použiješ 3 látkovky denně (na těch 2,5 hodiny), tak každou roušku budeš prát 8x za měsíc a za 8 praní jí opravdu nezničíš, takže ti vydrží mnohem déle než jeden měsíc.

marcicek84
23. srp 2020

@hojda psala jsem tam taky o rouskach papirovych a o tom,jak se taksove rousky maji spravne pouzivat,jedna rouska se ti prodycha za 20 min. pri vystuou z busu jin mas vyhodit,zadne takove noseni po kapsach by nemelo byt.Jako jestli chces nosit rousky neodborne,to je radeji nenos vubec.Navic jsou rousky ktery uz v sobe maji fitr, a neni rouska jako rouska,cena odrazi kvalitu videla jsem u lidi i temer pruhledne rousky,navic je jasne,ze zprisnovanim opatreni cas ztraveny v rouskach poroste a poptavka se zvysi a ta cena samozrejme s ni,tedy nemuzes kalkulovat s nejlevnejsi rouskou,ale musis najit nejakou prumernou cenu aby to bylo vypovidajici

marcicek84
23. srp 2020

@hojda ale jakou rousku sezenes za 30 KC,nepohodlnou,s gumickami ktere tahaji za usi,cena komfortni rousky je jina a opravdu pokud nastane,ze to maji mit lide celodenne,tak v rousce za 30 Kc neprezijes...ale chapu,kdo je na materske nezna...

marcicek84
23. srp 2020

@hojda nabehla sis tim,ze sis domyslela,ze jsem nekde uvedla,ze jsem nejakou konkretni petici podepsala a ja nic takoveho nikde nenapsala

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Já jsem na mateřské? A na to jsi přišla jak?

marcicek84
23. srp 2020

@hojda myslim,ze k tomu neni co vic dodat,ty jsi rouskar ja ne a s rouskami souhlasit nebudu,urcite nebudu mit na puse nekomforrni rousku ktera tlaci za usima a tlaci do nosu,to se na me nezlob....taky myslim,ze jsou jine ceny jednovrstvych rousek,dvouvrstvych a nebo dvouvrsrvych s filtrem,cena 30 Kc je z prominutim doma usity hadr s kalhotkovou gumou,nezlob se ale v tom byvh na jednani vazne nemohla...

marcicek84
23. srp 2020

@hojda myslim si to,protoze plno veci nejsi schopna domyslet,jestli na materske nejsi,o to hur

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Ty už zase spekuluješ, že budeš nosit roušku celý den a co bude až bude očkování a řešíš něco, co není..... Navíc plno zaměstnavatelů už ty roušky zamcům platí, pokud požadují jejich nošení v zaměstnání a berou to jako klasický ochranný materiál, který zaměstnancům dávají.

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Kde jsi vzala údaj 20 minut? Nevěřím, že ve zdravotnictví si mění roušky každých 20 minut, to nedělali ani před covidem.....

marcicek84
23. srp 2020

@hojda mne nikdo nic neplati a plati ani nebude a ze spekukuju,no tak vzhledem k tomu jak to postupuje je treba s tim pocitat,ze to nastane...
Jako tato debata dale nema smysl,pokud nekdo si neuvedomuje dlouhodobejsi souvislosti a bere je jako spekulaci,tak pak chapu,ze mysli,ze s tim jak jsou rousky nastaveny ted vydrzime az do jara...

marcicek84
23. srp 2020

@hojda jak kde,zujies v tomto state?Tohle je vec znama a podlozena studiemi,to ze nas vlada krmi hloupostmi,ze to vydrzi 2 h,tak to je fabulace,mozna v zime kdyz to nepodychas v lete a horku to mas mokre po 10 min.,moje vlastni zkusenost

marcicek84
23. srp 2020

Ja myslim,ze uz muzeme udelat jasny zaver,ja to mam svuj nevyvratitelny nazor,bohuzel jsem nepochopila @hojda temi svymi dotazy chtela dokazat,ale dnes uz se z teto bezpredmetne diskuze loucim

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Proč na jednání? V práci ji po tobě požadují? Psala jsi, že v tvém okolí jsou všichni proti rouškám.

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 A teď nás čeká jaké období? Léto?

marcicek84
23. srp 2020

@hojda jeste k tem peticim a demonstracim,jestli si myslis,ze vsichni maji fb tak se pletes,to mnouzstvi neni prukazne,navic vis jak to zacina demonstrace zacinaji na mene lidech a kdyz ostatni vidi,ze lide konecne vyjadruji svuj nesouhlasny nazior,nebot ne kazdy je odvazns,byt nesouhkasi,tak ty dalsi demonstrace nabiraji na sile,takze si myslet a hodnotit neco,zda je malo nebo moc je celkem odvazne,za par mesicu tech lidi muze byt i nekolik set tisic,staci zacit utahovat...

meesha
23. srp 2020

@hojda joj, to je marny, z ty kloudnyho slova nevypacis, ma to nejake pomotane, chudak :D

Ale obdivuju trpelivost, klobouk dolu 🙂

marcicek84
23. srp 2020

@hojda momentalne je stale leto a ceka nas mozna i celkem teply podzim .. prosim te ty tve dotazy jsou uz jak u blbych na dvorecku,kdyz bych mela nosit rousku v praci a je otazkou co po volbach naridi, tak ji musim mit reprezentativni pri jednanich s lidmi mimo firmu (tedy pokud me neodrouskuji,pac i to se deje ale pocitat s tim nejde),nevim co je na tom k nepochopeni...nezlob se ale na takove hloupe otazky opravdu odpovidat nebudu...ty proste nemuzes pocitat spotrebu rousek v dobe kdy jsou opatreni mirnejsi,ale musis pocitat s nejakym prumerem aby ses spravce dopocitala tech vydaju,tim ti poskytla vycerpavajici odpovedi a nazor na rousky nezmenim

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Facebook ne, ale internet má v dnešní době chytrých telefonů téměř každý. Petice nebyla na facebooku, ale na internetu. Takže kliknout na internet je hodně levný a rychlý způsob, jak vyjádřit svůj nesouhlas a přesto se žádná lavina nekonala. Z toho já třeby byla překvapená, že lidi vlastně jen remcají na internetu....

marcicek84
23. srp 2020

@meesha marny a neohleduplny je druhym sobecky narizovat rousky a pritom.odmitat se nechst ockovat,kdyz bude vakcina...pak kdo je tady chudak a ma to pomotane 😀

hojda
23. srp 2020

@meesha Ona musí, jinak by musela nosit roušku🙂. Stále platí, že se povinné nošení ochrany dýchacích cest nevztahuje na děti do dvou let věku, osoby s poruchou intelektu a v dalších indikovaných případech, které stanovuje mimořádné opatření.

marcicek84
23. srp 2020

@hojda tys nepsala,ze jsi ve vyjimce,aha,tak uz pak chapu,druhym to dat na rypak a sama to nemit,to je vyssi level...a s tebou uplne zbytecna diskuze

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 V jaké jsem zase výjimce? Já tu roušku nosím! Ty jsi psala, že si budeš shánět papír na diagnozu, abys nemusela nosit roušku? Která nemoc jde prosím předstírat kromě šílenství, aby to lékaři neodhalili? Jakou diagnozu si chceš tedy pořídit?

meesha
23. srp 2020
hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Asi máš smůlu, že žiješ v Čechách, tak se odstěhuj jinam ať tu roušku nemusíš nosit🙂.

marcicek84
23. srp 2020

@hojda 😂😂😂 musim jednou umrit,jako kazdy,ale jinak nemusim nic...a o tom to je..
to jen ty mas pocit,ze musim,pokuty na miste nejsou a spravni rizeni jsou neucinna,tak mi rekni co musim...ministerstvo zadne studie a oporu nema a neco mi narizuje na zaklade zakona o ochrane verejneho zdravi,prvni spravni prestupek skonci u soudu a maji po narizovani,protoze nejsou schopni prokazat,nemaji v ruce nic. Na dotazy reaguji vagne a laviruji,uz je to trapne...Vis,proto ta PCR domlouva a neudeluje pokuty,oni to k spravnimu rizeni dotahnout nechteji...rousky budou mit lide pod nosem a nikdo nic nezmuze...jen ty a tobe podobni se budete moct zblaznit...ve vysledku mi to muze byt jedno,zaridim se jak uznam za vhodne...
Mozna ucelova diagnoza a zpusob ziskani byla probrana o par stran zpet,tve dotazy jsou opravdu stale dokolecka...🤦🏻‍♀️Takze preji pekny zbytek vecera. 😜

hojda
23. srp 2020

@marcicek84 Nereaguješ vágně a nelavíruješ. Už ses do toho tak zamotala, že tvoje odpovědi nemají hlavu ani patu. Ty už prostě nemůžeš říct nic, aby sis neprotiřečila, protože už jsi tady toho naplácala o covidu tolik, že už se v tom sama nevyznáš. Vždyť se podívej zpátky. Tady snad není strana v této diskuzi, kde by nebyl tvůj nick. Ty s covidem vstáváš a usínáš už několik měsíců.

ilonne
23. srp 2020

@hojda Vždyť to nemělo hlavu ani patu nikdy. Jak už tu padlo - i já obdivuji tvoji trpělivost.

babanci
23. srp 2020

Ahoj. Jsem v Itálii. Taky je svět úplně normální. Jak jsem si myslela,že tu nebude moc lidí,tak opak je pravdou. Je tu hlava na hlavě. Roušky jen v obchodech,na ulici je lidi nosí navlečené na paži. Dnes jsem viděla jen dva lidi,že je měli. Takže pohoda a počasí nádherné. Zdravím. Dobře,že jsme jeli.

Strana