Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@alcar co jsi dávala odkaz na ty roušky jsou dobré, nesmrdí, vydrží nějakou dobu, nepadají? Docela se mi líbí...... Já už ty moje "oblíbené" nemůžu sehnat a to co mám je děs běs....
@marulu myslim, ze ta medialni masaz, at uz tak ci tak, je nadmerna. Lidi uz toho maji plne kecky. Dnes jsem sedela na bazene a cekala na syny, az odbehne jejich kurz a celou hodinu v tv bezelo tema covid. A ve vecerenich zpravach covid, covid, covid a jedna zprava o tom, ze se rozvadi Koukalka. 😅 Celoprazdninova kampaň fakt neee. 😫😁
@marulu no prave ze ty to “prodychani” nejsi schopna okem a treba ani nijak subjektivne rozeznat. Kazdopadne pisou, ze je na jedno pouziti. Tzn., ze jakmile si ji sundas z obliceje (na piti, na jidlo atd.), tak se ma vyhodit, aby to bylo lege artis.
Ja bych ji mela spravne menit u kazdeho pacienta. 😃
@meesha já jsem asi úplně blbá, ale co myslíš tím: "do ankety nepřispěju"?
@blondynka400 Batist jsou skvele. Nevim teda, jak padaji ci nepadaji, hlavne ty gumickove, ale je to opravdu kvalita. Doporucuji.
@blondynka400 no ekonomika už nemá rezervu, to si myslím taky. Mně vadí to, že lidi ignorují všechno a přitom my všichni si rozhodujeme o tom, jak to tu bude vypadat. Když můžu dodržet odstup, nepotrebuju roušku, když ne vezmu si ji, když jsem s lidma, který znám, tak se případně kontakty dohledaji, když např. v mhd s anonymní masou, tak je to zase jiná situace, ale že všeho nejvíc mě vytáčí neochota lidí přemýšlet, být ohleduplný a omezit se v maličkostech.
@alcar tak já si je zkusím objednat a uvidím 🙂 Díky moc
Jak jsi psala, ze te zajima kdo a jak to prodelal 🙂 myslim.
Uz jsme se tu hodne rozvetvily v tematech. :D
Ja se vzdavam, jsem to dneska teda pretapla. Dik za debatu (protoze byla mnohem prijemnejsi nez kdyz tu je Ta o ktere nechci mluvit :D. )
@blondynka400 dej pak echo. 😉 Samotnou by me zajimalo, jestli se kvalita nezmenila. Ale troufam si rict, ze spis ne. My mame ted nejake ty made in china a strasne skrabou.
@meesha tak to jsme ráda, že mne nebereš jako tu, o které nechceš mluvit 😀 Ač názorově jsme každá maličko jinde....
@alcar dám. Já mám i nějaké české, pak no name, zkusila jsem asi 5 zdrojů a nic. Pořád hledám ty původní, ale nedaří se. Toto určitě zkusím a určitě poreferuji, jak jsem já a děti spokojené 🙂
@marulu v tomto směru s tebou fakt souhlasím. Za se na obranu dost lidí, ono to co bylo na jaře bylo prostě špatně a proto dost lidí reaguje, jak reaguje. Díky mediím je o Covidu dost zkreslené měřítko. zase je to ode zdi ke zdi. na jedné straně smrtelná nemoc, na druhé lehčí chřipka a atd.... A bohužel intelekt některých lidí je jaký je, nemůžeš čekat zázraky. Mně prostě nějak přijde, že kdyby se méně nařizovalo a více vysvětlovalo a říkala se pravda (a ne to že každý rádoby odborník se musí vyjádřit a někdy ne neshodnou), konečný výsledek by byl lepší....
@blondynka400 no ale my se nekdy i nazorove shodnem 😉
@meesha to máš pravdu.... Já jsem ráda za každý jiný názor, ale mám ráda diskuzi na úrovni. Ne zbytečné urážky, navážení se to druhého a pod. A dnes to bylo fajn. Vlastně po dlouhé době zde.... 🙂
@blondynka400 taky s tebou souhlasím, jen možná trochu míň věřím v odpovědnost Čechů😀, ale zcela jistě tu chybí masivní informační kampaň podložená fakty. Dodržujme opatření, ale hlavně žijme relativně normální život. Já jsem přesvědčená, že pandemie pomine, ale ještě to bude nějakou dobu trvat. Virus zeslábne, vytvoříme si imunitu, vyvine se účinná vakcína, možná se najde účinný lék a nejspíš to bude kombinace všeho.
Holky vše jsem přečetla hezká diskuze.Akurát já si na tu roušku sahám počas práce hodne.Je horko a při práci piju vodu jinak bych padla.Sundám na bradu napiju se a šup naspátek na nos.Mám bavlnu a spotřebuji 4 za 8hod.Já ich mením šila jsem si tak mám hromadu.No přiznávam jsem čuňátko.Dnes bylo v práci jen 29 ta k jsme si pochvalovali.Docela me překvapila tá informace že sestra ma na smenu jednu roušku.Já myslela že ve zdravotnictví je to po hygienicke stránce v naprostem pořádku.Čtu že není.Hold zas jsou peníze na prvnim míste.
@shaun40 V těch vysokých teplotách bych investovala do té papírové, dýchá v ní lépe (když se domluví více lidí, koupíte větší balení levněji) a řeší se nějak ta teplota u vás v práci? Vím, že v některých provozech to nejde (nevím přesně o jaký druh práce je), ono je to náročné i bez roušky a máte jisté nároky. Tohle firma splňuje? https://www.bezpecnostprace.info/teplota-na-pra...
@marulu Ano přesně tak, proč zatěžovat ekonomiku dalšími opatřeními. Zkuste to, tou nejméně bolestivou cestou (roušky, rozestupy, trasování, ohleduplnost). Já bych třeba dávala nějaký bonus (daňové zvýhodnění) firmám, které nechají zamce na HO, když to jde, ať se ten pohyb lidí omezí, co nejméně bolestivě, někdo do práce musí, ale někdo nemusí a občas je to jen neochota zaměstnavatele to vyzkoušet.
Tak, dêvčata. Můj kolega má covid. Po příchodu do práce mi vedoucí řekl,že jsem se ním potkala v kuchyňce,jako řada jiných a že mám jít domů. Zatímco ostatní ne. Odmítla jsem s tím,že jsem se s ním viděla letmo,jako ostatní. Dobŕe tedy,tak mám pracovat jen ve své kanceláři. Samozŕejmě jsou na mě naštvaní. Pak dám vědět,jak to bude pokračovat.
Seděla bych doma za 100 procent,takže žáden problém,ale co moje děti,vnoučata? Ty by to schytaly úplně zbytečně se mnou?
@babanci Jak vnoucata schytaly? Doma bys byla jenom ty, nikdo jiny z domacnosti ani z rodiny pokud bys nebyla testovana jako pozitivni.
@babanci pokud bys byla doma za 100%, tak není důvod nejít domů. Stejně o tom, jestli půjdeš nebo nepůjdeš do karantény bude rozhodoval hygiena podle toho, jak dlouho a kdy jsi byla s kolegou v kontaktu a jestli budou další nakažení. Deti to s tebou vůbec schytat nemusí, to bys musela být ty pozitivní. Nedivím se, že jsou kolegové naštvaní, ale kdyz to tak chceš 🙈😀.
@hojda přesně tak, hrát si na to, že se nic neděje, když se děje je blbě a dá se udělat spousta věcí, které nejsou tak bolestivé.Když se to tu rozjede, tak to nakonec stejně budou muset zastavit, přestože Babis teď tvrdí, že ne. Nic jiného jim nezbyde. A bude to stát životy (a to nejen na covid, protože se bude omezovat jiná péče), ekonomiku to zasáhne teď už znatelně, děti budou zase sedět doma a teď už je to jistě poznamená.....v Izraeli už o tom uvažují a my máme s Izraelem dost podobného, jen oni jsou asi o měsíc napřed 😟

@hojda na predchozim pracovisti jsme odebirali ustenky vyhradne od ceskeho vyrobce Batist Medical. U toho je cena rousky uplne jinde, nez z Ciny. http://www.doktor-shop.cz/rouskovani/4323-nano-... Velkoobchodni bude ale samozrejme mensi. Ale na 40 hal uz se asi nedostane. 😅