Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@shaun40 určitě si nemyslím, že vám bude platit 100% PN. Ono to ani dost dobře nejde. Musel by vám platit celý plat včetně odvodů a to finančně nedá. Navíc firmy v oblasti automotive na to nejsou dobře. Mají nastavené vysoké fixní náklady na zaměstnance z dob, kdy ekonomika šlapala a teď se jim s tím blbě pracuje...
@blondynka400 Vic jich nastesti neznam, nejsem v oblasti s vysokym vyskytem.
@blondynka400
@marcicek84 Koukněte se do okolních států, kde je nosí. Měli je průběžně a opravdu ne všude. Tohle mohlo být u nás taky, proč to tedy nemáme? Od začátku jsem tu mluvili o tom, že přece není problém je nosit, tak jak je to nařízené (MHD, obchody, úřady). Kdo s tím měl problém? Kvůli komu se nenosili včas? Kvůli vládě, která se řídí podle pindalů na internetu, takže konečný důsledek toho, že jsme je nechtěli nosit v omezeném režimu je to, že je musíme nosit mnohem více. Pořád nechápete to časové zpozdění. Teď se rozčiluješ, že je musí nosit děti ve škole a příští týden se můžeš rozčilovat, že se ruší hromadné akce. Kdo zaspal na začátku, ten už to bude těžko dohánět a bohužel u nás se zaspalo hodně.
@marcicek84 Ne nemáme odbory.A lidi se nechají všechno líbit na šatne každy remca ale na schúzi jsou sticha.Jsme jak ovce.Já trpím taky jsem na deti sama a když chci bydlet tak musím poslouchat.
@hojda me do toho netahej,my je tady meli od 17.7. do 16.8. povinne a museli jsme je nosit a ac jsme s tim nesouhlasili,tak jsme je nosili zrovna v tech nejvetsich vedrech,kvuli toho jsem si vybrala velkou cast dovolene,prece bych v tom nechcipla...
@babanci hele ty babanku, s moji karmou si nemusis delat starosti, rikam, ze ti to nepreju, ale fakt by me zajimalo, jak by ses pak tvarila. A ba jo, na zkousku a bez nasledku bych ti to i prala. Nevidis si fakt dal nez na spicku nosu
“Někteří lidé,bohužel, zemřou. Tomu nezabrání nikdo. “ WTF, to jako rekne dospela osoba? Navic, tomu zabranit muzeme my vsichni. Teda...ted uz je dost pozde, spos jsme mohli. A kdybychom se nechovali jako by se nic nedelo, tak by tu treba bylo par pripadu denne a nikdo by v praci nekolaboval, ze. Protoze by stacilo ty hadry nosit jen nampar vybranych verejnych mist.
@puhelin je pravda, že u nás je to víc. Ale máme pozitivní opravu po celé ČR, Praha nějak dvakrát nevyčuhuje co se týče počtu (myslím u nás).
@shaun40 odbory jsou přežitek, že něco vymůžou.... Odboráři akorát kopají za sebe a ne za zaměstnance. Ti jsou jim dobří tak akorát pro to, aby jim lidé platili poplatky a oni za to mohli pořádat různé akce... 😀 Každopádně můžeš si odbory založit ty, tomu němůžže nikdo zabránit 🙂
@alcar za mně klimatizace není ve většině výrobních provozů. Ta finanční náročnost na klimatizaci velkých hal je fakt velká, takže se to nedělá. To samé různé starší budovy třeba v Praze, ani zde klimatizace obvykle není....
@marcicek84 ano, vzdyt my je vlastne nosili! Tak na koho tady hojda vlastne nadava? Prijde mi, ze na nas, protoze s tim nesouhlasime (rozumej mame hadr na hube a pod nim skripeme zubama). Ale ja jsem v klidu, nemam duvod se citit vinna za nynejsi situaci.
@blondynka400 V provozech, kde je teplo od stroju, je klimatizace spis na skodu. Rozhani ten horky vzduch a pocitove je tam jeste tepleji.
@hojda ty zase nechápeš to, že nárůst rádoby pozitivních lidí není o tom, zda se nosí a nebo nenosí roušky. I kdyby se nosily stále, tak čísla nebudou o moc jiná. Je to o tom, o čem jsme se již bavily, my jsme to totálně zasekly, narozdíl od většiny států a teď se nám to prostě vrací. Jinak problém s tím má každý, kdo má v hlavě mozek a ne slámu .-)
@blondynka400 hm, to je blbe. Myslela jsem si, ze to bude zase o financich. My nastesti klimu v praci mame. 🙏
@puhelin to nesouhlasím. Jde o to, jak se udělá. Měli jsme starou halu, kde nebyla a byla to tragédie. Pak novou, která se postavila dle nejmodernější technologie (automotive a měli jsme na to peníze v té době 😀) a byla to bomba. Jen ta cena a provozní náklady...... Běžná firma si to prostě dovolit nemůže a jak píšeš, obyčo klimatizace není ideální.
@marcicek84 No ty rychle zapomínáš, jak si tu chválila demonstrace a petice, že stačilo tak málo lidí, aby zrušili roušky v obchodech a školách. A teď od toho dáváš ruce pryč.
@alcar tak ono v nemocnici/poliklinice není až takový technický problém klimatizaci zajistit ze normální cenu.... Ač tedy mi též nepřijde, že by to bylo všude. Většina nemocnic jede bez....
@alcar ja urcite vinna nejsem,bud jsem mela dovcu a nebyla tu,nebo jsem byla doma a to jsem ji mit nemusela nebo ji nosila a skripala pod ni zubama...takze prosim te @hojda nam dej pokoj,vyrid si to se zbytkem CR,zrovna MSK za tohle nemuze.. obracej se v teto veci na prazskou hygienu,Razovou,Vojtecha,Babise a na toho hlavne,ten to vsechno zaridi a nas uz temito vylevy prosim neobtezuj

@alcar ona @hojda to jeste nepobrala,ze hold ta maticka Praha ma problem a zbytek CR nesoupe nohama,jak by si prala