icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

babanci
15. zář 2020

@hojda Tak já se hlásím jako dobrovolník. Absolutně mi to nevadí. Dřiv nebo pozdějc dojde na každého.

hojda
15. zář 2020

@alcar No oni se ty lidi nevrátí z dovolených 31. srpna. Třeba Praha se stahuje z republiky postupně v rámci toho posledního týdne. Chyba byla nenasadit je toho 1. září.

marcicek84
15. zář 2020

@hojda jdi uz radeji spat,uz ti to nemysli,placas pate pres devate
A proc ted rousky nechci,protoze je semafor a mame tady v MSK snehobilo,ja nevim kolikrat ti to jeste musim zopakovat,mam pocit,ze nerozumis psanemu textu,tohle ti pisu uz tak po pate

alcar
15. zář 2020

@meesha tak jaktoze to mezi 15.5. a pulkou srpna (jak ty rikas) vubec nerostlo? Ha? Cekam na nejakou validni odpoved. Rousky nebyly, lidi same grilovacky a dovolene v zahranici...tak co je duvodem?

marcicek84
15. zář 2020

@blondynka400 tak ale treba jednou v nejakem delsim cas.horizontu si tim asi vetsina projde...na kolektivni imunitu se moc spolehat neda

meesha
15. zář 2020

@alcar ne, to jsi uplne nepochopila. Ja tim chtela rict, ze se tady na to kazdy vybod. Vsude jinde to regulovali, u nas nic, ta komise byla priklad, jak to tu (ne)funguje

Ten cervenec si vysvetluju tak, ze dojizdela opatreni z predchozich tydnu a lide byli zpocatku opatrnejsi (si vem i jake byly ty debaty kolem chorvatska treba-jestli muzem/nemuzem atd...), drzeli si aspon trochu odstup, pak se uvolnovali vic a vic. Ale to uz je jen moje domnenka a subjektivni nazor

blondynka400
15. zář 2020

@alcar je to možné a nebo mne dostihne a ještě budu vzpomínat na tuto diskuzi, Hojdu a její roušky 😀

hojda
15. zář 2020

@alcar To kdyby věděla, tak dostane Nobelovku🙂. To neví nikdo, jsou jen dohady (UV záření, naše lepší imunita, dostatek vitamínu D).

marcicek84
15. zář 2020

@blondynka400 myslis,az se vsechny budeme popelit v urne 😂 to nam bude lip nez hojde co bude mit rousku uz i v noci na spani 😂😂😂

alcar
15. zář 2020

@meesha kdo “kazdy”?

alcar
15. zář 2020

@hojda tak ty treba vis odpoved na vse. Tak u tebe bych predopokladala, ze ji s odpovedi pomuzes.

blondynka400
15. zář 2020

@marcicek84 nepíše se mi to lehce, ale musím s tebou souhlasit..... A navíc už se těším na zítřejší tah, bez roušek, a určitě neskončíme s půlnocí 😀 Jak jsem nezodpovědná..... Covid chodí po půlnoci a třeba si mne najde 🙂

bombat
15. zář 2020

DOTAZ: Za jak dlouho od doby, kdy bych se potkala s covid+ člověkem (dostatečně dlouho a zblízka) a infikovala bych se, mohu být sama pro své okolí infekční? Moc děkuji za relevantní odpovědi.

meesha
15. zář 2020

@alcar nevim, co jso videla ty, ale u nas v okoli prakticky kazdy.

A chces li se zase zacit navazet, tak pripominam: ano, chodim od brezna s rouskou nebo respiratorem, ano, nechodime mezi lidi a s detmi podnikame vypravy do pustych lesu.
A ne, nechci to po ostatnich, ale taky nestojim o to, abych vylezla pred barak a lidi na me volne prskali, ty rousky na verejnych mistech by taky bodly apod

babanci
15. zář 2020

@blondynka400 Já jdu kalit v sobotu. S lidma,o kterých vím,že mě nikde nebudou bonzovat. Mezi lidmi jde dohoda- nikdy jsme se neviděli. A nevzpomínáme si.

blondynka400
15. zář 2020

@bombat infekční je člověk cca 2 dny před vypuknutím nemoci (v tuto dobu je to nejvíce infekční). Standartní doba je cca 5-6 dní od setkání, bývá i kratší inkubačka a nebo delší. To 10 dní by jsi měla být safe. Jinak za dostatečně blízký kontakt se bere déle než 15 minut na kratší vzdálenost 1,5m

alcar
15. zář 2020

@meesha tak to je jednoducha odpoved. Svest to na kazdeho obcana ČR. Jak uz jsem rekla, chovala jsem se cele leto uplne normalne, rousku jsem zde nosila tak, jak se melo. S nynejsi situaci nemam moralni problem a nenesu za ni zadnou zodpovednost (necitim se vinna a neobvinuju z toho ani nikoho dalsiho - je to situace, kterou jsem cekala). To, co si myslim (a mysli vetsina naroda) nema na rust nakazenych vliv.

blondynka400
15. zář 2020

@babanci takový lidí existují? Jako myslím, že by bonzovali? Takové naštěstí neznám. A trasování za mne vůbec nefunguje, za celou dobu mne ani jednou hygiena nekontaktovala, což v pár případech měla. Navíc teď bude karanténa jenom tehdy, když jste se blízce setkali bez roušek, což stejně nikdo nikdy nedokáže 😀

alcar
15. zář 2020

@blondynka400 jedna dve, covid jde... 😅

blondynka400
15. zář 2020

@alcar A nebo covid jde, covid jde, covid jsi jde pro tebe 🙈😂

alcar
15. zář 2020

@babanci jezisi, to tu radsi ani nepis! To bude prednaska zas na dve strany! 🤣

marcicek84
15. zář 2020

@blondynka400 tak tak ja se zasadne s nikym nesetkavam bez rousek,tedy kdyby nahodou,muj bonzovaci formular zustane prazdny (krome clenu domacnosti)

alcar
15. zář 2020

@blondynka400 ten uz nas ma vytipovane vsechny. 😅🙈

marcicek84
15. zář 2020

@alcar tri, ctyri,uz se blizi...

meesha
15. zář 2020

@alcar tak svym zpusobem ano, ale spis je primarni vinik vlada. Nevysvetlila jak se situace ma. 🤷🏾‍♂️ Protoze si na tom honili ego. Delali ze se nic nemuze stat a je po covidu. Tady byla cisla jeste dost vysoko a na karlove moste se slavil konec. Venku si tukali na celo.

bombat
15. zář 2020

A karanténní opatření jsou nyní jak - pokud jsem byla v blízkém kontaktu s člověkem, který byl den před tím v blízkém kontaktu s covid+, tak bych v případě že bude pozitivní (dozví se to nejdřív v neděli) šla do karantény?

blondynka400
15. zář 2020

@alcar já si myslím, to máme za ty roušky 😀 Já se a něj těším, tak doufám, že se konečně brzy potkáme, abychom se seznámili....

meesha
15. zář 2020

Tak jako gratuluju, jste vsechny velky hrdinky a rebelky, klobouk dolu.

blondynka400
15. zář 2020

@bombat ne, v tomto případě do karantény určitě nepůjdeš. Musíš mít blízký kontakt s pozitivně testovaným jedincem, více než 15 minut, na kratší vzdálenosti než 1,5, a nově bez roušek

alcar
15. zář 2020

@meesha no jo, ale co ja jako obycejny obcan s vladou? Babisovi jsem nepsala.

Strana