Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@meesha a popravdě, čeho se tak bojíš? Za mne buď jsem tak odolná a mít ho nebudu a nebo bez příznakově a nebo jsem ho už měla (u mne dost pravděpodobné) a nebo ho dřív nebo později prostě prodělám, tak to je. Nejde se izolovat do konce života. Teď není problém, že by zdravotnictví nestíhalo, tak v čem je problém?....
@blondynka400 ale pokud by se jednalo treba o manzela, tak do karanteny jde, ne?
@alcar nadhled mam, nehroutim se, ale delat ramena, jak precuram hygienu a placat se za to po ramenou je vazne ubohy.
Jo a svym zpusobem je treba z tohohle uhlu pohledu je to jak se chova ten “kazdej”. Drobnost, ktere se rika zodpovednost jeste nikoho nezabila. Jenze to precuravani uradu je nas narodni sport a je to vetsi zabava
@meesha ono nejde o to přečůrat hygienu.... Ta se bohužel ani neozve....
@alcar popravě nevím, protože to jsem v reálu neřešila. A při trasování rodinu uvádět nemusíš, když nechceš a tedy do ofico karantény jít za mne nemusí. Ale toto fakt nevím, zda tak je a nebo není....
@blondynka400 Nejde prece o vas, pokud jste zdravy a silny jedinec. Ale o to, ze kazdy takovy jako vy zvysuje sanci, ze se nakazi rizikovy clovek. Protoze vy ho nakazite nevedomky.
@blondynka400 o časový posun🙂. Teď není problém, že by zdravotnictví nestíhalo. Proč taky, těžké případy se objevují až se zpožděním, ale třeba taky ne, třeba vir opravdu oslabil, nebo umíme s těmi těžkými případy lépe zacházet a nenecháme lidi do toho těžkého stádia dojít. Mluvím tu o tom od začátku, počkejme, co se bude dít a podle toho se zařídíme. Stačí opatrnost a ohleduplnost.
@puhelin takto to ale za mne právě není.... Naopak, každý člověk, co to prodělá tak navyšuje bezpečí pro ty rizikové (ač dle medicínského hlediska zdravý jedinec nejsem, ale od té doby, co jsem se odklonila od západní medicíny se tak cítím). A do té doby se rizikový lidé musí chránit sami, je to zodpovědnost každého jednotlivce dle toho, dle zdravotního stavu a dle toho, jak se cítí v hlavě.
@hojda jako sorry, ale ty o tomto nemluvíš. Ty fanaticky prosazuješ roušky jako něco, co nás spasí, lidem zakazuješ "žít", v konečném důsledku by jsi omezila ekonomiku. ale o tom to prostě není. ...
@blondynka400 Neporozuměla jsi mi. Blízký kontakt to byl (znám ta kritéria) ale zatím se neví, zda ten dotyčný je pozitivní, bude se to vědět nejdřív v neděli. Otázka je, zda mohl už být infekční, když by se nakazil cca 24 hodin před tím.
@blondynka400 Vzdyt se prece stale nevi, jak je to s tim opakovanym prodelanim nemoci.
Tak je to vlastne i s chripkou, jestli se nepletu. Tam ta imunita vzhledem k virulentnosti a mutaci viru taky neni dlouhodoba.
@blondynka400 Musíš se vrátit na začátek, kdy se začalo řešit, to že tu nikdo roušky od září nechce. Můj postoj se nemění. Nosme roušky a počkejme, co se bude dít. A nikdy jsem netvrdila, že je máme nosit 24 hodin denně, to tu pořád překrucuje Marcicek.
@alcar Ne, to nejsou katastrofické scénáře, to jen výčet další restriktivních opatření, která nastanou, pokud se to nepovede regulovat. Je sice hezké, že nám politici slibují, že je nezavedou, ale slibem nezarmoutíš a pokud se budeme chovat stylem párty juchuchu, tak je tu máme. A fakt jsem překvapená, jak rychle to jde.

Holky pro dnesek dobrou noc a covidu zdar,zitra rano nas asi ceka novy rekord v poctu nakazenych,takze tem nekterym postrasenym zdar a silu...