icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
15. zář 2020

Holky pro dnesek dobrou noc a covidu zdar,zitra rano nas asi ceka novy rekord v poctu nakazenych,takze tem nekterym postrasenym zdar a silu...

blondynka400
15. zář 2020

@meesha a popravdě, čeho se tak bojíš? Za mne buď jsem tak odolná a mít ho nebudu a nebo bez příznakově a nebo jsem ho už měla (u mne dost pravděpodobné) a nebo ho dřív nebo později prostě prodělám, tak to je. Nejde se izolovat do konce života. Teď není problém, že by zdravotnictví nestíhalo, tak v čem je problém?....

alcar
15. zář 2020

@meesha no jo no, ne kazdy se z toho hrouti. Je treba zustat nad veci a myslet pozitivne. Udelat si z neceho legraci jeste nikoho nezabilo. 😊

alcar
15. zář 2020

@blondynka400 ale pokud by se jednalo treba o manzela, tak do karanteny jde, ne?

meesha
15. zář 2020

@alcar nadhled mam, nehroutim se, ale delat ramena, jak precuram hygienu a placat se za to po ramenou je vazne ubohy.

Jo a svym zpusobem je treba z tohohle uhlu pohledu je to jak se chova ten “kazdej”. Drobnost, ktere se rika zodpovednost jeste nikoho nezabila. Jenze to precuravani uradu je nas narodni sport a je to vetsi zabava

alcar
15. zář 2020

@meesha to jako mluvis na me? 🤔

meesha
15. zář 2020

@alcar co mas na mysli?

hojda
15. zář 2020

@babanci Výborně, jdi do toho, fandím ti😘

blondynka400
15. zář 2020

@meesha ono nejde o to přečůrat hygienu.... Ta se bohužel ani neozve....

blondynka400
15. zář 2020

@alcar popravě nevím, protože to jsem v reálu neřešila. A při trasování rodinu uvádět nemusíš, když nechceš a tedy do ofico karantény jít za mne nemusí. Ale toto fakt nevím, zda tak je a nebo není....

puhelin
15. zář 2020

@blondynka400 Nejde prece o vas, pokud jste zdravy a silny jedinec. Ale o to, ze kazdy takovy jako vy zvysuje sanci, ze se nakazi rizikovy clovek. Protoze vy ho nakazite nevedomky.

hojda
15. zář 2020

@blondynka400 o časový posun🙂. Teď není problém, že by zdravotnictví nestíhalo. Proč taky, těžké případy se objevují až se zpožděním, ale třeba taky ne, třeba vir opravdu oslabil, nebo umíme s těmi těžkými případy lépe zacházet a nenecháme lidi do toho těžkého stádia dojít. Mluvím tu o tom od začátku, počkejme, co se bude dít a podle toho se zařídíme. Stačí opatrnost a ohleduplnost.

alcar
15. zář 2020

@meesha to ze delam ramena a chci precurat hygienu...to ja asi neee. 😅 Ale jsem tam oznacena, tak asi to bude pravda pravdouci. 🤷‍♀️

blondynka400
15. zář 2020

@puhelin takto to ale za mne právě není.... Naopak, každý člověk, co to prodělá tak navyšuje bezpečí pro ty rizikové (ač dle medicínského hlediska zdravý jedinec nejsem, ale od té doby, co jsem se odklonila od západní medicíny se tak cítím). A do té doby se rizikový lidé musí chránit sami, je to zodpovědnost každého jednotlivce dle toho, dle zdravotního stavu a dle toho, jak se cítí v hlavě.

alcar
15. zář 2020

@puhelin tak jeste ze nevedomky. Vedome... to bych mela spatne svedomi. 😅 No jejda, kolik lidi uz bylo nakazeno nevedome. To takhle asi nejde brat.

blondynka400
15. zář 2020

@hojda jako sorry, ale ty o tomto nemluvíš. Ty fanaticky prosazuješ roušky jako něco, co nás spasí, lidem zakazuješ "žít", v konečném důsledku by jsi omezila ekonomiku. ale o tom to prostě není. ...

alcar
15. zář 2020

@hojda sama pises, ze pockame, co se bude dit, ale stacila jsi tady vymslet uz nejmene 20 hororovych scenaru, ktere se odehrajou.

bombat
15. zář 2020

@blondynka400 Neporozuměla jsi mi. Blízký kontakt to byl (znám ta kritéria) ale zatím se neví, zda ten dotyčný je pozitivní, bude se to vědět nejdřív v neděli. Otázka je, zda mohl už být infekční, když by se nakazil cca 24 hodin před tím.

puhelin
15. zář 2020

@blondynka400 Vzdyt se prece stale nevi, jak je to s tim opakovanym prodelanim nemoci.

meesha
15. zář 2020

@alcar to nebylo prece na tebe :D to byla poznamka o hrdinnosti bez adresata, puvodne. Tak my vime komu to bylo, ne 😉

blondynka400
15. zář 2020

@bombat v karanténě budeš až od té doby, co bude mít prokázaný pozitivní test. Když ale zavoláš svému ošetřujícímu lékaři, s největší pravděpodobností tě dá to karantény hned.
@puhelin je to vir, který není až tak úplně neznámý. Jen je to nový druh

alcar
15. zář 2020

@puhelin podle poslednich poznatku minimane tri mesice ma protilatky

alcar
15. zář 2020

Tak je to vlastne i s chripkou, jestli se nepletu. Tam ta imunita vzhledem k virulentnosti a mutaci viru taky neni dlouhodoba.

puhelin
15. zář 2020

Pry ze testujeme vic nez vsichni ostatni a proto mame i vic zachytu...

alcar
15. zář 2020

@puhelin to je prumer za jaky casovy usek?

puhelin
15. zář 2020
hojda
15. zář 2020

@blondynka400 Musíš se vrátit na začátek, kdy se začalo řešit, to že tu nikdo roušky od září nechce. Můj postoj se nemění. Nosme roušky a počkejme, co se bude dít. A nikdy jsem netvrdila, že je máme nosit 24 hodin denně, to tu pořád překrucuje Marcicek.

alcar
15. zář 2020

@puhelin tak to je ale opravdu bida. 🤔 Dnes jsem nekde cetla, uz nevim, kdo to doporucoval, abychom zacali prave testovat vice, abychom to cislo na pocet provedenych testu naopak snizili. Ale tezko rict, jestli se fakt snizi. 😃

puhelin
15. zář 2020

@alcar To je mozne. Obzvlast jestli je nasobne vic testovacich mist v Praze oproti "klidnejsim" regionum.

hojda
15. zář 2020

@alcar Ne, to nejsou katastrofické scénáře, to jen výčet další restriktivních opatření, která nastanou, pokud se to nepovede regulovat. Je sice hezké, že nám politici slibují, že je nezavedou, ale slibem nezarmoutíš a pokud se budeme chovat stylem párty juchuchu, tak je tu máme. A fakt jsem překvapená, jak rychle to jde.

alcar
15. zář 2020

@puhelin ja mam spis obavu, ze ty testy odhali dalsi a dalsi nakazene s bezpriznakovym prubehem. Tezko rict, jestli si tim polepsime. Mozna se ale pletu. Rada bych se pletla!

Strana