Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@hojda pokud pokud... Mozna, mozna... Stejne tim zas niceho nedosahneme. Zase to zbrzdime a na jare mame opet repete. Ale to uz budeme mit 40% nezamestnanost, 99% nasranost lidi a mozna 2% umrtnost. Vsechno jsou to veci, ktere stejne neovlivnime. Ani rouskama (kdyby nahodou jsi je zase chtela vytahnout 😅).
@alcar ja bych tomu i verila. Kdyz odchytas ty bezpriznakovy prenasece, tak by to dost pomohlo. Plosne testovani by mohlo snizit riziko nakazy treba v soc zarizenich. Kdyby v Topasu v Holicich meli muzikoterapeuti test, tak by se dalo zabranit te apokalypse co tam aktualne je (90 nakazenych senioru s ruznym typem demenci), apod. Touhle cestou jdou ty asijske uspesne zeme. A jak jsem tu psala, nejvic by vyresil jednoduchy test, cenove dostupny a la tehotensky. Chci za rodici? Testnu se a vim. Trochu pruda, zivot s papirkem v ruce, ale stalo by to za to 🙂
@alcar A tohle je právě ten blbej přístup, že nic neovlivníš. Právě že jo. Když víc lidí bude fungovat podle pravidel, tak je možné to udžet/zlepšit, ale když každý hodí flintu do žita už teď, tak se tady z toho fakt po..... Třeba nám pomůžou ty nové rychlé testy. Prostě napliveš do zkumavky a za chvilku budeš vědět, jak na tom jsi. Teď čekám týden, aby jsi šla na test a pak x-dní na výsledek. Já tu naději mám pořád, jen mě tedy fakt hodně mrzí, že jsme to levné řešení s rouškama zahodili...
@alcar neni zblnla, je konzistentni a nechape, ze to nechapete 😀
A ted neco uplne jineho 😀 na dobrou noc. I venku se to oncas s tou prevenci nepovede https://www.seznamzpravy.cz/prispevek/recko-dal...
@hojda ja ale fakt ze sve pozice neovlivnim nic. Rousky jsme nezahodili, ale naopak zase nasadili na huby a to je z me strany asi tak cele opatreni, ktere muzu dodrzovat. Pri sve praci se stykam s hordou lidi, HO si nevezmu. Jo, jeste jezdim autem a nezatezuju mhd svymi kapenkami. A cic energie do toho vlozit nehodlam. Ja to cele beru proste s rezervou.
@blondynka400 Jo,jo. Ten náš kolegáček naprášil 30 lidí z firmy. Teď dřepí doma s celýma rodinama,za 60 procent a venku nádherně a nikdo z nich oozivní není. Nechtěla bych být v jeho kůži,až přijde po nemoci do práce. Všichni mu nadávají,že měl držet pysk.
@babanci a to šlo 30 lidí do karanteny? ... To s nimi byl v tak úzkém kontaktu?😄
@blondynka400 Právě,že nebyl. Ale nikdo se nebránil a na testy mazal. Jediný,kdo řval,jsem byla já! Jsem holt zlobivá holka.😀
@babanci panebože, tak to je síla, proč ty lidi hlásil??? a ještě když on věděl, že mu něco je, tak se neměl na té oslavě vyskytovat, to je maso, tohle to...
@hojda nezlob se, ale už jsi jak ohraná gramofonová deska
@babanci Naprášil nebo si splnil zákonnou povinnost nahlásit kontakty?
Vy strašně fabulujete v této diskuzi a vzhledem k vašemu věku bych čekala jiné chování než chování rebelujícího puberťáka. Pravidla pro karanténu jsou dané algoritmem, takže těch 30 lidí muselo být dlouho a v úzkém kontaktu s nakaženým a ne to, že se s ním potkali u dveří. A rozhodně s těmi lidmi nedřepí celé rodiny, prosím čtěte trochu nařízení když už diskutujete.
@puhelin přesně tak, pořád se píše o mírném průběhu - naši známí z Ostravska si tím prošli, čtyřicátníci, nakazili i děti a všichni, včetně dětí, čtyřicítky horečky několik dnů, které nešly srazit, šílený bolesti hlavy a následoval kašel, kterého se nemohli zbavit několik týdnů....o to vážně nestojím
@babanci rizikovost kontaktu vyhodnocuje hygiena a psala jsi, že byl na rautu, pokud vím, takže karantény jsou nejspíš oprávněně, přestože bude většina nejspíš negativních. Ale je jasný, že hlavní message je ta, že jsi borec, protože ses jedina vzeprela, zatímco ostatní ovce tupé sedí v karanténě.😃 Ale je fakt, že se není čemu divit když čteš bláboly typu protiproud a ještě se tím chlubis na netu. Jsi fakt dobra, že takhle bojujes😅🤣
@marulu
@jelenice_zavodnice Holky,víte co? Nepoučujte,jo?S některými na rautu byl,s některými v posilovně a s některými možná tak na sebe mrkli.Negativní jsou ale všichni. Někteří ani neví,co jim hygiena řekla,jak byli ve stresu. Já jsem opravdu trochu jiný typ. Já jsem normálně vysvětlila,jak to proběhlo se mnou a hygiena mě jako rizikovou nevyhodnotila. Rozčílila jsem se až v práci,kde vznikla palácová revoluce,půlka mých podřízených hysterčila,že se s ním asi viděli přes chodbu a už asi mysleli,že jde zubatá. Zrovba nejvíc Ti,co furt hulí jak fabrika.
@marcicek84 Ono mě to vlastně docela baví. Je zajímavé zjišťovat,jak rozdílné jsme a jaké máne úplně jiné názory. Některé se tu bojí kašle a to jsme tu všechny mámy, co rodily a o bolesti už něco víme. Přeci se nezvencneme kvůli viru. Mě znepokojuje,jak se lidi lynčují. Zrovba čtu člábek Balily toušky pro seniory,ale neněli zakrytá ústa. No,božíčku,považte! Já navrhuju upálit!
@marcicek84 ne, nechala bych to na hygieně, ta většinou ví co dela, ale jistě bych se nechovala jak hysterka a pak se tím nechlubila na netu
@babanci ale ví se, že to 48 h by bylo po viru, takže o co go, hlavně aby z toho byla kauza... přemýšlím nad tím proč to ten Babiš udělal, on totiž potřebuje důchodce aby se nebáli a přišli k volbám, možná když se budou bát, tak by mohl mít špatné výsledky, když ho drží hlavně ti důchodci a přece když nemají být ani oslavy, tak na volby ať nechodí tím tuplem!!!
@marulu tak jako hysterka se chovalo vedení, hygiena ji jako rizikovou zjevně nevyhodnotila...
@babanci Nepoucujte? Proc ne, kdyz sirite nepravdu? Aniz byste si neco overila, tak piste tady hlouposti jak jsou stovky lidi v karantene diky sytemu. Takova bojovnice proti minulemu i soucasnemu rezimu, tak si alespon overujte informace. A pokud je nekdo v karantene, tak urcite ne proto, ze se potkali v posilovne. Zena s nadhledem a vlastne jiny typ cloveka (jak se sama oznacujete), by mohla vedet, ze bud jsou v te karantene dobrovolne nebo kolegove a kolegyne maji mezi sebou i nejake soukrome kontakty, treba se prateli nebo maji i nejake vic ingoknito techtle mechtle 😉
Smrtící pandemie. Člověk musí na test,aby zjistil,že je nemocný. 😀😀😀😀 To dneska někdo vylepil na nástěnku.

@hojda nepotřebuji se se vracet na začátek. Mne stačí číst to, co od tebe občas čtu, když se jsem přijdu podívat. Stále to stejné jako přes kopírák 🙂