icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
17. zář 2020

@hankaviki Vrátí, až se najde lék, očkování, nebo se ukáže příští měsíce, že i když roste počet nakažených, tak neroste počet hospitalizovaných (záleží, jaká budou platit aktutálně omezení), protože to,že počet neroste, když sedí všichni doma, jsme zjistili už na jaře), nebo se promoříme (pokud možné postupně a ne všichni najednou). Uvidíme, co z toho bude dřív....

babanci
17. zář 2020

Docela utichla ta informace o účinném léku ISOPRINOSIM. Proč? Třeba to byla cesta, ne?

meesha
17. zář 2020

@marcicek84 nebude. Kdyz se to nedej jinde, u nas taky ne. Zajimave je, ze jsem kdyz jsem ti mimo jine rikala, ze mam velke trable s astmatem, tak jsi prskala, ze si rousku nebo respirator mam nosit sama, ze tebe to nezajima. Ver tomu, ze i u astmatiku to bude vysoce individualni, neznam zadneho, kteremu by to vyznamne vadilo (ale to neznamena, ze takovi neexistuji, abysme si rozumeli, jen chci rict, ze ani to neni takove drama. Btw, spravne leceny nekomplikovany astmatik zije zivotem normalniho cloveka a co vim, tak to je pripad vetsiny astmatiku. Ted budu trochu varit z vody, ale jestli si dobre vzpominam, tak kolem 80ˇprocent)

hojda
17. zář 2020

@marcicek84 Jo budou a taky třeba někde zavřou školy a budou se učit distančně, jako na jaře. Já dělám vše pro to, aby se to nestalo o co snažíš ty?

meesha
17. zář 2020

@babanci na co Isoprinosin, kdyz staci kapesnik, neee?

marcicek84
17. zář 2020

@hojda já se snažím si zachovat zdravý rozum. Což jak vidno, někteří už dávno ztratili.

hojda
17. zář 2020

@marcicek84 Zákon zachování hmotnosti znáš? Někdo ztratil a někdo ho neměl nikdy.

marcicek84
17. zář 2020

@meesha protože jsi říkala, že s tím normálně funguješ a nosíš ho, ale jako dát to dítěti je hnus...dospělý člověk je dospělý, ale děckám to dávat...

babanci
17. zář 2020

@meesha Někdo asi chce chemický lék. Vidím, jak to lidi zobají celkem běžně.

marcicek84
17. zář 2020

@hojda já jen znám ten, že kde nic není, ani smrt nebere...i když je otázkou jak covid, ten by takové brát mohl, ne?

marcicek84
17. zář 2020

@babanci jako mě přijde, že se lidi úplně a dočista pomátli

meesha
17. zář 2020

@marcicek84 to neni pravda, nejdriv jsi prskala :D :D :D hnus je, ze vlada nezavedla nehnusna opatreni driv. Tak holt tu mame hnusna, ale to je asi tak jedine, co s tim muzeme delat 💃

hojda
17. zář 2020

@meesha Jj ted se astmatik hodí do argumentace. Před tím se měl chránit sám.
@marcicek84 Což mě tedy vede k další otázce. Koronavirus se teď přesunuje do vyšších věkových skupin, jaká konkrétní opatření tedy udělat v domovech seniorů?

babanci
17. zář 2020

@marcicek84 Mě taky. Přestaneme trasovat a testovat a prostě přijmeme fakt, že je tu nemoc. Tak jednoduchý to je. Někdo nebude nemocný, někdo bude, někdo hůř a někdo umře.

marcicek84
17. zář 2020

@meesha ano rizikové skupiny ať se chrání samy proboha, ty jsi dospělý člověk a čekáš, že tě budou chránit druzí, to je jak by sis nezapla pás, bylo to v úplně jiném kontextu. Tobě totiž to opatření ve školách náramně vyhovuje, raději ostatním děckám nařídit nemoct dýchat, abys ty se nemusela chránit víc. Děti nemají vážné následky, ty se vzájemně chránit rouškama nepotřebují, tak pro koho to je udělané? Jestli se takoví lidi jako ty nepůjdou naočkovat, tak prostě smolík, po téhle zimě, to máte jasné a povinné.

@hojda jestli nejsi schopna rozlišit mezi dítětem a dospělým a že dospělý to snad vydrží a dítě kolikrát ne, tak to je mi tě líto.

marcicek84
17. zář 2020

@hojda v domovech seniorů jsou opatření stále stejná, personál nosí respirátor, nebo podstupuje pravidelně testy, co tam ještě chceš řešit? návštěvy? Nám tady třeba nařídili i respirátory pro návštěvy když bylo zle, ale ta návštěva trvala tak 2 h a bylo to proto, aby se mohli senioři setkat s příbuznými.

hojda
17. zář 2020

@babanci Ano to by šlo, ale nesmí se tu nakazit všichni najednou , protože pak tě chytne slepák a pošlou tě domů, že máš přijít za 14 dní, protože teď mají plno a ve statistice nám přibude kolonka zemřel kvůli covidu. Já těm doktorům držím palce, jen mě děsí, že to řídí Babiš a když on řekne, že jsem připraveni, tak pro mě je to důvod začít se bát. Protože hygiena nestíhá trasovat, na testy se čeká týden a to jsme taky slyšeli, že jsme připraveni a kapacitu testování můžeme navýšit až nevím na kolik? Tak proč jsou ty fronty? Čekáš 3 hodiny na testování a oni tě pošlu domů, že došla denní kapacita.

hojda
17. zář 2020

@marcicek84 A ty jsi dítě, že to nevydržíš?

meesha
17. zář 2020

@marcicek84 meles pitomosti (a nebo i neco jineho...)

naposledy pro jednu nechapavou ja se chranim vzdy a vsude (a podotykam, ze kazdou chripkovou sezonu.)
Deti to roznasi do rodin, poslou to dal prarodicum treba . A svete div se, i mezi lidmi ve strednim veku jsou rizikovi nebo chronici. Takze pokud jsme vytvorili slusny rezervoar (20 procent nakazenych jsou skolni deti), ktery byt vytvoren nemusel, tak holt se sahlo k necemu takovemu. ja z toho taky 2 metry neskacu.

A tez po 150: toto opatreni funguje i v jinych zemich, ty deti to daji. Ale peklo to je

marcicek84
17. zář 2020

@babanci ono to dopadne to tak, že ti rizikoví budou na jaře brečet, jak se jim povinně nařídí očkování a to bude většina společnosti souhlasit, protože kvůli nich a jejich nesmyslné ochrany teď podstupujeme tyto restrikce, místo toho aby se zaizolovali, případně se chránili individuálně

hojda
17. zář 2020

@marcicek84 Dobře, ale se současnými opatřeními se tam Covid dostává? Tak se ptám, jak tedy ochránit ty rizikové seniory, jak pořád prosazuješ? To současné opatření není dostatečné, co tedy dál?

marcicek84
17. zář 2020

@hojda já naštěstí už nemám povinnou školní docházku a kanceláře víš jaké mají pravidla, takže děcka to teď mají horší ve školách než dospělí v kanclech, to mi normální nepřijde...zbytečné peklo, jak by nestačilo, aby tak nechodily nachcípané děcka pod pohrůžkou pokuty a sociálky.

meesha
17. zář 2020

@marcicek84 jezisi a jsme zase u toho. Ty jsi jak gramodeska. Ja nebudu brecet na jare, ja uz brecim ted nad nedozirnou lidskou tuposti, zabednenosti, egoismem. Chce se mi z tebe zvracet. A honem, utikej to rict adminovi. Ja utikam taky, delat neco uzitecnejsiho. Nechci si potrisnit klavesnici

Ale jeste sem nakouknu. Pockam si totiz na radu, jak se mam zaizolovat. To je vec, kterou jsem jeste nedokazala vyresit, treba mi ve sve nekonecne moudrosti nejaky postup doporucis. Sem s tim, inspiruj me

marcicek84
17. zář 2020

@hojda nemyslím si, že by nebylo dostatečné, stačí dělat personálu denní testy ze slin a bude po problému. Ty mají být za 3 týdny. Ještě něco?

marcicek84
17. zář 2020

@meesha ty máš nosit respirátor a pak máš jako první v řadě stát na očkování

hojda
17. zář 2020

@marcicek84 Tak to s tebou souhlasím úplně zbytečné peklo a proč? Možná to za 14 dní to budeme říkat o distanční výuce.

meesha
17. zář 2020

@marcicek84 ten nosim, ockovani nesmim (o tom jsme se taky uz bavily, ze se tri roky dozaduju ockovani proti chripce a ani jeden ze ctyr doktoru, co jsem obesla mi rekl, ze si to na triko nevememne zajima)

Ja se te ptam, jak se mam zaizolovat

hojda
17. zář 2020

@marcicek84 Dobře, takže vir má počkat 3 týdny před dveřmi domovů seniorů? Že se mají rizikoví ochránit samotní tu razíš už měsíce, to vůbec žádné testy ze slin nebyly. Takže znovu, jaká opatření se mají DNES zavést v domovech seniorů, abys se tam DNES virus nedostal? A rovnou ti připomenu, že očkování taky nemáme, kdybys na to taky zapomněla.

marcicek84
17. zář 2020

@hojda ty co jsem popsala výše, tady nejde o to, že se tam nic nedostane, to přece víc, že nikdy nic není na 100 procent, ale aby se to co nejvíc omezilo a proto je teď nějaké nastavení, které celkem dobře funguje, jo že to sem tam selže ale neznamená, že je to úplně nefunkční, vem si kolik těch domovu je a že píše sem tam o nějakém z toho počtu...promiň ale s tebou se konstruktivní debata nedá vést. Ty chceš po mě opatření na snížení rizika na nulu, takové nemáš ani v letadle.

Strana