Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@puhelin jenom k tem stitum, prave ty nekvalitni se mlzi, zkresluji videni (to pri nakupu pres internet nemas sanci odhalit), lepi se na oblicej (nemaji tam tu distancni cast). Kupovala jsem detem na logosku a shodly se, ze rousku snasi lepe. Impri velke kvalite a kozene “celence” se v tom potili jak blazni. Kazdy ma svoje, ale stit asi vyhra taky moc neni
@meesha takze radeji me krive obvinis nez,aby sis proverila informace,tak to jsi fakt format. Ono je pohodlbejsi na nekoho ukazat prstem,nez si ty infirmace zjistit.Podivej ty tady lzes,tedy over si to na konovi a pak bych ocekavala,ze k tonu prijmes nejakou zodpovednost a co jsi tady ted na me vyblila,nejak napravis.
@marcicek84 Vím, jsem kromě jiného studentem pražské VŠ a vím, jak to funguje u nás. Ty nic nevíš ale šíříš nesmysly abys přiživovala tu paniku, na kterou tady teď nadáváš.
@puhelin Takže Brno bude držet basu s Prahou a je otázka asi času, kdy se přidá Ostrava, Olomouc a ostatní.
@jelenice_zavodnice Vzhledem k tomu, ze na vysoke se sjizdi studenti ze vsech koutu republiky (ja dojizdela kazdy tyden skoro 200 km), je evidentni, ze to bude obrovsky prusvih. I na kolejich se vsichni promichaji a ne vsude budou v rouskach.
@marcicek84 jeste neco? ;)
@puhelin nejvetsi prusvih jsou ty koleje,to souhlasim...
@jelenice_zavodnice z jedne skoly nemuzes delat zavery,kazda skola s vedeni si to resi po svem,je to takovy maly stat ve stste,nekteri VS jednou online ani nazecali ucit,jini jedou standardne dokud to jde,Praha ma nejake narizeni hygieny a samozrejme,ze jsou obory kdy distancni vyuka nevadi a pak ty,ktere tim hodne utrpi
@marcicek84 A ty muzes delat zavery kdyz ani nikde nestudujes?
S těmi VŠ já souhlasím, aby bylo distanční studium, pokud to jde, praxe třeba posunout, a teď těch pár týdnů bych to klidně dala striktně distančně všechno (mluvím o VŠ), protože je fakt, že ty koleje a to, jak se studenti srocují z různých koutů ČR, je velké riziko. U nás v Brně studovali na oboru z Opavy, Kroměříže, Plzně a i docela dost Slováků...k tomu když si představím typický studentský život mých spolužáků (já na to nebyla, paradoxně jsme v hospodě za celých 5 let VŠ studia byla jen 2x, vždy po udělané zkoušce) - po přednášce klidně ve čtyři hodiny odpo do hospy, to je pak jedno, že musí mít bary a restaurace od půlnoci zavřeno, to už tam ani nikdo není. Studenti chodí kalit už odpoledne!
@meesha myslim,ze uz ani nic,jenom ty ses tady poradne odkopala,nejsi nahodou volic Babise,on taky porad lze,tak to mozna povazujes za standard,ono i v zakone je presumpce neviny,ty hvezdo.
@jelenice_zavodnice a co ty vis co ja,vlastne nevis nic a tak to i zustane.
@ninive211 souhlasim,no ty cvika budou u nekterych oboru orech.Ale koleje to je asi to nejhorsi co muze byt.
@marcicek84 vis co ja ti to reknu jinak. I kdybych se hypoteticky mylila, ty tady svym zpusobem “krive obvinujes“ z ruznych nepravd kde koho. Ze ucitele knikaji, doktori knikaji, rizikaci skuhraji, pracovnici v socialnich sluzbach jsou ubozaci, tak te snad takova drobnost jiste nevyvede z miry. 🤷🏾♂️
@meesha takze tim padem nejsi o moc lepsi nez ja,priznat si to,je spravny krok 😜
@marcicek84 Takze nepis tady lzi o skolach, o prazskych VS a o tom, jak vsechno vis, kdyz nic nevis, jenom se v tom placas jako ryba na suchu.
@jelenice_zavodnice mysli si co chces,bohuzel vim vic ne z ty v pozici studentky,ale rozepisovat to tady nechci,je to moje soukroma vec.
@marcicek84 Kdyby bylo co rozepisovat, dávno nám to tady sdělíš. Takže víš houby a ještě se tím chlubíš.
@marcicek84 Marci, že tu musíš do všech vždy a za každou cenu rýpat, já to tu sleduji v pozadí, nevměšuju se, do čeho mi není nic, ale to je co tvůj příspěvek, to jízlivost, rýpnutí, narážka, urážka nebo něco podobného...dej si pohov a užij si pěkný víkend s rodinou😉
@marcicek84 Hele, tobě není po chuti žádný odlišný názor, byť je podložený. Ty jediná máš pravdu, všichni ostatní jsou hloupí a neznají realitu, byť mají v té oblasti vlastní zkušenosti. Kdežto ty ovládás perfektně práci minimálně 5ti oboru....
Btw, to že nezvládne být běžné 10ti létě dítě samo doma, není problém ucitelu, ale rodicu. Tak nehazej OCR na učitele.
@puhelin Ale treba prakticka cviceni by meli fungovat normalne, prezencne, minimalne vcera to bylo v seznamu povolenych, co jsem cetla narizeni. Uvidime, trochu se ale asi obavam, ze ted to bude horsi nez na jare...Jako vetsi omezeni... i kdyz na jare to bylo uzavrene vsechno uplne...
@puhelin Jo, naprosto rozumím, že není VŠ jako VŠ, právo, žurnalistiku nebo pajdák jde udělat distančně úplně s přehledem. Někde kde jsou třeba labiny nebo tak, je to horší, proto ale by třeba pomohlo to jen odložit na později
@jelenice_zavodnice No pak ale mi přijde, že to "zavření škol" postrádá smysl, protože jestli studenti sice nepůjdou na přednášky (kam 80% studentů stejně kolikráít nechodí), ale na cvika jo, tak stejně budou muset do toho univerzitního města dojíždět, na kolejích bydlet ,stýkat se s ostatními. A nevím, jak jinde, u nás na MU jsem byla z každého předmětu na každým cviku s někým jiným, neměli jsme žádné ustálené skupiny alá "kruhy", jako někde je, časy cvik jsme si vybírali sami dle své vlastní volby, jak se nám to hodilo do rozvrhu potkávala jsem se pravidelně třeba jen se dvěma, třemi kamarádkami, se kterými jsme se na ty které konkrétní hodiny domlouvaly...
@jelenice_zavodnice VUT chce snizit pocet cviceni na minimum. Vetsinu prednasek pojedou online.
@puhelin Ano, tohle jako řešení, co jde, to udělat online, na případný dotazy a konzultace směrem k učitelům zřídit různý komunikační kanály...minimalizovat prezenční výuku, co to jde, no. A tam, kde to dosud nebylo(např. u nás na MU), tak nastavit systém - konkrétní skupiny studentů a tise potkávají všude a ne s nikým jiným. Na MU ten "melting pot" studentů v průběhu dne byl šílenej, to nebylo 30 konstantních spolužáků za den, ale třeba 100 různých lidiček denně, se kterýma jsem se potkávala různě na 90minutových vyučovacích hodinách, přednášky pro celý ročník o 300 studentech do toho ani nepočítám (a to už riziko je, že)
@jelenice_zavodnice Je to hodně náročná situace pro všechny, jsem ráda za a) že už dávno nejsem VŠ student, za b) že dcera ještě nechodí do školy (byť předškolák a předškolní třída je sice taky povinná, ale neučí se tam nějaký daný učivo, který bych jí musela vysvětlovat a učit doma, když by byly zavřené MŠ, tak by holt byly zavřené, nic tak hrozného by se nestalo krom toho, že by doma byla ponorka)

@marcicek84 na takovy pitomosti nemam cas. Jenom pobavilo 🤷🏾♂️