icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
19. zář 2020

@meesha jenze kdyz tu prvni aplikace melo jen 300 tis.,tak si nedelej iluzi o tom,ze to ted bude nejake lepsi,nebude...

marulu
19. zář 2020

@blondynka400 já sice s tvým důvody nesouhlasím, protože roušku za cca 10-20 minut v taxíku fakt neprodýcháš😀, z druhý strany, když by ti to stalo za to vystoupit a

marcicek84
19. zář 2020

A k tomu taxikari asi nemam moc co rict,taxikem nejezdim a ted bych tento zpusob dopravy ani nepreferovala,ale kdyby na me.vykoukl pan s rouskou a brylemi tak zdrham,protoze to kombinace na vybourani,ty bryle to mlzi a neokysliceny mozek zase zpomaluje reakce.

blondynka400
19. zář 2020

@puhelin pak se ale taky ví, že ten kdo nemá žádné příznaky sice je infekční (nejvíce je infekční 2 dny před, pak už tolik ne, takže je otázka, kdy je bezpříznakový člověk nejvíce infekční 😀 ), ale vydává ven jenom hodně malou virovou nálož a ten kdo jí dostane, bude opět bezpříznakový a nebo bude mít lehký průběh. A to je to, co bychom měli chtít, co nejvíc lidí promořených bezpříznakových a nebo s lehkým průběhem.
Kdy si konečně uvědomíte, že ten viz nezmizí a musíme se naučit s ním žít a že tohle posouvání, kdy se to stane akorát dostane velkou část lidé do ekonomických problémů a stejně to v konečném důsledku žádné lidské životy nezachrání, jen se to maličko oddálí.
Navíc jsi tu jednu část vytrhla z kontextu .-)

meesha
19. zář 2020

@blondynka400 tak ji nevalej v kabelce neee?
Ono to neni “o rozumu”, ale o dodrzovani predpisu (nebo vyhlasky, ci ceho). To, ze nejezdis MHD neznamena, ze tam nejsou povinne. V taxi taky. Taxikari jiste jsou pod tlakem klientu, ale fer to teda neni. I ten taxikar muze byt rizikovy, proc mu komplikovat zivot. Trochu slusnosti by to chtelo.
(Bydlim v praze a rousky maji fakt tak pul na pul)

blondynka400
19. zář 2020

@marulu ano, stálo by mi z to si vystoupit. Max za 5 minut mám dalšího .-)

werumka
19. zář 2020

@marcicek84 Za první den si eRouska stáhlo 240 tisíc lidí. Říkat, že to nemá význam protože to lidí nestahujou je stejně, jako říkat, že nebudu chodit k volbám, protože nic neovlivnim. Když si to řekne každý, je to samozřejmě tak. Kdyby si to všichni tihle lidé stáhli, tak je to hned jinci 🙂 GPS eRouska vůbec nevyužívá.

meesha
19. zář 2020

@marcicek84 sama jsem zvedava, zda se, ze bude mit lepsi propagaci a tim, ze jsou ta data anonymnejsi, tak to treba pujde. Anebo ne 😀

blondynka400
19. zář 2020

@meesha a co s ní jako jiného mám dělat? 😀
Předpis co vymyslela naše dementní vláda? To jako sorry, ale to mne fakt nezajímá....
V MHD tam vidím větší smysl, protože tam je velké množství lidí, v metru je to jako sardinka, jezdí tam kde kdo, tam to smysl má.
Když je rizikový ať to nedělá, vezme si respirátor, je to jeho volba. Ne moje. Za poslední dobu jsem jela taxíkem domů v noci 4x, neměl jí ani jeden 😀

meesha
19. zář 2020

@blondynka400 k vylucovani v inkubacni dobe: to se prave nevi, nekteri to predpokladaji.

Ono se snadno rekne, at to nedela, ale oni treba zivi rodiny, maji leasingy, platili licenci, neni to jen tak.
Je to porad dokola to samy. Proste nekteri nevidi dal nez na spicku vlastniho nosu a pro ostatni nejsou ochotni se vzdat ani minima komfortu. Jde uplne o ....prd. A kam si mas dat rousku musto valeni jen tak v kabelce? To se vazne pta dospela zenska? Neverim

kaja2016
19. zář 2020

@marcicek84 Nepomaha to, protoze to lidi vevnitr nenosej,protoze korona je vymyslena nemoc, aby se zbrzdila ekonomika a Babis byl znovuzvoleny. V italii to nosit zacali poctive az kdyz v kazdy rodine nekdo umrel a dodnes se chovaj ukaznene a diky tomu ta cisla jsou kde jsou...

marcicek84
19. zář 2020

@werumka,no ja si zkusila nainstalovat na jare tu jednicku a ta po me chtela souhlasu jak bazen a pristup k mapam a GPS,tak jsem ji vypla ted mi to nabidlo jen aktualizovat,takze ty moje souhlasy by to porad melo,takze to nechavam vypnute a uvazuju o celkove odinstalaci.Ale asi ji necham jeste vypnutou a vyckam jak se to vyvine.
@meesha No pokud si to nainstaluje jen 10 procent lidi,tak to nema smysl.

werumka
19. zář 2020

@marcicek84 ja bych asi odinstalovala a nově instalovala tu novou...

kaja2016
19. zář 2020

@werumka Vis me zarazi kolik dalsich aplikaci ma kde kdo v telefonu, vcetne proflakleho facebooku ktery je unikem dat vyslovene proslaveny, ale erouska najednou je tady proto, aby nas spehovala....Jakoze jine aplikace to nedelaji, ze ano.

meesha
19. zář 2020

@marcicek84 neni to jako jednicka. Tunjsem taky odinstalovala a nahradila mapama.cz

marcicek84
19. zář 2020

@kaja2016 zase kdyby po nas priroda chtrla,at mame rousky a nepouzivame svuj imunitni system,tak se s rouskou narodime.Rousky ve skolach jsou zverstvo.V kanclech pri rozestupech byt nemusi.A kdyz se podivas jak se to neosvedcilo ve Francii,stejne to pres rousky roste ,totez Spanelsko,tak to bude vice psychologicky efekt rousek nez realny...

puhelin
19. zář 2020

@blondynka400 Vytrhla z kontextu? V cem?
Odmitam se ucastnit promorovani.

werumka
19. zář 2020

@kaja2016 Presne... a takovy to pekny tlacitko "Tyto stranky využívají cookies, souhlasíte?"

marcicek84
19. zář 2020

@meesha
@werumka
No zkusila jsem tedy odinstalovat schvalne co to udela kdyz zkusim instalovat tu novou a fakt to nic po me nechce ani telefon ani pristuo k GPS ci mapam...zajimave...
Ale asi porad bych asi radeji volila sladke nevedomi nez stres

kaja2016
19. zář 2020

@werumka Jo, protoze bez cookies se uz dneska po interentu ani neprojdes. Tez jsou zajimave reklamy primo na miru a podobne. Jakoze bojis-li se sledovani, tak nelez ani na konika

blondynka400
19. zář 2020

@meesha ještě jí občas hodím v práci na stůl, když si jí beru na těch pár metrů, než dojdu halou k výtahům 😀 Ano, občas když mám náladu, dám si jí do pytlíčku do kabelky .-)
Tak to ale vůbec není. Kdybych věřila tomu, že to tak je pak ok. Jenže já tomu nevěřím a mám na to svůj názor. Nelíbí se mi, jak se k tomu ČR staví, je to za mne cesta to pekel a pak opravdu na ty leasingy mít taxikáři nebudou, rouška nerouška. A já se tohoto prostě odmítám účastnit.

blondynka400
19. zář 2020

@kaja2016 jenže on ne každý má FB a další dementní aplikace .-)

kaja2016
19. zář 2020

@marcicek84 Promin, ale to je teda argument ad absurdum. Priroda nas vyrobila nahaty predevsim a uz davno jsme se jako lidstvo rozhodli, ze ty slabe kusy nebudeme hazet ze skaly jako ve Sparte. Jakoze ja docela chapu lidi, kteri jsou odolni i jejich blizci, defakto s zadnou rodinou tragedii se nesetkali, ze na rousky prdej.
@blondynka400 Hele klidne se vsadim, ze 90procent lidi, co se nechce sledovat a veri, ze korona vlastne neexistuje ten facebook ma a sdili kazdou kravinu z dovoleny....

blondynka400
19. zář 2020

@puhelin z celé odpovědi, co jsem napsala, jsi vzala jednu větu. Ok, nemusíš se zúčastňovat, nikdo tě k tomu nutit nemůže. Zůstaň si doma a nevylézej, a můžeš tak zůstat ještě další roky.
@kaja2016 k té IT, ta čísla tam mají ok právě proto, že ta promořenost tam proběhla. Určitě ne kvůli rouškám a tomu, že dodržují opatření 😀

blondynka400
19. zář 2020

@kaja2016 o tomto se s tebou hádat nebudu, protože máš asi pravdu. Lidé jsou na to hloupí dost.... Já tento případ ale fakt nejsem 🙂 Už MK je pro mne dost za hranou, ale je to takový nostalgie spíš. A v životě bych si sem nedala fotku, natož nějaké další věci.

kaja2016
19. zář 2020

@blondynka400 Rada cituju Hannah Arendtovou: Nejvetsi zlo na svete je rezignace na schopnost premyslet. Komentovala tim proces s Eichmannem. Ja to mam zase jinak, na net davam informace, ktere me nemuzou poskodit pracovne, financne a ohrozit nejak moje deti. To, ze o me nekdo vi, ze jsem prvni dite nekojila a druhe ano si mozna sice nekdo rad zpracuje, ale beru to jako muj clensky pispevek, za to, ze tu muzu chatovat.-) Stejne tu uz malokdo sdili cokoliv zadarmo🙂

marcicek84
19. zář 2020

@kaja2016 ty snad chces tvrdit,ze rouska je vic,nez nas imunitni system? Protoze mi to tak pripada,rouska neni asi co se za nehet vejde ve srovnani s nasim imunitnim systemem,tak svemu telu trochu ver,rouska dela to,ze tvuj imunitni system pomalu nici a az ji sundas,teprve pak te covid nebo jina potvora dobehne,toho bych se teda bala vice.

kaja2016
19. zář 2020

@blondynka400 To si nemyslim, ze by to tam bylo promorene, hlavne imunita je asi 4 mesice...Ale nevim, ja to vubec nesleduju, radsi

blondynka400
19. zář 2020

@kaja2016 4 měsíce někdo tvrdí, ale jak je to skutečné neví nikdo. Každopádně v těch zemích, kde to "proběhlo" je to ok a to se nechovají až o tolik jinak než lidi u nás.
A ten net, každý ať si dělá a sdílí co chce, je to jeho volba 🙂

kaja2016
19. zář 2020

@marcicek84 Moje telo obsahuje mensi mnozstvi bilych krvinek, nez je zdravo, tudiz defakto od rijna do kvetna - pokud se pohybuji mezi lidmi v uzavrenem prostoru padam na hubu od jedne virozy k druhe - prez leto si odpocinu a od zari mam zase sichtu coby hostitel - takze diky za radu, urcite me pomuze😅 A na rozdil od zbytku sveta, ja rousku nosila preventive asi uz 6 let nazpet a opravdu jsem efekt videla - pokud jsem byla odvazna a nasadila jsem si v uzavrenem prostoru, kde se pohyboval clovek s akutni virosou, tak jsem to vetsinou nechytla, pokud ne, tak jsem to absolutne vzdy chytla. A to o prez to, ze doktori ti byli schopny tvrdit, ze rouska te nechrani. A me chranila. Dneska si rikam, ze jsem se mela na druhy vyprdnout a nosit to vic. Mohla jsem si protahnout zivot, takhle mam z vecnych infektu opotrebovane srdce. Jinak diskutujes trosku nesmyslne - co je dulezitejsi rouska nebo imunita? To jsou teda otazky opravdu.

Strana