Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@puhelin to si právě nemyslím 🙂 Když nedají to ředitelské volno a bude se to zhoršovat bude důvod proč udělat plošná opatření ve školách...
@marcicek84 To já vím, že má 3 vrstvy, zkus se na tu studii podívat znovu, třeba ti to dojde.
@babanci ono mozna kdyby nebyla ze vsech stran masirovana tim, ze je to jen virozka, tak by se treba rozhodla se radsi "dusit", ale tady jde ta osveta uplne opacnym smerem. Ani by me neprekvapilo, kdybys ji to pochvalila.
1) je veeelmi nepravdepodobne, ze by se v tom doopravdy dusila, z 90% je to o zvyku a jedna se o psychicky efekt
2) pokud by z toho byla opravdu spatna a zvolila tedy dobrovolne radeji cestu riskovat, tak porad jeste jsme tu my ostatni, kteri to na puse mame a i ji dost vyznamne snizime riziko, ze to dostane. Tim spis, kdyz muzeme, nosme. Easy
@marcicek84 Stejne do mesice skoly zavrou. Stredni i druhy stupen ZS. Nepochybuju o tom.
@babanci a proto se na vsechno muzeme vykaslat a klidne je vsechny ohrozit?
Ty vidis nekde nejake blazneni? Nikdo po tobe nechce, abys delala nejake psi kusy, jen aby sis proste vzala na pusu tu vec kdyz lezes treba do te MHD, v fronte se nelepila ostatnim na zada a obcas si otrela ruce dezinfekci. A na zpravy se divat nemusis 🙈 A u vody si asi odpocine kazdy od vseho, je jedno s jakou socialni skupinou tam budes. Proste se koupes, ne? A pokud vis presne co si mysli a hromadne na to nadavate, tak si to blazneni generujes jen ty sama.
Jo, ja zapomnela, ze po tobe chteli, o hruzo, abys chvili pracovala z domu. Mas pravdu, je to apokalypsa 🙉
@meesha U nás v práci k pakárně dochází. Z domu nikdo nedělá,jsou tu všichni,1 s covidem doma. Ale ta hysterie.😮 Furt se ionizují kanceláře,všude smradu jako v hradu. Lidi kolem sebe běhají,aby se nedejbože spolu nemuseli bavit. Každý roušku na tlamě a kdybys náhodou udělala dva kroky z kanclu ke kopírce bez ní,tak se hned bonzuje a mažeš na kobereček. Někteří se tu už vyloženě nenávidí a ten s covidem až přijde do práce,to bych nechtěla být v jeho kůži. Udělají na něho hon.
@babanci
Kdybys sedela doma na HO, ktery jsi odmitla, tak by ses vyhnula ionizatoru i social distancingu. Kdyz mate nosit vevnitr rousky, tak to proste dodrzuj a nikdo nebude bonzovat. Vis co, ty to zbytecne prozivas, je to trochu argumentace jako v MS. Nikdo z vas nema zajem, aby se to tam rozsirilo, kazdy je hypoteticky pozitivni, tak holt musite byt opatrni. Jaka hysterie.
A debilove se najdou vsude, tohle lyncovani nakazenych je des a potykaji se s tim lide uz od jara. je to nechutny, to by me stvalo mnohem vic. Ze mam takove kolegy. Protoze normalni clovek tohle nedela ani pod tlakem opatreni 😕
U nás se lidi jako prasata chovají. Je nás tu hodně,takže lze předpokládat,že nakažených výrazně přibude. Za chvíli se tu vzájemně uštěkají,protože nikdo nechce dělat za 60 procent.Takže nepsané pravidlo zní -opovaž se mě někde udávat. Nikdy jsme se neviděli.😀
Taky si myslím,že je důležité v prevenci proti všem nemocem, těm skutečně vážným, aby byl člověk v psychické pohodě. A řada lidí teď není,to věčné strašení a stres nikomu nepřidá. Aby jsme si teda kvůli coronáči nezadělali na opravdový problém.
@puhelin Ale i kdyby se to protáhlo na celé léto,do nekonečna by to nešlo. Stejně by se jednou skončilo a narostlo by to tak jako tak. Vždyť to vidíš třeba na Španělsku. Přírodu neočůráme, virus nezničíme,prostě je tu. Pŕestaňme testovat a trasovat a smiřme se s tím. Je tu a bude tu.
Když pîší zvládneme pandemii,tak si říkám,jak můžeme být tak arogantně namyšlení. Jako bychom tvrdili,že zvládneme vyhubit chřipku. Nezvládneme. Tak si prostě budeme muset zvyknout a pŕestat povykovat.
@babanci tak opakovacka pro zacatecniky. Kdyz se to vylodis, tak se zhrouti zdravotnictvi i ekonomika, nasledne. Spis se musis smirit s tim, ze tohle nema dobre reseni, jen min a vic neprijemne. Budto proste lidi nebudou prasatka a s mirnymi zivotnim upravami (obcas rousky a dezinfekce) se jede dal nebo se na to vykaslou a virus nas zabrzdi sam. Nic mezitim moc neni. (I kdyz neco mezitim se predvadi u nas 😀 aktualne a zjevne to je na pytel taky)
Mimochodem, dost jsem na nektere zde myslela, kdyz jsem cetla, ze v Indonesii postihuji lidi, kteri odmitaji nosit rousky tim, ze osobne kopat masove hroby pro obeti. Tomu rikam hruza v primem prenosu, ne ty nase zabomysi dohady
@meesha @babanci
Ráno jsem četla moc hezké a výstižné zhodnocení současných nálad ve společnosti a dalšího vývoje od Dr. Štefánka (vkládám odkaz).
Doporučuji druhou půlku toho textu, tedy pohled Dr. Štefánka (v první půlce jen shrnuje obsah článku, na který se odkázal, ten jsem ještě neměla čas pročíst). Musíme prostě tygra vidět a na vlastní kůži si ověřit, zda má či nemá zuby. To mě přijde víc než výstižné. Jiná cesta asi opravdu není.
Tady je odkaz:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=101...
Říkají,že nebudou omezovat ekonomiku. A co omezování otevírací doby nebo počty lidí na akcích? To asi je onezování ekonomiky,ne?
@babanci omezují a budou nás omezovat stále, roušky nezafungovaly, přírustky jsou stále velké, kdo by čekal opak, když to lidi před covidem nechrání
@puhelin takže se ti ředitelé chytli, co na tom, že by to zavřeli, když to svedou na nesoučinnost ředitelů...

@marcicek84 No a reditele mu na to neskocili 🙂