Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Mezitím v Itálii: Podle odborníků je podstatným důvodem, proč Itálie nyní nečelí vzedmuté druhé vlně nákazy jako jiné evropské země, ochota italské veřejnosti dodržovat pravidla. Italové stále nosí roušky i venku, ačkoliv nemusí. Protestní hnutí proti rouškám a „omezování svobody“, které jsou poměrně silné v Německu a dalších zemích, zde mají jen nízký počet zastánců.
@marulu Normálně to nedělám, ale v návaznosti na to, co píšeš, sem vložím odkaz a výňatky z článku na Seznamu. Prof. V. Hořejší, imunolog a molekulární biolog - formuloval to přesně.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/imunolog-ude...
...
Co k tomu optimistickému scénáři potřebujeme?
Rozhodně potřebujeme, aby se dodržovala aspoň ta opatření, která byla vyhlášena. Nejdůležitější je zabránit shromažďování většího počtu lidí na krátkou vzdálenost a po dlouhou dobu. A to je skutečně faktor, který přispívá nejvíc k šíření téhleté nemoci i podobných virových onemocnění. Samozřejmě nošení roušek je také důležité, a roli má i omezení provozní doby restaurací. Ta největší chyba, která se stala, že se tohle od 1. července úplně zrušilo. My jsme tenkrát vlastně udělali něco, co neudělala žádná jiná země na světě, že jsme zrušili všechna omezení. A trvalo to vlastně až teď do začátku září.
Dá se vlastně dneska říct, že ta opatření měla být zavedena dřív a mohli jsme být na tom dnes tedy jinak?
Samozřejmě. To je úplně zásadní. Kdyby ta opatření byla zavedena o tři neděle dřív, tak jsme na tom byli pravděpodobně jako někdy v březnu, v dubnu.
...
Může se běžný člověk v tom vyznat, komu má věřit? Protože, jak říkáte, často ty protichůdné věci říkají i lidé, kteří se titulují odborníky.
Velká většina skutečných odborníků, tzn. epidemiologů, infektologů, imunologů, takové názory nesdílela. Takže já musím odpovědět, že je potřeba naslouchat skutečným odborníkům. Ne každý lékař je odborníkem na všechno v medicíně. Nějakému kardiochirurgovi by rozhodně infektolog neradil, jak má operovat srdeční chlopeň.
...
@hojda Já už se musím krucinál odpoutat od této diskuze a nereagovat, ten čas potřebuji jinde. 😀
Ale když já nedokážu nereagovat, když někdo šíří zjevné bludy a ještě takovým agresivním způsobem. Když jsem zvyklá fungovat tak, že si něco přečtu z rychlíku, vytrhnu dvě tři věci z kontextu a pak si to převedu do vlastního vnímání reality - můj problém. Ale asi bych měla mít aspoň trochu sebereflexe, abych si to ověřila, než se pustím do ostatních. Nehledě na to, že takhle sebevědomě podaný blud pak přispívá k šíření dezinformací a fám, což mě děsně štve. Nejen v souvislosti s covidem.
@hojda To jsem byla asi v nějaké jiné Itálii. Tam, kde jsem byla já, nikdo venku roušky nenosil. V restauracích lidi seděli normálně na sobě nalepení a dávali si ochutnávat zmrzliny jako kdykoliv jindy. A když jsem jim říkala, že se k nim lidi bojí jezdit, tak se udiveně ptali ...perché?
@pratensis to vyjádření dr. Kaufmanna k PCR testů jsem tady již v minulosti vkládala, myslíš, že mě baví sátle dokola tady něco vkládat, když si to nikdo ani nepřečte a pak se na to stále dokola ptá, já to musím tady vyhledat a znovu vložit a ten čas potřebuji jinde.
@babanci nech už toho s tou Itálií, píšeš tu svoje vybajene nepravdy. Některi nosí v Itálii i venku, vevnitř všichni, na trhu pri větší koncentraci lidí minimálně polovina lidí rousky měla. Problémy byly jen s mládeží, která se po večerech scházela venku a popijela, především u moře......ale jinak se v Itálii opatření dodržovala a proto jsou na tom tak dobře. A pořád tu prosím nezduraznuj, že ses nebála jet do Itálie.....nebala, ale pak sis tam vařila jídlo z konzervy zavarene doma, takže asi tak, viď 😀
@marcicek84 Je třeba si nejdřív pořádně ověřovat, než něco napíšeš. Pak nebudeš tázána na zdroj a ušetříš čas, který musíš věnovat opakovanému vkládání odkazu.
Na začátek října plánují studenti VŠ demonstraci na Václavském náměstí. Píší dnes v tisku. Zase studenti musí začít. Nebylo to tu už někdy? 🙂
@marcicek84 A ted me rekni, jak je v rozporu to, co jsem napsala ja s timto textem? A prosim bez tech pejoratovnich slov, timto tonem komunikovat nechci.
@babanci ach tak, v Česku nežije ani jedna. A proto jsi tu na jaře pred otevřením škol tak řešila, že vnučku nechtějí vzít do školky, když má maminku na mateřské, ale sousedovic chlapecka jo. 😀 Já vím, že virtuální prostor úplně vybízí k bachorkam, ale je dobré být v tom aspoň trochu konzistentní 😀😂.
@kaja2016 nezlob se,ale k tomu neni co rict,precti si o to imunite jeste jednou,nez se me priste budes snazit vyplisnit jako matka male dite
@marulu a to si myslis,ze ma jen 3 dcery,co kdyz ma syna,ktery v Cesku zije? 🤔 To je masakr ty mylne zavery,masakr..
@marcicek84 Nezlob se, ale jako matka malé děti tady plísníš ty - všechny okolo. To, co jsi tu vykopírovala o imunitě odjinud, bylo v pořádku, ovšem tvé vlastní závěry z toho vyvozené už nikoli. Nápodobně galimatyáš kolem PCR. I mě by zajímalo, v čem je s tím vykopírovaným textem v rozporu to, co ti k tomu napsala @kaja2016
Ad babanci - v souvislosti s vnučkou nepuštěnou do školky psala skutečně o dceři, která je doma na MD s mladším sourozencem.
@marcicek84 Jo a mylné závěry jsou masakr, v tom vřele souhlasím.
@marcicek84 já tady ale vůbec nedělám mylné závěry, nesuď mě podle sebe.😀 Já jen vycházím z toho co tu psala babanci, že jí to moc nesedí 😀.
@marulu urcite to ma logicke vysvetleni

@pratensis Čekám, že odpoví aha, tak to jsem nevěděla, ale spíš ti vynadá a odvede pozornost jinam.