icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
26. zář 2020

@hojda tak pak vloz i ty,kde je u nas ok a v Praze cerno,kazdopadne asi do uplne jine diskuze,tedy jsi off topic.

marcicek84
26. zář 2020

@hojda prosim te podle Flegra uz maji byt desetitisice nakazenych a preplnene nemocnice a maji se kopak masove hroby...dle toho cos tu vkladala,ze tvrdil pred cca 14 ti dny...

marcicek84
26. zář 2020

@hojda na chripku to nikdo pouzivat nebude,lidi jsou z rousek tak otraveni,ze urcite nebudou jejich beznou soucasti zivota.Ja opravdu netusim proc na tom kusu hadru tak lpis.To je uz skoro fetis,k tomu bych rekla,ze jsi podlehla medialni masazi i sam Prymula v roce 2009 tvrdil,ze na praseci chripku je pouzivani rousek nesmysl a ted na covid to jako zabere???...Navic nemuzes cekat,ze kdyz nejsou rousky na bazi dobrovolnosti,ale na te bazi,ze stat neco narizuje,ze tim ty lidi akorat znechuti a opravdu to nebude nikdy dobrovolne...je to videt u kazdeho rozvolneni,lide rousky hned odlozili...Az bude ta slavna vakcina tak se hodne presouvame k individualni zodpovednosti rizikovych skupin,uz to nebude o rouskach...a zatim vsichni rvou,ze to nechteji,ale jak muzes jedne skupine narizovat rousky a druhe nenaridit ockovani,bud pujdou dobrovolne a kdyz ne tak se jim to bude taky muset naridit,nejde neustale protezovat mensinu a nicit kvuli toho zdravi vetsiny...

puhelin
26. zář 2020

@marcicek84 Ja budu pri nachlazeni rousku nosit urcite. Byla bych rada, kdyby se to stalo bezne i tady, jako to maji asijske zeme.

marcicek84
26. zář 2020

@puhelin to je spise utopicka myslenka,lide budou cekat na konec rousek a dle Prymuly do pulky pristiho roku a pak to ma skoncit,upina se rovnez na ockovani,to ti rovnou rikam,ze skoro po roce lide budou rousky nesnaset,tady to kulturne neni dano a rousky se nenosi dobrovolne...
Jsem zveda jestli se mu mapa zbarvi do cervena,omezeni shromazdovani bez nouzovsho stavu rozhodne neni dobre...pokud to potrebuje delat musi ten stav vyhlasit...
https://www.lidovky.cz/domov/zive-vetsina-okres...
Ja jsem s nemoci doma a mezi lidi nechodim,nevim k cemu by mi mela byt doma rouska

puhelin
26. zář 2020

@marcicek84 Verim, ze tohle bude milnik a lidem dojde, ze ohleduplnost je na miste. Nebo bude nachlazeny vykazany, protoze ti zdravi nebudou chtit byt nachlazeni take a vykazou ho z uzavreneho prostoru. Bezne ted lidi chodi s rymou do prace, do obchodu, na urady. :(

ilonne
26. zář 2020

Matovic to řekl přesně. Alespoň se toho nebojí...

meesha
26. zář 2020

@marcicek84 neni to pravda. Tohle flegr nerekl.

meesha
26. zář 2020

@blondynka400 rozdil mezi epidemii a pandemik si najdi; ze jsou lide asymptomaticti a infekcni se vi. Jen se jeste upresnuje do jake miry, tam neni o cem pochybovat.

marcicek84
26. zář 2020

@puhelin vidis je korona a bezne chodi lide na urady a do prace s rymou,tskze pochybuju,ze se neco zmeni...

marcicek84
26. zář 2020

@ilonne no zrovna Matovic,vzdyt se da pochybovst o jeho dusevnim zdravi,jeho restrikce byly horsi nez ty u nas a stejne jim to nepomohlo,kdyz nekdo neco prepali,tsk nemuze cekat,ze to prinese nejske ovoce,totez plati vsude...

marcicek84
26. zář 2020

@meesha podivej 13.9. to rekl a jsou 2 tydny pryc a nic dokonce mluvil o nejakych nebezpecnejsich kmenech ale nikdo o nicem nevi.... https://cnn.iprima.cz/je-tu-jiny-kmen-bude-stou...
Takze to pravda je.

puhelin
26. zář 2020

@marcicek84 Verim, ze ignorantu ubyde.

meesha
26. zář 2020

@marcicek84 slo o to za predpokladu, ze nic neudelame. Ta 4000 mu nakonec ulitla o chlup. 😀 Vem si, jaka byla v pulce zari situace, vsichni delali jakoze se nic nedeje.
Videlas predikce UZIS o tyden pozdeji
? 3,5 milionu nakazenych v prosinci apod? Ty statisice za rijen?
Nastesti se zda, ze uz trochu brzdime, ze se lidi vzpamatovali, ale rezervy teda jeste jsou.
V izraeli brzdi zuby nehty a pozde a vis jak to tam vypada 🤷🏾‍♂️
Btw jak je to s tema mutacema jsem psala, ze mu to kolegove “vycitaji”, ten vir se zda byt relativne stabilni. Ani neoslabuje ani neni agresivnejsi.

marcicek84
26. zář 2020

@puhelin bohuzel hodne lidi rymu nepovazuje za nemoc,takze o tom pochybuju...

marcicek84
26. zář 2020

@meesha to je ale o opatrenich a omezenich,nejsem si jista,ze by to bylo o vzpamatovani se lidi,protoze co se tyce rousek ten stav je porad stejny,na pul zerdi nos venku...

meesha
26. zář 2020

@marcicek84 mimochodem, prave v izraeli se dostali skoro k tem deseti tisicum a to udelali lock down v podobne situaci jako my dnes. Tak si vem, jak je to obtizne zastavit. Neni to straseni, ale mnoha lidem proste nedochazi jak to s tou exponencialou je.

Ok zase rousky 🙈 za teto situace to fakt je malo

odula
26. zář 2020

@blondynka400 měla jsi někdy chřipku? Jako opravdovou chřipku. Ne rýmicku, ne virozicku - chřipku?

marcicek84
26. zář 2020

@meesha vsak je to malo,kdyz ti Prymula prizna,jak velka je jejich propustnost,uz se tomu clovek musi smat...

odula
26. zář 2020

@meesha nebrzdime. Za pátek zase 2900 cca. Jakýkoliv brzdění bude znát až cca 2 týdny po zavedení nějakých opatření. Pokud budou efektivní. Do tý doby to při nejlepším bude stejný. Jaký konkrétně opatření teď platí u vás?

meesha
26. zář 2020

@odula proti exponenciale brzdime, ake trapne malo. Ale on se ten izrael taky v jednu chvili placal na miste. A pak to zase nabralo spad.

Omezeni? Skoro nic. Zavrene univerzity, hospody konci ve 22h (coz se nekteri snazi ocurat), rouskyo vevnitr a mhd, ve skolach na 2stupni a spolecnych chodbach. Omezeni venkovnich akci na 2000, vnitrnich na 1000, u akci na stani na 10. Rozestupy nikdo nedodrzuje. Nevim jestli jsem na neco zpomnela?

meesha
26. zář 2020

@odula btw bydlim nad hospodou s velkou zahradkou, mam to v primem prenosu. Vsichni se veseli, druzi, libaji, prskaji na Sebe, kaslou, smrkaji....si pripadam jak na Titanicu, obcas

marcicek84
26. zář 2020

@meesha a co bys chtela,razantnejsi opatreni vyzaduji vyhlaseni stavu nouze a s tim se urcite pocka az po volbach a pak to zacne,vsak to uz je za tyden a pak se nestacime divit....mozna bude narizeno i stou rouskou spat.Zajimalo by me,zds to hned budou nepokryte vyhlasova jakmile se odvoli nebo aspon tyden pockaji aby to tak nevypadalo,mozna udelaji dve vlny,neco hned s za tyden utahnou,ti je to postupne vareni zaby,to jsme zazili i na jare

meesha
26. zář 2020

@marcicek84 tak mozny to je. Jisty je, ze bez omezeni to nepujde

vineta
26. zář 2020

@meesha Ty opatření jsou legrační... čekala jsem od plukovníka upřímně víc, ale holt politický zadání je politický zadání, no.
Včera jsem viděla ty záběry z hospod a upřímně mě to vyděsilo, lidi po desíti u stolů v narvaný hospodě, bez roušek samozřejmě, nad pivem, jako by se nechumelilo, to je pak opravdu jedno, že jdou v 10 domů; raději než omezit otvíračku měli zavést povinné rozestupy stolů a maximální obsazenost, takhle to vůbec nedává smysl.
Hlavně, že univerzity jsou zavřený, ale do kotle na fotbal a pak do hospody se může, to jsou fakt vidět ty priority vlády. Jestli příští týden zruší kroužky pro děti a ty hospody a fotbaly nechají, jak jsou, tak to s tím růstem moc nehne. Uz aby bylo po volbách, fakt.
Nechápu teda, že tu nefunguje žádná samoregulace těch lidí, mě by teď nikdo do narvaný hospody nedostal 🙈. Do nějaký normální restaurace s rozestupama bych přitom šla klidně.

puhelin
26. zář 2020

@vineta Treba to utnou po volbach. Snad uz nebude pozde, kdyz to delaji na ukor prospechu jedne strany

marcicek84
26. zář 2020

@vineta my tez nepotrebujeme vysedavat v nervanych knajpach,ale nekteri lide maji hospodu jeko zivotni styl.Kazdopadne Schilerova nechce zavirat skoly,proto se neresi OCR a nejake zasadni omezeni ekonomiky taky nechteji delat tak ono uz moc veci neni co by se dalo delat...ne bez nouzoveho stavu...

meesha
26. zář 2020

@vineta presne tak, do puntiku. Taky jsem cekala vic. Zatim opravdu je to v duchu: nase deti nebudou moct chodit do skoly, protoze lidi potrebuji chodit do hospody. chjo

Co si predstavujete pod pojmem: "omezeni volnocasovych aktivit"?

marcicek84
26. zář 2020

@meesha posilky napriklad,nebo chteji utnout ty svatby ci rodinne oslavy (tam se pry vzdy nakazi hodne lidi)

marcicek84
26. zář 2020

Ten Matovic @ilonne kaze vodu a sam pije vino,sam bez rousky na svatbe kamarada a ostsrni za to kritizuje https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek...

Strana