Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@hojda nic víc tam nebylo. Jenom to,co jsem ti překopírovala 🙂. Ještě že neberou nové pacienty 😂
@marcicek84 Proč tedy nevložíš link? Souhlasím, ale Praha taky žádná hitparáda, ale rozhodně na tom není stejně jako Ostrava, jak jsi tu tvrdila.
@hojda v zime bych rekla,ze dost podobne...
@blondynka400 jo, to máš pravdu, že záleží na celkové pohodě, aby ti dobře zareagoval imunitní systém, ale když dostaneš vysokou dávku viru, tak ti to bohužel vetsinou moc nepomůže. A jak si psala, že podle jednoho případu nebudeme brát všechny, tak to jistě ne, to jsem tam i psala, ale jak sama píšeš, tak to, že člověk nemá žádné problémy neznamena, že je zdravý. Takže pak je blbost volat po nějaké osobní ochraně rizikových, protože rizikový může být úplně každý.
@marulu a ted uprimne,jak dlouho jeste myslis,ze vetsina bude akceptovat zababulany zivot v rousce???
Uz je svete to opatreni bez nutnosti podstupovat test,karantena bude ukoncena pak po 14 dnech https://www.mzcr.cz/mimoradne-opatreni-izolace-...
@marcicek84 no asi tak dlouho, jak to bude potřeba, já nevím, jestli to bude půl roku nebo 2 roky, bohužel to neví vůbec nikdo, takže ti nikdo neslibi, ať to vydržíš ještě do 15.4.2021 a pak vše už bude ok. Ale hlavně to přece není jen o rouskach. Skoro vždycky, když si v obchodě stoupnu do fronty s dvoumetrovým odstupem, tak mě chce někdo předběhnout, protože ho nenapadne, že stojím v rozestupy......smutne po více než půl roce probíhající pandemie.
@marulu lidi uz na to ted prdi,takze de fakto se muze narizovat cokoli,pokud to lide nebudou chtit akceptovat,tak je neco narizovat zbytecne viz tvuj priklad s obchodem a radou,po pul roce vezmou za sve i rousky...uz ted to je noseno na pul zerdi...
@marcicek84 A mapa nikde..... Takže jak to říkáš stále ty? Źádnou odpověď beru jako souhlas😂.
@blondynka400 Aha, takže aby ses něco dozvěděla, takže musíš jít do ordinace a přečíst si na dveřích, že zrovna teď tě nevezmou? To si asi většina lidí bude předem volat, ať tam nejdou zbytečně.
@hojda ja jsem ti napsala,ze to je off topic,jestli se v tom chces stourat,tak si k tomu najdi mapy,to zas tak tezke neni,ze bys to nezvladla,mozna sis jen spletla tema,nebo nerozumis psanemu textu,nevim...
@marcicek84 Já to právě hledala a nic☹. Takže jsi zase něco plácla jako vždy, že?
Jinak troška humoru. Koukněte na celý díl, ale od 11. minuty je to extra zábavné: https://www.televizeseznam.cz/video/stastne-pon...
@marcicek84 a můžu já za to, že jsou lidí kreteni. Když na to budou lidí kašlat, tak se prostě dřív nebo později se zase všechno zavře a postihne to ekonomiku a všechny. To je stejné jako s těmi restauracemi a bary. Teď si stěžují, jak na to doplatí, ale předtím se ve většině hospod chovali nezřízeně, kaslali na roušky, dezinfekci, rozestupy.....tak ted to mají a to může být hůř. A je mi líto těch hospod, který, to dodržovaly. A takhle je to se vším. Je samozřejmě chyba vlády, že tu všude nejede masivní kampaň na podporu dodržování opatření, protože lidem to samo většinou nedojde.
@hojda tak jo chces mapku,tak prosim...tak jestli se tu budeme dohadovat kde je to trochu lepsi a kde trochu horsi mi prijde opravdu uhozene
@marulu a jak to vypada po zaviracce,co myslis? Tak jsou venku a cepuje se vydejniho okenka,nekteri se tim chlubi i na netu... 🤷🏻♀️
@marcicek84 On tu předpověď zveřejňoval na konci srpna, když tu žádná opatření nebyla a modeloval tu situaci, jak to bude vypadat, pokud žádná opatření neuděláme. Exponenciální nárůst nakažených koronavirem z minulého týdne nyní zpomalil (opatření se ukazují teprve teď), ale nemocnice se začínají plnit. Když psal předpověď, tak bylo v nemocnici hospitalizováno 153 osob (těžký stav 20), dnes je to 740 (těžký stav 151) a tím to končit nebude, je tam to časové zpozdění. Já neříkám, že všechno bude tak, jak předpovídá, ale možná pomohl k tomu, abych se probrali a pochopili, že se do něčeho řítíme.
@marcicek84 24hodinový průměr? Jako údaje za jeden den? To je jako dle tebe vypovídající informace?
@marcicek84 no jasně, ze to tak vypadá po zaviracce, je smutné, kolik lidí není ochotno přijmout osobní odpovědnost a chovat se podle toho. Ale vždyť zrovna ty tu taky pořád lamentujes nad opatřeními a nazýváš to omezování osobní svobody a demokracie, tak asi tem lidem co to porušují dost rozumíš, ne. Dokonce mam pocit, že jásás z každého "porusovace".😀
Už píšou jaká další omezení pravděpodobně od příštího týdne budou.
@hojda prosim te,ty sem vkladss nejake obrazky,kde neni videt odkud,za jak dlouho co se tam meri a kdyz ja tu vozim neco ze znameho zdroje a oznaceno presne co a hned problem🤦🏻♀️🙏 Vloz tedy taky neco kde je jasne videt zdoj a co se za jake obdobi merilo a muzeme se o tom bavit. Jak je videt tak situace neni ruzova nikde,max.na Vysocine. U nas k tomu prekracovani dochazi cateji kvuli tomu,ze to ve velke mire privanou v zimnim obdobi vetry od nasich polskych sousedu a je tady casteji inverze,tak celorepublikove vyjdeme nejhur,ale neni pravdou,ze by smog byl a znecisteni bylo jen u nas,jak tady uvadis,je v kazdem velkem meste a tam kde je prumysl je toto bezny stav,nekdy to je vic nebo min.,zalezi na ovdusi,zda je inverze atd.Bohuzel ac nejlepsi vzduch je na Vysocine,zase tam neni prace s lide odtamtud utikaji pryc do tech necistych mest,takze si asi nakonec nevyberes.🤷🏻♀️
@marulu vis ja asi chapu,ze je treba zacit normalne zit a jako resit hospodske povalece a pijany,kteri si pestuji dlouhodobou zavislost,nehodlam,ti to budou porusovat porad,protoze maji slinu...
@hojda ale na to omezeni shromazdovani rodinnych akci a svateb by mel vyhlasit nouzovy stav,jinak na to jaksi nema ze sve pozice mandat
@marcicek84 hele, já bych taky chtěla normálně žít. Můžeme si začít hrát, že je vše ok, přestat testovat, mít nízká čísla, pohoda....ale co nikdy neoblafnes je zdravotnický systém, už teď začínají být v Praze vyčerpaná akutní lůžka. A s tím uděláme co?
@marulu vzdyt byl rano clanek,ze uz je v Praze luzek dost,ze je navysili,tak by tebou nepanikarim...
Treba u na Ostravsku maji i vytipovane hotely,kde udelaji v pripade potreby polni nemocnice...
@marcicek84 Není problém: https://www.iqair.com/world-most-polluted-citie...
@marcicek84 To nepiš mně, to musíš napsat Prymulovi😉.
@hojda ja tam teda zadne mapky nevidim,takze... 🤷🏻♀️ A u te cos tu ofotila,tak neni videt zdroj a nic,takze... 🤷🏻♀️
@marcicek84 Je to foto z té reportáže z TV, zdroj mapky tam uveden nebyl, ale dle informací, které tam říkali se dostaneš na tento web.
https://arnika.org/poletavy-prach-pm10 rocni limit dle WHO je 20,no tak to tak hrozne v te Ostrave asi nebude...🤷🏻♀️

@blondynka400 A jaké tam tedy mají ty konkrétní informace?