Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 no já nepanikarim, já jsem fakt v pohodě, i když karanténa kolem nás krouží o sto šest, tak v ní zatím nejsme 🙂. Jenže ono to není jen o luzkach, ty se většinou nějak splaší. Ale až ti tvoji pneumonii na ventilátoru bude léčit očař, kožař, psychiatr nebo patolog, jó to bude teprv jízda 🤦♀️🤷♀️
@marulu pokud nejakou pneumonii budu mit...
@marcicek84 dobre, tobě se samozřejmě vyhne, to je jasný, ale tvým rodičům možná ne, ale všichni ostatní jsou ti šumák, to jsem zapomněla 😀
@marcicek84 To jen abys to ničení zdraví neházela na roušky, když dcera měla problémy už mnohem dříve.
@hojda rousky ovlivnuji ziskanou imunitu,takze nas to na zdravi poskozuje,dceru nejvice...a jak jsem psala,dcera poprve nastoupila do skolky ve skolnim roce 2017/2018 (narozena v roce 2014,klidne si to spocitej)a to jsou ty decka porad na hromade,protoze tu ziskanou imunitu nemaji zadnou...ty sis poste vymyslela pribeh,blud,kteremu veris,ale bohuzel nevychazi ti to,ovdusi je jak vidis z mnou vlozene mapky dost spatne i v celem stredoceskem kraji,tim jsme si objasnily,ze tim to asi taky nebude...dale z toho co jsem vlozila jsme v prumeru s ovzdusim temer na limitech uznavanych WHO,jeste neco? Ne?Tak vyborne,aspon se zase pohnem tematicky k tomu spavnemu smeru...
@marulu ja nevim,ty mas pred ocima katastroficke scenare,zbytecne se stresujes a oskabujes se,nejdriv je treba se nakazit a oak se uvidi jaky to bude mit prubeh,nikdo nejsme proroci ,ale zase zit v izolaci kvuli strachu z prirody,ve ktere je tisice jinych patogenu je silene...
@marcicek84 to říkáš ty, já nemám před očima katastroficke scénáře, ale vnímám realitu, víš...A v izolaci rozhodně nejsem😀. Tady máš odkaz na to, jak funguje normální život v pandemii. Pěkně si to pročti 😀 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zit-s-korona...
@hojda jeste jedna vec,ty se chovas jako nejaky pisatel bulvarniho platku ten taky neco odnekud vyhrabe,vubec to s veci nesouvisi,ale co na tom,ze jo,poradne si to neoveri posklada to do pribehu a pak o svych domnenkach napise clanek a vyda to jako pravdu. Tak ted se citim jako prava celebrita,jeste aby na me cihali paparazzi a je to dokonale 🤣🤣🤣
@marcicek84 Kdysi jsem koukala na tu reportáž, kde se paní z Ostravy soudí se státem kvůli rakovině a bylo tam i ukázáno, jak se manipuluje s měřením kvality ovzduší, takže ty skutečné údaje budou spíše horší. Tebou vložená mapka zachycuje pouze 1 dena nevypovídá tedy o ničem. To, že děti MS jsou více nemocné s repiračními onemocněními je fakt a žádná pohádka. Tady je srovnání nemocnosti děti: https://www.msk.cz/cz/ovzdusi/ovzdusi_a_zdravi/... Mimo jiné se tam říká toto: Epidemiologická situace ARI v Moravskoslezském kraji v roce 2014 byla charakterizovaná nízkou týdenní incidencí s mírným sezónním navýšením. Nemocnost ARI navazuje se zpožděným efektem na výskyt nadlimitních koncentrací suspendovaných částic prachu ve venkovním ovzduší. Celoročně byl zaznamenán vyšší výskyt ARI u předškolních a mladších školních dětí, nejvyšší je ve věkové skupině 0 až 5 let.
@marulu odstup a rousky tem Francouzum stejne moc nepomohly,vsak jsou na tom podobne jako my,tak nac si delat krec,ze jo 😂😂😂
@marcicek84 no jasně, nač si dělat krec, to je jasný...
@odula Aktuální opatření u nás https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dul...
@hojda dobre takze jinak dcera nema astma,nema ani laringitiy,netrpni na kasel,nema ani piskot,ani zanety prudusek...proc mi tedy vkladas takovou studii? Asi nejsem ta spravna cilova skupina 🤔
@marcicek84 A s čím tedy jezdíte do ozdravovny?
@hojda na ozdravny pobyt,proplaci to pojistovna vsem detem z MSK,tato moznost pro nas ukotvena v zakone.
Na lazne nemame diagnozy....
@marulu Zajímavé srovnání s Francií. Ale on se najde někdo s přáteli či příbuznými v nějaké francouzské vísce, kdo tam neviděl nikoho s rouškou, lidi se líbali o sto šest a v hospodách se sedělo uvnitř ve dvou řadách nad sebou.
@marcicek84 A s čím tedy marodíte, když píšeš, že byla dcera pořád nemocná? Jinak v té statistice je i rýma a kašel. Aha a proč to pojišťovna proplácí v MS kraji? Asi kvůli špatnému ovzduší, ne?
@hojda ruzne,prvni rok to byly 5.nemoc.6.nemoc,nestovice,zanet spojivek,angina,prujem,kampylobacter,jednou mela takovy horsi kasel, a ryma ne u tech virovich veci normalne,myslim,ze i nejake nachlazeni bylo, zanet mocaku,proste chytla vsechno co tam kdo dones,protoze nemela starsiho sourozence tak nemela moc kde se s temi detskymi nemoce setkat,detska hriste nestacily...je fakt,ze jednu dobu mela uz to lepsi obdobi, kdy ten infekt prestala jen rymou bez teploty (2.skolkovy rok),ale na prudusky ji to nastesti neseda,ani jako zanet stredniho ucha ne...ale ten druhy rok ji byla posilovana imunita leky od imunolozky,takze i to mohlo mit vliv.
Ja nevim v tom zakone to je nejak od toho roku 2014 treba to ma souvislost s tou studii,nepatrala jsem po tom...kazdopadne tady se ovdusi od roku 2014 zlepsilo,jsou tady kotlikove dotace a pak neekologicke a problematicke provozy dostavaji od kraje prispevky a dotace,aby presly na odsirovaci zarizeni apod.takze si zrovna nejsem uplne jista,zda je 6 let studie aktualni a vypovidajici,chtelo by to neco novejsiho.Uz bych tedy nezasirala diskuzi off topic.
@hojda jinak jsem rada,ze tohle obdobi mame s dcerou za sebou,clovek rad na to spatne zapomene,proto se tech rousek desim,ze by se ji ty problemy mohly vratit,protoze predtim byly deti dlouho doma,tak se nemela jak imunizovat a pak deti nosily rousky/stity a ted proste po 14 dnech je zase 14 dni doma,to uz tak nemivala,tak uvidime jak to bude dal,kazdopadne to muj odmitavy nazor nar rousky jen umocnuje...
@marcicek84 Šestá nemoc je onemocnění postihující miminka a batolata🙂.
@hojda dcera ji jako miminko neprodelala,mela ji kolem 3.roku,nevim nic o tom,ze by na to byl nejaky casovy limit,mozna to zkus vysvetlit tomu viru,treba neco jako uz jsi po limitu,nechod 🤦🏻♀️ prijde mi, ze uz fakt nevis co vytahnout 🤔🙏
@marcicek84 No, já nějak nechápu proč na tyto uvedené nemoci brala Broncho-Vaxom? Který se používá k předcházení opakovaných infekcí dýchacích cest a jako podpůrná léčba při akutních infekcích dýchacích cest.
@hojda nejlip ti dam cislo na tu imunolozku,ktera patri mezi spicku v kraji a muzes se s ni o tom pobavit,jelokoz ona dceru prohledla,udelala testy na alergie (negativni) a na protilatky, ptala se kdy mela dcera jake ockovani a jak na ne reagovala a pak takto rozhodla.
@marcicek84 Ona jí dala lék na předcházení infekcí dýchacích cest kvůli reakci na očkování?😨
@hojda
Meli jsme toto davkovani:
Preventivní podávání: 1 tobolka denně během 10 po sobě následujících dní v měsíci, dále po dobu 3 po sobě následujících měsíců.
Takze tim asi nic konkretniho nelecila,jen preventivne zvysovala dceri imunitu.Protoze jedine co tam tak mohla si spojit,ze kdyz mela nemoc,tak jak to obvykle byva,mela u ni dcera treba i tu rymu.Jinak si to nedokazu vysvetlit.Jestli to bylo kvuli ockovani tezko rict,dcera mela ve 2 letech za sebou hexu 2+1 a k tomu 1 priorix,poslednimi davkami hexy a priorixu byla doockovana v 5 a 5,5 letech. Ta imunolozka ji to napsala kolem jejich 4. narozek.
@hojda jeste nejake otazky,uz si pripadam jako ve vyslechove mistnosti 🤦🏻♀️😂
@marcicek84 Vždyť to vůbec nedává smysl, co tu vyprávíš. Jen tak jí preventivně zvyšovala imunitu? Dcera odchodila 3 měsíce z celého roku ve školce. Na imunologii se nedostaneš kvůli 5. a 6. nemoci. Plácáš zase nesmysly. Jednou rýmu má, podruhé nemá, ale maminky, které dají do školky dítě s rýmou bys vynesla v zubech..... Hrozně se do toho zamotáváš a každé další vysvětlení je horší a horší.
@hojda nezamotavam se do niceho,spis nerozumis psanemu textu,na imunologii se dostanes normalne kvuli caste nemocnosti ditete,ja to resila aktivne,abych dceri pomohla a zjistila cim to muze byt,proto jsem si zadanku na imunologii nechala vystavit detskou a objednala se tam s cilem vylouceni,ze nema nejakou alergii.Ty jsi proste obycejna stoura,co uz nema co vystourat,tak se vyptava na to,co uz prekracuje hranice slusnosti v tematu,ktere o tomto vubec neni.Uz si dej voraz.🙏

@hojda ja bych se venovala tematu,mlatis prazdnou slamu 🙂