icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketa11112
27. zář 2020

@marcicek84 kaslu na nesmyslna pravidla. Ovsem me ,,kaslani,, neovlivnuje cizi zivoty. Coz se o kaslani bez rousky, rici neda.

sticker
shaun40
27. zář 2020

@marcicek84 Ano ja ji nosím od dubna přesne si to nepamatuji byli jsme chvíli na 60% doma.Ale co jsme zacali vyrábet tak nám dali podepsat papír že když ji nebudeme mít tak nás propustí .Dúvod je porušení interniho nařízeni firmy.Já bych se propustit nenechala šla bych k soudu.Pak je pokuta 10000kč když ji nebudeme mít na nose.A deti si to odskáčou zánetem prúdušek taky u mých synú púl třídy chybí.

marcicek84
27. zář 2020

@marketa11112 Market,ty chces po lidech a detech, aby si znicili zdravi,ten prispevek shaun40 nestacil? 😳😳😳 Ta to ma uz i lekarsky potvrzene,mozna je na case si priznat,ze vseho moc skodi...i tech rousek...

marketa11112
27. zář 2020

@shaun40 mate od lekare napsane v diagnoze,ze jde o nemoci,ktere zpusibilo noseni rousky? Ne,fakt me to zajima. Chapu,ze fyzicky namahava prace v rousce,je jinde, nez sezeni v kanclu. Rousku v takovem prostredi muzes mit jednovrstvou, ne? Pres to se dycha velmi dobre. Ja nosim dvouvrstve ci v praci i jednorazove. Je to na me. Zamestnavatel vam nedal vice pauz? Ci jine ulevy? Jakou praci delas? Mate klimatizaci? Resi problem odbory?

shaun40
27. zář 2020

@marcicek84 Její manžel podal stížnost na úřad.A holky říkali že tam ve středu byl a čekal na ředitele.Ona marodí a doktor ji řekl že bude v PN až do doby kdy bude rouška na pracovišti.

marketa11112
27. zář 2020

@marcicek84 pomlc. Tvuj obreceny home office.

shaun40
27. zář 2020

@marcicek84 U nás jsou kancelářsky taky na HO.

marcicek84
27. zář 2020

@marketa11112 o kterem HO mluvis,min.tyden jsem uz byla cely tyden v kancelari,uz jsem byla zdrava,zatim jsou na HO zavreni hlavne v Praze a Stredoceskem kraji...pokud zcervename,mozna i my dostaneme HO,ale zatim tam nejsme 🙂

marketa11112
27. zář 2020

@shaun40 nase lekarka take nechce dite s kaslem ci rymou ani videt. Ale pokud se jakkoli stav zhorsi,mame ihned prijet. Tohle bohuzel musi clovek rozlisit sam. Kdyby tam ten clovek dojel,tak by ho snad osetrila. Nebo ne?

shaun40
27. zář 2020

@jelenice_zavodnice Víš proč trpíme a jsme zticha?pro peníze.Podívej se na postačku vylezla do médii že se roušky pro seniori balí holou rukou a jak dopadla?vyhazov z práce.Já samoživitelka mám slušny příjem jsem tam už skoro 7 let to mám přijít kvúli hadru na hube o práci?Taky jsem zvyklá na holky jsme supr kolektiv.Kdyby se neřešil ten blbý covid tak by bylo vše v pořádku.Spousta lidi je tam nyní v postavení samoživitelú ponevadž manzele/lky přišli kvuli covidu v kvetnu o práci.

marcicek84
27. zář 2020

@marketa11112 ne kazdy ale pozna predinfarktovy stav,kdybychom byli sami lekari,tak bychom se i sami lecili,psali si sami leky a odesilali se sami do nemocnic.A prosim abys ze sebe nedelala prebourkovy mrak a nebyla tak utocna 🙂

marcicek84
27. zář 2020

@shaun40 a kolik myslis,ze v tomto stavu jeste vydrzis?

jelenice_zavodnice
27. zář 2020

@shaun40 Jako ze by pak zavreli celou firmu nebo jak to myslis pro penize? Kdyz se novinari dostali do babisovych firem, bylo to na anonymni popud, pracovali tam nekolik tydnu a pak psali clanky s dokumentaci. Sice nevim, jestli po pravni strance bylo mozne uverejnit zabery ale clanky vysli.

shaun40
27. zář 2020

@marcicek84 Nevím lékař mi chce dát v útery neschopenku.

marcicek84
27. zář 2020

@shaun40 ja bych asi poshanela nebo si na zakazku nechala usit ve tvem pripade rousky na miru treba s obrazkem kocky ci pejska s cernym cumakem,ktery by sel presne na nos a byl a tam to mela jen sitovinou,aby to nebylo z dalky videt a tys mohla dychat,proste aby to bylo nejak s maskovanim i kdyby pres to byl odchlipovaci cumak,abys mohla prizpusobit pripadne kontrole...jako zdravi bych za to nebyla ochotna polozit,je to tve zakladni lidske pravo chranit si sve zdravi,ktere je dano ustavou to nejde omezit ani stavem nouze....Druha cesta by byla ziskat papir a byt ve vyjimce z noseni rousky a ten predlozit zamestnavateli...
A ted cekam kdo me zase za tohle bude chtit ukamenovat...

marcicek84
27. zář 2020

@shaun40 mozna si spocnout 14 dni na prelomu mesice by taky mohla byt urcita cesta...ale jak pak dal,netusim...

shaun40
27. zář 2020

@marketa11112 Ne neošetřila.Ošetřili dite na pohotovosti v Motole.

marketa11112
27. zář 2020

@shaun40 neosetrila? To je ovsem na stiznost na lekarku.

@marcicek84 Nepros. 🙂. Ale , ucim se rychle, vid?
Jo v Praze mas tu tvou prvni OBRI demonstraci proti rouskam. Par stovek lidi z 10 mega. Jo, to je odpurcu. Pod rouskama se chveje zem.

marcicek84
27. zář 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/stovky-lid... protest proti rouskam a opatreni...uz se to zacina zmahat... 🙂

marketa11112
27. zář 2020

A vis,ze je to z rousky? Nechytla jsi nekde neco? Na rousku se da ted svalit kde co.
@shaun40

meesha
27. zář 2020

Ja tomu verim, tchana taky obvodacka odmitla (v dubnu), ze si ma vzit Paralen a vsugerovala mu ofouknut zada. (Podotykam clovek s velkou nadvahou a komorbiditami si stezoval na bolest na hrudi). Ale to je proste problem jednotlivych lidi. Stejne tak problem Shaun neni problem systemovych opatreni, ale debilniho zamestnavatele. :/ Btw nemeli jste ty podminky nahrane uz predtim?

marcicek84
27. zář 2020

@marketa11112 cemu se ucis rychle,ze popiras neco zdravotni nasledky z rousek? Ze popiras,ze lekari do ordinaci nechteji poustet nemocne?Taky jsme dostali e-recept bez vysetreni dcery...A to,ze je Praha cervena a rizikova a sejdou se tam stovky lidi mi prijde super 🙂

marketa11112
27. zář 2020

@marcicek84 ze by nove ohnisko corony? Az jich par skonci na jipce, to bude teprve sranda. Doufam,ze se pak o tom take bude psat. Chtelo by to pak s takovymi lidmi udelat rozhovor - nejlepe nazor pred a po nemoci. 🙂

marketa11112
27. zář 2020

@marcicek84 opet jsi nepochopila. Ach jo. ucim se rychle tvym vypadum a byt neprijemna. Dekuji. V tomhle hrajes prim.

shaun40
27. zář 2020

@marketa11112 Ano mám to z roušky mám malo kyslíku.Na hale je dusno horko od mašin.Sám doktor mi to potvrdil.Byla jsem i na vyšetrení v Motole jsem totiž onkologický vyléčený pacient pod hledáčkem doktorú aby se zabránilo recidíve nemoci.Pàn profesor mi udelal vysetreni asi mesíc jse krmim léky na bolest.Meli obavy tak mi udelaly magnetickú rezonanci.Vše je v pořádku je to z roušky mám i infekci dýchacích cest.V útery mi chce dát lékař neschopenku.A nejsem jediná je nás tam už na PN víc.

marcicek84
27. zář 2020

@marketa11112 a ty by sis zase mela vyzkouset pul roku s rouskou na puse v praci u shaun40 to bych taky pak chtela znat tvuj nazor na rousky a jejich zdravotni nasledky pred a po 🙂
Ale co te nema,neprijemnou se nemusis ucit,takova jsi tady uz dlouho 😀

marcicek84
27. zář 2020

@shaun40 Marketa je neverici Tomas,potrebuje vlastni zkusenost,ted ma dukaz o zdravotnich nasledcich,ale ona to bude bagatelizovat,uvidis.

marketa11112
27. zář 2020

@shaun40 mas infekci. To asi bude hlavni duvod. Ale dulezitejsi je asi to,ze po onkologicke nemoci zrejme pracujes v nevhodnem zamestnani. Mam jen jeden dotaz. Maa invalidni duchod? Nebo mela jsi ho a zase ti ho pak treba po roce sebrali? Vim, ze se to stava. Dekuji za odpoved. vim,ze to s tematem nesouvisi. Ale myslim,ze tu takovych dotazu nalezneme nespocet.

marketa11112
27. zář 2020

@marcicek84 mam skvelou ucitelku marcicku.

marketa11112
27. zář 2020

@shaun40 marcicek84 je ufnukana fnukna. Buh vi,co zase kuje za pikle. Za mesic muze byt stejny nazor jako v breznu. Jeji nazor bych v potaz nebrala. Ale pisi zde i velmi rozumni lide. A byva to tu zajimave,pokud zaleze mrak.

Strana