icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

blondynka400
2. říj 2020

@meesha ano, toto mne minulo, přiznávám .-) A řekla bych, že mne ani nikdy nenavštíví.... Ani když mi doktoři řekli, že mi zbývá max měsíc života .-)
Ano, pokrok, určité věci šly dopředu, to nikdo nepopírá. Ale rozhodně ne tak fanaticky, jako teď. Třeba před 100 lety by kvůli takovéto nemůcce nikdo nehnul ani brvou a teď? Pošleme všechno do kopru.... Ono jako státnímu zaměstnanci je ti dobře, jenže ne každý je na tom jako ty. A ti lidé to pak vidí jinak.

meesha
Autor odpověď smazal
meesha
2. říj 2020

@blondynka400 nemucka pred sto lety byla spanelska chripka a brvou teda hejbali dost

meesha
2. říj 2020

@blondynka400 nejsem statni zamestnanec

marketa11112
3. říj 2020

@meesha
@blondynka400
S epidemii lide bojovali vzdy. Od viroz,chripek, moru, lepry - vzdy se lidstvo snazilo epidemii zastavit. Dokonce vypalovali cele vesnice, aby se nakaza nesirila dal,spalovali tela, udrzovali odstup. Pouzivali dokonce i ty nenavidene rousky. Modlitby, bylinky a leky tu byli take. Delali presne to, co ted my.

babanci
3. říj 2020

To asi úplně tak nemůžu napsat, jsem veřejná osoba, ale 40 dnů dovolené mám proto, že jsem nastoupila kdysi do organizace jako holka po škole a jsem tam dosud. Celý život,mám do penze jen krůček. U nás má tuhle výhodu každý, za 5 let se tuším přidávají 3 dny. Akorát tam nikdo nevydržel tak dlouho,takže já mám strop.

marketa11112
3. říj 2020

@babanci jsi z prahy?

marcicek84
3. říj 2020

@blondynka400 ona je ucitelka...

jelenice_zavodnice
3. říj 2020

@babanci Na té Džerbě to musí být super, když i coronavirus si vybírá, na koho skočí. Lidé přicházející s cestovkou nemocní určitě nejsou jelikož ani testy nepotřebují ale individuální mají utrum. Jo, prachy nesmrdí 🙂 ale nadávat se bude dál.
https://dovln.cz/aktuality/183:informace-korona...

meesha
3. říj 2020

@marcicek84 nemel, uz davno ne. Takze prd statni zamestnanec.

meesha
3. říj 2020

@marketa11112 no jo, jenze dle Blondynky vypalit vesnici bylo mnohem prirozenejsi nez se nechat oockovat. 🤣🤣🤣

meesha
Autor odpověď smazal
marulu
3. říj 2020

@blondynka400 kdyby se měla většina obětovat pro menšinu, tak by to bylo samozřejmě špatně. Ale to tady nikdo po nikom nechce. Ono jaksi lidem nedochází, že čím víc se na vše vykasleme, tím víc nás to všechny dostihne. Omezí se nemocniční péče, ekonomika na to dojede....ale zřejmě si tu lekci potřebuje každý zažít sam na sobě a svém nejbližším okolí. Jinak to tu již vse napsala @meesha, takže nebudu dál plevelit.

marcicek84
3. říj 2020

@meesha hele to je tva vec,jestli pecujes o nekoho v uctyhodnem veku,tak pak chapu,ze chces svuj zdroj prijmu chranit,pokud o dite,tak to moc vesele neni,ale zivotni minimum musite jako rodiny mit tak jak tak,ovsem pokud nemas majetky,protoze nejdriv by ti bylo doporuceno je prodat...ja to zkouset nepotrebuju,znam to,o nas takhle "pecovala" mamka a zili jsme jen z platu otce,cela rodina...

marulu
3. říj 2020

@babanci tak když jsi veřejná osoba, tak to budeš nejspíš u policie, ne?

meesha
3. říj 2020

@marcicek84 tak vidis, tak kdyz to znas, tak budu rada, kdyz se priste zdrzime kecu o tom, jak my se mame 😉 tyka se vas obou. Diky

marcicek84
3. říj 2020

@marulu jenze ted hodne lidi obetovava pro nensinu,pokud si nekdo mysli,ze ne,tak asi nezuje v tonto state.Neni spravne zadat po jednech aby omezili sve zdroje prijmu ve prostech rizikovych,kteri vesele ziji dal,chodi do prace a maji prijmy...to je ujete...Pak mi vadi polozit na hrebik sve zdravi kvuli rouskam a kyvnout na to,ze se ze me stane chronik...ano,rada se omezim a zustanu doma,kdyz jsem nemocna,necham doma i nemocne dite,klidne z restaurace to jidlo objednam,at je podporim,ale kultura hold s rouskou asi nebude uplne ono,takze ja jasne,ze tohle clovek omezi a ti lide budou v haji.Pak omezit cestovani je otazka,zda lze,jsou obory,kde se bez toho neobjedou,asi mi nevadi cekat na posledni chvili a nakupovat dle aktualni situace a tam odjet,ale je jasne,ze cestovni ruch to taky dost ovlivni a ten zamestnava tez dost lidi...

marcicek84
3. říj 2020

@meesha vis ja mam takove rceni,ze ten, ktery breci,ze se ma nejhur se ma jeste celkem fajn.

meesha
3. říj 2020

@marcicek84 sry, ja o tom nechtela psat, ale kdyz mi trikrat napises, jooo ty se mas, ale co chudaci tamti a tamti...ze me se to urcite nedotyka, tak si muzu vyskakovat....Tak to proste nakrkne. Ja si nestezuju ani se nehroutim. To bylo proste konstatovani situace, ze moc dobre vim jake ma dopady.

marulu
3. říj 2020

@marcicek84 vidíš, a mě zase vadí že kvůli omezení péče v nemocnicích, které už nastává, se mi třeba nedostane kvalitní péče pokud ji budu já nebo někdo z rodiny potřebovat. Kultura se dá klidně absolvovat s rouškou a chodí spousta lidí, ale méně než dřív,to je pravda. Ale chápu, že kdo nezil kulturně doteď, tak teď asi nezacne. Cestovní ruch na to dojede nejvíc, to je pravda, ale i to je důvod proč se snažit, aby situace byla dobrá a mohlo se cestovat, byť třeba omezeně.

marcicek84
3. říj 2020

@marulu ja si zase myslim,ze se ten covid moc hroti,v tech nemocnicich tolik lidi uz nekonci,neni to jen o omezeni nekterych skupin,treba ted se omezuje i kvalita vzdelani deti a to od jara.Kultura v rouskach,na to fakt clovek chut moc nema,kino v rousce opravdu absolvovat nepotrebuji a divadlo asi radeji odlozim o to opravdu nestojim.Ale dalsi lide jsko modelingove agentury - nejsou prehlidky,svstebni agentury a dalsi sluzby tepi,svatby pujdou delat jen male,oslavy v 10 lidech v restauraci opravdu nemaji vyznam,pakntady mas ruzbe karnevaly a podzimni akce,otszkou je,jaka bude plesova sezona.Jsou dalsi a dalsi oblasti,kterych se to dotyka...uz se budou lide samitrasovat,tak budou mit rozum,v karantenach skoro nikdo koncit nebude,protoze na co je firme mit lidi v karantene a zavirst firmu,tskze to bude o nejblizsich spolupracovnicich nebo clenech domacnosti...co se tyce cestovani,on dost bude zalezet i na omezenich v cilobe destinaci a v hotelich,dovolena v rousce taky nemusi kde koho lakat a tak se lide zarizuji doma,staveji bazeny,kupuji trampoliny a nejen to.U nas vvulifi uz skoro neni barsk,ktery nema bazen nebo trampolinu a to vse lide nakoupili letos.Tak se jen ptam,jak to bude vypadat dal?Predstav si,ze plno lidi musi pristi rok odjet na dovcu a vycerpat voucher a nevedi stala zda se jim nekam chce a kdyz nepojedou nekterym,kteri nedosahli na lex voucher,tak jim ty penize propadnou,CK krachuji ve velkem,jestli je plan diky covidu udelat rizeny krach ekonomiky a nekterych oblasti,tak se jim to dari na vybornou..

marulu
3. říj 2020

@marcicek84 v nemocnicích tolik lidí už nekončí.....ty jsi vážně vtipálek.😀 Víš co, sedni si k bazénku, koukej se na trampolinu, asi je to to nejlepší, co můžeš pro svět udělat. 🙂

marcicek84
3. říj 2020

@marulu nezlob se na me v pomeru k nakazeny na jare a ted je to opravdu cajicek a to je znepochybnitelny fakt...
Dneska je krasne,takze to vidim na pekny vylet 🙂 a urcite tam bude hromada lidi 😀

marulu
3. říj 2020

@marcicek84 v poměru možná, i když ani tím si nejsem úplně jistá, ale zrovna u počtu hospitalizovanych nás zajímají právě ta absolutní čísla.

marcicek84
3. říj 2020

@marulu ale prosim te a to,ze to absolutni cislo hospitalizovanych jsou ti,kteri tam nemuseji byt,ale nemaji je kde dat a v pecovatelskych zarizenich je nechteji,to z toho absolutniho cisla vyjadruje dost podstatnou cast a tim se strasi lidi,clanky lekaru a reditelu nemocnic o tomto jsem zde jiz vkladala.Takze ani timto absolutnim cislem se nelze ridit a pokud to nekdo dela na jeho zaklade nejaka opatreni,tak opavdu nema na to pravo,ne to jen hra se statistikou s lidskym strachem a je to hnus,tebe zpracovali dokonale...

marulu
3. říj 2020

@marcicek84 zpracovali mě dokonale, to víš, že jo, klepu se strachy, ze ani z baráku nevystrcim nos 😀😂 hlavně, že ty jsi hrdina, tak doufám, že ne jen zde v diskusi a že pokud nastane nějaká opravdu krize, tak že se nezavres doma na HO, ale budeš třeba pomáhat jako dobrovolník v nemocnici, abys opravdu prokázala svojí statečnost 😀

marcicek84
3. říj 2020

@marulu to byl zase takovy tvuj vykrik... 🙊🙉🙈

mourovatakocka
3. říj 2020

@marulu Jsou méně osvícené země, kde různí popírači kopou hroby pro oběti. Já očekávám, že čeští popírači půjdou vypomáhat do nemocnic. Samozřejmě bez ochranných pomůcek, protože je to všechno jen nafouknutá bublina. Stejně tak jsem četla super hlášku, že tak jako jsou v některých zemích označené řidičáky jako dárci orgánů, že by u nás mělo být taky nějaké označení pro všechny hrdiny, co se v roušce dusí byť by ji měli mít jen zlomek času (tím nemyslím firmy, kde to berou setsakra vážně jako u shaun), cestují jako o život a chtějí přece žít! A v případě průšvihu by prostě takoví lidi byli na ošetření poslední v řadě.

Strana