Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marulu to tezko. hrdina letosniho brezna 🙂)
@marketa11112 domnenka,nebylo,bylo by to videt z hladiny pozitivnich testu na celkovych testech,coz spise prokazuje ted,ze ted lidi je nakazenych vic...
K zamysleni z FCB od Verisek Verik
Můj COVID test...aneb fraška a marketing
Po mé nedávné cestě z Mallorky jsem se tedy (pod výstrahou pokuty 3 mil. korun) jala podrobit testování. Nutno podotknout, že před cestou jsem si volala na hygientickou stanici jak se věci mají. Moje poznatky:
1. Lidi, kteří jsou OSVČ či nezaměstnaní, na MD atd. jsou nevyhmátnutelní.
Paní na telefonu z hygieny mi sdělila, že hygienická stanice nemá kapacitu na to, aby zjišťovala dodržování nařízené karantény u takových osob a je to na každém..) Jelikož mám práci, jakou mám a pro klid duše všech, jsem řádně na internetu vyplnila Návratový formulář (který ovšem ani při návratu na letišti nikdo nekontroloval ani se na něj neptal, zda ho vyplněný mám - systém kontrol opět není provázaný, takže kdybych ho tehdy před odletem z Mallorky nevyplnila, nikdo by ani nezjistil, že jsem tam byla)..no já poctivec jsem vše tedy na sebe práskla a chtěla mít věci v cajku a test jsem tedy do 72 hodin podstoupila.
2. Neuvěřitelný business...
Covid stan ve Zlíně jsem navštívila ten den dvakrát (můžu porovnat situaci kolem 12. i kolem 15. hodiny). Toto místo je jen jedno z mnoha a mnoha v republice... je v provozu od 7:00 do 15:30 každý den. Přijela jsem autem..přede mnou stálo cca 20 dalších. Než jsem přišla na řadu, dalších 20 za mnou přijelo...tak se stalo na oběd i odpoledne. Nepřetržitá kolona aut směrem ke stanu. V každém autě sedí v průměru 2-3 lidi, kteří jedou podstoupit (z různých důvodů) test. Tedy počítání není vůbec těžké...40 aut za půl hodiny, co jsem tam stála...to je cca 80 aut za hodinu s průměrem 2,5 otestovaných lidí na auto. to je celkem 200 odběrů za hodinu. Odběr stojí 2000,- (teď neřeším, zda to tahají přímo od samoplátců, nebo to platí pojišťovna: ve výsledku tu pojišťovnu opět živíme my, občané)..zkrátka za hodinu je to neuvěřitelných 400 000,- a za jeden den provozu tohoto odběrového místa neuvěřitelných
3,2 milionu korun.
ZA DEN....a za co že přesně? Tomu se zasmějeme v bodě číslo 3 :D
3. Výsledek mého kovídku
Přikládám pro ilustraci zábavný kulišácky napsaný komentář z laboratoře, kde sice je řečeno, že mám test negativní, nicméně vlastně vzhledem k tomu že nemám příznaky (jaký div, já tam nešla ze svého přesvědčení) nemůžou vlastně vůbec virus a jeho případný přenos ode mě vyloučit :D Takže já se znovu táži...k čemu??? K čemu tohle všechno je? Kéž víc lidí okolo pochopí, že tohle není nic jiného, než uměle vyvolaná situace, proti které je totalitní režim vlastně balada. Takže nebuďme ovečky ve stádu a přemýšlejme...
No jo,je to byznys jako prase...a k tomu kdyz si prectete petici lekaru,tak snad to docvakava uz i tem trochu pomalejsim...
@mourovatakocka no ty ses opravdu zase vyznamenala,na jednu stranu tady pejes ody na humanitu a na druhe strane chces stigmatizovat lidi s jinym nazorem,kteri budou stale normalne zit,nejlip jim dat i znak,to uz tady bylo i za fasismu a to se jmenovalo genocida,momentalne sklouzavas k extremismu a to neni nic na co bys mela byt hrda,je to spise ostuda...ono hlavne kdyz mas inkubacku az 14 dni tak neni jasne,ze si tu nakazu privezes z dovolene,nebo ses nakazila u nas,treba ses mohla nakazit uplne normalne v praci ci MHD (a to je nejvetsi pravdepodobnost),rousky pred virem nechrani
@marcicek84 Super. Čekala jsem už dlouho na to,až se lékaři ozvou.
@marcicek84 ta dama asi nerozumi te interpretaci, ze. To je snad jasne, ze pokud je v inkubacni dobe. tak jeste nemusi vylucovat, co je na tom skandalniho.
A pokud vim, jen na material jde kolem 1500kc neco stoji, ta metoda neni levna, odber, stan lidi, co to odebiraji, prevoz do laborky atd...to opravdu neni cisty zisk. Jina vec je, ze nas ta sranda stoji spoutu penez. O tom zadna.
@marcicek84 jedna ma domnenka = tisice tvych domnenek behem par mesicu. ja si myslim, je obvykly zacatek tvych vet. takze neres 🙂
@marcicek84 genocida, extremismus

trzba neni zisk. tohle ma mnoho lidi popletene.
jina vec je to, ze to stoji balik celou spolecnost. je otazka , co je levnejsi - testovat? nebo na mesic vse zavrit? muzete si vybrat.
Jak jsou na tom Francouzi?Tady jich je plný hotel,mamky s dětičkama,těhule...u nás určitě píší,jak se uzavřeli světu. 😀😀
@meesha Ta sranda nás opravdu stojí dost. U nás 31 lidí z podniku zbytečně testováno. S nakaženým se viděli pár minut + uklízečka,co mi vynesla smetí. Všichni negativní. Když jsem se jich ptala,proč to paní z hygieny neřekli,že to byl krátký kontakt, prý, že nechtěli dělat vlny /chlapi/ a ženské se bály. Já to řekla a do karantény jsem nemusela. Jak se říká,líná huba,holé neštěstí.
Zase dobře,že tu frantíci jsou. Díky nim se pije víno ze skla,oni by to z plastu nepili.😀
@marketa11112 ale ty to stavis na dost spatne domnence,davno vyvracene,takze hsi vefle jak ta jedle,z toho pevovatelstvi radeji bez delat jinou praci,tam ti asi moc psenka nepokvete...
Hele PCR testy jsou jen o byznysu...
@meesha to moc k smichu neni,prijde ti snad normalni,ze lide za normalni veci by meli zacit byt nejak stigmatizovani,dovolena je uplne normalni vec,tak snad jsou podminky,ktere kdyz splnim,tak za to me nema kdo tady popotahovat,no kde to jsme???
Ta dama to pocitala kolik se v tom toci penez,uz jrn ti,jak je tato metoda draha a cas.narocna a ze he porad preferovana,je k nevire
A dalsi pravda je,ze clovel bez priznaku ten test bude mit vzdy negativni,tak pozadovat ho pri navratu je uplne z cesty...dalsi veci,jako nefunkcni system jsou taky zajimave,u tak nebezpecneho viru,jak je nam prekladano by si zohle nikdo nemohl prece dovolit...
@babanci Takze opakovacka, jak bylo receno vyse. Pokud se tam ten sajrajt rozsiri, bude na PN vetsina zamestnancu, zamestnavatel, stat, atd bude mit ve vysledku pravdepodobne mnohem vetsi ztraty, nez kdyz se infikovany odchyti i s kontakty hned a otestuji. Kratky kontakt, dlouhy kontakt - tam je hromada faktoru, ten virus se siri aerosolem, ne jen primym kontaktem, ulpivanim na povrsich atd, takze treba pokud by tam pracoval v kanclu a nekdo dalsi ho odpo vystridal a stravil hodinu v nevyvetrane mistnosti na jeho kontaminovanem pocitaci, tak je potencialne ohrozen taky, a to bez kontaktu. Pokud si prskne do ruky a ty o nem pujdes varit do kuchynky, rozsvitis po nem, chytnes konvicku, neco ti spadne do oka, promnes si ho....nejen primy kontakt je na pracovisti rizikovy. takze plosnejsi testovani urcite neni mimo misu (i kdyz to ma treba hygiena nastavene jinak)
To, ze jsi je ukecala je fakt desne hrdinstvi, my vime, ale to uz bychom se motaly v kruhu, ze.
@babanci u nas se taky pise o Francii jako o celkem dost zasazene...ja myslim,ze se to opravdu extremne zvelicuje,jinak tech lekaru se ozyva uz celkem dist,otazkou je,zda to vystrasene damy pochopi a trochu z toho extremismu uberou...
Dneska jsme se byli po ceste z vyletu kouknou do obchodu pro zimni bundu,kdyz jsem se bavila s prodavackou s rouskou pod nosem, taky rikala,ze uz z toho opatreni nemuze a ta druha tez ocekava,ze je zase Prymula zavre,ze tomu dava tak 14dni az mesic a te lidi zase maji strach chodit...
@marcicek84 Ta dama pocitala trzbu, ne zisk, boze, jak tu padlo. Ano, metoda je to nakladna, ale uz se pracuje na levnejsich. Pomalu se dostaneme do radu nekolika set (kolem 300kc), ale nekdo ty testy musi vyvinout, otestova a zacit vyrabet. To neni na 14 dni.
A clovek bez priznaku nebude mit vzdy negativni test. vy jste to vubec nepochopily (nebo to muzete zkusit napsat cesky, ja tomu tvemu jazyku obcas nerozumim), jde o to, ze laborka se nemuze podepsat pod 100% negativitu, protoze proste v prirode to tak nefunguje.
To je fakt ztrata casu, ty si budes porad mlit to svoje, ty stigmatizovana 🙈 jdu delat neco uzitecnejsiho
@marcicek84 cisla neprecuras ani simulaci pohodove dovolene.
@meesha ale pak je to na hlavu chtit po lidech at si plati zbytecne testy...co se tyce dovolene,tak clovek nandovolenou jezdi lrace prkto,aby si odpocal a byt v pohode,ne aby premyslela, z ktere strany na nej skoci covid...
Jinak klidne si to za ten den spicti ze ziskem a pak ti vyjde cislo za mesic a to pouze u jedne labkratore,tak to vynasob poctem labin a vyjde ti neuveritelny byznys a ptoro je treba lidi strasit
@meesha a proc by zdravotnici meli zapotrebi podepisovat takove petice???Kdy uz ti dojde,ze je to prehnane...
@marcicek84 ale ty nemas zdani jakou praci delam 🙂). koukam, ze nemas zdani, co vse patri pod socialni sluzby 🙂. nejde jen o pecovatelky, co treba azylak? nebo stacionar pro deti? a mnoho jinych. opet envis, o cem mluvis. ale jsi jako vzdy presvedcena o tom, ze vis vse. holka, nemas paru.
kdo a kde vyvraci mou domnenku? dukaz? nemas, ze? opet jen placas.
@marcicek84 Kolik z těch zdravotníků, kteří podepsali onu petici, je epidemiologů nebo infektologů?
@marketa11112 market,ale mi je jedno co v te oblasti delas,kazdopadne zas tak dobre se neorientujes...
@marcicek84 i zdravotnici jsou ruzni. Co nadelas, priznam se, ze nechapu pirka a Honzaka, rada bych slysela jak k tomu dosli 💃 (u Pirka mam trosku podezreni na to, ze podlehl medialnimu lesku, ale Honzaka nechapu)
nevim proc by ty testy mely byt zbytecne, to, ze treba bude 20% falesne plus nebo minus prece neznamena, ze prestaneme testovat. A uz vubec nerikam, ze nemaji Frantici relaxovat, ale davat rovnitko mezi frantik relaxuje, tudiz je to u nich v pohode, je ujeta logika.
Vubec nechapu, jak jsi dosla k tomu, ze je vse zbytecne. Vzdyt to musi videt i slepy. u nas se na to prdelo, jsme tam, kde jsme, venku nejaky zaklad dodrzuji, krivka je pomalejsi. Pokud bychom nezabrzdili, kopirujeme Izrael, tam muzes videt, jake to je, kdyz uz se nestiha. To jsou jednoducha cisla. nemuzes zavrit oci a delat, ze se nic nedeje :D Co nevidim, neexistuje tady v tom pripade neplati. Prehnane je, lizt x mesicu na diskuzi, sedet na ni od rana do vecera a vztekat se, at lidi zacnou normalne zit., a ze se ti nekdo snazi poskodit zdravi :D :D :D
Mne to stacilo teda ted ty tri dny a mam dost, budu to muset nejak utnout, ale vzdycky zasnu nad tou mirou neinformovanosti a dezinformaci, ze to nevydrzim. 🙉 chjo
@pratensis me se na tohle neptej,s tim ti bohuzel nepomuzu,je tam pres 10 tis. podpisu a zatrhavaci tlacitko jste z oboru epidemiologie, to nema,takze jedine,ze si je zkusis vsechny do jednoho projit na netu...🙈🙉🙊 mne zajima to,ze tato petice vznikla a ze to podepisji zdravotnici,ktere prece stat chrani pred navalem nemocnych,asi zas tolik chranit nepotrebuji,ze jo...a o tom to je,covid bublina...
@marcicek84 v cem se dobre neorientuji? tohle jsou fakt zvasty. nejsi nahodou clenem ano? ta tva mluva a nelogicke odpovedi, tomu odpovidaji.
dej mi nejaky dukaz o tom, ze je ma myslenka spatna? nemas, jako vzdy.
@meesha nachali jste se nalakovat,koukni na to vzpominane Slovensko,jsou jen v tom sesupu za nami a i ty rousky se tam nosily vice,stejne jim to nepomohlo ... Ale je to marny,je to marny,je to marny,nekdo na tu covidi hru musel skocit,otazkou je,zda na ni taky dojedeme...
@marketa11112 bylo napsano vyse a myslim,zes mi ani nechtela psat a dokonce ti pry nemam psat,tak se toho radeji drzme,at zase nevyvadis jako sirena sedmi mori,kterou po hlave prastila skeble

@marcicek84 na jare byl urcite vyssi pocet nakazenych, nez bylo prokazano. dle meho, to mohlo byt obdobne jako dnes. vezmi pomer, ve kterym se tenkrat testovalo a pomer dnesni.