Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
tak pak pan premier je pěkný ko..t.. protože tohle může vést k totálnímu nárustu nakažených 🙂 ale pohoda..
@marketka_m pohoda jazz, hlavně ať není panika, ne?
🙄
@marketka_m každopádně na fb jsem četla reakce ohledně toho, ať se nechodí do Polska a někteří byli dotčení, že to je jedno město... Nepochopíš, nepochopíš
k čemu ti je příkaz at nechodíš mezi městama jak lidé tam pracuji .. češi u poláků a poláci u čechů.. je to totální blbost.. jediná možnost je zákaz překročení hranice.. ale jak se lze pohybovat tam i zpátky.. tak to máš jedno... panika svojí cestou... samozřejmě at není.. ale to je otázka hodin.. kdy se všichni dozvědí v těšíně, že místo 1 nakaženého jsou 3.. a ti byli v uzkem kontaktu s dětmi s ČR
@marketka_m no... I kdyby zavřeli hranice, tak by platilo to co u těch jiných, za práci do 50km můžeš 🤦 takže prd platné opatření.
takže vlastně je to v pohodě a Babiš to ví :D to je sranda :D
pardon to byla ironie s tou srandou. je to průser... moravskoslezský kraj brzy překoná prahu s takovým
@marketka_m navíc řekla bych, že skoro nikdo doporučení nedodržuje, kdo chce, pořád tam běhá
@marketka_m no... To bude náš Wuchan, počínaje v Těšíně 😒
jasně že jo... však, co by se mi stalo... však pojedu jenom do itálie...jaká je pravděpodobnost že to dostanu.. malá.. a pak kur.. já to mám... a český těšín může reagovat stejně... akorát jaká nastane situace? ČR hovno o tom bude vědět... nic se nedozvíme... těšín bude roznášet a my budeme koukat na růst křivky, která bude dle pravdy tak z 50 % jestli vůbec..
Někdo se mě ptal na tu dezinfekci dle doporučení WHO.
Potřebné ingredience jsou
Technický líh 830 ml
Peroxid vodíku 42 ml
Glycerol 15 ml
Voda doplnit do jednoho litru
Smíchat, zavřít do láhve, nechat tři dny odstát.
Vše se vlévá do alkoholu.
Výsledek je tekutina, ne gel, ale je příjemná, nelepí, pěkné se odpaří. Osobně bych dala klidně víc toho glycerolu, toto dost vysušuje, anebo mít po ruce nějaký krém na ruce.
poslední věta na dnes.. nikdo totiž neví jak těšín funguje.. to je komunita, která opravdu neřeší hranice.. jdete přes ulici a máte obchod, cítíte se jako doma...dokonce platíte v korunách... je to trochu specifické město... děti z PL chodí do školy v ČR a naopak (těch je teda méně).. . a proto ta situace se tam bude řešit velmi velmi velmi těžce.. jedině že bude zázrak a prostě tyhle děti to neroznesly.. ale to už se nikdo nikdy nedozví
@dor technický lih ok.. ale peroxid kde koupím, v lekárně mi řekli že mi ho neprodají,. a glycerol také v lékarně?
Byla jsem před osmou nakoupit, mám na zítra pozvané kamarádky na takovou párty. A ve velkém hypermarketu celkem pohoda, regály maličko probrané, ale tak byl večer. Lidi rozhodně neměli nějaké plné košíky. Ono jde i o to, že spousta lidí má děti doma a musí se prostě více nakupovat.
Každopádně myslím si, že tohle byla jedna z mých posledních cest do obchodu bez roušky nebo respirátoru. Budu to teď řešit rohlíkem a nebo se už budu chránit.
@marketka_m Já jen doufám, že to nepocitime na vlastní kůži
a když pocitíš tak nebudeě vědět že zdrojem je ČT... takže pohoda 🙂
@marketka_m peroxid vodíku ti nedali v lékárně??? Vždyť se to běžně používá na zuby.....
Nejhůř se shání ten glycerol, ale má ho na svých www stránkách například brněnská Fichema, tam jsem ho objednávala já a trvalo to asi tři dny než došel. I s poštovným to bylo určitě pod 200kč.
Objednávala jsem láhev 1,25 l.... Menší nedělají. Ale zase z toho můžeš vyrobit spoooooustu litvu dezinfekce 😀
autor: aha...
@dor jo dobrý nápad... možná si uděláme doma workshop 🙂
@marketka_m takže to je pěkné v háji
@dor můžeš rozjet job 😅
autor: to je jedno odkud jsi.... i kdyby jsi byla z pralesa ČR..pořád si myslím že to je stejné.. dávat pozor na chrchlajicí lidi.. a když tak zdrhat....jinak není o čem hovořit... pokud se to rozjede, budeš doma.. určitě si mladá a zdravá není se čeho bát.. jenom nějaký čas nenavštíviš rodiče a prarodiče...neboj
@dor glycerol mají tuším i ve stánků s elektronickými cigaretami, je to jedna z přísad do náplní
@marketka_m mno... Co dodat 😉
@marketka_m každopádně až budeš mít čerstvé info, dej vědět, jak se situace vyvíjí 😉
tak víš co, ono i stejně co se dozvím já.. nevíš zda je 100%, ale bude asi více pravdivé než oficiální stránky města, které se snaží udržet NEPANIKU.

@jelenice_zavodnice ne 🙈😂 to byl vtip (viz smaily)