icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

odula
13. bře 2020

@bonavoxa me by třeba opravdu zajímalo jestli stačí 60 nebo jestli je potřeba vyvářet. Jak jsem tak jasala nad tou desinfekcí na pradlo tak to u nas nepůjde pac syn je atopik. Vim ze calcivirus chcipe pri 70° C ... Ale tenhle?

marcicek84
13. bře 2020

@odula jenze ja to prevlikani mam automaticke,ne kvuli toho,ze je ted koronavirus,ale ty svliknute veci vsechny neperu, napr. bundy ne,jinak tricka halenky jsou bezna hygiena,taky se neprevlikam na chodbe,jen ted teda premyslim,ze koupim sanytol ve spreji a tim bych ty bundy mohla z venku vzdy prestrikat,kdyz bude hodne zle...jako a pokud si vzpominam predtim jsem to psala k primeru,jak se psalo,ze neni treba nakupovat zasoby,to zas byl trochu jiny kontext
A ne,ty to fakt nevydrzis mi nepsat,ze jo...trpis snad nejakym koronaposednutim mou osobou? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😂

odula
13. bře 2020

@marketa_sob přesně teď jsem to psala. Taky nevím. Bundy nechávám normálně na chodbě, neperu pokaždý. Ale děti džíny mikiny jo. Na 60. Ale opravdu nevím jestli to stačí 🤷 plus tedy pak sušička. Boty zatím normálně do botníku, ale dneska to tu vysuruju a budou se zouvat venku 💪

odula
13. bře 2020

@marcicek84 🙊🙊🙊

marcicek84
13. bře 2020

@marketa_sob prat na 90 pri nizkych teplotach k tomu dat sanytol,jinak to nema smysl si myslim a zkus tu desinfekci ve spreji,ja ji ted hledala na netu a sem tam jde jeste objednat posledni kusy

marketka_m
13. bře 2020

@marcicek84 zajímalo by mně jakou dezinfekci používáte? píšeš ve spreji.. těch je

marcicek84
13. bře 2020

@marketka_m https://www.tetadrogerie.cz/eshop/katalog/sanyt...

Od sanytolu je i desinfekce na pradlo,staci zadat do google

marketka_m
13. bře 2020

@marcicek84 vyhledavat umim..jenom.me zajimalo co pouzuvate vy

marketa_sob
13. bře 2020

@odula ty boty jsou asi fakt fuj, šlápneš někde do flusance 😖 a je to... takže taky zavedu ven a možná podrážku taky stříknout něčím.

marketa_sob
13. bře 2020

@marcicek84 sanytol zkusím ještě sehnat, sprej i dezinfekci na prádlo

marketa_sob
13. bře 2020

zajímavý rozhovor:
https://video.aktualne.cz/dvtv/kubek-rousku-nes...

O co tam jde, kdo nechce koukat na celé video:
Praktičtí lékaři nejsou vládou zatím nijak zásobeni pomůckami, ve většině případů nemají ani obyčejné roušky, natož respirátory a brýle. Pan doktor Kubek říkal, že se trénuje jejich trpělivost (to tedy jo!). Jinak mluví hodně o hrozně přetížení zdravotnictví, o tom, že těch 3000 plicních ventilací není úplně tak jasné číslo, se kterým lze kalkulovat. (je to rozloženo po různých odděleních, ne všichni doktoři umí pracovat v takto náročném prostředí infekční nemoci, nemají ty praktické zkušenosti...)

bonavoxa
13. bře 2020

@odula Používám Sanytol desinfekci a peru na 60. Co se týče bund a tak, dala jsem tu desinfekci do rozprašovače a snažím se otřít perlanem s teplou vodou. Ale je fakt, že ještě nejsem úplně za tou hranicí, že by hrozilo, že je někdo nakažený v blízkosti to bych samozřejmě přitvrdila. Otírám i nákup a dveře od špajzky a ledničky. Zouváme se venku a vytírám chodbu a měníme ponožky.

marketa_sob
13. bře 2020

@bonavoxa ty jo, tak to už jsou slušná opatření, ale určitě na místě řekla bych. Musím přitvrdit!

marcicek84
13. bře 2020

@bonavoxa ja jeste takova opatreni nedelam,ale s postupem infekce asi budu muset taky zacit

marketa_sob
13. bře 2020

A prosím, mám ještě jeden dotaz, jak snášíte to, když vy osobně děláte taková opatření, aby to riziko bylo opravdu co nejmenší a někdo z rodiny, kam třeba pravidelně chodíte na návštěvu to nedělá? Můj příklad: manželova maminka to nijak nehrotí, ale pravidelně jsme u ní na návštěvě, chce si brát holky k sobě na hlídání (bydlíme od sebe fakt kousek), co s tím?

bonavoxa
13. bře 2020

Malému občas otřu papuče zespod. ale tady ta moje obscese a batole nejde moc dohromady. Nechci se tím nechat úplně pohltit, být nervózní, že zase na něco sáhli, apod. Pak nejsem příjemná, jak ten strach rezonuje....a oni tomu moc nerozumí...chtějí milující a usměvavou maminku...A pokud by se nějak překročila ta hranice, kdy už není jen čas prevence, poslušnosti, ale hrdinství a přímého boje, tak bych se přesně snažila nejvíc jim vytvořit bezpečí a takovou tu strategii z ,,Život je krásný"😉

autor
Autor odpověď smazal
bonavoxa
13. bře 2020

U nás doma jsem za blázna už dávno. Jenže teď se ta ,,normálnost", co se týče toho většinového pohledu, docela posunula. V nemocnicích se vytírá třikrát denně a mění se i desinfekce, aby si ty potvory nezrezistentněly...to jsem teď bez šance, měnit aspoň značku mýdel, apod.

autor
Autor odpověď smazal
natysnovec
13. bře 2020

Tak to je potom tezke❗❗❗Mluvčí nemocnice: Lidé nám zapírali, že přijeli z Itálie❗❗❗❗

mourovatakocka
13. bře 2020

Teda holky, já bych s mužem vyrazila dveře. Manžel je nějakým zázrakem soudný, po příchodu domů si zuje boty na chodbě v baráku, umyje ruce, převleče se do domácího oblečení. Vzhledem k okolnostem dneska vyrazil do práce v jednorázových rukavicích, druhý pár má připravený na cestu domů. Neumím si představit tu drzost vlézt mi do bytu v hadrech, co v nich byl celý den a kecnout si na gauč.

odula
13. bře 2020

@bonavoxa měnit desinfekce?? Skova já v mám k dispozici jenom chlor... A vodku... Ale vodkou vytírat nebudu 😆🤦 ne ale vážně - čím vytírají?

marketka_m
13. bře 2020

Koho má virus zasáhnout toho zasáhne.. dezinfekce je jenom pro náš dobrý pocit že něco děláme..

odula
13. bře 2020

@bonavoxa jo,ted jsem vydesinfikovala chodbu a s botama ani krok. Ponožky si musi svlikat taky. S nákupem super nápad. Už dlouho to mám v hlavě jak strašně nehygienický jsou ty obaly. Dík za incentiv. Jinak -rozprašovací desinfekce - michas si ji sama? Já jsem asi blbá ale tady jsem zatim žádnou nenašla.

marcicek84
13. bře 2020

Chlor nevím, zda má na to účinek, ten sanytol snad jo...teda ja vláda rozesílala ty letáčky, tak tam nám ho zakazují pít a nebo se jím natírat, že je určen na povrchy ale nepíšou nic o účinnosti na vir, někde jsem četla, že účinný není, protože moje mamka taky přišla s chlorem, nakonec koupila sanytol mame ho na podlahy, na prádlo, desinfekci na ruce, ted ten sprej čekám až mi dojde

bonavoxa
13. bře 2020

@odula Našla jsem doma refresher na prádlo, do toho nalila trochu toho Sanytolu, mžná trochu alkoholu by neškodilo😂 Přiměřeně, přiměřeně. Asi by pomohlo mít třeba nějaký parní čistič a vyhubit to takhle. Ale nemám...ani filtrační konvici.tu asi jdu ted hned objednat.

eviicka
13. bře 2020

@marcicek84 MHD je problém, při jejím zrušení by se spousta lidí nedostala do práce, k lékaři... Jinak rizikové prostředí to je, to beze sporu (lidi blízko u sebe a delší dobu). I já mám kliku, že manžel má příští týden nařízené volno, protože mám doktory a jinak bych se nedostala, takže bych i s malým musela.

odula
13. bře 2020

@marketka_m mno tak teď jsem četla ze viry sars i chřipky jsou supercitlivy na desinfekcí chlorem. Takže asi to nebude jenom "pro dobrý pocit";)

marcicek84
13. bře 2020

@eviicka kopirujeme opaření na Slovensku, tam už to myslím nejezdí a školky jsou zavřené

bonavoxa
13. bře 2020

@marcicek84 Hlavně že byli nacpaní na sjezdovkách v Jasné.

Strana