Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@gramar presne tak to cejtim, prave. O to jde. Proto i marci zduraznuji, at si odmysli o ktere cislo jde. To na tom vubec neni to nejdulezitejsi.
Trosku bizar je, ze temahle pitomyma kecama “mrtvi nevstanou” operoval i AB. 🤣 jaka to vzacna shoda.
Jinak konkretne to cislo je svym zpusobem dulezite: pro kontrolu, ze strany verejnosti, i pro odborniky, abychom vedeli jak si doopravdy vedeme a nebyli odkazani na to, co si tam v particve usmudlaji a zaroven ma i trochu psychologicky efekt, aby si lide nemysleli, ze se nic nedeje.
Mimochodem, kdybychom nemeli treba pristup k datum o poctu provedenych testu, nebylo by mozne “usvedcit” AB z toho, ze lze, kdyz tvrdi, ze testujene nejvic v evrope. (Ne, ze by to bylo moc platny, ale porad lepsi, nez nic)
@meesha bizar je, že nikomu nevěříš a potřebuješ to číslo, abys to měla pod kontrolou, jinak by ses bála vyjít ven z domu, jsi bohužel ta postrašená část veřejnosti, máš se zklidnit, proto ti ty data dát nechtějí hned...představuji PES, tak se koukej...
@marcicek84 jdi do haje, fakt. O to prece vubec nejde, 100x jsem ti to vysvetlila, ale ty si asi sedis na kabelu.
O me nemej peci, ja se chovam konzistentne od brezna a jijak me to nezatezuje.
PES je pro mimina
@meesha máš pravdu, PES počítá s tím, že nouzový stav už nikdy nezruší....😀DDD pro mimina, to asi aby to všichni pochopili, budou nás omezovat na věky věků a budou se pravidelně testovat pedagogové...ouuuu, to je celkem hnus a udělali si to sami, protože se pořád báli...díky tomu stáhli i děti I.stupně sebou...
@marcicek84 dospely clovek se urcite pred testovanim cely klepe 🤣🤣🤣
Nouzovy stav byl zreba ve spanelsku, italii... rovnou vyhlasen do dubna-kvetna uz v zari. Vsem je jasny, ze to jinak nepujde. Jen u nas se s tim zase budeme drbat kazdych tricet dni, bude prostor pro vydirani, jak jsme videli atd. Ale: o to vic by prave mela byt vlada kontrolovana, jestli te situace nezneuziva, a tomu se vyhneme prave mimo jine zverejnovanim dat.
@marcicek84 hele, muzu se te zeptat jak “si to ucitele udelali sami”? Na to moje predstavivost nestaci 🤣🤔 jako konkretne, vis.
@meesha Tys asi neviděla co se dělo na jednáních poslanců, že učitelky MŠ nejsou chráněné, že se na ně kašle, atd. tak budou MÍT testování, I. stupeň vyfasoval roušky...jinak ne, nepotřebuju tyto nepříjemné testy podstupovat neustále...a je v pořádku, že NS se bude prodlužovat vždy o určitý počet dní, aspoň se dají kontrolovat jak píšeš...takže to vyhlášení nekontrolovatelně na půl i třičtvrtě roku, je mimo, ale je to věc těch států...
@marcicek84 ono je otazka, co je vetsi zatez, protoze co vidim, tak se spousta energie vyplytva na dohadovani o nouzaku. Stejne se tomu nevyhnou
Jednani jsem nevidela, to tam byla nejaka delegace ucitelek? 🤣🤣🤣 tezko, ze. A ja teda porad nechapu tu logiku, ze testovani je za trest. Je to porad dokola, cim vic protestujes, tim spis ty lidi odchytis(v tomhle pripade ochranis deti a kolegy-beh skoly bude zachovan) a s tim mene omezenima budes fungovat. Z toho budes profitovat i ty, muzes se vyhnout zavreni skolky nebo hromadne karantene
@meesha jako pokud to někdo chce dobrovolně podstupovat je to jeho věc, ale ty antigenní testy mají takovou 30% nespolehlivost, že jako toto podstupovat odmítám, nehledě na to, že to je v krajní hranici nepříjemnosti, ano jsou lidé salámisti, co jim to nevadí, ale je i dost běžných občanů, kterým tato zkušenost jednou dvakrát stačila a už by ji raději neopakovali, pro ty problém bude...
jinak nebyla tam delegace učitelek, ale ony se učitelky obracely na poslance a ti je i doslovně citovali...takže tak...Plaga je ale usadil daty...
PES je prý kompromis, který chrání všechny zájmy, takže ty si asi budeš představovat, že by to mělo být přísnější a já zase že by to mělo být volnější, ale je to nějaký střed, tak uvidíme jak jim to bude fungovat v praxi...
Ono je vidět, že stát ty povinné testy může nařídit jen svým zaměstnancům...a jsem zvědavá co bude, jak se začnou bránit nebo to akceptují, když je stát drží celou pandemii...no bude o zajímavé...asi si k tomu udělám popcorn...😂
@marcicek84 hele, ver tomu, ze prumerne psychicky zdatny clovek to fakt zvladne. Me by stvalo stat ve fronte s nakazenymi dve hodiny nekde u stanu. To je neco, co bych si rozmyslela, ale samotny test neni zadne drama. Vyhody prevysuji diskomfort. I za cenu, ze ti 30% proklouzne, muze se zachytit opakovanym testovanim. Lepsi neco nez nic.
Ty ucitelky chapu, ty jsou fakt v prvni linii a predstav si, ze nekde jim zmestnavatel zakazoval i ty respiratory. Je to tezke.
Ze je tabulka kompromis je jasny. Jinak to nejde 🤷🏾♂️ Jen nechapu proc vymysli padesaty zpusob, kdyz uz to tu bylo a stejne se podle toho nikdy nikdo neridil. Inu uvidime. Ale ty obrazky k tomu 🙈 a ten ministruv ton. Asi zapomel, ze uz neni na detskem tabore. 🙈
@meesha respirátor se nikomu zakázat nedá, jenže těch 30 procent jsou chybné výsledky takže i třeba část falešně pozitivních, takže s díky odmítám a i kdyby s tím za mou někdo přišel zaměstnavatel, tak mě nemá jak donutit a nepodřídím se...to za chvíli místo testů, nám budou nařizovat různé injekce a co přijde dále? Všeho moc škodí, jako jestli by to byla jen možnost pro zájemce tak dejme tomu...
tak on má profesní deformaci viz en obrázek hlídacího psa a jeh výrazy u různých stupňů...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/usa-hlasi-pr...
Hm, tak Rakousko zprisnuje a zavírá od úterý skoly
Kde asi udělali chybu 🤔
@ilonne tam kde všichni, jak vidíš, roušky ani letní opatření nepomohly nikomu, takže co, už nejsme nejhorší, nakonec máme pořád lepší vidinu těch Vánoc než okolní státy, ve kterých to začíná o měsíc později...takže si tu nakonec může každý nadávat na koho chce, ale roušky na prd...už bychom té šaškárny kolem nich mohli nechat...jo vlastně, ono se nechce, když oni se prodávají a jejich firmy by neměli zisk, tak raději přes mrtvoly to nacpat dětem do škol, těm nejmenším, vůbec nikoho nezajímá jak se ty dětí budou cítit a jak se budou na výuku soustředit, přitom se tady řeší pohodlí kde jaké drůbeže v kleci nebo prasnice či krávy v kravíně, to jsme humanisti jak vyšití...jen jestli to už spíš není k pláči..
@marcicek84 tak o tobe je znamo, ze ve prospech celku nehnes ani prstem 🤣 to me neprekvapuje
@marcicek84 myslis, ze je deformovany tim, ze je pediatr? Ja v to doufam, to je ta lepsi moznost 🙂
@marcicek84 Akorát, že oni už jednají od 9tis.. My jsme pořád čekali na zázrak....
@marcicek84 ale pomohli, my jsme vsem diky vlastni blbosti udelali predskokany a vsem ukazali, jak to bude vypadat, kdyz to nechaji dojit do takoveho stavu jako u nas.
@hojda evidentne to nikde moc nepomohlo jak vidis....takze o rouskach to opravdu nebude...
@marcicek84 jezisi to je furt a furt dokola. Rousky samy o sobe nestaci. Rozumime? Ne-sta-ci. Nikdo nerikal, ze si nasadis rousku a svet bude nejbezpecnejsi misto k ziti. Nikdo z nas a nikdy.
@meesha nezlob se na me,ale ja v tom prospech celku nevidim,je to podobny nesmysl jako to Matovicovo plosne testovani na Slovensku,co to vyresi ten test,ze tu koronu v dany okamzik treba nemas,ale kdyby sis udelala test o 3 dny pozdeji uz ji mit muzes,naprosto vyhozene penize,byt firmou,tak do toho nejdu,pokud nemam nejaky masivni pozitivni zachyt na pracovisti,takze vlada muze narizovat jen tam, kde ji sahaji pazoury,proto si ted vybrala nase deti a ucitele na testy,tx ucitele musi prioravut na vakcinaci.Kazdopadne uz jen to,kde to narizuje svedci o tom,ze ty pozadavky jsou uplne mimo platnou legislativu...na jednu stranu se rozcilujes ze ti budou zatajovat nesmylsna data o poctu zemrelych (spis je budou reportovat ctvrtletne),ale na druhou stranu chces nekoho totalitne nutit k tomu,aby delal neco,co je priti jeho presvedceni,to je nehorazne protireceni si a tvuj alibismus,pokid uznavas demokraticke svobody,psk bys mels byt schopna respektovat me demokraticke rozhidnuti,ze s necim nesouhlasim a nebudu se toho ucastnit,trochu ted nevim v cem si myslis,ze jsi lepsi nez Babis a jejich praktiky...
A vis ty co,jsem schopna pochopit i ty ucitele,kteri se toho nebudou chtit ucastnit...jo,ale jestli to pochopeni bude mit ustrasena verejnost,tezko rict...🙈🙉🙊
@meesha tak by se konecne s nimi melo prestst hrorit,ani ve Svedsku s nimi nic nehroti...tady budou v tom dusit 7-8 lete decka x h ve skole a ty budou mit horsi rouskovy rezim nez vetsina dospelych...ne,to neni normalni....
@ilonne no je otázkou zda jim to pomůže, než to zabere, nabere to dost na obrátkách i u nich...
@meesha zde si dovolím nesouhlasit potkala jsem dost lidí, kteří mají dojem že dají roušku a jsou zachráněni a v kontextu toho pak dává rouška falešnou naději na "bezpečí", ale umýt si ruce po použití WC už není tak "in"...
K tomu testování, já bych se testovat nenechala a bez lidokainu ani nemohla, na ORL doktorka jednou prohlásila že jsem extrémně přecitlivělá, neb jsem se začala dusit a to jsem neměla tu špachtlu ještě ani u rypáku a s veškerou snahou s tím fakt nic nenadělám a v tomto případě se chovám hůř jak dítě u očkování... Další věc je že když jsme si mohli vybrat karanténu 10 dní s testem, nebo 14 bez něj, tak to byla jasná volba, představa jak v pěti lidech stojím někde u odběrového místa... jsem v tomto směru psychouš a bála bych se, že tam spíš něco chytnu... :D
@marcicek84 Kdyby vsechna opatreni, ktera byla v zahranici a u nas ne nefungovala, tak jsou na tom vsechny zeme stejne, coz nejsou. Rozdil bude treba v tom, kolikrat a jak moc se bude brzdit, tech vln muze byt jeste nekolik, tak je mozne, ze budeme mit o jednu zcela zbytecnou navic a k ni plno opatreni, ktera treba vubec efektivni nejsou.
@hojda podívej se, některá opatření jsou mimo, nebo nemají logiku, ještě pár takových bot a lidi už nebudou u 3.vlny reagovat absolutně na nic...a já se tomu divit vůbec nebudu...
@marcicek84 ale jo, nebudu ti odporovat :D tohle jsme slysely mockrat, v ruznych variantach. . Ale obdivuji tvoji schopnost drzet se "sveho tematu" i kdyby se psalo o pocasi :D :D :D
P.S. A jeste knikani, prosim prosim 😇
@meesha nejde o prd, jde o zásah do mého organismu a můj souhlas s odebráním biologického vzorku, pro mě je ten můj souhlas celkem podstatný, pokud jsem členem demokratické společnosti, takže preventivně, že s usmyslí nějaká firma a já s tím nesouhlasím, toho nejsem povinna podstupovat, ono je registr nesouhlasících osob s dárcovstvím orgánů, tam můžeš odmítnout jakékoli úkony a je to jen tvá volba pokud vím, takže tak trochu nechápu, na co si tady zase kdo hraje, tvá osobnost je taky nedotknutelná i v nouzovém stavu a pokud tedy nejsi v kontaktu s nakaženým těžko se na tebe bude vztahovat zákon o ochraně veřejného zdraví nebo BOZP. Podrobování se těmto věcem pokud jsou vymáhány je nedemokratické...Takže spíš bych řešila tohle, než nějaké pozdní hlášení mrtvých na koronu...
@meesha no to uvidíme od příštího týdne, ale to bohužel by u toho testování nebylo bezdůvodné, to zase jako si myslím, že by nekníkali, ale byli v právu, má to být dobrovolné...

@marcicek84 Ano pokud by to tak bylo v okamžiku kdy dle daných dat nebudeme "luštit" zda zítra jdeme ven s rouškou, bez, či ve skafandru, tak bych v tom takový problém neviděla, ale v okamžiku kdy se zdá že jediný světový problém a příčina smrti je covid a dle jejího rozmachu či útlumu nás tu řídí, je to poněkud zcestné....
Ale je fajn pozorovat jak se smaží ve vlastní vypěstované bublině strachu a už to taky nedávají :D