icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marcicek84
13. lis 2020

@werumka z principu,proc delat testovaciho trotla u nespolehlivych testu z 30 procent a v tech procentech jsou jak falesne pozitivni tak falesne negativni vysledky...nevidim smyslu,tedy krome vyuziti tech testu,ktere Prymula nakoupil...takze to chteji strcit ucitelum,pracovnikum v soc.sluzbach,nekteri to chteji strkat pravidlene detem do skol,to by odpovidalo,proc ted detem vnutily rousky,aby se pak rodice podvolili a nedelali s tim testovanim deti problemy...

blondynka400
13. lis 2020

@werumka a proč jo? Proč budu absolvovat test 1x za týden? Z jakého důvodu? Navíc přepokládám, že test ze slin to nebude a ten z nosohltanu úplně neškodný není

werumka
13. lis 2020

@blondynka400 V cem je skodlivy?

blondynka400
13. lis 2020

@werumka dost často poškozuje nosní přepážku.... Hlavně když je opakovaný. Navíc se slin je přesnější, ale to se jaksi u nás nevede. Hlavně opět se ptám, o jaké zákony ze zaměstnavatel opírá, že toto vyžaduje?...

werumka
13. lis 2020

@marcicek84 Falesna pozitivita u antigennich testu snad ani není z principu možná. Epidemiolog Ikemu, pan doktor Smejkal, popisoval, že vše je záležitosti dobrého odběru. To je stejně jako u PCR . Antigenni test, správně provedeny, má spolehlivost srovnatelnou s PCR.

meesha
13. lis 2020

@blondynka400 jeste jsi zapomnela napsat, ze se muzes propichnout az do mozku. Bacha na to. (Lamp testy spolehlivejsi nejsou)

blondynka400
13. lis 2020

@meesha jojo a dát tam čip, vítej v klubu .-)

werumka
13. lis 2020

@blondynka400 to je zase uhel pohledu, pokud moje otestování pomůže chodu komunity, tak s tím fakt vůbec problém nemám. O te nosní přepážce to je odkud? Vůbec si to nějak neumím představit, vzhledem k tomu, že se tě přepážky ta tycinka ani nedotkla.

marcicek84
13. lis 2020

@werumka a kdo ti zaruci na koho kde natrefis?Bohuzel antifenni testy asi ani ty principy necti,proroze jsou tak nepresne,ze muzou byt i falesne pozitivni...

meesha
13. lis 2020

@blondynka400 br, zadny klub nechci 🤣

blondynka400
13. lis 2020

@werumka asi záleží, kde si na testech byla 😀 Bohužel provedení bývá různé.... Zajdi si na testy třeba do Vojenské a pochopíš 😀 Komunity, to je slovo jak někde ze sekty.... 😀 A vidíš, já s tím problém mám. A navíc jsem se stále nedozvěděla na základě čeho zaměstnavatel podobné testy provádí .-)

blondynka400
13. lis 2020

@meesha nechceš, ale neboj, přijde to na každého. A je jedno, zda chceš nebo nechceš .-) 😀

meesha
13. lis 2020

@blondynka400 mluvis v hadankach. 🤔

werumka
13. lis 2020

@marcicek84 Já fakt nechápu princip, jak můžou být antigenni testy falešné pozitivní. Jestli máš materiál, klidně ho postni. Navíc u pozitivity antigennim testem jdeš do karantény a pak ještě na PCR. Tak v tom furt nevidím moc problém... jde o rychlost zachytu

marcicek84
13. lis 2020

@werumka ja ale o zadne opakovane testy nestojim...principielne zamestnavatel nema zamestnance na zaklade ceho nutit k temto opakovanym testum,divim se vsem,kteri si toto bezpravi nechaji libit...na princip se me neptej, nejsem z oboru...

blondynka400
13. lis 2020

@meesha jenom pokračuji v tom, co jsi napsala jako první 🙂

werumka
13. lis 2020

@blondynka400 Ohledně zaměstnavatele nevím, já v tomhle sektoru nepracuju 🙂
Takže po zkušenosti s odběrem ve vojenské se vyhodnotilo, že test poskozuje všem lidem nosní přepážku?
Já jsem samozřejmě taky viděla, jak někteří zaměstnanci odběrového místa bojují s tím, že jim nesel dobře napichnout prst pro rychlotesty. Ale fakt bych z toho nedělala závěry. Myslím, že tam, kde jsem byla, se postourali důkladně a nosní přepážku (To jest místo, které ti dělí obě nosní dirky) fakt nijak poškodit nemohli 🙂

werumka
13. lis 2020

@marcicek84 Já vím, že nestojis o testy vůbec🙂 ale pokud někdo pracuje v sociálních službách a stará se o seniory, pak je takové pravidelne testování na místě.

gajdosovag
13. lis 2020

@blondynka400 Docela by mne zajímalo jak je možné stěrovou tyčinkou poškodit nosní přepážku ? Mám za sebou pěknou řádku punkcí nosních dutin ( obojích) a teda doktorka musela vyvinout hodně velkou sílu, aby se do nich dostala a to kovovým náčiním ... nějak si nedovedu představit, že tou tyčinkou mohou ublížit... jako nepříjemné to určitě může být, ale že by to vyloženě škodilo ???

blondynka400
13. lis 2020

@werumka no já jo, proto vím, že na tohle zaměstnavatel fakt právo nemá.... To není jenom po odběru v jedné nemocnici, stačí se zeptat pár doktorů, všichni ti odpoví stejně. Správně by to tak být nemělo, ale bohužel dost často hlavně při častých opakovaných testech to tak je. Napíchnutý prst je trošku něco jiného, to nikoho nepoškozuje. Proč třeba v DE dělají skoro všechny testy ze slin a my jsme stále tam kde jsme?...

blondynka400
13. lis 2020

@gajdosovag odběrová tyčinka může mít stejné dopady jako punkce nosních dutin, který úplně neškodná není. Já osobně prostě nepochopím, proč se toto u nás sále používá (a to ještě s dost často s vadnýma tyčinkama s Číny), místo toho, aby se test prováděl neinvazivně....

werumka
13. lis 2020

@blondynka400 Ja se doktoru ptam, jsem s nimi prave v docela uzkem kontaktu, proto se ptam, kde tahle informace vznikla, ráda se nechám informovat.
Napichnuty prst, pokud se bere casto a používá se ukazovacek, ti docela rychle změní citlivost a může to trvat poměrně dlouho 🙂
Ohledně DE nejsem tak kovana, mám přehled jen o dvou spolkových zemích a ty casto mají jiné postupy, než co se tady šíří (viz rousky ve skolach).

werumka
13. lis 2020

@blondynka400 víš, jak probíhá punkce?

blondynka400
13. lis 2020

@werumka asi záleží, koho se ptáš .-) Ohledně prstu ok, to asi ano, ale nevím, co to má s tímto společného 😀 To je jako kdyby jsi sem tahala žilní odběr 😀 I tam když se to bere z jednoho místa , může nastat při dalších odběrech problém. Tak si zajdi na hranice, a uvidíš, jak ti povedou test, jak rychle máš výsledky .-) Ad punkce, tady nejde o průběh ale o její možné následky.

gajdosovag
13. lis 2020

@blondynka400 Tak samozřejmě je určitě komfortnější neinvazivní testování, o tom žádná...
Ale právě protože vím, jak velké úsilí musela vyvinou doktorka , aby se mi dostala, kam potřebovala a to ostrým kovovým drátem (a že to bylo echt nepříjemné), tak si opravdu nedovedu představit, že ta štětička může ublížit... mám za sebou cca 20 punkcí a bez následků... přijde mi to absolutně nesrovnatelné...

blondynka400
13. lis 2020

@gajdosovag tak buď ráda, že to tak je .-)

werumka
13. lis 2020

@blondynka400 vždycky si můžeš najít okruh lékařů, kteří tvoji odpověď potvrdí a pak najdeš takové, kteří budou mít jiný názor. Já si ráda kompiluju názory různých lidí, i když treba prijemne nejsou. Ráda to udělám i teď, ale jaksi chybí zdroj tohoto tvrzení 🙂
Já si fakt neumím čistě anatomicky představit, jak by vyter z nosohltanu mohl mít tyhle nežádoucí účinky.

blondynka400
13. lis 2020

@werumka stejně jako chybí zdroj tvého tvrzení. A popravdě mně je to jedno, mysli si co chceš, choď si klidně na testy každý den. Ať je komunita spokojená .-) Vyhodíme růžové prapory a budeme všichni happy.

werumka
13. lis 2020

@blondynka400 Nerozumím tomu, proč jedeš do zesmesnujici roviny. Ale asi si tedy povídat nechceš. Můj zdroj je pan doktor Smejkal. Ráda si poslechnu ten tvůj. Pokud je to někdo známý jen Tobě, staci říct. Já si ty věci jen ráda přečtu, jestli jsou někde k nalezení. To je celé. Nepotřebuju Tě zesměšňovat ani jinak napadat. Hezkou sobotu asi už jsme si rekly dost 🙂

blondynka400
13. lis 2020

@werumka tak si zkus po sobě přečíst co píšeš. Já se tu nehodlám hádat a někoho přesvědčovat, diskuze je fajn, jenže ta tu dnes úplně nebyla.... Protože jakmile člověk zde nezapadá do většiny, je to špatně, Já zase nemám potřebu sem dávat odkazy, kde někdo jiný hlásá něco proti, ač se najít dají. Navíc za mne většina doktorů, co tomu opravdu rozumí, si nemá potřebu plácat játra někde ne netu. Hezkou sobotu bez testů, všem vy nám bylo lépe .-)

Strana