icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

werumka
14. lis 2020

@blondynka400 potíž je, že já opravdu, ač jsem se snažila, žádné informace o škodlivosti pcr testu nenašla. S touhle tezi jsi přišla Ty a tak mě zajimalo, jestli si o tom můžu nekde přečíst. Nevím, jestli příliš nectes mezi řádky a vidíš v mém textu něco, co tam fakt není. Pokud myslíš můj dotaz na průběh punkce, tak mě to fakt zajímalo. Protože když ti někdo jehlou zajede do nosní dutiny, je fakt úplně jinej pocit 🙂 a jak jsem psala, stačilo říct, že to máš že soukromého lékařského zdroje. Aspoň bych si ušetřila hledání, to je celé 🙂

meesha
14. lis 2020

@blondynka400 je to nesmysl. Stejne jako propichnuti mozkovy blany. Doporucuji ucebnici biologie pro 7rocnik a ev steticku do ruky. Vzdyt je to ohebne.(jestli to mota cinan nekde na koleni z nejakyho bordelu...to je jina)

Hele a nedluzis nam tu historku z laborky? Prosim, prosim (jestli jsem to nepopletla)

marcicek84
14. lis 2020

@meesha nemyslim si,ze je to nesmysl,zalezi kdo ti ten test dela a cim,ty cinske steticky bez navodu v sobe muzou mit bordelu dost,pokud tam je nezkusena osoba tak ta ti muze zpusobit u odberu bolest a proc by meli na lidech vymahat ci narizovat opakovane invazivni testy,kdyz se to skoro vsude dela ze slin,fakt nemaji na zaklade ceho,zakonik praci ani BOZP to jen tak neumozni...

meesha
14. lis 2020

@marcicek84 tak myslet si muzei ze je zeme placata, v poho

marcicek84
14. lis 2020

@meesha chápu, že svědci covidovi setřou každého s jiným názorem a je jasné, že když někdo neuvede zdroje, tak pro ostatní kecá, to je tady takový nešvar na MK. No co naděláme...

přijde mi ale důležité uvést, že v USA mají už očkovací fahr plan, kdy budou mít proočkovanou populaci vč. děti do konce června 2020. To mi přijde úplně děsivé...

marcicek84
14. lis 2020

opr. do června 2021

meesha
14. lis 2020

@marcicek84 ne, tou stetickou se ti nepropichnou do mozku ani skrz prepazku. Je to fyziologicky nemozne. A zeme je kulata. Tecka

marcicek84
14. lis 2020

@meesha a tobě se z ní točí hlava, já vím 😂 Co furt máš s tím propíchnutým mozkem?

meesha
14. lis 2020

@marcicek84 ja nic 🤣 ja to jen doplnila do seznamu blbosti 🤷🏾‍♂️ Videla jsem to nekde(asi fb),ze “odpiraci testovani” se boji, ze se muze “propichnout mozkova blana” a je to deeesne nebezpecny, je to stejna kravina jako propichnuti prepazky. Proste jsou to kraviny.( Myslim, ze i ty to vidis, jen jsi omylem automaticky negovala vsechno co napisu)

marcicek84
14. lis 2020

@meesha ale tady nikdo nepsal přímo o propíchnutí přepážky, psalo se o možném poškození při pravidelných invazivních odběrech na testování...pouze se to tu srovnávalo s tím, že ten odběr je rizikovosti dost podobny rizikům u punkce, ale že bych si to spojila s tvrzením o propíchnutí nosní přepážky, to asi ne...🙈

marulu
14. lis 2020

@marcicek84 ono ale testování na koronavirus vážně není invazivni, to jsi někde pochytila mylnou informaci. Je to ster ze sliznice, nikam dál se neprolamujes, takže s punkci se to rozhodně srovnávat nedá.😀

meesha
14. lis 2020

@marcicek84 ani poskozeni.

Vis vubec kde ji mas? Za a) v ceste odberu nestoji b) je to kost (chrupavka), tu bys tou stetickou ani neodrela

puhelin
14. lis 2020

@marcicek84 Oni ockuji plosne i chripku. Do skoly prijde lekar, asistentky (casto dobrovolnice - zdr. sestry v duchodu apod.) a berou celou tridu najednou. Takze me to neprekvapuje :/

marcicek84
14. lis 2020

@marulu já reagovala na diskuzi tady na MK, co jsem jak pochopila, nebyla to moje informace, tož tak 🙂

marcicek84
14. lis 2020

@meesha no myslím, že kdyby ty štětečky byly tak ok a neškodné, tak přece nemá důvod ty čínské státní zdravotní ústav zakazovat, že...všude v EU to je dávno zakázáno, takže se zbývá ptát co tam na konci je, čím to je napuštěné a z jakých materiálů to je co asi udělá pro dlouhodobém narušování sliznice hluboko v nose, co se z toho může uvolňovat a hlavně jaký bude následek pravidelného dlouhodobého narušování...to nám jaksi nikdo neřekl a mlčí se o tom...

marcicek84
14. lis 2020

@puhelin ty jejich očkovací kalendáře jsou upřímně šílené a přehnané...

radecka1
Autor odpověď smazal
meesha
14. lis 2020

@marcicek84 ale o tom jsme se nebavily, to jsem rikala, ze je samo otazka, taky neverim nicemu co cinan nekde zmoula na koleni. Nicmene uz to, ze ty tycinky testuji a zakazuji je znamkou toho, ze se to v ramci moznosti hlida.

Tedy: prepazku to neposkodi 🙂

marcicek84
14. lis 2020

@meesha no jen ty zákazy čínských nekvalitních výrobků u nás jsou nějak na posledním místě, což mě optimismem moc nenabíjí, abych pravdu řekla...
No já to poškození vyloučit nemůžu, záleží kdo to dělá a jak je ten odběr odborný... 🙂

meesha
14. lis 2020

@marcicek84 ja o tom nic nevim. To, ze se o tom nemluvi, neznamena, ze se to nehlida. Ale fakt nevim, nezabyvala jsem se tim, nebyl duvod. Vcera synovi prisly statni respirator, jako ze je ZTP 😂 no, jeste jsem to ani nerozbalila, jsou v karantene a poslu je zpet. S Cinou jsem paranoidni :D
(Ale i v te paranoidnosti si myslim, ze jednorazove pouziti by snad neuskodilo i kdyby tam byl azbest :D je to minimalni kontakt, ale myslim, nevim :D kazdopadne bych testujiciho asi neprosila o certifikat )

Mimochodem, ty pravidelne antigenni testy jsou made in UK.

Prosim te, to je jako bys tvrdila, ze nemuzes vyloucit, ze ti u toho nevyrazi zub, ta prepazka je mezi, rozumime? To je jinde nez nosohltan, jde podel. To by do nej musel nekdo strcit a on mit v ruce kovou tyc nebo ze by se snazil o nosni piercing :D to by sis asi u toho odberu vsimla, ze jde kolmo)

marcicek84
Autor odpověď smazal
puhelin
14. lis 2020

@marcicek84 Oni to delaji s vedomim toho, ze tomu veri.

meesha
14. lis 2020

@marcicek84 ty si ty urazky neodpustis nikdy, co?

Ale fakt, podivej se do ucebnice biologie, kdyby aspon tvrdila, ze muzou...ja nevim zhmozdit nosohltan, to je aspon tam, kde se stouraji, ale nosni prepazka ke proste jinde

Tobe to pravidelne nikdo necpe, tak co 😀

marulu
14. lis 2020

@blondynka400 jé, to jsem ráda, že ses tu opět ukázala. Já, stejně jako @meesha, bych chtěla slyšet, jak to bylo v té laboratoři. Minule jsi to načala a nedokončila. Jinak ještě k tomu testování. Docela mě zaráží, že proti němu jseš, protože tu od jara jsi zastánce chytrého řešení epidemie v asijském stylu a teď, když se zdá, že bysme se o to mohli začít aspoň trochu snažit, tak jsi proti. Docela mě zaráží, že lékaři s kterými jsi v kontaktu ti potvrzují např. poškození nosni prepazky. Nějak mi to nesedí a mám pro to 3 vysvětlení. Buď to jsou odborníci v homeopatii a celostni medicine, je pravda, že ti vnímají realitu trochu jinak. Nebo jsou to doktoři natolik naštvaní na systém a vše kolem, že jim jejich emoce brání v kritickém myšlení. A nebo si jejich slova chybně interpretujes. Jak jsem tu psala dříve, tak mám z rodiny o odběrech dobré informace, a opravdu tam při opakování testů riziko poškození mi ani prepazky není. Proč vlastně najednou nejsi pro chytrá řešení?

marcicek84
14. lis 2020

@meesha ty tady stíráš každého s jiným názorem a už ani ta diskuze tady není možná, prostě přijdeš a začneš, proto jsem se tě zeptala na jednoduchou otázku, jinak opravdu nevím jak si tvé počínání vysvětlit, už ti tady psalo více lidí, že to přeháníš, ale ty to stále nějak nejsi schopna pochopit...tak já nevím...

meesha
14. lis 2020

@marcicek84 jednoducha otazka je “jestli nekam nekdo neco nevrazil?” To jako fakt 😂

Ne, umisteni nosni orepazky a vedeni odberu neni otazka nazoru, to je fakt, mrkni do anatomickeho atlasu. Je to jako bys chtela mit nazor na to jestli ms dve ruce 😂 Nestiram te, to je upozrneni, ze se mylis

meesha
14. lis 2020

@marcicek84 Ale spanembohem si mysli treba, ze ti tim nadloubou do jater. 😂😂😂

marcicek84
14. lis 2020

@meesha tak když tě to urazilo, byť to takto nebylo myšleno, já to tedy smažu, ale fakt by ses měla zamyslet nad tím, zda to už někdy nepřeháníš...jestli tě to tady prudí nebo nebaví, přece tě nikdo nenutí píchlavě a nepříjemně reagovat, no ne? 🙈🙉🙊

meesha
14. lis 2020

@marcicek84 ja reaguju vecne. (Kdyby ne...)

Ty to porad obalujes balastem, jako ze " tobe se toci hlava" apod...bys musela vymazat pulku toho, co sem napises. Me to neurazi, ale kdo se tim ma prokousavat. Jako je to asi fakt ztrata casu, jen me prislo nefer, aby se internetem sirily bludy. Ono to ve vysledku muze docela skodit. Ale...cert to vem...

marcicek84
14. lis 2020

@meesha asi věc názoru...ale to už jsem psala výše...

Strana