Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@meesha co prosím??? jestli chceš někomu napsat kiš kiš, tak to nesváděj na mě, já jsem pouze upozornila na to, že v tom jsme všichni společně a dotkne se to postupně nás všech, protože firmy na tom budou v roce 2022 už lépe a porostou, ale bude muset šetřit stát, tak se to trochu zase otočí a zaměstnanci státní správy to pocítí snížením platů, ono se už o tom i otevřeně debatuje ve sněmovně...prostě se to přelije všude a dopady pocítí všichni, ale třeba jen v jiném čase...prostě to s námi takto koulí stát, bohužel je to jen o uvědomění a bohužel to nejde změnit, jen demonostrovat proti přílišným a někdy i zbytečným restrikcím, aby ta sekyra byla pro stát co nejnižší....
@ilonne Bereš si to příliš osobně a z druhé strany se stejnou kadencí kopeš do jiných lidí. Není to závod o to kdo se má lépe či hůře a ano máš pravdu každý si své povolání může více, či méně svobodně zvolit a každý u toho hodnotí určitá rizika a benefity. Ale nikdo asi nikdy nepředpokládal že by se mohl dožít toho, že mu stát jeho volbu nejen stíží jak jen to jde, ale nakonec mu v mnoha případech úplně znemožní své povolání vykonávat...
Zvrhlo se to v nesmyslně útočnou debatu, což nebylo cílem. Cílem bylo, po kousavém příspěvku o sýčkování, upozornit na to že se tenhle stav může vléct (dost zbytečně) ještě i po prázdninách, čemuž vše nasvědčuje a že ne pro každého to je alespoň na hranici únosnosti, jsou i lidé kteří už to nedají a není jich málo. Zmínka o tom že máš výhodu alespoň v tom že to ekonomicky na svém platu nepocítíš a ještě máš výhodu v tom, že můžeš dohlížet na své děti, bylo pouze konstatování faktu a ne závistivá poznámka a pro porovnání bylo předloženo že ne každý to "štěstí" má. A pokud se ptáš na demonstrace, ano ty nepořádám, ale již léta tvrdím že školství je vysoce podhodnoceno a bohužel tomu jeho úroveň odpovídá. Já bych za plat učitele a s jednou nohou v kriminálu tuto práci dělat nešla, ale ano momentálně by to pro mě konkrétně byla lepší varianta (v možnosti zařízení funkčnosti), než to co mám a to co reálně hrozí že po prázdninách zase mít budu...
@gramar Já bych si to osobně nebrala a tvůj příspěvek je naprosto v pohodě a chápu. A tvou situaci nezávidím. Rozumne diskuzi jsem přístupná. Marcela tady od jara předvádí zast vůči učitelům v plné parádě. A ještě s naprosto nesmyslnymi argumenty.
Btw to "syckovani" nebylo vůbec myšleno útočne. To byl jen příměr. A já jsem přesvědčena, že když budou lidé zodpovědní, situace se zlepší. A teď je brzy na to "stahovat kalhoty.
@gramar Nedávno jsem poslouchala rozhovor s Tomáše Sedláčkem. Má často hodně vizionářské názory. Zrovna ohledně práce tam říkal, že nás všechny čekají změny. Když se podíváme o nějaké to století zpátky, tak ten kdo se narodil jako syn pekaře, ten byl automaticky pekař a žádné povolání si nevybíral. Práce se hodně dědila a to už teď není. Povolání si můžeme zvolit, jenže je tu jiná změna a to ohledně vzdělávání. Už nebude běžné, že něco vystuduješ a to budeš dělat celý zbytek života. Bude naprosto běžné, že lidé za svůj život budou měnit obory, ve kterých pracují a bude neustálá potřeba potřeba sebevzdělávání. Vzdělání zásadně rozšiřuje možnosti pracovního uplatnění. Mnoho povolání zanikne úplně díky robotizaci a digitalizaci. To už je vidět teď, roboty využívají výrobní podniky, banky, pojišťovny, právníci, administrativa, atd. Začíná se i uvažovat o základním nepodmíněném příjmu. Čeká nás celková transformace společnosti. Doporučuji kouknout na tento dokument. https://www.ceskatelevize.cz/porady/10318730018...
@marcicek84 Já to nechápu, to školství je v tvém podání taková pohodička a flákárna a za super peníze. Učitelka u nás odešla na mateřskou v lednu a zatím to vypadá, že ani do konce tohoto školního roku už ani žádnou neseženeme. Plno učitelů je v jiných oborech, které mají teď třeba problémy a stejně se nikdo nehlásí.
@ilonne dokonce mě teď používáš jako výmluvu na svou přehnanou reakci, myslím, že by ses spíše měla zamyslet nad tím, zda to opravdu nevnímáš příliš emotivně, reaguješ totiž opravdu přehnaně...
@meesha a čím jsem teď koho dehonestovala, prosím tě, taky v tom jsi velmi zaujatá...
@hojda já teď ale nehodnotila to, zda je či není školství pohodička...co se týče transformace společnosti, tak ta přichází už nějaký čas, ještě před koronavirem...kdo se zajímá o 3D tisk, robotizaci, tak určitě dokumentem ČT nemůže být překvapen, ty procesy se však neodehrávají tak úplně rychle jak by mohly, tedy ještě to chvíli potrvá, na druhou stranu je plno prací, které lidi spíše obtěžují a nepřinášejí jim radost a jsou nesmyslné a zde se lidem uleví, možná budou i šťastnější...
@hojda To bezesporu, bude potřeba svému komfortu i něco "obětovat" formou vzdělávání a nemám s tím sebemenší problém. Jen je potřeba aby bylo možné se i vzdělávat, protože i to je za současného stavu dost mizérie :D K zaručenému platu asi tolik, sledovala jsem pilotní projekty v cizině a není to špatný model, bohužel se obávám že česká mentalita ještě nedospěla do takového stádia, aby to tu bylo proveditelné a nestálo to budoucnost x generací po nás...
@ilonne Nestahuji kalhoty, spíše přemýšlím na hlas a jsou to vzdechy do ticha. Ono pokud to tak dopadne tak navzdory tomu co si myslím teď to stejně budeme muset nějak zvládnout, přece si nehodím mašlu, jen mě ta nejistota vytáčí na neúnosnou míru. Navíc distanční výuka kterou sleduji je ve většině dost tragická a já v některých případech zjišťuji co za lidi učí mé děti a to na náladě nepřidává, zde asi platí co oči nevidí, srdce nebolí, ale jsem z toho smutná a děti vyhořelé... Od jara se snažím přijít na schůdnou variantu, ale zjišťuji že už jsem asi spíš rezignovala a mám nějakou krátkou rozbušku :D
@marcicek84 Uleví jak uleví, vezmi si lidi kteří jsou teď ve svém zaměstnání nešťastní, ale přesto nedělají nic proto, aby svůj život změnili a posunuli dál, to jsou ti kteří sice chvíli budou šťastnější a pocítí úlevu, ale jen do okamžiku než zjistí že nemají z čeho platit složenky a potom co...? Jsou to adepti na dávky (a tím neútočím na nikoho, ale to je prostě realita), jenže stát jde do háje a bude třeba sociální reforma (která už měla být dávno) a tak ani ty dávky moc nepomůžou a celé to bude jak začarovaný kruh, ze kterého dokáže uniknout jen velmi malé procento lidí (myšleno celosvětově). Jenže jich bude tak málo, že těžko uživí i ty ostatní ;)
Bože jsem se dala do nějakých románů... :D
@gramar tak pravdou je, že spíše nižší vrstvy obyvatel na to studium mnohdy nikdy nebyli ani nejsou a pokud ani nebyli šikovní, že by se naučily řemeslu, tak bohužel pro ně to bude těžké... možná ten covid tady někteřým vyhovuje, aby byl důvod pro tu rychlejší automatizaci a robotizaci ve výrobě, protože roboti se přece koronáčem nenakazej...
@marcicek84 Koronavirus tohle vše urychlí. Roboti se nenakazí, nejdou nemocenskou atd. Lidské myšlení je naprogramováno lineárně, takže si podvědomě myslíme, že to bude trvat ještě x-desítek let, ale nebude. Bude to mnohem rychlejší, než očekáváme.
@hojda český člověk, aby myslel na budoucnost? Ha, Ha, Ha, se podívej jak to tam vypadá teď a kdo to tam řídí a kam se to řítí...a ono je možné, že mu to lidi zase v příštích volbách hoděj a neuděláš nic.
@marcicek84 A proč? Protože polovina národa vůbec neví, co je populusmus, jak funguje politický marketing a dezinformace😉.
Česká učitelka se v Abu Dhabí nechala očkovat čínskou vakcínou. Stopáž 5:38. https://novaplus.nova.cz/porad/snidane-s-novou/...
Statistiky ohnisek: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/skoly-maji...
U nás ve škole minulý týden pozitivní jedna učitelka/družinářka a tento týden druhá, která s ní byla ve styku.
@hojda U nás dva/tři dny škola pak karanténa, nebo zavření komplet... :D Ale to je právě to, v těch školách to jde uhlídat relativně snadno, ale obchodní centrum... :/ Navíc tedy včera jsem byla vyzvedávat balíky a musím říci že jsem litovala ty prodavačky, co dělají "bachaře" na počet lidí na prodejně, zatím co je dav svorně ignoruje...
https://www.lidovky.cz/domov/ockovat-by-se-meli... a je to tady...
@marcicek84 Treba se zdesil mnozstvim lidi, kteri ockovani odmitaji. Tak to budou oddalovat co nejdele. Kdyz uz budou ty volby...
@puhelin no a tady https://www.lidovky.cz/svet/u-zdravotnice-z-alj... tak si nemyslim,ze to je uplne cajk
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/skoly-maji...
Takze školy jsou skutečně významná ohniska. Skvělé je, že se daří vyřešit. Ale probíhá zde přenos a i do rodin. Takže opatření ve školách smysl mají.
@ilonne cetla jsi ten clanek cely?jsou male a daji se rychle vyresit...
Veri tomu nekdo? https://www.novinky.cz/domaci/clanek/lekari-pre...
Takze se testovat pred ockem nemusime,hmmm aai nejsou testovaci kapacity,tak hlavne aby to bylo bezpecne...

@marcicek84 zapomnela jsi napsat “kis kis”