icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

gramar
18. pro 2020

@hojda O tom žádná, ale upřít se nedá, že je to prostě machr ve svém oboru, protože tolik průserů které se mu zdařilo přikrýt, myslím že u něj má ty peníze opravdu vydřené :D

meesha
18. pro 2020

@marcicek84 tomuhle bych verila-me naopak prekvapilo, ze by to meli vadit. Neni tomu u zadnyho ockovani. Jen se neockuji lidi v akutni fazi horecnateho onemocneni. Dokonce se v nekterych pripadech ockuji i po expozici nemoci (mmr),kdyby bylo testu treba, urcite by se o tom mluvilo jako o dalsim logistickem problemu (i v zahranici). Takze jo, je to asi jedina vec, kterou jim verim,

ilonne
18. pro 2020

@marcicek84 Četla, malá, ale významná a daří se řešit, což jsem i psala.

hojda
18. pro 2020

@ilonne @marcicek84 Z hlediska účinnosti je uzavření škol celkem účinné a zákaz shromaždování nad 10 osob. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/takhle-ne-fu...

hojda
18. pro 2020

@gramar Lidi, kteří se dají koupit by neměli mít moc. Za mě by bylo třeba zavést řidičák na řízení státu. Když chceš řídit auto, tak musíš prokázat, že to umíš. Když chceš řídit stát, tak stačí mít dobrého marketéra.

hojda
18. pro 2020

@meesha U očkování na kliště bys ho taky neměla chytnout, hned po očkování.

hojda
18. pro 2020

negativní test před očkováním:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/lekari-pre...

meesha
18. pro 2020

@hojda clovece, mne nic takoveho u ockovani nerikali. A jaky je duvod, nevis?
Vim, ze nekdy to muze mit vliv na vytvoreni protilatek (pripadna nemoc), tedy na ucinnost, nikoliv, ze byto nejak skodilo.
Jediny co me napada jako duvod je to, ze v te dobe jeste nejsi chranena.

ilonne
18. pro 2020

@hojda díky, to jsem tím chtěla říci.

marcicek84
18. pro 2020

@meesha a zkoušeli to? nechal se někdo nemocný na covid očkovat vakcínou na covid? dle mého to absolutně nevědí, jen si to myslí a co když ty horší NÚ jsou proto, že má někdo bezpříznakový průběh...nevěřím prostě...
@ilonne tak vidíš, nejde mít cel školní rok zavřené školy, to jako sorry, to je pak na opakování ročníku a můžeš se tvářit, že distančka funguje, ale rozhodně ne jako prezenční studium a taky rozhodně ne když víme, že i min. školní rok tím byl docela poznamenán...
@hojda účinné, ale dlouhodobě neudržitelné, školy viz to co jsem psala ilonne...lidé jsou společenství, izolaci nevydrží navěky, už jim to je jedno a neřeší to...

marcicek84
18. pro 2020

první vlaštovka povinného očkování na covid, no už to začíná...abychom se ještě nedivili... https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/ockov...
neočkovaným chtějí zakázat vstup do nákupních center, restaurací či do hromadné dopravy - to je proti LZPS, jsem zvědavá, co tamní obyvatelé na to...

ilonne
18. pro 2020

@marcicek84 nikdy jsem nenapsala, že mají být školy zavrene celý rok. Naproti tomu, ty jsibtafy tvrdila, že ve školách se to nerisi a chudáci děti, proč mají mít roušky a bla bla bla.... Nicméně koukám, že se ti hodí, ať se zjistí cokoliv 😁🙈

marcicek84
18. pro 2020

@ilonne rousky ve skolach jsou prehnane,protoze ty deti tim trpi a nelzeme si do kapsy,ze je to OK,neni a nikdy nebude.Mmch uz ses byla otestovat,nebo tady vykrikujes o klastrech a sama nic nedelas proto,aby tomu tak nebylo?Hadam,ze spise to druhe...🙈🙊🙉

meesha
18. pro 2020

@marcicek84 s velkou pravdepodobnosti v te ch sto tisicich ockovanych v nejakem procentu ti lide byli. Dalsi faktor je - vime z ostatnich vakcin. A vposledku-fakt neverim, ze by podcenili tak “banalni” problem, jakoze Pfizer to nenapadne a marcicka jo. Nepodcenuj vedce ;)
Ja jim a teda potazmo nam vsem teda drzim palce, aby se nic zasadniho neobjevilo a vse probehlo hladce.

marcicek84
18. pro 2020

@meesha co má proběhnout hladce? to očkování? 😂 Aha, takže jsi změnila názor a necháš se očkovat? Já zatím názor nezměnila a očkovat se nenechám...

meesha
18. pro 2020

@marcicek84 ty fakt nerozumis psanemu textu. Preju jim, aby se nevyskytly zadne problemy, protoze je to stalo spoustu sil a pracovali pod ohromnym tlakem. Predstav si, ze by se vyskytl nejaky problem, byt by byl treba nepredvidatelny. Jaky by to byl prusvih. Neverim, ze by si mohli dovolit cokoliv podcenit.
(Nevim, kdy pochopis, ze o svem ockovani nerozhoduji ja. Leda snad, ze bych si ji koupila na cernem trhu a pichla si ji sama 🤣 obavam se, ze je pro me kontraindikovana jako jakakoliv jina. Pokud nebude, slava slava. . Ale jinak je ti do toho prd, stejne jako me nezjima, jestli se oockujes ty, to je kazdyho vec)

Ad Brazilie - tak v Cine se tech lidi asi taky neptalu, ne? Jsou to trochu jine systemy nez Evropske, vis, zatim nemuzes srovnavat

gramar
18. pro 2020

@hojda Tak třeba byl na začátku přesvědčený že to je dobré, taková obměna vládních dinosaurů (a upřímně spoustu lidí ho na začátku volilo, protože doufalo ve změnu k lepšímu) a potom už z toho nebyla cesta ven, neb smlouva nepustí... Když se na něj podíváš, tak vypadá den ze dne sešleji a sešleji :D
@marcicek84 Vědí toho málo a nechtějí očkovat nakažené z obavy co by se se mohlo stát, proto je jako preventivní upozornění uvedeno že se nemají očkovat nakažení, je to stejné jako na většině léků se nedoporučuje podávat/očkovat těhotné, protože to je výzkum co se dělá opravdu špatně, nikdo vědomě neohrozí nenarozené dítě. Nebo jako hračky na nichž je u většiny uvedeno že jsou pro děti 3+ je to ochrana případných právních sporů...

gramar
18. pro 2020

@meesha Můžu se zeptat proč myslíš že se nebudeš moci očkovat? Jestli na základě nežádoucích účinků z jiného očkování? Já se pokoušela dohledat nějaký "příbalový leták", ale zatím jsem neměla štěstí, tak jestli třeba máš nějaké info?

meesha
Autor odpověď smazal
marcicek84
18. pro 2020

@gramar taky si myslím, že toho vědí málo a teď to vlastně budou zkoušet, takže good luck všem co si to nechají píchnout...absence příbalových letáků a výpisů NÚ je šílená, to člověk neví absolutně do čeho jde....
@meesha neboooj, oni ti řeknou, že to je jak tetanovka, jak ti to budou píchat... 😉

gramar
18. pro 2020

@meesha Aha, no tak to máš asi smůl u kdybys je prosila. Na druhou stranu jako astmatik jsi riziková skupina a dle info od WHO co tu někdo sdílel, tak vakcína pravděpodobně nezabrání nákazou kovidem, ale zhuntování dýchacích cest, tak třeba budeš mít štěstí (nebo jak to říct...?). No právě kvůli té komunikaci já počkám a uvidím, zatím rozhodně v plánu očkování nemám, ale počítám s tím že v takovém případě zavedou restrikce, takže asi budu na dlouho zalezlá doma :D

gramar
18. pro 2020

@marcicek84 Já si myslím že přeskočili (což je logické, s ohledem na rychlost) tu nejdelší část testování a sledování, ono o krátkodobých NÚ už data relativně jsou, ale v delším časovém horizontu je to otázka... Navíc absence oněch informací je opravdu primárně problém naší vlády a "kompetentních" když se ponoříš do informací z UK a zemí kde se již očkuje, tak se to dá dohledat, ale musíš trochu luštit v angličtině (což je u mě problém) a "lékařštině" :D

marcicek84
18. pro 2020

@gramar jj, sem tam se něco vynoří, ale i tak bych byla ráda, za ucelené info v češtině, vláda vše tají a až o řekne, tak se každý lekne a pak to nikdo nebude chtít, ani těch 40 %...

meesha
Autor odpověď smazal
marcicek84
18. pro 2020

@meesha no jo, urážky, viď....Ruská ruleta to možná pro tebe bude, protože v září to ještě nemusí být vyřešené, asi ne s tím, jak to tady naše vláda vede...možná jedině na čas změnit obor...

gramar
18. pro 2020

@marcicek84 Oni se ty čísla budou měnit rychle, teď je nedůvěra, pak se začne očkovat a bude spoustu seniorů kteří se k očkování modlí, protože mají strach a opravdu chtějí dožít poslední léta v klidu a kruhu alespoň rodinném, prarodiče se třeba chtějí očkovat všichni a já jim to nevyvracím, jejich argumentace je stejně logická jako ta moje z opačného pólu. Potom se zavedou benefity pro očkované (o čemž už se mluvilo) a nechají se naočkovat i lidé kteří jsou teď na vážkách a potom se uvalí restrikce a většina obyvatel půjde pro klid taky, zůstane pár skalních odpůrců, kteří brojí už teď a třeba i proti ATB, prostě proto že jsou mimo proud, pak pár lidí kteří budou mít věcné argumenty a budou svádět krutý boj, takže počítám že do pár měsíců (nebo možná let) bude opravdu většina populace proočkovaná...
@meesha No teoreticky jsi cílovka pro očkování, na druhou stranu je u tebe tolik negativ, že si myslím že se budou bát, minimálně v začátcích, protože co si budeme, momentálně opravdu nepotřebují někoho kdo by po té vakcíně dopadl fatálně (tím nemyslím konkrétně tebe, ale všeobecně), protože i kdyby to byl jeden z milionu, strhne sebou obrovskou lavinu strachu, nedůvěry a bude to exemplární případ "farmafirem co chtějí zotročit lidstvo"...
Já momentálně alibisticky budu hrát o čas a pak uvidím... 🙂

marcicek84
18. pro 2020

@gramar též hodlám hrát o čas a pak se teprve uvidí...ale zatím absolutně nejsem přesvědčena, že ano...

meesha
18. pro 2020

@gramar presne 😀

marcicek84
18. pro 2020

@gramar každopádně, pokud bude hodně neočkovatelných, pak se nebudou očkovat děti a ani těhotné ženy (díky bohu za to), tak bude i těžké někoho neočkovaného krátit na právech, z tohoto důvodu se kdokoli může obrátit na soud a stát to prohraje, jediné co mohou uplatňovat ostatní státy a beztrestně je covid pas a pak už jakékoli další omezení je dost na hraně...

hojda
18. pro 2020

@marcicek84 Zase to tvoje roušky do smrti a omezení do smrti.... Máme vakcínu jestli sis nevšimla a i kdyby nebyla, tak před 100 lety tu byla španělská chřipka a taky do teď nenosíme roušky i když se v té době nosily. Stačí když se povede proočkovat rizikovou populaci a tím se výrazně uleví zdravotnictví ,což je hlavní příčina všech těch opatření. Jako vzdát to těsně před cílem, to je fakt na hlavu. Zavřené školy nikoho nechce, roušky taky ne ani omezení, ale je to asi jediná cesta, jak to vyřešit, když cestou osobní zodpovědnosti to nefunguje. Bude nutné s tím, že byly školy nějakou dobu takto omezovány pracováno i v budoucnu, takže bych očekávala programy na podporu znevýhodněných skupin a celkovou revizi školních osnov.

Strana