icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

gramar
26. pro 2020

@marcicek84 No to je to, co už jsme probrali, ano klidně zavřít na měsíc, ale s vidinou toho, že se po tom měsíci většina lidí vrátí do normálního života. Ano stále budou ohrožené skupiny, které bude nutné chránit, je jasné že na návštěvu do nemocnice, domova seniorů atp. je vhodné si tu roušku vzít. Stejně tak jako je dejme tomu pochopitelné jí nasadit do MHD, nebo čekárny. Ale to zda půjdu do restaurace by měla být má svobodná vůle, stejně jako by daná restaurace měla zvážit zda otevře či ne. Pokud spadám do ohrožené skupiny, mám přeci svůj rozum a je jasné že pro vlastní dobro eliminuji riziko expozice viru. Ale je to zase o té osobní zodpovědnosti, která zemřela už koncem dubna :D

marcicek84
26. pro 2020

@gramar ano zemrela a uz se znovu nenarodi,ani ockovaci kampan jim nepomuze,Zeman a poselstvi lamu bylo tez o tom,at se lide nechaji naockovat...je zajimave si precist toho Hnizdila,ten jasne uvadi,ze kdo se necha ockovat bude zarazen do skudie a bude muset chodit na odbery krve,kde se budou merit protilatky,ze bezny standardni zpusob je davat to sirove cerejnost,az je tato studie se skupinkou dobrovolnomiku finalne ukoncena..ze ted to je jaksi opacne a tim padem ta bezpecnost neni zarucena,ze za ji neruci ami firmy co ty ockovaci latky uvadeji na trh.V tomto s nim naprosto musim souhlasit...

marcicek84
26. pro 2020

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/nizky... objevily se alergicke reakce i na vakcinu moderny...

marcicek84
27. pro 2020

Komedie pro lidi,u Babise neni videt nic,u pani je videt vice,ale z jake lahvicky to natahuji videt neni,takze nevime co vlastne dostali...ale divadelko pro lidi pekny...
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/v-ces...

marketka_m
27. pro 2020

@marcicek84 presne!!!! tohle jsme vcera rikali doma..ze stejne nevime co dostal.pro lidi bude info covid..ale treba jenom horcik to byl!!!!haha...a doktori podepsali mlcenlivost!!!! aloha konspiratori aloha duverivci!

marge_s
Autor odpověď smazal
holubinka
27. pro 2020

Přesně to jsem si říkala. Nejsem zastánce konspiračních teorií alá čipování, pozměnění DNA a pod., ale že si politici a spol. před kamerami nechají ve skutečnosti hrdinně píchnout nějaký vitamín, tomu bych věřila hned.

marcicek84
Autor odpověď smazal
marcicek84
27. pro 2020

https://www.sukl.cz/sukl/comirnaty-prehledne-du...
2 roky ma trvat hlavni klinicka studie,ktera bude hodnotit ucinnost,zda ockovani nemoc nesiri,dlouhodoba rizika bezpecnosti vakciny,proto ta dobrovolnost...

gramar
27. pro 2020

No tak trochu jinam od očkování, koukám na ty pásky v obchodech a přemýšlím čím dál víc nad tím, že bych chtěla být tak trochu prepper, protože tohle už je docela hustý :D

marge_s
27. pro 2020

@gramar ja uz jem to tu asi nekde psala, jak zenskym v britanii zapaskovali vlozky. Tomu rikam škandal. Dneska clovek asi trochu dopredu myslet musi 🤣

gramar
27. pro 2020

@marge_s To není trochu, mě pobavilo že si nekoupíš ani propisku, ale pravdou je že proti vložkám je to houby :D

marge_s
27. pro 2020

@gramar (mne stacilo, kdyz mi praskly tkanicky k pohorkam - aktualne jedinym zimnim botam - to byla prekerka)
...no treba na jare se sily rousky, tak aby se nesily na podzim vlozky 😅 ani tady clovek nikdy nevi, co nam vlada prinese :D

marcicek84
27. pro 2020

@gramar - ty zapaskovany regaly uz jsou fakt prehnane,nevim kdo si tady co dokazuje...se uplne pomatli...

marketka_m
27. pro 2020

stat rozhoduje co si smim koupit a co ne...doufam ze neprijde seznam v pondeli jen pecivo,v utery jogurty...jo a v patek povolen pouze alkohol...na vikend at to vydrzime bez obchodu:D

marcicek84
27. pro 2020

https://echo24.cz/a/SnUfS/konec-epidemie-bude-z... mame tady proroka Prymulu,odhaduje,ze bude v zari konec epidemie...no tak to tez tak odhaduju,ale i kdyby se neockovalo,tak by to tak bylo...Od zari pokud by byl klid,ze by konecne mohly deti normalne zacit chodit do skol?No uz by bylo celkem i na case...

marketka_m
27. pro 2020

@marcicek84 k sakru a já dnes tipovala říjen :D

marcicek84
27. pro 2020

@marketka_m ja to zari tipuju uz dlouho...a i to ze do konce brezna to bude nejhorsi a pak to zacne opadat....
Dokonce byla nejaka predpoved indickeho chlapce,ktery vyvestil i zacatek koronaviru,ten rikal,ze do konce brezna to skonci to nejhorsi a pak zacatkem zari je k tom bude mluvit naposledy,ale ze se objevi jiny problem vaznejsi,melnzacit uz 21.12. a nebyla nehodou tento den schvalena ta vakcina na koronu? 🤔🤔🤔 To kolem toho data bylo...No jsem zvedava jak se to cele vyvrbi jeste....

marketka_m
27. pro 2020

@marcicek84 jo zajimavé, jaká větší katastrofa příjde (nevím zda stejný článek) 😀

marcicek84
27. pro 2020

@marketka_m https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/6459...
Nejvetsi katastrofa je ale stejne nase vlada...

marketka_m
27. pro 2020

z FB Aleš SVoboda:

Ve světě už se očkuje. Austrálie: vakcína stažena, Rusko: Lidé včetně nesmrtelného Putina odmítají, Anglie: minimální zájem, Německo a tři čtvrtiny Evropy: protesty, Slovensko: nezájem i přes vyhrožování, USA: nezájem. A tak bych mohl pokračovat.....Česko: Blatný prohlásil, že přes 40% určitě ano a dalších 20% spíše ano. Tak to by mě zajímalo, ze kterého prstu si to tentokrát vycucali. Kolik znáte lidí, kteří do toho jistě, nebo spíše půjdou? Vyrobit vakcínu trvá roky, někdy i desetiletí a teď je hotová během pár měsíců? Každý si musíte udělat úsudek sám, nemůžu tu k něčemu navádět, nebo mi FB zase zablokují, ale chtělo by to trochu přemýšlet. Takže jen by mě zajímalo, kdo z Vás se nechá dobrovolně naočkovat.

puhelin
27. pro 2020

@marketka_m Neznam nikoho. Z rodiny, ani pratel.

marketka_m
27. pro 2020

@puhelin já taky ne, nikdo kolem mně, rodina, přátelé, sousedi, nikdo.. (jinak to byla otázka položena na FB přes Aleše).. stejně by mně zajímalo proč bylo staženo... jo zpráv něco psaly, ale doopravdy, to se asi nedozvíme :(

gramar
27. pro 2020

@marcicek84 Tenhle Prymulog před časem tvrdil dost rozhodně, že 30.6.2021 bude po epidemii, tak ať zas nenatahuje gumu, guma jedna :D
@marketka_m větší katastrofa u nás budou volby, ale že by to postihlo svět... i když možná že jo :D

Já mám v okolí lidi co se chtějí nechat očkovat, je jich pravda jak šafránu, ale jsou.

Jináč vyrobit vakcínu netrvá tak dlouho, nejdéle na tom trvají testy a následně schvalování, tady se dlouhodobé testy přeskočili v zájmu vyššího dobra a prvně v životě i byrokracie udělala vstřícné gesto... Smutné je že u jiných léků, kde jejich podáním není co ztratit, to stále trvá tak dlouho a pak ještě déle než se byrokrat uvolí a nechá je proplatit pojišťovnou :(

marcicek84
27. pro 2020

@marketka_m cetla jsi to z toho SUKL? 2 roky bude trvat dalsi a to plna studie na lidech,kteri se nechaji dobrovolne ockovat,az pak se vyhodnoti a muzou se delat zavery...Moje vize je jasna,ze bude vyhodnkcena a potvrzena bezpecnosti,zacnu teprve o moznosti vakcinace uvazovat,nechci byt v nejake studii,nejsem dobrovolnik,jsem clovek,ktery ocekava plnou bezpecnost i v dlouhodobem horozontu...

marcicek84
27. pro 2020

@gramar on ty informace ted cerpa z dokumentu vakcinacni strategie,tam je posledni masivni ockovaci vlna prave v zari....
https://www-seznamzpravy-cz.cdn.ampproject.org/...

marketka_m
27. pro 2020

@marcicek84 myslíš že to je pravda s tím suklem o te studii?

marcicek84
27. pro 2020

@marketka_m ano,dava jsem primo odkaz na stranky SUKL,tak prece tam nebudou lhat,muzes si to tam precist...samozrejme je treba precist to cele a najit si to v tech textech...znovu odkaz
https://www.sukl.cz/sukl/comirnaty-prehledne-du...

gramar
27. pro 2020

@marcicek84 Já budu raději když on nebude čerpat nic, někam zaleze a tam se bude stydět až do příštích vánoc, může si sebou vzít ty ostatní odborníky z vlády, aby mu nebylo smutno :D

marcicek84
27. pro 2020

@marketka_m cituji ze SUKL

Na jaké informace o vakcíně Comirnaty se stále čeká?

Vzhledem k tomu, že vakcína Comirnaty byla doporučena k udělení podmínečné registrace, společnost, která vakcínu Comirnaty uvádí na trh, bude i nadále předkládat výsledky z hlavního klinického hodnocení, které potrvá 2 roky. Toto klinické hodnocení a doplňkové studie poskytnou informace o tom, jak dlouho ochrana vydrží, do jaké míry vakcína brání vzniku závažného onemocnění COVID-19, do jaké míry chrání imunokompromitované osoby, děti a těhotné ženy a zda brání vzniku asymptomatických případů.

Další informace o dlouhodobé bezpečnosti vakcíny a jejích přínosech pro obecnou populaci poskytnou rovněž nezávislé studie koordinované orgány EU.

Držitel rozhodnutí o registraci bude také provádět studie pro další doložení kvality vakcíny (doplnění některých farmaceutických údajů), jak bude navyšována kapacita výroby.
-------------
Mne osobne prijdou ty 2 roky vyhodnoceni dosti podstatne,kdyz pisou,ze se bude take zkoumat nejen ochranny efekt,ale i vliv na deti a kojici a tehotne zeny a hlavne dlouhodoba bezpecnost...
Rozhodnout se musi kazdy sam....

Strana