Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@gramar je jedno kdo tam sedi,vsichni to jsou kasparci a za nitky tahaji jini...oni tam dojdou a odvykladaji co maji a odpovi novinarum na dotazy...pravda,ze Prymula by byl ale hodne napojen na farmaceutickou ockovaci lobby,coz byl ten nejvetsi kamen urazu,ale do ted nevim zda tam netaha nekde za nitky v pozadi...
@marketka_m marketko: v australii byl vyvoj vakciny pozastaven, protoze ti lide byli falesne pozitivni na HIV. Presny mechanismus ti z hlavy nepovim, ale je to dobre, byla to slepa ulicka. Rusko je specificke samo o sobe , urcite jsou tam lide neduverivejsi, navic nedokoncili do zacatku ockovani vsechny tri testovaci casti, to taky nepomuze, ackoliv ny mel byt sputnik tradicne vyrobeny/bezpecny . Dal jsem to necetla, na to nemam nervy, ale never kazdymu blabolu z internetu. 😉 ma to uplne prizemni vysvetleni.
Tady to mas-ne proto, ze by se ukazalo, ze je spatna a nekomu uskodila, ale proste prisli vcas na to, ze tudy cesta nevede. To se stava. Z mnoha leciv se chytne uspesne jen neco.
@gramar ano mysi slavi...SUKL to tam pise jasne,neni relevantnejsi zdroj...Mela jsem ted tady sestru,zije dlouhodobe v nemecku a tam to maji povinne to ockovanj nektere profese - zdravotnici,ucitele a pak kdyz forma prijme nejaky vnitrni predpis,muzou to zadat po vsech zamestnancich,to jsem fakt rikala,ze to je drsne,nastesi jeji zamestnavatel to po ni nebude chtit,i tak je pry v nemecku tlak na vakcinaci obrovsky...
Mysi neslavi, na zviratech se jede v prvni fazi 🙈
@marketka_m jeste ten odkaz, promin https://www.osel.cz/11512-ockovani-proti-dezinf...
@marcicek84 elipsy, marci, elipsy
@marge_s chudák myši, ale zase to mají kratší, normálně by touto dobou dostávali na očkování ještě plnou palbu korony :D
@marcicek84 Jo v německu to jedou hodně, máme tam příbuzné a je to docela zajímavé sledovat, ale je asi naivní si myslet že tady to bude jiné...
Já už mám objednané semena a sazenice, protože si myslím že bez covid pasu se nedostanu ani do obchodu, tak si založím permakulturní zahradu, pravděpodobně nebudu moci ani do práce, tak bude čas a budu obdělávat pole :D
@marge_s a ted se jede hromadne na lidech a pritom SUKL pripousti,ze dlouhodobe ucinky se teprve budou zkoumat v dalsi 2 lete studii,ale jestli tomu veris,bez do toho,je tam psano,ze se tato vakcina hodi pro lidi s plicnimi chorobami,takze se poptej a elipsy si muzes treba 💋 ,kdyz ti to udela radost...
@marcicek84 hele ale ja to nrpochopila ze kdopodstoupi vakcinaci tak je ve studii...
@marge_s tak to jr fajn ze staty kolrm maji prizemni duvod, a vakcinaci stahujou...pak se ptam..pokud nejeden stat ziistil ze tudy cesta nevede jak pises..proc CR rika ze tudy cesta vede??
@gramar ja myslim,ze to tak horke nebude,lide by je vynesli v zubech a bylo by to proiustavni...omezi te v cestovani nebo kulture bez obojiho jde vydrzet,pravda nevydrzi to kazdy...
V Nemecku to je docela drsny diktat...ale ti lidi tam jsou i jinak nauceni,masy se proti tomu az tak nevzpouzi...
@marketka_m je to tak,proto mas tu karticku a budou te monitorovat,to se zase psalo v jinem clanku,mysli ze u toho Babise jak se nechal ockovat,presne si nepamatuji...
@gramar jj, taky mi jich je lito. A dvakrat me stvalo, kdyz na nich testovali tu ceskou vakcinu, tedy tu, ktera nemela zadnou budoucnost z principu. Ale pozor !, pry velky uspech ceske vakciny - VSECHNY PREZILY !
Jsem malem upadla 🤣
Jinak je jasny, ze ty veci o kterych se pise, se zodpovedne musi dodelat casem, to neurychlis. Ale neni tam nic tak strasidelnyho a i vami uznavany Petras rikal, ze se nikdy u zadne vakciny nepotvrdilo, ze by delaly problemy po dlouhe dobe. Ze se tim intenzivne zabyval. Ale ohlidat se to musi, zaplatpanbuh
@gramar hele...tohle myslis jakovtip ne?sazenice,ibchod,zahrada
@marcicek84 karticky?ted se nechytam...
@marge_s vzhelem k tomu,ze mRNA vakcina nikdy nebyla pouzita,tsk mi je vyjadreni Petrase k tomu platne asi tak jako mrtvemu zimnik,k cemu mi bude,ze se neco odhali za dva roky a ja uz to budu mit v sobe???Ano,zbudou mi jen oci pro plac...
@marketka_m precti si to. Jednalo se o vyvoj uplne jine vakciny. Kdyz zjistili, ze to nefunguje, vyvoj byl ukoncen.
@marge_s ok,kouknu
@marketka_m 👍
@marketka_m kdo podstoupi ockovani dostane karticku,ma tam termin a dalsiho ockovani,poradovaci cislo vakciny,c.sarze a bude zabecen se svymi udaji do databaze,bude dochazet na odeby krve,kde mu budou mereny protilatky...
@marcicek84 wtf...a kdyz si chci jen dat vakcinu tak to nejde jo?potes koste..tohle mi fakt uniklo..
tak pokud to bude takhle..tak to stat chce mit nad nami ruku..to je jasnr..nechapu ze nekdo veri ze to je pro nasr dobro...dohazimr snad na kontroly ohledne spalnicek?wtf
@marketka_m Dnes to myslím jako vtip (ne to že jsem koupila sazenice, ale to že mě nikam bez očkování nepustí), ale kdo ví co tady soubor moudrých hlav vymyslí... Zákonem neprošlo že nesmíš být "diskriminována" když nebudeš naočkovaná, takže to bude pravděpodobně na jednotlivcích, takže pokud se např. provozovatel kina rozhodne, že bez očkování tam nesmíš, tak máš smůlu... Už jsem i četla že jsou aerolinky které odmítají neočkované přepravovat...
@marcicek84 Protiústavní je velmi relativní s tím by se dalo říci že i současné povinné očkování je protiústavní a věř užila jsem si s hygienou svoje, když jsem se hádala o "pojistnou" dávku...
@marketka_m Ne to zatím nejde, v rámci informovaného souhlasu budeš podepisovat i zařazení do sledování. No a s ohledem na to že vakcín je ještě stále málo, tak si nenechají utéct žádnou rybku...
@gramar jj..o tom jsrm zde psala jiz na jare asi...ale ja mysla ze tohle je stale v nedohlednu...a ne za humny..hruza..prijde jak za svetove valky oznacovani zidu..
@marketka_m nejde,budes v evidenci,kdyby nedelali studii,tak by to tak neresili a nepotrebovali by centralni databazi,ne?Stacilo by to mit jen v karte praktika,stejne jako u ostatnich vakcin...
@marcicek84 a pak mi rekni ze nekdo dobrovolne jde na vakcinu..nechapu...jo vlastne chapu..lide co se bez servisu poserou
@marketka_m No musím vymyslet jak vypěstovat banány a citrusy, pak si můžou klidně škubnout ploutví... Do budoucna vymyslím jak si na zahradě udělat moře :D
@marketka_m Bez servisu se dříve či později asi posereme všichni, bohužel...

@marcicek84 Jo proto myši slaví, prvně se netestuje na nich, ale rovnou na lidech :D