Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Pokud i zdravotníci to mají doporučené, ne povinné tak nevidím důvod aby to rozkazem dostal učitel.
I kdybych se jako rodič měla jak dovědět že učitel mého dítěte není očkovaný, tak je to jen můj problém, pokud by to pro mě byla taková překážka, budu se snažit o změnu školy, ale je to jeho volba, zda do očkování jít, či nikoliv. A že jsou upřednostnění je dobře, mají možnost volby toho co je pro ně lepší, přeci jen jsou v každodenním kontaktu (za normálních okolností) s mnoha možnými přenašeči. Navíc pokud já se očkovat nechci tak je dost ujeté vyžadovat to po učiteli, jen proto aby moje dítě nemuselo (teoreticky) nosit ve škole roušku... Tím bych potírala základní princip demokracie, ve kterou tak zbožně doufám, navíc by to bylo dost sobecké a přehrála bych tak svou zodpovědnost na někoho jiného... Ano je to tak české, ale mě to velmi ser... :D
@marcicek84 Neplet si pojmy s dojmy, pokud ty sama nejsi ochotná nosit roušku ani se očkovat, nemůžeš do toho nutit ani nikoho jiného. Očkování je pro určitě profese přednostní, nikoliv povinné. Poslední dobou jsi se vcelku kontrolovala, tak si to zase nezkaz 😉.
@puhelin Tak tam asi záleží na zaměstnavateli, spoustu klinik jsou soukromé a tam samozřejmě může být praxe jiná, ale toto je protizákonné, protože očkování v tuto chvíli na státní úrovni nemůžou nařídit, takže bych řekla že tady je to spíše o lidech a pokud by to podmínil represí, je to napadnutelné, ale asi všichni víme jak to v naší krásné kotlině funguje... :/
@hojda co prosim,prosim te,bez si prudit jinam...ja to psala v souvislosti s tin,ze v tom clanku je uvedeno,ze poockovanost ucitelu je klicem k plnemu otevreni skol,ne ze na ti nekoho nutim,jestki nekdo bude nekoho v budoucnu k necemu nutit,tak stat
@ilonne ja si nic nepletu,reaguji na vlozeny slanek,dale plati to,co jsem psala @hojda, ale jestli stat da podminku otevreni skol proockovaneost ucitelu,mate z toho nepovinne donucene ockovani apropo mne je jedno,ze ucitel nebude naockovany,sama bych i tam poslala sve dite do skoly a bez rousky,stejne jako chodi dcera do skolky celou dobu a tez bez rousky...prednost urcite at ucitele maji,to je v poradku...
@puhelin presne nanto jsem narazela,ze tskto to muze dopadnout i ucitelu,nevim proc zase nekteri prekrucuji a mysli si,ze mi jde o to,aby se ucitele povinne ockovali 🤦🏻♀️ vzdyt mi to je uplne jedno...
@marge_s jenze pokud to takto bude fungovst lekaru,dojde to i na jine profese ucitele nevyjimaje...a tim to nekonci,bude to postupovat dal a dal...
@marcicek84 Já nepíšu, že někoho nutíš, já reagovala na to tvoje lynčování učitelů rodiči.
@marcicek84 Já netvrdím, že chceš povinné očkování pro učitele, bylo to obecné konstatování, že pokud to ani zdravotníci nemají povinné, není důvod aby to bylo povinné u učitelů. Ta nepovinně povinná fáze, kdy to zaměstnavatel nařídí je věc druhá, ale i v tomto případě je to zákonem nevymahatelné. A jestli někdo tvrdí že proočkovanost učitelů je podmínkou otevření škol, tak si ser... do huby a dělá z lidí akorát idioty.
A to že postupem času se z dobrovolné stane povinné, pokud se situace nezmění a nerozjede se imunita po prodělání nemoci, je prakticky fakt. Jinak to nepůjde, ale tou dobou už se bude jak o viru, tak vakcínách a jejich případných nežádoucích účincích vědět podstatně více a tedy ta bezpečnost bude vyšší. Já vím že se tomu pravděpodobně do konce života nevyhnu a vlastně to ani není to oč usiluji, jen chci mít více informací pro zhodnocení, kdo ví třeba se prostě za půl roku rozhodnu že vím dost a půjdu si stoupnout do fronty ;)
Já to nechápu, té vakcíny ještě není dost pro ty, kteří se chtějí očkovat dobrovolně a už se řeší, kdo jí má dostat povinně. První vlna mají být senioři a ohrožené skupiny, z nich většina lidí tu vakcínu opravdu chce. Určovat hned na začátku někomu povinně očkování není dobrá očkovací strategie. V rovině státu je to momentálně na dobrovolnosti, to že s tím někteří pracují jinak je věc jiná. Myslím, že tuto situaci budou muset politici řešit už brzy, že je někdo nucen k vakcinaci. Jinak ještě vládám ukázku očkovací kampaně na Slovensku.
@hojda v tom clanku je uvedeno toto: Očkování jako cesta pro návrat k prezenční výuce
„V očkování učitelů vidím jedinou cestu pro návrat k prezenční výuce ve školách v reálném čase. Distanční výuka nemůže plně nahradit klasický způsob vzdělávání. Proto by měli být učitelé očkováni co možná nejdříve. Je jasné, že prioritní jsou zdravotníci, senioři z rizikových skupin a pracovníci nezbytní pro zajištění chodu státu. Učitelé by však určitě měli následovat v další vlně,” zareagoval pro Novinky ředitel Masarykovy střední školy chemické v Praze Jiří Zajíček, který je zároveň předsedou Národní rady Unie školských asociací ČR - CZESHA.
Pokud je ockovani jako jedina cesta a stat ty skoly nebude chtit otevrit drive nez se ucitele proockuji,tak pak se tomu,co jsem psala nevyhnes,bude tlak na neockovane ucitele i od rodicu,ale nepujde rodicum vubec o ockovani samotne,ale pouze a jen o otevreni skol...🙈🙉🙊
@marcicek84 V takovém případě by ale každý rodič co to bude vyžadovat po učiteli, měl stát v pomyslné frontě na očkování před ním. Nelze přehrávat svou frustraci, touhu po normálu a svou pohodlnost na někoho jiného. Takto to prostě nemůže fungovat a nechci aby to tak fungovalo, proč by se například učitel měl stavět do role "pokusného králíka" proto abych já mohla poslat děti do školy, v případě že by tento tlak nastal budu první kdo se bude hádat za právo učitelů na odmítnutí...
@marcicek84 A odkud je info, že stát nebude chtít otevřít školy dřív, než proočkuje učitele?
@hojda Tak zatím asi nejvíce očkovala v rámci EU Británie, tam už by mohli nějaké statistiky být... A počítám že koncem ledna už jich bude hodně 🙂
Ono to nebylo vyjádření státu, bylo to spíše jako úvaha, nikdo v tuto chvíli (pokud nechce spáchat sebevraždu) nic takového nahlas říci nemůže
@gramar no ono je prave o tom jak to nastavi stat,on umi velmi dobre verejnosri manipulovat a proto bych se nicemu v tomto smeru nedivila a je mozne,ze budou tlacit jen ti ockovani rodice...i tak to bude tlak...no bude to fakt jeste zajimave
@hojda no ten letacek jsem videla a zaslama jsem se,takova hra cisel,trochu mi je jedno jak to je USA,meli by si pak udelat vlastni na sva cisla,pak se teprve uvidi jak to dopadne,jestli stale ve prospech ockovani,kazdopadne porad ten letacek nerika to hlavni - lolik lidi by mohlo mit dlouhodobe nasledky s jak casto se treba se preockovavat,pak v rom co srovnavaji by meli mit tydne 1,5 mil.vakcinovanych tydne abych meli nejake relevantne srovnatelne cisla...i kdyz zae umrti s covid neni na covid,taky to je jinak v jinych vekovych skupinach,ne takto jednoduche to prodaji nizsim vrstvam obyvatelstva,ale asi i to se pocita...
@marcicek84 Tento letáček je cílen na obavu lidí, že okamžitě po aplikaci vakcíny jim hrozí smrt, což si myslí nemalá část lidí. Přitom je to nesmysl, protože zrovna na toto by se přišlo už v té testovací fázi.
@gramar Jakože by nastala situace, že epidemiologické situace se zlepší na úroveň stupně 4 a děti stále zůstanou doma, protože se bude čekat na proočkování učitelů? Tomu nevěřím. Největší skok, musí být vidět, když se proočkuje ohrožená populace, pokud toto nebude vidět na vytížení nemocnici, tak je něco špatně.
@hojda Tam to spíš bylo podané jako dlouhodobé řešení si myslím, jenže ono ty články jsou tak zkreslené a vytrhané z kontextu, že je otázka co ten dotyčný vlastně myslel... Ale nikdo neudrží zavřené školy, pokud budeme např. na trojce, ale učitelé nebudou očkovaní, to by asi došlo na defenestrace :D
A ano pokud se proočkuje ohrožená skupina a stále to bude stát za hov... napři i po měsíci (budeme brát v úvahu dvě dávky a nájezd protilátek), tak je někde dost fatal error...
@hojda mne nejvic lezi v hlave ty mozne dlouhodobe nasledky...
Co bude delat stat s temi zavrenymi skolami,me tez docela zajima,hlavne co bude rikat verejenosti a jak ji bude schopen uklidnit...zatim to bylo v rovine uvahy,vyjadreni toho pana z CZESHA nahrava ruznym uvaham v tonto smeru...
@gramar a kdy budeme na te trojce?v breznu nebo az v dubnu? Jsem zvedava jak predstavi upravy noveho PSA z kraje roku,jestli stupne klesne nebo jak jim to bude vychazet...
A jak dlouho jsi vlastne jeste schopna akceptovat zavrene skoly jako rodic?
@marcicek84 To nevím, bylo to uvedeno jako příklad k tomu že by nikdy neobhájili to že stupeň klesne, ale školy neotevřou dokud nebudou naočkovaní učitelé...
A srdečně je asi úplně jedno kdy v ní budeme, protože s ohledem na to jak si to štěkání upravují dle toho co se jim zrovna hodí do karet, to vlastně vůbec nic neznamená, naivně jsem doufala v Blatného více, ale co jsem čekala, že... :D
@marcicek84 S uzavřením škol mám problém od začátku a každý den navíc mě doslova sere, ne s ohledem na to že bych to nechápala, ale hlava nebere proč v OBI a spol. může a už na jaře být mohla, hlava na hlavě a třídy o 25. žácích museli být uzavřené. Já chápu opatření, ale musejí mít hlavu a patu, což tady od začátku nemají a to je to co neakceptuji a ani nebudu...
@gramar no ted jsme v Blate,abychom po nem nesli z blata do louze,jak vidno vzdy muze byt jeste hur,nakonec ten zpevak co tam byl nezpival tak spatne,prvosenka to dost zabila,ale jeste tam rostla trava,ted se uz jen brodime bahnem 🙊🙉🙈
@marcicek84 Vojtěch nebyl špatný ministr, jen korona mu zlomila vaz. Nebo tedy mu vaz zlomilo neustálé kastrování které mu prováděl pan nadřízený v přímém přenosu... Ale jinak to byl opravdu jeden z nejlepších ministrů zdravotnictví co jsme měli a jeden z nejslušnějších politiků posledních let...

@marcicek84 Ještě jsi zapomněla dodat, že učitelé začnou kníkat a určitě půjdou demonstrovat. To jsou fakt fantasmagorie, co tu předvádíš. Nikdo učitele lynčovat nebude. Cyklíš se ty, 400 stran, jak nebudeš nosit roušku a dalších 400 stran bude o tom, jak se nenecháš očkovat.