icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marge_s
6. led 2021

@marketka_m blatny nerozumi nicemu 😡 pokolikaty uz keca

gramar
6. led 2021

@marge_s No právě nerozumí a tohohle člověka máme poslouchat a věřit že to co navrhuje/dělá je správné, když tomu vlastně nerozumí...?

marketka_m
6. led 2021

@marge_s nerozumi..ale on je ted hlavni osobou pokud sis nevsimla.podle jeho rizhodnuti funguje stat

marge_s
6. led 2021

@gramar jo, nazyvejme veci pravymi jmeny: je to nekompetentni idiot a jsme v rukou silencu. Je to tak. 😈

@marketka_m ale za to ja nemuzu :D

gramar
6. led 2021

@marge_s A to je právě ten důvod, proč to půjde s motivací a dodržováním osobní zodpovědnosti do kopru a s každou blbostí co pustí do éteru to bude rychlejší a rychlejší... ;)

marge_s
6. led 2021

Hele, aby nedoslo k omylu, ja nehajim vladni opatreni. Nikdy. Delaji vsechno naopak. Ja jen rikam, ze se ma kazdy chovat co nejzodpovedneji a sam se snazit s virem bojovat. Opravdu "vlade navzdory", ta akorat haze klacky pod nohy.

@gramar ja vim, ale rezignovat na to nehodlam. Ono to tak bohuzel bude, ale nemuzu to akceptovat jako spravne

gramar
6. led 2021

@marge_s Já netvrdím že ty názory opatření hájíš, jen se ti snažím vysvětlit proč to s jejich dodržování půjde do háje čím dál rychleji. Lidi rezignují... Ať se nám to líbí jedná se o to stádní chování... Stádo ovcí potřebuje dobrého ovčáckého psa (shoda okolností), který je bude bránit a směrovat, když budou mít psa idiota (tak jako máme teď), tak to stádo buď sežere vlk (berme třeba hoax jako vlka), nebo se rozutečou a budou v prdeli... Tak to prostě je, pokud chceš lidi donutit k tomu aby dělali něco co jim není příjemné, musíš jim říct proč to tak je a musíš být vůdčí osobnost, ve kterou budou mít důvěru a ve které uvidí vzor a jistotu. Pokud toto není, tak je to špatné a lidi postupně začnou rezignovat a "otupovat", až se na to opravdu vykašlou...

marketka_m
6. led 2021

@marge_s já ti neříkám že za to můžeš... :D jenom mě udivuje jak obhajují lidé opatření vládní, a když nějaký zádrhel tak hned nj, blatný tomu nerozumí... :D ne nic, neřeš :D protože zase vznikne diskuse na 10 stran o ničem :D

marge_s
6. led 2021

@marketka_m no to budu resit :D , protoze nechci, aby se nedejboze nekdo myslel, z obhajuju vladu :D Nikdy jsem to nedelala.
Opatreni jsou potreba, takova, jaka doporuci odbornici. Viz treba lockdown v rijnu mel byt uplny. Ne naoko, abychom se v tom marastu utapeli dalsiho pul roku. Vsechno delaji spatne a naopak. odzacatku. To jen abychom si rozumneli. NIKDY jsem nerikala, ze to delaji dobre.

marge_s
6. led 2021

@gramar uz se stalo.... bohuzel. To vim.
A je to zacarovany kruh. Babisak ma v rukou eso: "Muzou za to lidi".

marge_s
6. led 2021

Zensky, mohl by mne nekdo vysvetlit, jak souvisi to, ze nekdo "obhajuje" myti rukou s tim, ze tim padem je doytcny volic ANO? zjednodusene receno. Mne to teda hlava nebere. Jen pro zajimavost. rada si to tu vecer prectu.

bbn
6. led 2021

@marge_s nechápu 🤦🏻‍♀️ Nechápu, proč by zmiňovaná měla být moje kamarádka, když jsem jen napsala kontroverzní názor? Ono to ještě nějakou dobu profrčí v nastaveném humánním směru, toho se nemusíš bát. Jsme tak humánně připokakaní (xxx pohlaví, blackhnutí v USA, .....), že si to o čem píšu vlády prostě ještě chvíli nedovolí. Ale nakonec k tomu stejně dojde, protože už nebude kam

marcicek84
6. led 2021

@marketka_m Blatouch je prostě zase nějaký, kdo to vzal, protože nikdo jiný nebyl a je slabý, je to chaoz, nejde to uřídit, žádné béčko to neuřídí a že plácá nesmysly, tak to je další věc...

marcicek84
6. led 2021

@marge_s tvé pojetí řešení by bylo, že všichni sedíme doma, ani do práce měsíc bychom nemohli a třeba i opakovaně, to taky není řešení...

gramar
6. led 2021

@marge_s Proč by to mělo souviset? Jako že když nevolím ano, tak si nebudu mýt ruce a exnu na žloutenku? To je asi stejná souvislost a stejně hloupá ne?

marge_s
6. led 2021

@marcicek84 neni to pravda, ja jsem tu uz strucne jasne vysvetlovala "moje pojeti": 3-4 tydny doma, dostat se na cisla aspon kolem 3 000 (doporuceno spise kolem 500, ale budu pri zemi), rozsirit testovani a trasovani, dostat epidemii pod kontrolu, vychytavat ohniska, zaroven ockovat a pak se da zit v podstae " normalne". Kdyz pak pustim dite do skoly, tak riziko bude na urovni "dostane spalnicky", "spadne na nej kvetinac", "prejede ho auto". To je pro me prijatelne. Takze zase nevymyslej.

@gramar prave, ze nijak, ale mam pocit, ze to tak spousta lidi bere (ted teda nemyslim tebe) Ze kdyz mam pocit, ze je potreba dodrzovat nejaka opatreni, jsem "pro" noseni rousek, tak to znamena, ze jsem automaticky vlade loajalni

marcicek84
6. led 2021

@marge_s ale to je tvůj pocit pojetí rizika, ne každý to tak má...a za 3-4 týdny úplného zavření, se na čísla kolem 500 za den nedostaneš, to by tak muselo být 2 měsíce a ty ekonomické ztráty by byly šílené, to už i vláda se vyjádřila, že toto není na stole a je to nereálné, možná bys s tou informací mohla konečně začít pracovat...

marge_s
6. led 2021

@marcicek84 silene budou, kdyz se to povlece. Ano, dostali bychom se tam, kdyby to zavreli vcas v tom rijnu. Izraeli se to povedlo. Neni to mimo realitu. Oni se rozhodli, ze tu ekonomiku zrujnujou, tak se jim to dari. A svedou to na lidi, ze to bylo dostatecne, ale lidi.....(O tech mrtvych nemluvim, to uz je jiny level)

no tak, kdyz to neni na stole, tak holt budeme v tech srajdach dalsi rok. Jina varianta neni, ta vec sama nezmizi

gramar
6. led 2021

@marcicek84 no s trochou upřímnosti musím přiznat, že kdyby to tak např. přes prázdniny opravdu udělali, možná by ekonomické ztráty byli nižší než z toho co dělají teď... 🙏
@marge_s jenže to jsou ty extrémní výkyvy, kterých bude přibývat na obou stranách barikády a chtě nechtě je to důsledek naprostého selhání vlády...

marge_s
6. led 2021

@gramar naprosty souhlas. 😕

marcicek84
6. led 2021

@marge_s no Hami to už hlásil, víc už uzavřít nejde a jediná vakcína nás spasí a popravdě teď opravdu to zavření ekonomiky nejde...
@gramar zavření ekonomiky na 1 celý den je tak drahé, že tato opatření i kdyby se vlekla půl roku a to se opravdu povlečou, tak ani tak to nepřevýší to, co by stálo zavření na 2 měsíce, protože teď už jen ty 3 týdny nepomůžou...tedy je to pasé...

marcicek84
6. led 2021

@marketka_m to jsem viděla, zaujaly mě tam ty testy, hlavně, že existují ty bezbolestné, přitom spolehlivé, že takové testování s tím už by neměli problém ani rodiče ani děti, dá se testovat ve školách a otevřít je, dá se testovat kdekoli, jen mít kapacity, a po těch bezbolestných testech volám už dávno, protože to co předvádějí test, to fakt člověk zažít nechce...

marge_s
6. led 2021

@marketka_m no a tam to vsechno je dopodrobna, ta cesta, ktera ma smysl.
zato tohle je proste skandalni https://zpravy.aktualne.cz/domaci/ockovat-se-bu...

@marcicek84 oni to proste totalne vzdali. At jde hami do pr..., taky ma na tom velky podil.jiste, ze by to slo zavrit "poradne", to je zase jejich debilismus alibismus. Neni vule. jestli ma nekdo predstavu,ze timhle pinozenim ziskame lepsi ekonomicke vysledky, tak se sakra myli. Obavam se, ze i ty dva mesice by se vyplatily. Ted to bude zrovna tak, ale napul a podelame se z toho.
A je to tak se vsim. I s tema testama, se...ou na to, na co se obtezovat. Linka z tchaiwanu na respiratory krachla, protoze ministerstvo nekomunikovalo. Je to straslivy. Cely

A jooo, z tohohle jsem frustrovana, protoze je to vsechno zbytecny. Je to marny, je to marny, je to marny.

marketka_m
6. led 2021

@holubinka
díky, tohle mě zajímá, taky dneska prostuduji...

gramar
6. led 2021

@marcicek84 Tak teď už je to nereálné, už jsme v troskách, na začátku to ještě teoreticky chytit šlo s menším dopadne...

marketka_m
6. led 2021

cituji:"To je absolutně nepřípustný, nedemokratický a protiústavní přístup, který popírá všechna lidská práva a opět, stejně jako za bolševického komunismu, uměle vytváří „de-privilegované“ skupiny obyvatel, jimž není dovoleno studovat, dopravovat se ani mít slušnou práci, dokud neudělají to co chce stát." AMEN.

gramar
6. led 2021

@marketka_m Moc pěkné video, moudré, bez senzací, racionální a smutné je že to opravdu říkali už v únoru, kdy tady nebyl nikdo ani s kašlíkem... :/

Strana